Problem sa verzijom 4.2.1
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem sa verzijom 4.2.1

03.01.2011 | 10:58
Updejtao sam iphone 4 na verziju 4.2.1, firmvare 03.10.01 i odjednom problemi sa home buttonom, ne prihvaća uvijek pritisak prstom ili kada stisnem 2 puta da se otvori multitasking on me baci na search, pa tako par puta pa onda otvori normalno multitasking, tako npr kada je na sleepu i pritisnem home button on se ne probudi nego ostane na spavanju, tek 2 put se upali. kako vi stojite sa tim problemom, moram napomenuti da iphone nije otključan niti brejkan.

hvala unaprijed na odgovorima i pomoći.
03.01.2011 | 11:18
Ja sam kod mog iPhone 4 primjetio da mi ponekad ne prihvaća pritisak na Power tipku, ali sa Home je za sada ok, a to je bilo i prije i nakon što sam napravio update na 4.2.1.

Supruzi sam uzeo prije mjesec dana iPhone4 i ostavio sam ga na 4.1 i jailbrekao i nema tih problema sa tipkama. Barem mi se još nije potužila.
03.01.2011 | 12:57
Nije ti to softverski kvar. Ja sam na 4.0.1 jailbreak i unlock i ista stvar, ali ne od pocetka (8mj) nego tek zadnjih mjesec dva. Znaci hardverski. Naucio sam se malo jace stisnut i nema problema......
03.01.2011 | 13:15
izgleda da si u pravu Defou. Šteta, to me sada iritira. hvala na odgovoru!
13.01.2011 | 22:45
momci ja sam na 4.2.1 kojeg sam i JB via RedSn0w i moram priznati da nemam problema , ajfic je kupljen u vip-u i zasad sve radi super.pozz
14.01.2011 | 11:25
Ne smeta te što je tethered JB?
14.01.2011 | 16:48
pa iskreno malo i da ali nastojim paziti da ne instaliram nista preko cydie sto zahtjeva reboot i pazim da mi ne krepa baterija, ostalo je sve ok dok nedode unthetherd JB.
28.01.2011 | 10:19
pozdrav,imam problem s itunesom,uvjek kad spojim iphone preko usb-a skine mi sve aplikacije i nemogu ih naci,sad sam ugasio sinkronizaciju al me muci gdje su nestale aplikacije,pustio mi je samo 2 aplikacije koje sam kupio na iphonu.za aplikacije dobra stranica je apptrackr.org,postoji jos koja?hvala;)
28.01.2011 | 10:39
dodek je napisao:
pozdrav,imam problem s itunesom,uvjek kad spojim iphone preko usb-a skine mi sve aplikacije i nemogu ih naci,sad sam ugasio sinkronizaciju al me muci gdje su nestale aplikacije,pustio mi je samo 2 aplikacije koje sam kupio na iphonu.za aplikacije dobra stranica je apptrackr.org,postoji jos koja?hvala;)

Pogledaj ovdje: xsellize.com/topic/60674-why-does-itunes...alled-by-install0us/
28.01.2011 | 10:51
nasao sam vecinu.hvala;)
30.01.2011 | 23:46
Evo da ne otvaram novu temu sad, pa da priupitam u vezi nečega.
Zašto mi iphone u imeniku kontakte pod "D" svrsta na "Đ" ?
31.01.2011 | 11:05
sylwius je napisao:
Updejtao sam iphone 4 na verziju 4.2.1, firmvare 03.10.01 i odjednom problemi sa home buttonom, ne prihvaća uvijek pritisak prstom ili kada stisnem 2 puta da se otvori multitasking on me baci na search, pa tako par puta pa onda otvori normalno multitasking, tako npr kada je na sleepu i pritisnem home button on se ne probudi nego ostane na spavanju, tek 2 put se upali. kako vi stojite sa tim problemom, moram napomenuti da iphone nije otključan niti brejkan.

hvala unaprijed na odgovorima i pomoći.

Pozdrav sylwius!
Mogu ti reći da se i to meni zna dogoditi sa mojim ajfoonom 4. Kupljen u VIP-u, nije jailbrake-an.
Možda ne toliko često kao tebi, ali definitivno mi zna nekad ne prihvatiti home tipku, ili kad želim otvoriti multitasking, prebaci me na search opciju, ili nekad ne reagira uopće kada stisnem home tipku.
Želim samo napomenuti da mi se to dosta rijetko dešava, tako da ne bih rekao da je to nit softverski nit hardverski problem.
Jednostavno, mora biti tako, ne može sve biti savršeno, tj. ne mislim da mi ovo predstavlja prevelik problem da bih ga morao nositi na servis...
31.01.2011 | 11:06
Hackerivs je napisao:

Ajfon ti je na hrvatskom jeziku?
Ja sam ostavio na eng i nemam uopće Đ
31.01.2011 | 15:21
da, na hrvatskom je
31.01.2011 | 15:58
Sigurno imaš ili si imao nekog u kontaktima kome prezime počinje tim slovom Đ i onda s njime su svi ostali pod Đ, ali na brzom pretraživanju na desnoj strani i dalje imaš slovo D između dvije točke ili samo jedne, ovisno o tome da li imaš i nekog kome prezime počinje na Č

Ako si u međuvremenu izbrisao kontakt kojem je prezime počinjalo na slovo Đ, ostali na D su ti i dalje ostali pod Đ.

