Organizator, task manager i podsjetnik za iPhone?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Organizator, task manager i podsjetnik za iPhone?

01.03.2011 | 13:44
Dakle, trebao bih od vas, cijenjenih kolega forumaša prijedlog i preporuku aplikacije koja će mi nuditi remindere za rođendane i synca se sa kontaktima, to prvenstveno, ali i koja će imati to do odnosno nekakvu task listu.

Izrazito mi je bitno da ta task lista ima opciju podešavanja alarma u zadano vrijeme, u slučaju da mi je taj task bitan u točno određeno vrijeme.

Trenutno koristim HeadsUp, plaćenu verziju. Odlična je i zapravo joj nisam vidio mane do danas kad mi je zatrebao push podsjetnik ili alarm za zadatak koji sam si upisao. Ova aplikacija to nema.

Imate li što za preporučiti?
01.03.2011 | 14:53
Ja koristim Kontakte (Contacts) za upisati rođendane koji mi se automatski pokažu u Kalendaru (Calendar), a Kalendar za podsjetnik i ToDo i onda mi se sve to fino sinkronizira sa iMacom i iPad-om. Kalendar naravno ima mogućnost postavljanja podsjetnika, ponavljanja itd.
01.03.2011 | 14:55
Za rođendane Occasions. Osim podataka iz address booka čupa i s facebooka...
Things kao task manager no on nema točno virijeme već samo dan.
A ako hoćeš točno vrijeme iCal...

Eto, nadam se da je to to.
01.03.2011 | 15:53
Koristim i ja kontakte u kojima upisujem rođendane.
Ali bi volio aplikaciju koja će mi prikazati koji dan ranije da se bliži rođendan uskoro, primjerice samo nekakvom oznakom na ikoni. Kalendar mi sam alarmira da je rođendan, to znam.

Ovak to izgleda na HeadsUpu:
img651.imageshack.us/i/photona.png/
img16.imageshack.us/i/photo2b.png/

Ali da ta ista aplikacija ima opciju upisivanja to-do taskova, od kojih će neki imati alarm a neki neće. Heads up ima samo opciju postavljanja to-do stavki bez alarma.
Prilozi:
02.03.2011 | 11:08
Za rođendane iCal Birthdays, a za ostalo ne znam.
02.03.2011 | 11:31
Ako se ne varam, ovo je iPhone forum, pa bih rekao da čovjek pita za neku aplikaciju za iPhone, ne za Mac, a sad, skužio sam da Kalendar baš i ne javlja ništa za rođendane pa sam malo pretražio app store i našao slijedeću app za rođendane:

Vidi na iTunes: iTunes/BirthdaysPro

Ima puna verzija za 1,99$ ili Lite koja je besplatna. Automatski pokupi sve rođendane iz Kontakata i sa FaceBooka i ima mogućnost da zatrubi prije rođendana i tako osigura da ne zaboravimo čestitati.

Za ToDo liste ja koristim 2Do i mislim da je svakako jedna od boljih appova za tu funkciju.

Vidi na iTunes: iTunes/2Do

Aplikacija košta 6,99$, ali vrijedi svaki cent i k tome još je univerzalna, pa ide i na iPad. Dobro je to što se može sycati sa iCal ili Outlookom.
02.03.2011 | 12:41
Ja za to koristim na iPhoneu Lockinfo.

Mislim da je uvjerljivo najbolja aplikacija za tako nešto.

Kao i Sank, koristim kontakte za rođendane koje onda kalendar prikazuje i sinka skupa sa notesima i todo.

Lockinfo na lock ekranu iPhonea pokazuje sve to istovremeno kao obavijest par dana unaprijed do samog dana događaja.

Pokazuje pristigle sms-ove, mailove, kalendar sa svim notesima, todoima ili rodendanima, ja sam još stavio i vremensku prognozu tako da svaki put kad izvadim mobitel iz futrole, prvo što vidim su sve te informacije.

Izgleda ovako:
IMG_0250.jpg

Pod notifications ti piše ako si dobio koju push notifikaciju, pod sms ti je svaki sms koji si dobio s tim da čak vidiš i tekst i t.d.

