PwnageTool i Snowbreeze jailbreak čuvaju BB unlock
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

PwnageTool i Snowbreeze jailbreak čuvaju BB unlock

17.02.2011 | 22:21
uspjelo jeee!!!......međutim sad me traži originalan SIM??? a ja na 091....hmmm
17.02.2011 | 22:26
dreams kaže:
uspjelo jeee!!!......međutim sad me traži originalan SIM??? a ja na 091....hmmm

Daj ne paničari, sad u Cydiu i kad se ona uredi i sredi, onda skini ultrasn0w pa će opet bit unlockan i sve će radit ok. Za to ti treba WiFi.
17.02.2011 | 22:28
o.k. ali kak da dođem do Cydie kad mi samo nudi Emergency call??....i usb kabel mi stoji na ekranu da se spojim na iTunes
17.02.2011 | 22:44
dreams kaže:
o.k. ali kak da dođem do Cydie kad mi samo nudi Emergency call??....i usb kabel mi stoji na ekranu da se spojim na iTunes

Pa da, a ti nemaš originalne SIM kartice? Onda si trebao u Snowbreezeu kad te je pitao u prozorčiću "Do you want to Activate your phone?" odgovoriti sa "Da" ili "Yes", pa bi ti bio odmah aktiviran.

Niš se ne brini, samo ćeš morati cijeli postupak još jednom i ovaj put na to pitanje odgovori sa Da pa se onda neće pojavit zahtjev za aktivacijom.

A reko bih da nisam lijepo napisao u uputama pod točkom 3
17.02.2011 | 23:02
drugi pokušaj....
17.02.2011 | 23:26
a šta da ti kažem osim jedno VELIKOOO HVALA!!!!!.....SVE RADI!!!
17.02.2011 | 23:37
dreams kaže:
a šta da ti kažem osim jedno VELIKOOO HVALA!!!!!.....SVE RADI!!!

Super, drago mi je. Nije da je bitno, ali ima ona mala zelena ikonica sa palcem gore...
18.02.2011 | 09:13
evo i ja uspio konacno
3gs sa 3.1.3 na 4.2.1 jailbrejkan i unlockan )
Sank hvala punoo!
21.02.2011 | 10:52
U međuvremenu izdana je nova verzija sn0wbreeze 2.2.1 koja radi sve što i prethodna verzija 2.2 uz dodatak popravka iBook greške i mogućnost drag and dropa za ipsw datoteke.

Za detalje pogledajte:

www.redmondpie.com/jailbreak-ios-4.2.1-4...e-2.2.1-video-guide/
21.02.2011 | 23:03
Prije svega pozdrav svima i moderatoru....

imam dva pitanja,pa pa ako tko zna ili moze pomoci bio bi zahvalan:)

1.Prije par dana sam instalirao windowse 7 ,itunes 10,i tada sam prebacio sve aplikacije iz iphone-a u itunes..sve aplikacije su uredno pohranjene,e tada dolazi do malog problema,kad stavim kvacicu na APP pita me da li zelim sve kopirati na iphone,a zeli mi kopirati izgled aplikacija kao kad se prvi put spaja mob s itunes,znaci osnovne aplikacije ali s mogucnoscu da sve povratim nazad u iphone uz ponovno slaganje svega,a radi se o cca 200 aplikacija koje treba sve ponovno jednu po jednu slagati u folder..PITANJE: postoji li neki nacin da kad oznacim APP za sync da mi vrati stanje koje mi je trenutno u iphone-u??Nadam se da ste uspjeli razumjeti problematiku?

2.Iphone nikad nije jailbreak-an 3GS 4.2.1 firmware 05.15.04

vidio sam filmice na youtube da se jailbreak-a uz pomoc snowbreeze 2.2
da li mogu ja to sam napraviti ili je pametnije dati u neki servis?izgleda poprilicno jednostavno prema svemu sto sam pregledao,pa me zanimaju vasa iskustva..

hvala lipa svima...
21.02.2011 | 23:37
@bumerang

1. ne kužim baš kako si prebacio sve aplikacije iz iPhonea u iTunes, a da nisi stavio kvačicu za syncanje aplikacija? Pretpostavljam da si ih skinuo ili iskopirao od negdje? U svakom slučaju ako to već nisi napravio idi u "Edit" -> "Preferences" i u otvorenim postavkama klikni na karticu "Devices" pa uključi opciju "Prevent iPods, iPhones, and iPads from syncing automatically". To neće pomoći u potpunosti, ali syncanje neće početi odmah čim spojiš iPhone na iTunes. Očito da iTunes žele uskladiti stanje aplikacija sa iPhoneom i ako ti je ovo prvi put da to radiš morat ćeš se potruditi i sve složiti ponovo. Ako ti nije prvi put, onda si trebao iskopirati kompletnu mapu iTunes iz prijašnjeg računala ili di si već to imao u ovu novu nakon reinstalacije. Nije dovoljno samo iskopirati mapu sa aplikacijama.

2. Stvar jailbreakanja je prilično jednostavna. S obzirom da si ti već na najvišoj verziji modem firmwarea 05.15.04 ti možeš jailbreak napraviti i sa greenpois0n jer tako nemoraš raditi restore firmwarea i sve izgubiti. U tvom slučaju ne preporučam snowbreeze jer ti ionako nemaš modem firmware koji trebaš sačuvati da bi se mogao otjljučati. greenpois0n je i vrlo jednostavan za napraviti, samo ga skini sa interneta, spoji iPhone i pokreni greenpois0n i prati upute na ekranu i za kraće od dva minuta imat ćeš jailbreakan iPhone.
22.02.2011 | 00:05
Hmmm...

