Iphone 3G 4.1 Unlock 05.14.02??
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Iphone 3G 4.1 Unlock 05.14.02??

21.03.2011 | 20:26
Evo updejtao sam iphone 3g na 4,1 jailbreakao ga, ali sad ga nemogu unlockati zanima me dali ima kakav način za downgrejdat modem firmware koji je 05.14.02 fuzzyband ne radi (naravno) dali bi pomoglo da ga dignem na 4.2.1 ili da ga restoram na 4.0, 4.0.1 4.0.2 ima kakvih ideja? :/ [OS WIN7]
22.03.2011 | 01:51
ako sad ne možeš unlockati sa spuštanjem na nižu verziju ništa ne možeš postići, jer time downgradeaš samo software, ali baseband ostaje isti.
dakle, svakim upgrejdom novog softwera dižeš i baseband. Ako ikad poželiš downgrejdati, to možeš učiniti za software, no baseband se niti jednom metodom ne može spustiti, osim kod iphonea 3G fuzzybandom ali samo kod starog bootloadera.
22.03.2011 | 02:55
Znaci ako bacim updejt na 4.2.1 sta ce se desit, updejtat ce se i baseband, ali dali cu ga moc unlockat?
22.03.2011 | 03:08
pa sama ti logika kaže da ako updejtaš na 4.2.1 doći će noviji baseband unlock neće biti moguć.
štoviše, ako podigneš unlock ćeš i dulje čekati.
ako bi htio isprobati 4.2.1. ili čak najnoviji 4.3. koristi tinyumrella pa pomoću tog programa digni na 4.2.1 pa će baseband ostati stari.
22.03.2011 | 03:40
dali mi se ovo isplati ic radit: www.omizio.com/jailbreak/kako-podici-iph...zete-otkljucati-mac/ i dali cu moc ristorat normalno na 4.2.1 ako sta userem?
22.03.2011 | 14:27
ne isplati se i nećeš moći normalno restorati.
22.03.2011 | 17:51
Kako je iPhone 3G u pitanju onda se možda i isplati s obzirom da je njegovo updatanje sa iOS 4.2.1 došlo kraju i iOS 4.3 se ne može instalirati na njega.

Naravno, nakon instalacije BB 6.15. moraš znati da ti GPS više neće raditi dobro, a i nema za sada povratka na originalni bb.

Nakon neuspjele borbe sa T-Mobileom da mi službeno otključa iPhone 3G nakon isteklog ugovora, a kako sam ga bio updateao na iOS 4.2.1 i bb 5.15.04 nadajući se kako će mi pozitivno riješiti moj zahtijev za otključavanjem, na kraju sam ga jailbrekao sa PwnageTool 3.1.4 i napravio unlock sa ultrasn0w. Radi dobro jer sam isključio multitasking prilikom izrade modificiranog frimwarea sa PwnageTool.

Jedino što nakon svega možeš još probati napraviti i ovo:

www.omizio.com/jailbreak/popravite-trajn...n0w-sam-haktivacija/

Kako bi popravio trajanje baterije. Ja to nisam napravio jer sam već poklonio svoj iPhone 3G, ali hoću u skoroj budućnosti.

Nemaš što zeznuti, samo doslovno prati upute i to mora uspjeti od prve. Možda biš mogao i čekati izlazak normalnog unlocka, ali kako sada stvari stoje, čini mi se da ćemo se načekati
22.03.2011 | 18:14
pa bolje mu je ga prodati ili bilo šta nego dizat na 6.15, jednostavno se ne isplati
23.03.2011 | 23:30
Sada neznam sta napravit neki info koliko bi trebao cekat za smrdljivi unlock? 2345mjeseci?
23.03.2011 | 23:39
ja bih te opet odvratio od dizanja na 6.15.00 baseband...
99,999% ljudi požali što ga je stavilo na mobitel... sa 6.15 basebanda nema povratka...
24.03.2011 | 00:00
ma da, nisam ni ja za tu opciju samo me zanima dali se sta suska za taj baseband unlock..
jeb*m ti prokletu win7-micu i smrdljivi hosts files are not writtable
24.03.2011 | 00:53
ništa se ne zna i sve je nepredvidivo...
ako ti se neda čekati, najbolje ga je prodati
24.03.2011 | 06:02
Ja sam do sada stavio 6.15. Na dva iPhone 3G. Jednog kupljenog u Singaporeu i kojem je to bio jedini način da i dalje služi kao telefon. Vlasniku gubljenje GPSa ne predstavlja problem. Za sada nema pritužbi na rad iPhonea.

Drugi je moj kupljen na ugovor u t-Mobileu. Htio sam ga pokloniti osobi koja inače koristi usluge VIPa. Otključan i poklonjen i za sada nema pritužbi, a nedostatak GPSa isto nije problem.

