iPhone4 update ne prihvaća
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone4 update ne prihvaća

07.05.2011 | 22:32
Dakle IP4 s 4.3 tvornički otključan sam htio dignuti na 4.3.3 ali ne prolazi.
Screen_shot_2011_05_07_at_20.png

Skinuo sam prije na iTunes i 4.3.2 u downloads ali ga više ne nalazim. Šta sad ?
Kako da ga dignem na 4.3.3 ?
07.05.2011 | 22:43
pa jesi probao dfu mode?
07.05.2011 | 22:53
Ne, nov je pa ga nisam dirao, osim što sam ga otključao preko iTunesa. Nisam dosad ni stavljao u DFU mod, zapravo sam slabo potkovan u ovome. Malo upute bi mi dobro došlo.
07.05.2011 | 22:57
držiš home i power tipku 10 sek. zatim pustiš power tipku i držiš još 10 sek. home tipku, sad bi trebao ući u dfu mode (ekran treba biti crn) itunes će ga prepoznati i zatim ga restoraš.
07.05.2011 | 23:04
jzelko, evo i ja sam upravo pokušao svog iPhone 4 sa jailbreakanim iOS 4.3.2 restorati na 4.3.3. i dobio sam ovu poruku:

iPhone433no.jpg
07.05.2011 | 23:14
I meni se to pojavilo, a sad mi je IP4 cigla. Kako da ga bar upalim, jer mi je zapeo u dfu modu.?
07.05.2011 | 23:18
držiš home i power tipku 10-ak sekundi
07.05.2011 | 23:22
Je, upalio sam ga. Da ga opet spojim na iTunes i probam ponovno ili nešto drugo ?
07.05.2011 | 23:26
a ne znam, pa šta je bilo kad si ga ubacio u dfu?
07.05.2011 | 23:30
Pojavilo se isto što i Sanku. Možda imaju neki problem na iTunesu ili nešto slično. Nemam JB tako da je sve original. Vjerovatno je nešto drugo u pitanju.
07.05.2011 | 23:34
vjerovatno je do apple-a, sačekaj malo pa probaj ponovo...
07.05.2011 | 23:47
Dakle, prvo sam pronašao uzrok na ovom linku:

discussions.apple.com/message/15149275

Radi se o tome da iTunesi nisu u mogućnosti kontaktirati Apple servere zbog jedne dodane linije u hosts datoteci.

Evo sada i potanko opisanog postupka za MAC i za WIN kako tu liniju eliminirati da bi update ili restore firmwarea preko iTunesda prošao bez problema:

Mac OS X:

Korak 1. Na vašem Macu, otvorite “Applications” mapu.
Korak 2. Pronađite “Utilities” mapu i otvorite ju.
Korak 3. Pokrenite "Terminal".
Korak 4. Upišite "sudo nano /etc/hosts" (bez navodnika) i pritisnite return tipku.
Korak 5. Upišite svoju lozinku
Korak 6. Koristeći tipku sa strelicom prema dolje ↓ pronađite liniju u kojoj se nalazi “gs.apple.com” tekst. Kada postavite kursor na početak te linije upišite “#” na počewtak linije kako bi ju pretvorili u komentar.

Korak 7. Spremite tako izmjenjenu host datoteku tako da zajedno pritisnete tipke CONTROL+O.
Korak 8. Izađite iz nano editora tako da zajedno pritisnete tipke CONTROL+X.
Korak 9. Zatvorite "Terminal"
Korak 10. Napravite restore svog uređaja sa iTunesima.

Windows:

Korak 1. Start –> Programs –> Accessories
Korak 2. Pokrenite Notepad ili WordPad
Korak 3. Kliknite “Open..” u File izborniku.
Korak 4. Idite u mapu Windows/System32/drivers/etc
Korak 5. U "files of type:" odaberite all documents
Korak 6. Otvorite "hosts" datotreku
Korak 7. Izbrišite sve linije u kojima se pojavljuje "gs.apple.com" ili sličan tekst
Korak 8. Kliknite Save
Korak 9. Napravite restore svog uređaja preko iTunesa

Nadam se da će ovo pomoći jer meni jest.
08.05.2011 | 00:00
Ma vratio sam ga , opet je 4.3. Svakako ću pričekati.
08.05.2011 | 00:08
pozdrav

što u nadogradnji 4.3.3. znači da itunsi neće raditi beck up ili što se može izgubiti s tom nadogradnjom. novi sam vlasnik iphona4 pa sam vrlo oprezan sa svime.
hvala vam:)
08.05.2011 | 00:51
Ako nisi ništa prije dirao po njemu, trebalo bi raditi.
08.05.2011 | 01:46
Evo, prošlo ! Priključio ga na Netbook i odradilo svoje i sad je na 4.3.3. Znači da ga je iMac zezao. Izbrisao sam TU i nemam više kišobran. Zanima me kako će se poslije ponašati.
08.05.2011 | 14:54
Evo još jednog načina za rješenje ovog problema:

pastie.org/1873518

Ovo samo potvrđuje pretpostavku da je Tinyumbrella kriva za nemogućnost updatea, a slična stvar se dogodila i sa izlaskom iOS 4.2.1

@jzelko, nisi mi odgovorio da li si napravio gore predloženo na svom Macu? Evo ti sada jednostavnije rješenje bez potrebe za pokretanje terminala.
08.05.2011 | 15:17
Ono predloženo sam napravio, ali nije pomoglo, nego sam s Netbookom s Windowsima riješio.
Sad , da ponovno instaliram TinyU. ili šta si mislio ?
08.05.2011 | 15:53
Ma nisam te prvi put razumio jesi li napravio onu prvu soluciju, tj. da li si našao uopće onu liniju u hosts datoteci ili ne. Ok, znači jesi i nije pomoglo. Onda to znači da postoji još neki razlog zašto ti nije htjelo napraviti upgrade, pa sam se nadao otkriti o čemu se radi, ali sad kad si već napravio upgrade preko laptopa onda nema smisla dalje se zamarati. Meni je pomogla prvo rješenje na mom iMacu, a mislim da će i mnogim drugima to pomoći ili ova zadnja na koju sam ostavio link, a koristili su Tinyumbrellu.

Što se Tinyumbrelle tiče, ako ti nije bitno, nemoraš ju za sada instalirati, to uvijek možeš napraviti i kasnije kad budeš poželio spremiti SHSH blobs.

Hvala na odgovoru.
08.05.2011 | 16:03
Fala i tebi !
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 24 minuta
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, Riba, tino1, Anonimci (708)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa