iPhone 3GS i iTunes 10.1.1 - sync problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 3GS i iTunes 10.1.1 - sync problem

26.01.2011 | 15:41
Nisam siguran, da li je negdje bilo govora o tome, pa ako je, uputite me.
Naime, prilikom synca s iTunes 10.1.1 i 3GSa s iOS 4.2.1 na OS X 10.6.6, imam problema.
Jednostavno, nakon pare sekundi, iPhone se diskonekta (kao da je synkanje gotovo) a iTunsi vrte i dalje.
Problem drugi. Kada nije ovo prvo, onda mi nakon što krene u backup (procedura 1-5) odmah u startu javi da mi je iPhone disconect i da ne može nastaviti sa sinhronizacijom-backupom.

Jel imao netko problema s time? Probao sam potražiti no nisam našao.

Tnx
26.01.2011 | 18:14
Meni se to događalo kad sam ga spajao preko produžnog kabela ili huba, pa nemoj nego samo direkt s njegovim kabelom. Ako ga pak spajaš direkt s njegovim kabelom, onda ga prije syncanja spoji i odspoji par puta, a ako ni to ne pomogne, probaj drugi kabel. Usput, ako slučajno već nisi neko vrijeme, svakako probaj i restartati računalo
26.01.2011 | 18:23
Sank, hvala ti.
Kabla imam dva i probao sam s oba. Nista.
Ni hub ni produzni nemam, tak da ide uvijek direkt.
Zadnje sto sam probao, bilo je netom nakon applejacka i restarta.

Jednostavno ne znam sto se desava. Mogu jos samo probati nekoliko puta ga ustekat i istekat pa da vidim hoce li to pomoc. Ono sto sam zadnje primjetio, je da kad opalim sync, malo se bar pomakne, sa strane se okrece onaj sync logo iPhone pokazuje da se synca, no tako moze stajati i po 1/2 sata.
26.01.2011 | 19:14
Ok znači problem nije tako trivijalan, pa traži malo razmišljanja i eksperimentiranja. Da li ti syncaš i kontakte? Ako je odgovor pozitivan, onda probaj isključiti syncanje kontakata, ali kad te pita da li ih želiš izbrisati sa iPhonea naravno odgovori da ne želiš. I onda probaj. Ako syncanje prođe ok, znači da ti je neki vcard oštećen najvjerojatnije na računalu.

Riješenje je da ih makneš, pa onda syncaš tako da ti sve kontakte prebaci s iPhonea nazad na računalo.

Ako nije to, onda provjeri istu stvar sa kalendarom.

Ako nije ni to, onda ćeš morati iz iTunes direktorija maknuti zapise o biblioteci pa da ih ponovo izradi kod slijedećeg podizanja.

Ne moraš ništa od navedenog brisati, nego samo makni na drugi disk ili temp mapu, pa da možeš vratiti ako ne pomogne.
26.01.2011 | 19:53
Sličan problem sam i ja imao. Rješio sam ako što sam skinuo nove iTunesa sa Appleove stranice i instalirao ga. Restartirao MBP i sve opet radi. Moja konfiguracija je iTunes 10.1.1, iPhone 3G, iOS 4.2.1, Mac OSX 10.6.6.
26.01.2011 | 19:56
ping je napisao:
Sličan problem sam i ja imao. Rješio sam ako što sam skinuo nove iTunesa sa Appleove stranice i instalirao ga. Restartirao MBP i sve opet radi. Moja konfiguracija je iTunes 10.1.1, iPhone 3G, iOS 4.2.1, Mac OSX 10.6.6.

A što je s libraryem i ostalim stvarima? Jesi li brisao sve ili samo napravio reinstal??
26.01.2011 | 22:20
Samo reinstall, nisam dirao librarye i sve mi ih je prepoznao.
26.01.2011 | 22:27
ping je napisao:
Samo reinstall, nisam dirao librarye i sve mi ih je prepoznao.

Upravo to napravih i pokrenuh sync...
Za sad radi

Hvala na savjetu.
28.01.2011 | 09:08
Nažalost, opet ista stvar.

Danas sam instalirao novi iTunes 10.1.2, restartao stroj, restartao iPhone, i nakon uspješnog Backupa, ode na step 3 "Copy applications..." i tu pukne.
Već sam lud od svega. Onaj dan, kada sam skinuo sa Apple sajta 10.1.1 i napravio instal (ponovo) odradio je svoje.
Danas sam napravio istu stvar s 10.1.2 i opet ne radi... za popi*****
28.01.2011 | 09:30
A da sada konačno probaš napraviti ono što sam ti ja predložio?
28.01.2011 | 09:33
Sank je napisao:
A da sada konačno probaš napraviti ono što sam ti ja predložio?

A kaj točno? Da počnem izbacivati...??
28.01.2011 | 10:32
Rado bih ti pomogao, ali ne mogu ja za tebe i čitati. Na većini foruma piše da je moguć razlog za ovakav problem syncanje kontakata ili kalendara zbog nekog razloga. Predložio sam ti da prije startanja sinkronizacije isključiš kvačicu ispred kontakata pa probaš itd. itd. Ne da mi se više pisati kad se tebi ne da čitati i onda ako ti nije jasno postaviti slijedeće suvislo pitanje.

