iOS 4.3 problemčić s bateriom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iOS 4.3 problemčić s bateriom

13.03.2011 | 09:01
Nakon instalacije iOS-a 4.3 baterija ili drži kraće ili pokazivač (oni postotci) ne radi dobro. Preko noći je palo za 40%, budem ga danas ostavio da se isprazni do kraja. Inaće prije je bez problema izdurao dva dana pez punjenja.
Da li je tko promjetio takvo što?
13.03.2011 | 09:15
Meni se isto cini da baterija puno slabije drži (iphone 3Gs iOS 4.3)
  • campo
  • Posjetitelj
13.03.2011 | 12:26
meni baterija izgleda bolje radi,...iPhone 4 nema JB
13.03.2011 | 12:31
Meni isto baterija traje puno duže. Još sam se iznenadio kako već nije iscurila u vrijeme kada ga inače punim. iPhone 4 bez JB.
13.03.2011 | 15:39
Ukoliko bude trebalo, kako se vraća na 4.2.1? Ako je to uopče moguće? Hvala.
13.03.2011 | 17:06
Meni je 3GS jedno vrijeme trošio ko lud bateriju kad je bio ukopčan WiFi, a na iOS 4.2.1 jailbreakan. Onda sam pop... i kako mi je službeno otključan odlučio instalirat iOS 4.3 služebni. I od jučer do danas u 24h sa 100% došao na 90% (24h) nije ga se koristilo, a WiFi ukopčan

iPhone 3G sa modificiranim iOS whited00r 4.2 isto se ne koristi, osim što ja tu i tamo provjerim stanje baterije, ukopčan WiFi, u skoro četiri dana sa 100% došao na 96% prije toga sa jailbreakanim iOS 4.2.1 cuclao je bateriju u dva tri dana bez da se je koristio.

Nemreš blivit
13.03.2011 | 20:47
Dosta se po netu priča o "curenju" baterije nakon iOS 4.3 nadogradnje. Vidim da kod nas nema panike, ili niste stigli nadograditi iOS. Mislim da bi valjalo pričekati ili rješenje ili možda 4.3.1 kad dođe.
Moj savjet je ne nadograđivati ako se baš ne mora, da se ne zeznete kao ja.
13.03.2011 | 21:34
zabac, ne čitaš pažljivo Ja sam instalirao iOS 4.3 na iPhone 3GS i sad mi manje troši bateriju nego dok je bio sa jailbreakanim iOS 4.2.1. Barem su mi takvi prvi dojmovi.

iPhone 4 mi se za sada ne da updateati na iOS 4.3 jer mi radi ok, a koristim neke aplikacije skinute preko Cydie kojih mi se za sada ne da odreći. iOS 4.3 će na njega kada izađe jailbreak koji radi.

Šanse da se vratiš na iOS 4.2.1 postoje jedino ako si imao iOS 4.2.1 jailbreakan i ako si pospremio SHSH za njega, ali još uvijek postoji mogućnost da 4.2.1 neće htjeti raditi dobro sa novim basebandom.

