No Wi-Fi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

No Wi-Fi

• log_ty85
  • Posjetitelj
27.03.2011 | 00:05
Bok svima, evo novi sam član ovdje pa vas sve pozdravljam.

Imam iPhone 4. Prvi put koristim apple neki uređaj i moram priznat da sam oduševljen. Uskoro namjeravam uzeti i iPad.

Nažalost nedavno mi je iPhone u kupaonici pao u vodu. Bio je oko 10 sekundi unutra i kad sam ga izvadio, jednostavno je crknuo kompletno. Odmah sam uzeo fen i osušio ga koliko toliko međutim iPhone nije davao znakove života.

Ujutro idući dan, nakon što sam kompletno mislio da je priča gotova što se tiče iPhone-a, on je jednostavno proradio. Pojavio mi se ekran da ga aktiviram preko iTunes-a, spojio sam ga, napravio kompletan reset i još uvijek ne mogu vjerovat da sad ponovo sve radi kao i prije. Isto tako sam se odvažio i otvorio zadnju stranu prema uputama iz videa sa youtuba i maknuo bateriju i ono par kapljica što je bilo, pažljivo obrisao i sve ponovo sastavio i stvarno evo sad iPhone normalno radi.

Međutim nemam više Wi-Fi. Sada kad sam napravio prije par dana reset, imam na iPhonu verziju 4.3. Čitao sam nešto na netu i radio sam bar 10 puta network reset, pa onda gasio, palio itd. međutim ništa od toga.

E sad, činjenica je da on ipak bio u vodi, ali nekako si sve mislim da nije to povezano s ovom verzijom 4.3. Jer ne mogu vjerovati da sve funkcionira savršeno već danima kao i prije, sve apsolutno radi, samo taj Wi-Fi ne. Ne znam jer moguće da ga je voda uništila ili fen ili što god?

Ne znam što da radim. Bit ću zahvalan ako ostane i ovako jer na kraju krajeva nisam očekivao uopće da će iPhone sam od sebe na kraju proraditi pa ajde barem nešto. Pa ako i ne bude Wi-Fi, a što mogu.

Tako da trebam pomoć. Imate li kakav savjet?

Uzmite u obzir da ja nisam neki lik koji se kuži u te stvari, resetiranje, ovo, ono, ja znam korak po korak slijediti upute i to je to. Blentav sam za bilo kakvo jailbreakanje i nekakvo resetiranje i proučavanje, dakle treba mi se vrlo jednostavno objasniti ako je išta moguće napraviti, kako da to napravim?

Hvala na čitanju, ako će se nekom uopće dati čitati ovako dugačak tekst i hvala na odgovorima.

pozz svima...
27.03.2011 | 00:21
vrlo vjerojatno da je wifi čip nastadao od vode..
ja bih ti preporučio da opet rastaviš iphone i da ga staviš u zdjelu riže i tako ostaviš 24 sata kako bi povukao svu onu sitnu vlagu koja je još ostala u njemu.
možda tako riješiš i ovaj problem.
27.03.2011 | 00:38
Jedna zena je oprala svoj iPhone 3GS u ves masini rekao sam joj da ga ugasi odmah stavi u zdjelu rize. nakon par dana sam ga uzeo. otvorio. ocistio cetkicom za zube i alkoholom i sve radi osim ekrana kojemu svaka druga linija ne radi. 15£ kosta novi na ebayu.

Ja smatram da ce wi-fi proradit. da se nije dovoljno osusilo jos. Isto preporucam otvaranje i ciscenje ploce sa alkoholom i cetkicom jer oksidiraju kontakti na konektorima.
  • log_ty85
  • Posjetitelj
27.03.2011 | 00:51
ok, predlažete dakle otvaranje ponovo, da stavim u rižu i nakon toga da očistim onaj dio s alkoholom koji sam i prije brisao kad izvadim bateriju?

Jer nisam vadio one sve crne pločice, samo sam maknuo zadnju masku, maknuo bateriju i to je to. Znači da kad maknem bateriju, umočim četkicu u alkohol i s time prijeđem preko toga svega? Koliko dugo se to treba sušiti onda? A gdje se nalazi taj čip za wi-fi?

A da li je moguće da je to možda zbog ove verzije 4.3?
27.03.2011 | 00:56
iFixit.com ima detaljne upute. Predlazem da rastavis sve i dobro pregledas po plocici dali negdje ima oksidacije i to onda sa cetkicom....
27.03.2011 | 03:59
log_ty85 kaže:
A da li je moguće da je to možda zbog ove verzije 4.3?