Kao što sam već naveo, iPhone 3G došao je do kraja po pitanju iOS updatea i ne vjerujem da će Dev-team više raditi išta po tom pitanju jer očito da imaju dovoljno problema i sa otključavanjem iPhonea 4.

Znaš sve pro et contra za tu opciju pa je sad samo stvar da znaš što ti je važnije, koristit druge SIM kartice ili imat GPS.
24.03.2011 | 18:45
poz svima. novi sam na forumu ja sam preko redsn0w-a 0.9.6b8 unlockao (updateom basebanda 6.15, pa ultrasn0w) više 3g uređaja i jedan 3gs(makar sam ga morao kasnije sa snowbreeze untethered), i sve je radilo perfektno, a gps nisam ni isprobavao jer ga ljudi uopce ne koriste.

edit: i, mene bi zanimalo dal se može vratit bb ako se sačuva SHSH prije updateanja na 6.15?
24.03.2011 | 21:11
ne, koliko to puta treba reć, baseband se ne može spustiti!
i shsh je za software, a ne za bb.
25.03.2011 | 01:52
jedan je dečko čak i uspio...3Gs new bootrom...išao je na 4.3 update koji mu je vratio baseband, te ga je nakon toga vratio čini mi se na 4.0.1 i sve pomoću SHSH došao ponovno do 4.2.1 5.16.01...
Kaže da nije mogao direkt s 4.3 na 4.2.1 jer ga je tražio neki kod!!
25.03.2011 | 02:45
evo ovo je prvi glas na internetu da je to nekome uspjelo. ako bi imao link da potkrijepiš tvrdnje?
25.03.2011 | 11:53
a htio sam odmah link staviti al zaboravio...
ev ga www.forum.hr/showthread.php?t=626445
25.03.2011 | 15:37
procitao sam cijelu temu i ustanovio da su samo autor i jos jedan lik s dva posta uspjeli taj downgrade. Sve skupa izgleda, nazalost, jako nevjerodostojno.
25.03.2011 | 20:07
bile su i slike tog autora koji je slikao telefon dok mu je bio na 6.15...
Ja sam eto otkako se meni pojavio problem s 6.15 svaki dan na googlu, red mond pie, omizio, dev team stranici i nisam nigdje našao riješenje. i ne znam dal uopće postoji, moguće je da je i taj dečko uspio skinuti taj bb, ali uz niz ostalih čimbenika...nemam pojma što je sve moglo utjecati ali eto njemu se posrećilo!
01.04.2011 | 21:15
Hmm strange i kad stavim karticu od t-coma ni onda ne radi mreža?! O.o
01.04.2011 | 22:53
Wait neka mi samo neko ovo objasni, ako dignem bejsband na ipadow, dali cu moc restorat sa ispwom koji skuham u snowbreezu,ili kako to ide i da razmisljam da to napravim, kad ionako nece za 3G vise nikakav ios update dolazit, samo da sam siguran sta se restora tice
01.04.2011 | 23:06
realno bi trebao...
ja sam rekao svoje mišljenje, a i sam se uvjeri da bb 6.15. nije povezan samo s gubitkom gps-a, nego i s puno drugih loših stvari..
prolistaj malo ovaj pdf i vidjet ćeš kolege kako se žale...
01.04.2011 | 23:45
Hackerivs kaže:
a i sam se uvjeri da bb 6.15. nije povezan samo s gubitkom gps-a, nego i s puno drugih loših stvari..
prolistaj malo ovaj pdf i vidjet ćeš kolege kako se žale...

koji pdf? i koje lose stvar? hvala na odgovoru

ma neznam, sta se tice gps ne treba mi, ionako mi je iphone u banani (do ljeta cu kupit 4tvorku a ovaj cu dat starom) 3% ekrana ima mrtve piksele lol onako jedna crta na sredini ekrana meni je samo bitno da sam 100& siguran da mogu normalno restorat sa snowbrezeovim firmwerom odmah stavim ipadov baseband, jer ionako nece dolaziti nikakav update sa strane applea, nisam ni ovaj 3.1.2 htio updejtat na 4.2.1 ali sam to napravio cisto zato jer mi itunes nije htio syncat muziku na mob, dakle meni je samo bitno da znam dali se moze restorat sa itunesom kad stavim ipadov baseband i kako? Tnx
02.04.2011 | 00:28
ovaj PoDForum.
kažem ti možeš sa snowbreezeom, ali vrlo često se tu zapinje na beskonačnim recovery loopovima i tako..
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 7 sati
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, rkoren5, Anonimci (448)

Novo na Jabučnjaku

Teme