No Wi-Fi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

No Wi-Fi

• log_ty85
  • Posjetitelj
27.03.2011 | 00:05
Bok svima, evo novi sam član ovdje pa vas sve pozdravljam.

Imam iPhone 4. Prvi put koristim apple neki uređaj i moram priznat da sam oduševljen. Uskoro namjeravam uzeti i iPad.

Nažalost nedavno mi je iPhone u kupaonici pao u vodu. Bio je oko 10 sekundi unutra i kad sam ga izvadio, jednostavno je crknuo kompletno. Odmah sam uzeo fen i osušio ga koliko toliko međutim iPhone nije davao znakove života.

Ujutro idući dan, nakon što sam kompletno mislio da je priča gotova što se tiče iPhone-a, on je jednostavno proradio. Pojavio mi se ekran da ga aktiviram preko iTunes-a, spojio sam ga, napravio kompletan reset i još uvijek ne mogu vjerovat da sad ponovo sve radi kao i prije. Isto tako sam se odvažio i otvorio zadnju stranu prema uputama iz videa sa youtuba i maknuo bateriju i ono par kapljica što je bilo, pažljivo obrisao i sve ponovo sastavio i stvarno evo sad iPhone normalno radi.

Međutim nemam više Wi-Fi. Sada kad sam napravio prije par dana reset, imam na iPhonu verziju 4.3. Čitao sam nešto na netu i radio sam bar 10 puta network reset, pa onda gasio, palio itd. međutim ništa od toga.

E sad, činjenica je da on ipak bio u vodi, ali nekako si sve mislim da nije to povezano s ovom verzijom 4.3. Jer ne mogu vjerovati da sve funkcionira savršeno već danima kao i prije, sve apsolutno radi, samo taj Wi-Fi ne. Ne znam jer moguće da ga je voda uništila ili fen ili što god?

Ne znam što da radim. Bit ću zahvalan ako ostane i ovako jer na kraju krajeva nisam očekivao uopće da će iPhone sam od sebe na kraju proraditi pa ajde barem nešto. Pa ako i ne bude Wi-Fi, a što mogu.

Tako da trebam pomoć. Imate li kakav savjet?

Uzmite u obzir da ja nisam neki lik koji se kuži u te stvari, resetiranje, ovo, ono, ja znam korak po korak slijediti upute i to je to. Blentav sam za bilo kakvo jailbreakanje i nekakvo resetiranje i proučavanje, dakle treba mi se vrlo jednostavno objasniti ako je išta moguće napraviti, kako da to napravim?

Hvala na čitanju, ako će se nekom uopće dati čitati ovako dugačak tekst i hvala na odgovorima.

pozz svima...
27.03.2011 | 00:21
vrlo vjerojatno da je wifi čip nastadao od vode..
ja bih ti preporučio da opet rastaviš iphone i da ga staviš u zdjelu riže i tako ostaviš 24 sata kako bi povukao svu onu sitnu vlagu koja je još ostala u njemu.
možda tako riješiš i ovaj problem.
27.03.2011 | 00:38
Jedna zena je oprala svoj iPhone 3GS u ves masini rekao sam joj da ga ugasi odmah stavi u zdjelu rize. nakon par dana sam ga uzeo. otvorio. ocistio cetkicom za zube i alkoholom i sve radi osim ekrana kojemu svaka druga linija ne radi. 15£ kosta novi na ebayu.

Ja smatram da ce wi-fi proradit. da se nije dovoljno osusilo jos. Isto preporucam otvaranje i ciscenje ploce sa alkoholom i cetkicom jer oksidiraju kontakti na konektorima.
  • log_ty85
  • Posjetitelj
27.03.2011 | 00:51
ok, predlažete dakle otvaranje ponovo, da stavim u rižu i nakon toga da očistim onaj dio s alkoholom koji sam i prije brisao kad izvadim bateriju?

Jer nisam vadio one sve crne pločice, samo sam maknuo zadnju masku, maknuo bateriju i to je to. Znači da kad maknem bateriju, umočim četkicu u alkohol i s time prijeđem preko toga svega? Koliko dugo se to treba sušiti onda? A gdje se nalazi taj čip za wi-fi?

A da li je moguće da je to možda zbog ove verzije 4.3?
27.03.2011 | 00:56
iFixit.com ima detaljne upute. Predlazem da rastavis sve i dobro pregledas po plocici dali negdje ima oksidacije i to onda sa cetkicom....
27.03.2011 | 03:59
log_ty85 kaže:
A da li je moguće da je to možda zbog ove verzije 4.3?

ne

i da, u riži ga pusti obavezno 24 sata.
27.03.2011 | 09:48
Budi oprezn i s alkoholom, jer u apoteci mislim da ne možeš kupiti čist, već razrijeđeni (doduše s destiliranom vodom, ali razrjeđeni). Bolje ti je kupiti neko sredstvo za čišćenje objektiva. Obično je to etanol koji ne ostavlja tragove kad ishlapi.
Bateriju OBAVEZNO izvadi i odspoji.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 27 minuta
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, Ender, miomika, Riba, tino1, VanjusOS, Anonimci (633)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.23 Seconds

Provided by iJoomla SEO