To možeš tako riješiti da odeš u Postavke -> Općenito -> Međunarodno -> Jezik -> i postaviš na engleski. Sačekaš da se vrati springboard i onda će nestati slovo Đ iz Kontakata i vratiti se D. Đ će ti i dalje biti dostupno na tipkovnici jer postavke tipkovnice ostaju i dalje na Hrvatski

Za vratiti iPhone nazad na Hrvatski ideš Settings -> General -> International -> Language -> pa vratiš hrvatski, ali vratit će se slovo Đ u kontaktima, a nestati D, pa će opet svi sa D biti pod Đ čak i ako više nemaš nijednog kontakta na Đ.

To je bug u kontaktima. Ima još jedan bug. Ako ti je telefon rezidentan u memoriji jer si upravo telefonirao, i onda pokreneš kontakte i u njima dodaš novi kontakt taj kontakt ti se neće pokazati u Telefonu među kontaktima sve dok ga ne zatvoriš potpuno (makneš sa multitasking trake) i opet pokreneš
31.01.2011 | 19:19
sike_ri je napisao:
Hackerivs je napisao:

Ajfon ti je na hrvatskom jeziku?
Ja sam ostavio na eng i nemam uopće Đ

iPhone i dalje možeš ostaviti na Engleskom, ali ĐŠČĆŽ svejedno možeš imati ako za Tipkovnicu odabereš Hrvatsku, a englesku makneš
31.01.2011 | 23:58
Sike-ri hvala na odgovoru.
Meni se to dogada u danu mozda jednom/dvaput ali sa tim da ja zatvaram multitasking skoro svaki put kada upalim neku app pa se zato cini da je jako cesto, moj frend gasi apps na multi svakih par dana tako da on to uopce ne osjeti. Mozda novi updajte to rijesi. Jel netko zna kad stize novi up!!?
01.02.2011 | 12:25
Imam problem nakon update verzije 4.2.1 bateriju potroši za jedan dan!
01.02.2011 | 13:23
tcorba je napisao:
Imam problem nakon update verzije 4.2.1 bateriju potroši za jedan dan!

Provjeri koji ti se sve app nalaze još uvijek u memoriji? 4.2.1 ima multitasking pa kad stisneš home tipku ona više ne zatvara aplikacije već ih ostavlja u memoriji. Jedan od većih gutača baterije je Skype, a onda i ostale app koje koriste Lokacijske usluge i Obavijesti. Isto tako i 3G je gutač baterije ovisno o jačini signala, pa kao ti nije nužan bolje ga je isključiti.

Meni se dogodilo da je iPhone 4 par dana za redom cuclao bateriju bez očitog razloga, pa sam ga pogasio i ponovo upalio i nakon toga opet ok.

Na iPhone 3GS sa iOS 4.2.1 mi se dogodilo pak da je WiFi cuclao bateriju i to poprilično. Nije pomoglo restartanje, pa mi je za sada pogašen WiFi i vjerojatno ću morati napraviti restore.
02.02.2011 | 00:37
sylwius je napisao:
Sike-ri hvala na odgovoru.
Meni se to dogada u danu mozda jednom/dvaput ali sa tim da ja zatvaram multitasking skoro svaki put kada upalim neku app pa se zato cini da je jako cesto, moj frend gasi apps na multi svakih par dana tako da on to uopce ne osjeti. Mozda novi updajte to rijesi. Jel netko zna kad stize novi up!!?

I ja znam imat naviku otvaranja multitaskinga stalno i gašenja aplikacija iz neke "paranoje" da će mi pocuclat bateriju ili štatigajaznam!
Ali nedavno sam instalirao jednu aplikaciju sa appstore-a, košta 1 dolar i zove se SYSTEM.

evo ti i link:
LINK
Možeš jednim refreshom, osloboditi zauzetu memoriju na mobu (što je super opcija), također možeš vidjeti i procese koji rade trenutno u pozadini, stanje memorija na ajfonu, podatke o svom mobu, i jedna od najvažnijih opcija, produljit vrijeme trajanja baterije.
Kad ti se baterija spusti ispod 10% (najbolje navečer prije spavanja), prikopčaš ga na punjač i uključiš tu aplikaciju. Onda ti "ona puni mob", a kad dođe do 100% radi tzv. trickle charge, gdje nadopunjuje bateriju do njenog punog kapaciteta.
Provjeri malo na linku, meni se jako svidjela aplikacija

Kada stiže novi update?
Pa koliko ja znam, trebao bi jako skoro, možda kroz neka 2 tjedna?
10.02. je trenutno JAKO zanimljiv datum i za iOS, i za Jailbreak zajednicu
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 34 minuta
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, Ender, miomika, Riba, VanjusOS, Anonimci (619)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.21 Seconds

Provided by iJoomla SEO