Evo ti nekoliko linkova na druge forume i blogove pa pokušaj pročitati

www.everythingicafe.com/forum/windows-pc...sconnected-7139.html

http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=1393923

techsalsa.com/solution-to-iphone-disconn...lly-on-sync-problem/

www.ihackintosh.com/2009/07/itunes-could...iphone-disconnected/

http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=451783

I samo jedan naputak. Kod blogova često odgovor ne leži u glavnom tekstu već u komentarima ispod, ali sve ovisi da li ti se da toliko čitati
28.01.2011 | 10:36
Sank je napisao:
Rado bih ti pomogao, ali ne mogu ja za tebe i čitati. Na većini foruma piše da je moguć razlog za ovakav problem syncanje kontakata ili kalendara zbog nekog razloga. Predložio sam ti da prije startanja sinkronizacije isključiš kvačicu ispred kontakata pa probaš itd. itd. Ne da mi se više pisati kad se tebi ne da čitati i onda ako ti nije jasno postaviti slijedeće suvislo pitanje.

Evo ti nekoliko linkova na druge forume i blogove pa pokušaj pročitati

www.everythingicafe.com/forum/windows-pc...sconnected-7139.html

http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=1393923

techsalsa.com/solution-to-iphone-disconn...lly-on-sync-problem/

www.ihackintosh.com/2009/07/itunes-could...iphone-disconnected/

http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=451783

I samo jedan naputak. Kod blogova često odgovor ne leži u glavnom tekstu već u komentarima ispod, ali sve ovisi da li ti se da toliko čitati

Sank, nemoj se srditi. Čitam ja sve, a i isključio sam sinkanje kontakata i opet ništa. Doduše s kalendarima nisam niti probao, jer jednostavno ne znam što da radim. Neki dan, nakon ponovne instalacije iTunesa 10.1.1 sve je proradilo kako treba i već sam se ponadao da je to sada to. No drugi dan, sve ispočetka...
Jednostavno, probao sam sve što sam moga (i znao), i svaki put isto ili nešto drugo ?!?!?
A sad ću se baciti na ove forume kaj si mi poslao pa da vidim kaj i tu piše...
28.01.2011 | 10:44
Ma ne srdim se, ali nisi napisao da si probao ono iz mog prethodnog posta, a prije reinstalacije iTunesa.

Ima još jedna mogućnost ako nisi probao još. Iskopčaj iPhone sa compa i njega restartaj, a na kompu pokreni iSync (iTunes moraju biti zatvoreni!) i onda odi na Preferences i resetiraj Sync history.

Nakon toga probaj ponovo syncat iPhone.
28.01.2011 | 12:51
Sank je napisao:
Ma ne srdim se, ali nisi napisao da si probao ono iz mog prethodnog posta, a prije reinstalacije iTunesa.

Ima još jedna mogućnost ako nisi probao još. Iskopčaj iPhone sa compa i njega restartaj, a na kompu pokreni iSync (iTunes moraju biti zatvoreni!) i onda odi na Preferences i resetiraj Sync history.

Nakon toga probaj ponovo syncat iPhone.

Sank, spasio si me s ovim linkovima... Naime, nakon što sam sve isprobao, brisao i reinstalirao iTunse, naletio sam u jednom forumu da se ekipa žali na žice i kablove. No očito je da sam ja onaj dan, onda kad si i ti u gore spomenutom jednom postu kazao, zamjenio kabel s originalom i tada je sve prošlo OK. Sad sam isto stavio originalni kabel te složio posebnu grupu i dio po dio kontakata syncao tako da isključim mogućnost greške u address booku. Sve je prošlo bez greške.
Inače, imam Grifinov kabel koji sam uzeo kada sam zdrobio jedan originalni i s njime je sve do neki dan radilo kako spada.

Uglavnom, za sada (opet), sve radi.
28.01.2011 | 13:05
Sank je u startu napisao:
Meni se to događalo kad sam ga spajao preko produžnog kabela ili huba, pa nemoj nego samo direkt s njegovim kabelom...

Eto, znači već na početku sam ti dao dobar savjet, možda sam samo trebao biti jasniji u vezi njegovog kabela pa napisati preciznije originalnim kabelom Sretan sam da si uspio naći problem i riješiti ga.
28.01.2011 | 13:16
Sank je napisao:
Sank je u startu napisao:
Meni se to događalo kad sam ga spajao preko produžnog kabela ili huba, pa nemoj nego samo direkt s njegovim kabelom...

Eto, znači već na početku sam ti dao dobar savjet, možda sam samo trebao biti jasniji u vezi njegovog kabela pa napisati preciznije originalnim kabelom Sretan sam da si uspio naći problem i riješiti ga.

Eto, "nisam čitao kako treba"...

Sad treba samo to potvrditi.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 7 sati
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, jmirakul, Riba, rkoren5, Anonimci (461)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.78 Seconds

Provided by iJoomla SEO