EDIT: možda se ne treba žuriti sa downgradeom jer Apple već priprema iOS 4.3.1 da bi zakrpao neke gadne sigurnosne rupe friško otkrivene, pa će vjerojatno taj update riješiti i problem curenja baterije ako stvarno postoji.
13.03.2011 | 23:02
Ja sam napravio update na 4.3 i cini mi se da baterija traje duze mobitel nije jailbrake-an. Ali tek je proslo dva dana od update da bih mogao reci nesto konkretnije.
14.03.2011 | 08:46
Čitam, čitam. Malo se popravilo od kad sam stavio restrikcije. Settings > General > restrictions > Ping (6. stavka). i zadnje dvije (Game center).
14.03.2011 | 09:50
I meni na iPhone 3GS, iOS 4.3 baterija curi, jučer poslije podne oko 17 sati ga napunio do kraja (100%) i već oko 20 sati navečer se ugasio...jest da sam se igrao s njim ali ne toliko da se u roku 3-4 sata isprazni do kraja ...na 4.2.1 se to nije događalo...sad isto, dođem na posao i u roku od 30 minuta baterija pala za 15% a uopće ga nisam koristio...nadam se iOS-u 4.3.1 čim prije...
  • campo
  • Posjetitelj
14.03.2011 | 13:04
defintivno mi baterija sada dužw traje,...iphone 4 nema JB 4.3
14.03.2011 | 14:33
ljudi imam iphone 4 star 2i pol dana nakon sto se ispraznio prvi put punio sam ga 12 sati i sad mi je u 12 sati rada baterija otisla sa 100% na 38% jel to normalno ili ja previse cackam po njemu pa brzo odlazi i još nešt jel istina da se prva tri punjenja mora punit po 12 sati kako bi se kapacitet baterije poveco
14.03.2011 | 15:09
iPhone 4. iOS 4.3. Krace traje majkemi
14.03.2011 | 17:52
Baš gledam, 20 sati rada i nešto malo korištenja dojde do 38%. Sad je na punjaču. S 4.2.1 je trajalo 2 dana bez problema.
15.03.2011 | 17:51
meni na iphoneu 4 iOS 4.2.1 baterija ode za jedan dan a mob je star tek 3 dana jel to normalno ?????? a ugasen je i 3G i mobilni podaci jedino Wi-FI nekad upalim u cemu je problem
15.03.2011 | 18:04
donekle normalno..
15.03.2011 | 18:06
Ja san 3GS apdejto sa 4.3 i poklonio bratu. Sad čekam da vidim na što će se potužit. Od jučer popodne do sad se još nije oglasio, valjda ne stigne jer gušta
15.03.2011 | 18:20
Danas je malo bolje. Isključen push, uključen 3G i ostale stvari isključene. Dogurao je nakon 22 sata na 58% što je zadovoljavajuče. Sad sam uključio push i vidjeti ću da li ga to ždere. e-mail sam ručno skidao što nije neka komocija. Bumo vidli. E da, jučer sam napravio restore i prijavio mob kao novi, a ne kao postojeći. Možda je i to popravilo kaj.
16.03.2011 | 20:19
Imam iphone 4 kupljen u t-mobile i bio je OS 4.2.1 bez JB i unlocka nakon update na OS 4.3 baterija drži slabije oko 40%. za 12 sati se isprazni prije je držala i do 20 sati. normalno korištenje aplikacija i razgovora. vidim da se na samom stand by-u brže prazni nadam se OS 4.3.1 ili nekoj pomoći...pozz
IMG_0015.JPG
16.03.2011 | 20:42
Imenjače, probaj, ako ti nije lijeno, napraviti restore (ostati će 4.3) i prijavi kao novi telefon, a ne da potegne backup. Meni je pomoglo. 1 dan i 22h palo na 14%, s time da je pola vremena bio uključenpush za e-mail, a 2/3 vremena i 3G. Normalno sam koristio telefon kao i svaki dan. Eto.
18.03.2011 | 20:45
4.2.1 sa konstantno uključenim exchange push mailom trajao 2 dana, sada na 4.3 jedva jedan dan. Bez jailbeaka i prije i sad
19.03.2011 | 00:17
Ukoliko vas to trošenje baterije nervira, a i ne da vam se čekati jailbreak za iOS 4.3 i ne vidite nikakve prednosti iOS 4.3 onda možete napraviti downgrade na iOS 4.2.1 prema ovim uputama:

www.omizio.com/jailbreak/kako-downgrade-...padipod-touch-upute/

Gornje upute su za korisnike windowsa, a za korisnike Apple računala izmjena hosts datoteke ide prema ovim uputama:

1. Na vašem Macu, idite u vašu “Applications” mapu.
2. Nađite i otvorite “Utilities” mapu.
3. Pokrenite "Terminal".
4. Upišite "sudo nano /etc/hosts" (bez navodnika) i pritisnite Enter.
5. Upišite svoju ložinku
6. Uz pomoć strelice dolje pronađite kraj datoteke gdje ima linija sa "gs.apple.com". Ako takve linije nema dopište bez navodnika "74.208.105.171 gs.apple.com" ili ako ima linija onda ispravite IP adresu.
7. Spremite promjene kombinacijom tipki stisnutih u isto vrijeme CONTROL+O.
8. Izađite iz nano editora tipkama CONTROL+X.

NAPOMENA: Ovaj downgrade mogu napraviti samo oni koji su imali jailbreakan iPhone na 4.2.1 i spremili su SHSH blobs ili su to učinili uz pomoć TinyUmbrelle. Ostali će se morati strpiti dok ne izađe iOS 4.3.1 koji će nadajmo se ispraviti ovaj problem sa baterijom.
25.03.2011 | 23:28
Izasao iOS 4.3.1

www.cultofmac.com/apple-releases-ios-4-3.../88110#disqus_thread

Sad cu testirati da vidim jel sredjen problem sa baterijom
26.03.2011 | 20:58
Za sad mi se cini da je bolje. Puno bolje.
26.03.2011 | 21:10
ajd, nadam se da je to s baterijom rijeseno pa da i ja napravim upgrade na 4.3
26.03.2011 | 23:47
Eto, i meni se dogodilo da je počeo cuclati bateriju i to prilično grozno. Pomoglo je restartanje i sad je prihvatljivije. IOS 4.3.1 će morati pričekati za sada, dok ne vidim što će izaciti jailbreak scena i da se vratim kući sa radnog zadatka.
27.03.2011 | 00:33
@Sank jesi probao iPad igru?
27.03.2011 | 12:05
Nema promjene u potrosnji. Trosi vise nego sto je bilo.
27.03.2011 | 14:52
Defou kaže:
@Sank jesi probao iPad igru?

Nisam još stigao. Radim noćnu pa sam ove prve dane u totalnoj banani dok mi se bioritam ne preokrene za 180' Nadam se za par dana kad prođe ova aklimatizacija.

zabac kaže:
Nema promjene u potrosnji. Trosi vise nego sto je bilo.

Misliš nakon što si instalirao 4.3.1?
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 15 sati, 51 minuta
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi