No Wi-Fi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

No Wi-Fi

• log_ty85
  • Posjetitelj
27.03.2011 | 00:05
Bok svima, evo novi sam član ovdje pa vas sve pozdravljam.

Imam iPhone 4. Prvi put koristim apple neki uređaj i moram priznat da sam oduševljen. Uskoro namjeravam uzeti i iPad.

Nažalost nedavno mi je iPhone u kupaonici pao u vodu. Bio je oko 10 sekundi unutra i kad sam ga izvadio, jednostavno je crknuo kompletno. Odmah sam uzeo fen i osušio ga koliko toliko međutim iPhone nije davao znakove života.

Ujutro idući dan, nakon što sam kompletno mislio da je priča gotova što se tiče iPhone-a, on je jednostavno proradio. Pojavio mi se ekran da ga aktiviram preko iTunes-a, spojio sam ga, napravio kompletan reset i još uvijek ne mogu vjerovat da sad ponovo sve radi kao i prije. Isto tako sam se odvažio i otvorio zadnju stranu prema uputama iz videa sa youtuba i maknuo bateriju i ono par kapljica što je bilo, pažljivo obrisao i sve ponovo sastavio i stvarno evo sad iPhone normalno radi.

Međutim nemam više Wi-Fi. Sada kad sam napravio prije par dana reset, imam na iPhonu verziju 4.3. Čitao sam nešto na netu i radio sam bar 10 puta network reset, pa onda gasio, palio itd. međutim ništa od toga.

E sad, činjenica je da on ipak bio u vodi, ali nekako si sve mislim da nije to povezano s ovom verzijom 4.3. Jer ne mogu vjerovati da sve funkcionira savršeno već danima kao i prije, sve apsolutno radi, samo taj Wi-Fi ne. Ne znam jer moguće da ga je voda uništila ili fen ili što god?

Ne znam što da radim. Bit ću zahvalan ako ostane i ovako jer na kraju krajeva nisam očekivao uopće da će iPhone sam od sebe na kraju proraditi pa ajde barem nešto. Pa ako i ne bude Wi-Fi, a što mogu.

Tako da trebam pomoć. Imate li kakav savjet?

Uzmite u obzir da ja nisam neki lik koji se kuži u te stvari, resetiranje, ovo, ono, ja znam korak po korak slijediti upute i to je to. Blentav sam za bilo kakvo jailbreakanje i nekakvo resetiranje i proučavanje, dakle treba mi se vrlo jednostavno objasniti ako je išta moguće napraviti, kako da to napravim?

Hvala na čitanju, ako će se nekom uopće dati čitati ovako dugačak tekst i hvala na odgovorima.

pozz svima...
27.03.2011 | 00:21
vrlo vjerojatno da je wifi čip nastadao od vode..
ja bih ti preporučio da opet rastaviš iphone i da ga staviš u zdjelu riže i tako ostaviš 24 sata kako bi povukao svu onu sitnu vlagu koja je još ostala u njemu.
možda tako riješiš i ovaj problem.
27.03.2011 | 00:38
Jedna zena je oprala svoj iPhone 3GS u ves masini rekao sam joj da ga ugasi odmah stavi u zdjelu rize. nakon par dana sam ga uzeo. otvorio. ocistio cetkicom za zube i alkoholom i sve radi osim ekrana kojemu svaka druga linija ne radi. 15£ kosta novi na ebayu.

Ja smatram da ce wi-fi proradit. da se nije dovoljno osusilo jos. Isto preporucam otvaranje i ciscenje ploce sa alkoholom i cetkicom jer oksidiraju kontakti na konektorima.
  • log_ty85
  • Posjetitelj
27.03.2011 | 00:51
ok, predlažete dakle otvaranje ponovo, da stavim u rižu i nakon toga da očistim onaj dio s alkoholom koji sam i prije brisao kad izvadim bateriju?

Jer nisam vadio one sve crne pločice, samo sam maknuo zadnju masku, maknuo bateriju i to je to. Znači da kad maknem bateriju, umočim četkicu u alkohol i s time prijeđem preko toga svega? Koliko dugo se to treba sušiti onda? A gdje se nalazi taj čip za wi-fi?

A da li je moguće da je to možda zbog ove verzije 4.3?
27.03.2011 | 00:56
iFixit.com ima detaljne upute. Predlazem da rastavis sve i dobro pregledas po plocici dali negdje ima oksidacije i to onda sa cetkicom....
27.03.2011 | 03:59
log_ty85 kaže:
A da li je moguće da je to možda zbog ove verzije 4.3?

ne

i da, u riži ga pusti obavezno 24 sata.
27.03.2011 | 09:48
Budi oprezn i s alkoholom, jer u apoteci mislim da ne možeš kupiti čist, već razrijeđeni (doduše s destiliranom vodom, ali razrjeđeni). Bolje ti je kupiti neko sredstvo za čišćenje objektiva. Obično je to etanol koji ne ostavlja tragove kad ishlapi.
Bateriju OBAVEZNO izvadi i odspoji.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 22 sati
  • jura22: Navlakusa za novi macOS.
  • imenso: Nije free, ima pretplatu, neke aplikacije i posebnu za iPad
  • Yonkis: Apple Creator Studio - free - [link]
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?