Pluginova imaš više pa si instaliraš koji ti treba.

Meni stvarno vrhunski programčić.
02.03.2011 | 13:46
Ja isto koristim 2do i stvarno sam zadovoljan sa appom ali nisam siguran da li ima to sinkanje rodjendana koje ti treba. U svakom slucaju baci oko, imas i na Youtubeu dosta reviewa pa mozes vidjeti sto sve nudi.
02.03.2011 | 13:50
velejaj, nisi naglasio da se radi o aplikaciji (zapravo pluginu) dostupnom preko Cydie što podrazumijeva da iPhone mora biti jailbreakan, te da košta 7,99$

Ipak, zvuči zanimljivo i korisno.
02.03.2011 | 16:07
Hvala svima na odgovorima.

Potražio sam okolo i nisam mogao pronaći nikakvu aplikaciju koja će imati sve onako kako sam zamislio, tako da sam ipak bio primoran ići na dvije odvojene aplikacije.

Odlučio sam se na Todo i Occasions.

Todo mi paše najviše od isprobanih budući da na samoj ikoni ima opciju prikazivanja neizvršenih zadataka, neovisno je li za njih postavljen alarm ili ne. Maksimalno je moguće prilagoditi to do listu svojim potrebama i to definitivno vrijedi ovih par dolara.

Occasions sam uzeo za rođendane i slično, radi više nego zadovoljavajuće. Mogu podesiti kad će mi doći push napomena za rođendan i koliko dana ranije će se pokazati diskretna obavjest na ikoni. U svakom slučaju sad imam sve što mi treba po tom pitanju.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 18 sati
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.
  • dpasaric: Air, naravno da je dovoljno, ako to želiš mogu i ja odmah, ali hej, jutro je pametnije od večeri, prespavaj, pa javi, najmanji je problem kliknuti na delete.
  • Air: Zanimljiv vam je latinski. Uživajte. Između vaših upisa napišite što je potrebno da zatvorim račun na Jabučnjaku ako nije očigledno dovoljno razumljivo ovo što sam napisao na vikalici.
  • smayoo: Canis mater studiorum. Stara studentska. :D
  • dpasaric: @Gjuroo: Per aspera ad astra!
  • Gjuroo: @Air: Illegitimi non carborundum.
  • dpasaric: Chill out i vidjet ćeš kako će ovo sada biti ugodnije, korisnije i pozitivnije mjesto za sve korisnike.
  • dpasaric: Joj ne drami.
  • Air: Molim odgovornu osobu da obriše Air račun.
  • Air: U ovim novim okolnostima transparentnog licemjerstva pojedinca podvlačim crtu. Ja nemam želudac za trpiti to da mi jedan licemjer briše čiste postove samo zato što on ima problem u svojoj glavi. Kako je tino1 rekao bilo mi je zadovoljstvo dolaziti na Jabučnjak radi ljudi. Ovim putem pozdravljam sve dobre ljude Jabučnjaka i HVALA vam! Nakon ovog upisa brišem svoj račun.
  • dpasaric: Sve što je sada obrisano u "kafanskim laprdanjima" je bilo u dogovoru s Djurom, počistili samo za sobom i tko hoće može tamo dalje s "lakim temama".
  • drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe? :)
  • rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.
  • dpasaric: To je tvoje viđenje.
  • dpasaric: Obećajem da ćemo je izreklamirati na forumu, pa tko voli…
  • Air: Znam tvoje ovlasti. Nije u tome problem. Problem je što se Jabučnjak predstavlja kao pozitivan, a ovo što ti radiš je negativno!
  • dpasaric: Evo, pokreni i ti moderiraj Signal grupu za vaše političke rasprave.
  • dpasaric: I probaj biti koristan. Pokreni nešto pametno i svima korisno.
  • dpasaric: Pročitaj kućni red još jednom.
  • Air: @dpasaric Otvorio si javni komunikacijski kanal. Tko si ti da brišeš postove iste tematike o kojoj sam pišeš, ako ti postovi nisu uvredljivi i ne krše nikakav zakon?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.40 Seconds

Provided by iJoomla SEO