iPhone 5
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 5

17.02.2011 | 20:57
Ponukan forumom na kojem se svi žale (uključujući i mene) da čekaju iPhone 4 i po nekoliko mjeseci, bacio sam oko malo po forumima da vidim što i kako se očekuje i predviđa za iPhone 5.
Kako mi je lik iz T-Mobilea kazao: molim vas da se još malo strpite, kroz koji tjedan, očekujemo nove pošiljke pa se nadamo da će te i vi doći na red. No kako sam ja lik koji je po prirodi ne strpljiv, i neda mi se čekati duže od 7 dana (a sada je prošlo već mjesec dana), mislim da ću cancelirati narudžbu i pričekati iP5.

E sad, što vi mislite o svemu tome? Hoće li iPhone 5 doći do ljeta? Hoće li doći i do HR?

Ajmo malo o tračati i predviđati...

www.omizio.com/apple/iphone-5-glasine-i-sta-se-najvise-ocekuje/
www.bug.hr/vijesti/iphone-5-siroka-4-inca/106807.aspx
iphone5newsblog.com/
hubpages.com/hub/iPhone-5-Review

samo prvih par s Googleta
18.02.2011 | 00:18
3g je došao u studenom (7.11.),a 4 u rujnu (24.9.) pa očekujem i 5 u tom razdoblju kod nas....negdje sam pročitao da će 5-icu raditi dvije firme pa bi to onda ubrzalo i dolazak zbog veće količine
18.02.2011 | 00:28
Ja mislim da ću 5 preskočit, ali nisam još potpuno siguran jer sam gdget freak Ako pak stvarno naprave iPhone Nano, onda budem sigurno njega uzeo, a prodao četvorku. Od kad imam iPad, iPhoneu se uloga opet svela na osnovni zadatak da bude prije svega telefon, a onda samo u vrlo rijetkim prilikama i nešto više.

I ovaj iPad 3G će se prodavati kad izađe iPad 2.

Ja Moj iPhone
18.02.2011 | 01:17
iPhone 4 je savršenstvo i ne zanimaju me mogućnosti koje spominju da će iPhone 5 imati. Stoga sam i ja poprilično uvjeren da ću preskočiti nadolazeću generaciju. Sada mi je iPad 2 u najvećem interesu naspram Macova, iPodova i ostalog Apple hardvera. No ovo nije tema za iPad, pa ću tu i stati.
18.02.2011 | 12:08
Ma zapravo, ono što meni treba je samo malo veći ekran. Tipa HTC Desire HDa. Samo to. Ovo sve ostalo je dovoljno kaj ima i iP4.
No ima li uopće imalo nečega suvislog u tim glasinama o većem ekranu? Može li se to očekivati?
18.02.2011 | 13:17
@Sank, nije li iP nano predviđen za rad preko mobileme-a(muzika,mail,kontakti,slike idt). Za to će onda trebati dobra podatkovna veza. Ako je to tako (ako sam dobro shvatio opis iP nano-a), onda ništa od toga u velikom dijelu HR. 3G signal je koma izvan gradova.
18.02.2011 | 16:04
Ma boriskr sve su to u vezi iPhone Nano su samo glasine bez ikakvog osnova. Apple je do sada uvijek uspjevao sve držati u tajnosti do skoro samog keynota i objave novih uređaja.

Kao što sam na početku napisao, kad se ova glasina pojavila, mislim da Apple ne bi bio u stanju to napraviti iz jednostavnog razloga što im nema tko proizvesti niti dovoljnu količinu ovih skupih iPhonea, a kamo li da naprave neki jeftini. Doduše, piše se da su trenutno oni otkupili više od 60% ukupnog tržišta touch ekrana i time već zeznuli konkurenciju, ali to je vjerojatno za nadolazeći iPad 2 i iPhone 5.

iPhone 5 će sigurno imati bolje riješene push obavijesti, a mislim i da će još više biti orjentiran na cloud computing. Nešto se u vezi toga već pisalo po internetu. Još malo strpljenja pa ćemo uskoro znati istinu.
18.02.2011 | 19:13
ako se pravi nano Iphone on ce sigurno koristiti nano touch ekran sto imaju na zalihi tako da samo dizajn je pitanje
19.02.2011 | 01:28
Kad se pogleda proizvodni niz,prvi sledeci uredjaj nije donosio neka velika poboljsanja.
U smislu,kad sam imao 2G nisam imao potrebu da predjem na 3G,ali kad je izasao 3Gs,potpisao sam i uzeo ga.
Sad nemam ni najmanju potrebu da predjem na 4,ali mislim da bi me 4incni ekran na 5ici odmah kupio.

Isto tako prijatelji sa 3G tek su se zainteresovali za 4,i ne vide sta bi moglo novo da ih zanima na sledecem uredjaju.

A,sto se tice iPhone nano...nisam siguran imaju li potrebe da rade diversifikaciju proizvoda jos.
Siguran sam da postoje koncepti,ali mislim da je jos rano.Isto kao ona prica o iPhoneu sa kliznom tastaturom ili 7incnom iPadu.
Uostalom iPhone 4 je proizvod koji ce se jos dugo vrtjeti.
19.02.2011 | 02:01
Mene će veseliti bilo koji model koji će biti dovoljno jeftin da mogu bezbolno zamijeniti postojeći 3G na kojega više ne mogu instalirati gotovo niti jednu aplikaciju jer su sve za sisteme 3.x naviše. Šteta što se u App Storeu ne čuvaju stare verzije softvera, pa da čovjek može odabrati nešto i za starije uređaje. Ovako te sile da uvijek kupiš najnovije, a zapravo bez stvarne potrebe.
19.02.2011 | 14:25
Meni se javi, šta da ja instaliram na svoj originalni iPhone?
19.02.2011 | 18:04
Originalni iPhone to nadoknađuje coolness faktorom! Baš sam neki dan vidio jedan nakon dugo vremena i oduševio me!
25.02.2011 | 18:54
ja imam orginalni iphone
28.02.2011 | 17:16
zanimljivo
01.03.2011 | 12:00
cekaj...a di su mu baterija,procesor i ostale stvari ak je proziran...
01.03.2011 | 14:22
To je koncept i sigurno se ne bude našao u prodaji ovajav. Jedino ako su izmislili super turbo mali japansku bateriju i ostalu elektroniku. Što se tiće ekrana, mislim da on teško funkcionira tako proziran.
07.03.2011 | 22:08
e ovaj dizajn mi se čini skroz logičan, obzirom na novi iPad 2. back to the alu baby!!

www.iclarified.com/images/news/14158/48799/48799.jpg
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 22 sati
  • jura22: Navlakusa za novi macOS.
  • imenso: Nije free, ima pretplatu, neke aplikacije i posebnu za iPad
  • Yonkis: Apple Creator Studio - free - [link]
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?