iPhone 4 & VIP signal
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 4 & VIP signal

03.01.2011 | 22:07
Pozdrav svima, nedavno i ja kupih iPhone 4 na VIP-ovoj akciji, al imam problem sa signalom tocnije 3G signalom, naime kad je upaljen 3G na uredjaju - signal je u najboljem slucaju 4 crtice, a cim se uzme u ruku padne na jednu, u najboljem slucaju dvi crtice. Kada 3G nije ukljucen signal je na 4-5 crtice i nema nekog primjetnog ucinka prilikom koristenja (drzanja u ruci)
E sada, zanima me da li je to do uredjaja ili bas do 3G signala koji je VIP-u preslab (a reklamira se kao najbolji)?
Probao sam i s restartanjem iPhonea i slicnim prijedlozima paljenja bez PIN-a, te s restorom al stanje je isto i dalje...
Hvala puno!
P.S. da nakon 2 dana koristenja iPhone se sam od sebe smrzo tako sto nije pokazivao znakove nikakvog zivota (ni kod spajanja na komp), mislio sam ga odnjet u servis al je onda sam i proradio, nakon toga sam odma napravio restore za svaki slucaj...sad radi ko zvijer samo eto imam taj problem kod 3G signala
03.01.2011 | 23:04
Sličnu stvar sam i ja primjetio na svoj ajfonu isto kupljenom u VIP-u.
Ali nemam toliko "velikih" problema kao i ti.
Jest da malo varira, ali ne toliko puno, meni varira, ako sam negdje van velikog grada (Rijeke), možda gdje je slabija pokrivenost 3G-a....

Dosad mi se još nije smrznuo iPhone nijednom.....
14.01.2011 | 11:31
Meni se na primjer na VIPovom signalu dešava da imam puni 3G signal, i onda uspostavim poziv, i 3G signal odjednom padne ili nestane ili štogod i iPhone se prebaci na Edge signal (kod signala je slovo E), i imam osjećaj da je kvaliteta razgovora lošija kada je na Edgeu. Kada završim razgovor, za kratko vrijeme se pojavi nekakav kružić pored simbola signala, kao da pokušava skužiti na kojem je signalu, onda prikaže Edge, i nakon par sekundi se prebaci na 3G.

Jel to normalno da tako baca na Edge za vrijeme razgovora? To mi je malo čudno...
14.01.2011 | 11:47
Moje skromno mišljenje jest da VIP prodaje muda pod bubrege, nemaju oni najkvalitetniji signal.
Ja i na iPhone 3G i iPhone 4 nikad nemam dobar signal 3G, osim kad sam u centru grada ili ispod samog odašiljača
u svim ostalim slučajevima signal je jako slab. Na oba telefona sam ugasio 3G i nek se oni slikaju sa svojim reklamama
14.01.2011 | 12:20
Fascinira me kako su svi odjednom poceli gledati crtice od signala. Sad mi ima 3 sad mi ima 4 skoro nikad 5. Meni je bitno da radi. Koliko crtica ima jebe mi se. A dali radi? U 5ipol mjeseci jednom sam imao drop call. 1.
14.01.2011 | 18:08
Definitivno se slažem sa Defou-om!
Bitno da stvar fercera!
Da li ćeš imati 2, 3 ili 4 crtice.... 'koga briga?
14.01.2011 | 21:19
Defou je napisao:
Fascinira me kako su svi odjednom poceli gledati crtice od signala. Sad mi ima 3 sad mi ima 4 skoro nikad 5. Meni je bitno da radi. Koliko crtica ima jebe mi se. A dali radi? U 5ipol mjeseci jednom sam imao drop call. 1.

Mene fascinira kako su svi to počeli vezati sa iPhone 4, a ja takvih problema imam odavno. Ja sam se navikao gledati crtice jer moram. Svi naši famozni telekomunikacijski operateri brinu o gradovima, treba doći u male sredine kao što je moje selo na Krku. Ja moram za svaki poziv ovisno o operateru mobitela koji koristim trčati na drugi dio kuće ili čak i dvorišta (koristim i t-scum i vip). Vip radi na zapadnom i južnom dijelu kuće na 3 crtice, sjeverni 1-2 i puca veza svako malo. T-scum radi samo na sjevernom dijelu kuće ili sjeverni dio dvorišta . I dalje mislite da imate problema s 4-5 crtica....... Jedino što radi je obični telefon, a dsl je posebna priča za sebe.......

Pustite crtice dok vam o tome ne ovisi koliko metara po razgovoru morate napraviti da poziv ne pukne.....
14.01.2011 | 22:42
Law je napisao:

Vip radi na zapadnom i južnom dijelu kuće na 3 crtice, sjeverni 1-2 i puca veza svako malo. T-scum radi samo na sjevernom dijelu kuće ili sjeverni dio dvorišta

Kolika je to tebi kuca?
18.01.2011 | 14:40
možda sam fulao, ali primjetih kad sam na kućnoj wi-fi vezi i izgubim vipov signal pada mi i wi-fi veza. zašto? Ali zaboravih reći da mi je signal prije pucanja bio skoro pa pun 4 do 5 crtica, te nakon pucanja cca. 1 min poslije ponovno je pun.

3g signal mogu samo maštati
18.01.2011 | 15:13
pikolo je napisao:
možda sam fulao, ali primjetih kad sam na kućnoj wi-fi vezi i izgubim vipov signal pada mi i wi-fi veza. zašto? Ali zaboravih reći da mi je signal prije pucanja bio skoro pa pun 4 do 5 crtica, te nakon pucanja cca. 1 min poslije ponovno je pun. 3g signal mogu samo maštati

A VIP se hvalio kako ima najbolju pokrivenost VIP-ov signal ti se gubi jer je previše vipovaca na jednu baznu stanicu. A može bit i da te VIPove MicroSIM kartice zezaju. Ja sam moju VIP SIM sam razrezao i nisam primjetio probleme sa signalom iako moram priznati da je malo koristim.

WiFi ti se gubi samo na iPhoneu ili možda i na nečem drugom? Probaj resetirati router, a ako ti je SSID skriven može bit da te i to zeza. Ja sam probao sa skrivenim SSID pa mi se događalo da iPad izgubi signal i više se ne spoji, a iPhone 3G se nakon buđenja iz spavanja više nije htio spojiti na WiFi. Pomoglo je kad sam vratio da se SSID vidi. iPhone 4 mi pak izgubi WiFi signal ponekad kad ukopčam bluetooth na njemu. Možda bi trebao provjerit WiFi kanal na routeru, a sad mi je stavljeno da bira automatski.
18.01.2011 | 16:27
wi-fi mi se gubi samo na iphone 4, dok mini uredno šiba preko wi-fi i ne gubi tako lako vezu za lijepog vremena, kad je kišno tada zbog vlage imam problema na liniji (a nekoliko puta i na samoj centrali oksidiraju spojevi)

ništa mi nije skriveno i sve mi je otključano pa i adsl (sam sam u selu sa dva susjeda penzića koji neznaju što je internet pa je je sve free)
primjetih jučer da mi mob izgubi mrežu (piše nema mreže) a puca mi i wi-fi, micro sim su stavili u vipu kad sam ga kupio i nisam ga dirao, buetooth je isključen
Ali, što ne bi mob trebao ostati spojen na kućni wi-fi ako izgubi vip mrežu?
Do sada na to nisam obraćao pažnju pa cu morati malo pripaziti u kojim situacijama se to događa, i provjeriti wifi na routeru, sada mi je na 3 kanalu jer na prvom šteka sa minijem, na drugom ga nema, a na 3 radi sa minijem, možda je i on problem, ali...

