Iphone 4 iOS 4.0.2 backup problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Iphone 4 iOS 4.0.2 backup problem

04.01.2011 | 22:32
Bok ljudi imam problem sa iphone 4....kada ga pokušam backup-ati na itunes-u,itunes mi izbaci error da je iphone disconnected.On je na ios 4.0.2.Iphone je tatin i ima puno važnih kontakata i mailova i poruka i svega toga...a bilo bi veoma teško za povratiti neke informacije ako se iphone pokvari i treba ga restore-ati.Molim Vas za pomoć.
04.01.2011 | 23:59
ja imam isti problem sa svojim 3GSom i 4.2.1 iOSom.
Već sam lud od pokušaja backupa i synca..

Nakon što mi to odradi, ja mu ponovim sync i onda uleti u ptetlju backup, i tako stoji do imendana:

Stroj je:

Model Name: MacBook Pro
Model Identifier: MacBookPro6,1
Processor Name: Intel Core i5
Processor Speed: 2,53 GHz
Number Of Processors: 1
Total Number Of Cores: 2
L2 Cache (per core): 256 KB
L3 Cache: 3 MB
Memory: 4 GB
Processor Interconnect Speed: 4.8 GT/s
Boot ROM Version: MBP61.0057.B0C
SMC Version (system): 1.57f17

a OSX je 10.6.5 i sve je up to date...
  • Dijete
  • Posjetitelj
05.01.2011 | 15:11
Za povuc podatke se moze koristit programcic phoneview.. prvi na gugletu
05.01.2011 | 16:58
loky_stoja je napisao:
Bok ljudi imam problem sa iphone 4....kada ga pokušam backup-ati na itunes-u,itunes mi izbaci error da je iphone disconnected.On je na ios 4.0.2.Iphone je tatin i ima puno važnih kontakata i mailova i poruka i svega toga...a bilo bi veoma teško za povratiti neke informacije ako se iphone pokvari i treba ga restore-ati.Molim Vas za pomoć.

Jel mobitel jailbreak-an?
Možeš probati da odeš Applications > iSync > Preferences > Reset Sync History
07.01.2011 | 23:04
@krishtofich da li bi tako izbrisao sync history? Jer ja njemu imam stari backup još sa drugog iphonea...a sada je dodao još 200 kontakata itd.A ne bi htio izbrisati taj stari backup jer mi može puno značiti ako moram restore-ati....bolje 200 kontakata za upisivanje nego 800
07.01.2011 | 23:13
loky_stoja je napisao:
@krishtofich da li bi tako izbrisao sync history? Jer ja njemu imam stari backup još sa drugog iphonea...a sada je dodao još 200 kontakata itd.A ne bi htio izbrisati taj stari backup jer mi može puno značiti ako moram restore-ati....bolje 200 kontakata za upisivanje nego 800

A sad sam se sjetio da je mobitel bio jailbreakan kada sam ga tada back up-ao...
07.01.2011 | 23:30
@krishtofich E hvala ti puno...Pomogao si mi da dođem do zaključka.Kada je moj tata kupio iphone 4 ja sam backup-ao njegov prošli iphone i restore-ao from backup na iphone 4....sada sam se sjetio da je taj prošli iphone bio jailbreakan,pa je on sa svim tim vjerojatno prenio te neke file-ove koji nisu odgovarali itunesu...e sada me zanima da li sam u pravu i kako bi mogao popraviti taj problem
08.01.2011 | 00:19
Kao prvo, nije mi jasan taj strah od gubitka backup-a i kontakata. Ako se ne varam backup se radi prilikom syncanja iPhonea sa računalom, što drugim riječima znači da se kontakti syncaju sa onima na računalu, pa ako se backup kasnije i izgubi, kontakti ostaju u Adress Booku zar ne? Jedino što se gubitkom backupa zaista može izgubiti jesu podaci u raznim instaliranim aplikacijama, dok bi se sve ostalo moralo moći vratiti ponovnim syncanjem sa sadržajem koji se već nalazi u iTunesima. Osim podataka u raznim aplikacijama moguće je izgubiti i slike koje su napravljene na iPhoneu u foto albumu.

Koliko sam ja uspio izgooglati, a najviše na samom Apple support forumu, čini se da imaš problem sa kontaktima, neki je zbrljan i zbog toga ti se to događa. Najbolje je da prvo napraviš sigurnosnu kopiju kontakata iz Address Booka tako što ćeš kopirati kompletan ovaj direktorij:

Users/tvoj account/Library/Application Support/AddressBook

Zatim izbriši sve kontakte i onda probaj syncat sa iPhonea, ako prođe, onda ćeš morati naći među onima iz addressBooka koji te zezaju i izbrisati ih te ponovo upisati. Ne znam samo da li ti inače syncaš sve okntakte ili samo određenu grupu kontakata? Jesu li ti oni podijeljeni u grupe u AdressBooku?

Nisam do sada imao ovaj problem ni sa jednim od mojih iPhonea ni iPada pa je ovo gore tek pretpostavka na osnovu postova drugih ljudi sa istim problemom. Ovaj gore navedeni experiment ne bi smio imati za posljedice gubitak niti jednog kontakta ako pravilno iskopiraš sve na neko sigurno mjesto. Uvijek se to kasnije može vratiti nazad. Resetiranje sync historyja koliko sam ja uspio izgooglati ne pomaže u ovom slučaju.
09.01.2011 | 18:02
ja ne mogu naći taj /library folder...jesi siguran da je to za windows os
09.01.2011 | 19:03
loky_stoja je napisao:
ja ne mogu naći taj /library folder...jesi siguran da je to za windows os

Ne sorry, to ti je na Macu, a ako imaš windowse onda s čime si do sada syncao kontakte sa Outlookom, Windows Mailom ili Windows Contacts? Ne vidim da si prije spomenuo takve detalje.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 20 sati
  • jura22: Navlakusa za novi macOS.
  • imenso: Nije free, ima pretplatu, neke aplikacije i posebnu za iPad
  • Yonkis: Apple Creator Studio - free - [link]
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?