Kad sam nakon instalacije itunesa spojio iphone napravio sam da kopira kompletno sve aplikacije iz moba.mislio sam da je automatski pod DEVICE..APP sve poslozeno ko u iphonu..nazalost nije..nisam ni znao da imaopcija da se to sacuva..ocito me cekasve iz pocetka,uf uf..

znaci predlazes greenpoison?
A jel on dize na baseband preko 06..... Ako sam dobro pratio?
22.02.2011 | 00:52
bumerang kaže:
znaci predlazes greenpoison?
A jel on dize na baseband preko 06..... Ako sam dobro pratio?

Greenpois0n samo jailbreaka iPhone koji je na iOS 4.2.1 i ne dira modem firmware. Tu opciju za podizanje modem firmwarea na 06.10 ti nude redsn0w i sn0wbreeze, ali ju možeš svejedno preskočiti. Ja ne preporučam dizanje na 6.10, pa je greenpoison dobar izbor. Pročešljaj još malo ovaj forum i naći ćeš linkove i sve što treba u vezi jailbreaka.
22.02.2011 | 09:07
Imam pitanje. Imam iPhone 4, verzija 4.2.1 BB 03.10.01. Nisam jos napravila jailbreak, koji bi napravila samo radi unlocka. Znam da jos taj BB ne mogu trenutno otkljucati, ali je li onda pametno da napravim jailbreak s tim alatima koji čuvaju BB. Hoce li uopce izici unlock za taj BB koji ja imam i ako da, ima li naznake kada? Gdje bi to mogla pogledati.
Tnx
22.02.2011 | 10:10
@Neara

Napravi sada jailbreak sa greenpois0n i sačuvaj preko Cydie SHSH blob za 4.2.1 iOS jer ti može zatrebati za budući upgrade. Kad izađe krajem mjeseca iOS 4.3 nikako ga nemoj updateati i odbij iTunesima da to naprave. Nadam se da će u to vrijeme izaći i kakav novi unlock za BB 3.10.01.

S obzirom da već imaš zadnju verziju BB 3.10.01 nemaš što čuvati pa je jailbreak sa greenpois0n ok, čak ne moraš ni raditi restore iOS 4.2.1 nego možeš odmah jailbreakati, a greenpois0n bi ti trebao sačuvati sve što imaš na iPhone (kontakti, aplikacije, muzika itd.) Naravno, svejedno ti savjetujem prije jailbreaka da napraviš backup iPhonea sa iTunesima.

Kada jednom budeš otključala BB, onda ubuduće smiješ koristiti samo PwnageTool ili Snowbreeze za inastalaciju upgradea iOS da ne izgubiš unlock i sačuvaš BB. Update preko iTunesa ne smiješ NIKAKO napraviti.
22.02.2011 | 11:50
Sank - hvala ))). Probat cu tako
22.02.2011 | 14:25
zna li se možda kad će unlock za 03.10.01?
22.02.2011 | 18:11
Hackerivs kaže:
zna li se možda kad će unlock za 03.10.01?

Ono što sam ja bio uspio pročitat je da se nešto sprema s izlaskom novog iOS 4.3, spominje se i jailbreak za iOS 4.3 i unlock, ali ne konkretno za koji BB s obzirom da se za sada ne mogu otključati 05.14.02 i 05.15.04 za 3G(S) niti 02.10.04 i 03.10.01 za iPhone 4.

Ako ste još uvijek na nižoj verziji iOS-a i BB savjetovao bih da se upgrade na iOS 4.2.1 radi isključivo sa PwnageTool ili Sn0wbreeze koji ne diraju BB, a u isto vrijeme rade jailbreak 4.2.1. Nedavno se spominjalo da će za jailbreak iOS 4.3 trebati SHSH blob od 4.2.1. Ovi alati također omogućuju aktivaciju uređaja bez posjedovanja originalne SIM kartice.

Za unlock za sada treba čekati.
22.02.2011 | 19:13
šteta. izgleda da je apple stvarno znatno otežao neki unlock exploit.
da bar postoji mogućnost downgradea basebanda iphonea 4 to bi bilo super.
23.02.2011 | 04:01
I ja sam (iz 3. pokušaja) uspješno JB-ako iPhone 3G pomoću PwangeToola 4.2 i tako sačuvao baseband 05.12.01, te ga otključao pomoću Ultrasn0wa. No, nije mi htjelo preko Expert Mode kako je opisano na Omizio.com.

iTunes bi mi javljao da tako Custom created IPSW nije adekvatan za ovaj iPhone, pa sam išao kroz Simple Mode.

Uspjelo je, no sada više nemam Battery Percentage, niti HomeSreen Wallpaper, nego samo onu crnu, defaultnu podlogu. Mogu li nekako doći do toga?

Ok, nije strašno; bitno je da iPhone radi, no ako se može i ovo bilo bi zgodno...
PwnageTool_General_Settings.png
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 43 minuta
  • smayoo: RIP Chris Rea... :(
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.61 Seconds

Provided by iJoomla SEO