23.02.2011 | 12:08
Ja nisam imao takav problem, ali recimo moj 3GS nije bio jailbreakan pa je odjednom počeo cuclati bateriju dok mu je WiFi ukopčan. Ako ga iskopčam onda je ok. Isto tako nije stvar u nekim aplikacijama da se vrte u pozadini jer ih sve zatvorim, a i isto je i nakon restarta. Sad sam ga jailbrekao i čini se da je problem i dalje prisutan, ali sad barem preko SBSettinga mogu na brzinu uključit WiFi dok mi treba i onda opet isključit bez tapkanja po Postavkama.
iPhone 4 isto tako na 4.2.1 nije bio jailbreakan (nov par mjeseci star) pa mi je u jednom momentu počeo više trošiti bateriju, ali bez zagrijavanja. Pustio sam ga dva puta da se potpuno isprazni i onda punio cijelu noć i sad je opet ok, premda ne mislim da je moja akcija tu nešto previše pomogla jer Li-ion baterije nemaju memory efekta, a i paše im da se ne preopterećuju previše, ne troše do zadnje kapi i da se dopunjuju po volji. Mislim da je to bilo do 3G-a koji mi je stalno ukopčan, ali zna biti slab signal pa...
Ako ti gašenje iPhonea i puštanje da se malo ohladi pa ponovo paljenje ne pomogne, onda još provjeri da ti je 3G isključen pa da li će onda biti razlika. 3G je poznat trošitelj baterije, a može imat problema ako 3G signal nije dobar ili ima više 3G baznih stanica u vidokrugu koje su zagušene pa se stalno prebacuje s jedne na drugu i time zapravo stalno radi. Ako niš od toga ne pomogne, onda možda servis?