ne

i da, u riži ga pusti obavezno 24 sata.
27.03.2011 | 09:48
Budi oprezn i s alkoholom, jer u apoteci mislim da ne možeš kupiti čist, već razrijeđeni (doduše s destiliranom vodom, ali razrjeđeni). Bolje ti je kupiti neko sredstvo za čišćenje objektiva. Obično je to etanol koji ne ostavlja tragove kad ishlapi.
Bateriju OBAVEZNO izvadi i odspoji.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 17 sati
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.
  • drlovric: Moj kolega koristi Cowork sa M5 Pro sa 64GB, i nema tih problema... Ocigledno ti je taj Air preslab za tu specificnu namjenu :/
  • ivan.ocd: Da, prema Claudeu trebao bi M5 Max… neki dan je bilo preko 90GB Rama koje je koristilo… pogledat ću ovo sto si napisao pa javim
  • accom: Activity monitor će ti pokazat CPU / GPU / memory usage. Pretpostavljam, da je naročito GPU pod plafonom, a možda i Memory...
  • accom: A što kaže Claude po tom pitanju?
  • ivan.ocd: Ekipa, molim vas za brzinski savjet: imam MBA s 16GB RAM-a i koristim Claude puno, osobito Cowork. Izgleda da mi tih 16GB nije dovoljno jer svako malo dobijem upozorenje o memoriji, a i grije se ko lud (M5). Trebam li prodati ovaj Mac i gledati neki Pro ili Max s vise memorije ili hlađenja ili ne? Hvala
  • hal9000: OVO: -> [link]
  • hal9000: @yonkis: ma neki kompjuterski virusi... nemam pojma što je to! @smayoo: pa ja bih baš na krstarenje... :D
  • VanjusOS: [link]
  • smayoo: Sad su ti ta krstarenja vrlo povoljna pa nemaš više izgovora. ;)
  • Yonkis: hal9000 misliš o norovirusima? Srećom besparica me opet spasila pa nisam na kruzerima :j
  • hal9000: Danas čujem ekipu kako priča o nekim virus killer-ima. Može mi netko objasniti što je to? :D
  • imjasminh: Prodano kolegi s foruma.
  • imjasminh: 750 eur - [link]
  • Yonkis: Moram priznati da je ovo dobro odrađena aplikacija: [link]
  • imjasminh: Pozdrav svima! Prodajem Apple Watch Ultra 3, 49mm Black Titanium, račun garancija. Nije ni 2 mjeseca star, bacite pogled na oglase: [link]
  • dpasaric: I previše su ih prodali s obzirom na sve... oko 600.000
  • user: pa se nije dobro prodavao
  • user: Apple Vision je očito preskup bio
  • Riba: Bas glupost od hardvera.
  • Yonkis: Ok, i nije to neuspjeh, nešto su naučili iz toga, nadam se.
  • Riba: RIP Apple Vision. - [link]
  • drlovric: Lijepo [link]
  • dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
  • Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
  • Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.
  • drlovric: Ja sam zadnji put cuo nikada da mi neko kaze, jao jest mi spor SSD na Mac :) To samo forsiraju ovi YT recenzenti. Nama normalnim smrtnicima totalno nebitna stavka na modernim M Macovima...
  • Yonkis: Zato jer mac diktira koliko će brzo SSD raditi. Ako radi max onda ce se i trošiti max. Ovako radi laganica pa traje dulje. Ovo pričam iz guzice. Možda ima smisla.
  • ZoPaj: mjerim s blackmagic disk speed test: mac studio m4 1tb disk 6380 mb/s read, 5200 write vanjski tb5 samsung 9100pro 4tb u acasis 80gps 6430 mb/s read, 6000 write znači vanjski brži od ugrađenog mac ssd
  • jura22: Uz TB5 i dobro kućište dobiju se velike brzine prijenosa podataka, ne kao interni SSD (otprilike duplo manje).
  • jura22: RAM se ne da "odlemiti" jer je sastavni dio SoC-a.
  • Ender: @cavarovobrdo: ... ili barem SSD.
  • cavarovobrdo: Nadam se da će novi CEO odlemiti RAM ;)
  • cavarovobrdo: Muštuluk: John Ternus to become Apple CEO
  • imenso: John Ternus novi CEO
  • CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
  • Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
  • dpasaric: Možeš uz search naći svaki
  • dpasaric: Pa zadnji intervju je na naslovnici, a ostali raspršeni tijekom godina
  • Ender: @dpasaric: a gde su ti razgovori? mislim gde se mogu naci?
  • Performita: Omogućuje lako postavljanje novih uređaja, sigurnost podataka i poslovni email bez velikog IT odjela. Cilj je da tvrtke rade jednostavnije i sigurnije na Apple uređajima.
  • drlovric: U cemu je fora sa ti Business? Imamo li mi mali smrtnici neku korist od toga ili je to samo za velike tvrtke?
  • Performita: Kalimera, Dobro jutro... ovo za Apple Business rolls zvuči kao izvrsna vijest!!!
  • Borisone: Apple Business rolls out to 200 countries today - brace for impact - even Croatia!
  • Yonkis: iOS 26.4.1 and iPadOS 26.4.1 This update has no published CVE entries.
  • stefanjos: Treba mi as u rukavu kada me netko pita gdje da ide haha :D
  • smayoo: Ima ih nekoliko koji se oglašavaju kao iPhone serviseri, nijedan mi nije baš ulio povjerenje, ali nemam neposrednih loših iskustava.
  • stefanjos: gdje nositi iphone na popravak u rijeci kada nema jm elektronike?
  • Yonkis: @smayoo Nema na čemu, evo ja upisah.
  • smayoo: @Yonkis, evo, otključano, hvala na upozorenju!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.71 Seconds

Provided by iJoomla SEO