Konacno flash na Iphonu!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Konacno flash na Iphonu!

05.05.2011 | 20:23
Izasla je aplikacija koja omogucuje gledanje flasha na web stranicama.Isprobano i radi!Naravno jako sporo.Flash igre jos uvijek ne rade.

itunes.apple.com/us/app/puffin/id406239138?mt=8
  • korisnikU2
  • Posjetitelj
05.05.2011 | 22:24
Ostat ču kod Jobsove tvrdnje, Flash je sran*3.
05.05.2011 | 22:32
korisnikU2 kaže:
Ostat ču kod Jobsove tvrdnje, Flash je sran*3.

Naravno da je:laugh:
06.05.2011 | 00:31
Pa Puffin Nije prvi ni jedini, ima i SkyFire browser koji bi također trebao svirati po flashu i to i čini, ali ne baš uvijek.

Ne želim ulaziti u polemike, ali iskreno meni uopće ne nedostaje podrška za flash i možda sam do sada u par navrata poželio nešto pogledati na sajtovima koji su zaboravili pratiti trendove ili im to po njihovom mišljenju ne treba, a nisam bio u mogućnosti, pa čak niti sa skyfireom. Naravno, uglavnom se radi o našim domaćim web stranicama.
06.05.2011 | 08:20
Sank kaže:
Pa Puffin Nije prvi ni jedini, ima i SkyFire browser koji bi također trebao svirati po flashu i to i čini, ali ne baš uvijek.

Ne želim ulaziti u polemike, ali iskreno meni uopće ne nedostaje podrška za flash i možda sam do sada u par navrata poželio nešto pogledati na sajtovima koji su zaboravili pratiti trendove ili im to po njihovom mišljenju ne treba, a nisam bio u mogućnosti, pa čak niti sa skyfireom. Naravno, uglavnom se radi o našim domaćim web stranicama.

Skyfire nema podrsku za flash, a ovaj ima.Skyfire konvertira video i onda ga pusta kao html5.Flash mi ne fali, ali ima nekih stranica koje mi trebaju, a nisu optimizirane (naravno nase stranice) za mobilno koristenje.
  • campo
  • Posjetitelj
06.05.2011 | 09:44
Meni na iPhonu ništa ne fali,...ali mi na telefonima koji vide flash fali iPhone.
pa što bi bio iPad da mu baterija traje 2 sata kao i ostalima NIŠTA. Otvorite malo horizonte i dajte prostora novostima koje su stvarno novosti a ne marktinški trikovi.
06.05.2011 | 10:18
Nema flasha na iOSu i točka. Bio to Skyfire ili Puffin ili nešto treće to radi grozno i nikako. Probao sam Puffina i istina je da pokazuje više toga nego Skyfire, ali to i dalje radi tako grozno da je barem za mene neupotrebljivo na iPadu.

I ja sam bio skeptičan na Steveove izjave da su CD i DVD kao i BlueRay stvar prošlosti, ali sad je prošla već skoro puna godina dana da nisam zapržio niti jednog, a kućno kino mi je još u dnevnom boravku samo zbog audio pojačala za surround zvuk, a sve se gleda i sluša streamanjem, a ne umetanjem Jučer sam doznao da se zatvorila još jedna videoteka u Rijeci u cijelom nizu koje je zadesila ista sudbina.

I zato mu vjerujem i za flash, bez obzira kakva se tu politika krije iza svega toga ako je ima, ili je to čisto tehnološko predviđanje.
06.05.2011 | 10:31
Znao sam da ce krenuti prica o nepotrebnom flashu.Ja nisam ljubitelj flasha, ali on je dio weba i moze Stevo pricati sto god hoce.Kupim si lijepi iPad od 6000 kn, pa ne mogu otvoriti neku stranicu.Na iphonu mi ne treba, ali iPad je vec druga stvar.
06.05.2011 | 10:50
York, u pravu si, možemo mi sada filozofirati o flashu, ali činjenica jest da je flash-a još puno na webu, a i bit će ga sigurno još neko vrijeme. Na žalost Apple ne dozvoljava implementaciju flasha u aplikacije za iOS pa svako drugo rješenje koje se pojavi ima puno problema koje mora riješiti da bi to kako tako funkcioniralo.

Puffin browser je po tom pitanju izgleda najdalje dogurao, barem prema ovome što sam do sada isprobao i vidio, ali na žalost s obzirom da moraju hvatati krivine zbog osnovnog ograničenja, a to je nema flasha na iOS, radi sporo sa puno trzanja, a i zvuk je najčešće maknut iz prijenosa.

Kada sam se ja odlučio za iPad znao sam za to ograničenje, ali kako mi surfanje ne ovisi o flashu nisam ni pomišljao o nekom drugom tabletu. Kome je pak flash potreban jer mu je posao vezan uz njega, mislim da bi ipak trebao razmisliti o nekom drugom tabletu s podrškom za flash jer činjenica je da iOS nikad neće s flashom biti u dobrim odnosima bez obzira koliko se programeri trudili da zaobiđu to ograničenje. Jednostavno nema bolje podrške za flash od nativne podrške, a takve kod iOS nema i za sada neće ni biti.
06.05.2011 | 11:08
Sank ti uvijek sve lijepo objasnis, pa tko se nebi slozio sa tobom.Podrzavam odluku Applea, jer utjece na smanjenje flash sadrzaja na webu.Sto vise iPad bude osvajao trziste, to bolje za one koji ne vole flash.
  • campo
  • Posjetitelj
06.05.2011 | 11:23
Kupim si lijepi iPad od 6000 kn, pa ne mogu otvoriti neku stranicu.Na iphonu mi ne treba, ali iPad je vec druga stvar.

Ispavan način razmišljanja je upravo obrnut,..napravim flash stranicu i milijuni ljudi sa iPadom i iphonom mi je ne mogu otvoriti...
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 50 minuta
  • ZoPaj: 50% off all Apple products in all Apple stores for Apple's 50th anniversary... today only! apple.com
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: 50 godina Applea u srijedu u 19.30 u Pikiju!
  • jura22: Nema mjesta za ekspanziju jer je tako Apple odlucio. Sigurno bi se mogla graficka ustekati ili vise njih. Mozda memorija i nema smisla.
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.53 Seconds

Provided by iJoomla SEO