opet se vraćam na vipov signal sa 4-5 crtica ode (podešen je da automatski traži) nađe i tada imam pun signal (bez 3G), a zna biti i E, no kako rekoh nisam do sada obraćao pažnju pa nemogu tvrditi tično u kojim situacijama
17.02.2011 | 02:32
Defou kaže:

Ja sam u centru Zagreba, i bez gumenog obruba mi VIP-ov signal na iPhoneu 4 pada ne na 4 crtice 3G-a, niti na tri, već na EDGE, i to EDGE od 2-3 crtice (onda kad sam doma, i to na katu a ne u nekoj "rupi"). Ako ga pustim iz ruke, signal se vrati normalno na maksimalni signal 3G-a.

Za pozive to nije bitno, ali za prijenos podataka je EDGE praktički neupotrebljiv.

A bitne su i crtice 3G-a. Preporučam da skinete besplatnu aplikaciju "Speed test" od "Ookla-e". Ona jasno pokazuje različite rezultate ovisno o broju crtica, ali i dobu dana, što je uvjetovano opterećenošću mreže. (po noći su najveće brzine).

Donedavno sam bio zadovoljan korisnik HTC-a (HD2), a sad sam zadovoljan korisnik iPhonea 4. (ako izuzmemo naporan problem sa signalom .
06.03.2011 | 01:09
Evo jednog od rješenja za sve one koji gube signal na svom iPhone 4:

06.03.2011 | 11:36
Ocito nemate srece. Menu na T-Mobile-u sve radi OK. Vip i kao firma i kao operater podbacuje. Od toga da im je signal los (Lumbarda), do toga da su naplacivali nesto sto nisu trebali.
Onaj krug je GPRS i vrlo rijetko se pojavi (Bulldog u Zg u sekretu).
Mislim da nije do telefona vec do mreze.
06.03.2011 | 12:04
Naravno da je do mreže. Samo firma kao što je T-Mobile može ponuditi tarife u kojima se nakon pređenih mizernih 512 MB brzina ograničava na 64 kbps. Vraćamo se u dial-up doba? Zar bi razvoj tehnologije trebao kompletno stati pošto telekomunikacijski operatori nemaju dovoljno kapaciteta da pružaju usluge koje moderna tehnologija od njih zahtjeva? Time nam indirektno govore o stabilnosti mrežne infrastrukture. Današnji uređaji su već presavršeni, a jedina prepreka u njihovom efikasnom funkcioniranju i daljnjem napretku su firme koje prate filozofiju T-Mobilea.
06.03.2011 | 12:48
Pa što očekujete, da će Njemac doći ovdje ulagati? Oni su ovdje da iscuclaju najviše profita što mogu s najmanje ulaganja, a to nije filozofija T-Mobilea nego modernog kapitalizma u cjelini.

Takvom kapitalu nije bitno gdje se stvara dok se stvara i neće ulagati sve dok nije na to primoran konkurencijom, a gdje vam je ovdje kod nas konkurencija? Možda jedan VIP ili još bolje TELE 2?

EDIT: Da pukneš od smija..
06.03.2011 | 13:15
zabac kaže:
Vip i kao firma i kao operater podbacuje.

Ne bih rekao. VIP ima P3 certifikat da je najbolji operater u Hrvatskoj. To je njemačko neovisno istraživanje bar mi je tak lik reko u VIPu. Ja imam obje mreže i nema beda sa signalom od davno. Jedino u Šestinama (općina centar) nema 3G na T mobileu a na VIPu da tamo je mi starci žive. Sigurno ima par metri dalje na cesti negdje al tam u stanu di su oni nema. Imo sam iPhone 2 godine na T mobileu i sad imam na VIP i ne vidim razliku bar ne zasad...
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 28 minuta
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, Ender, miomika, Riba, tino1, VanjusOS, Anonimci (635)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.16 Seconds

Provided by iJoomla SEO