Problem sa verzijom 4.2.1
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem sa verzijom 4.2.1

03.01.2011 | 10:58
Updejtao sam iphone 4 na verziju 4.2.1, firmvare 03.10.01 i odjednom problemi sa home buttonom, ne prihvaća uvijek pritisak prstom ili kada stisnem 2 puta da se otvori multitasking on me baci na search, pa tako par puta pa onda otvori normalno multitasking, tako npr kada je na sleepu i pritisnem home button on se ne probudi nego ostane na spavanju, tek 2 put se upali. kako vi stojite sa tim problemom, moram napomenuti da iphone nije otključan niti brejkan.

hvala unaprijed na odgovorima i pomoći.
03.01.2011 | 11:18
Ja sam kod mog iPhone 4 primjetio da mi ponekad ne prihvaća pritisak na Power tipku, ali sa Home je za sada ok, a to je bilo i prije i nakon što sam napravio update na 4.2.1.

Supruzi sam uzeo prije mjesec dana iPhone4 i ostavio sam ga na 4.1 i jailbrekao i nema tih problema sa tipkama. Barem mi se još nije potužila.
03.01.2011 | 12:57
Nije ti to softverski kvar. Ja sam na 4.0.1 jailbreak i unlock i ista stvar, ali ne od pocetka (8mj) nego tek zadnjih mjesec dva. Znaci hardverski. Naucio sam se malo jace stisnut i nema problema......
03.01.2011 | 13:15
izgleda da si u pravu Defou. Šteta, to me sada iritira. hvala na odgovoru!
13.01.2011 | 22:45
momci ja sam na 4.2.1 kojeg sam i JB via RedSn0w i moram priznati da nemam problema , ajfic je kupljen u vip-u i zasad sve radi super.pozz
14.01.2011 | 11:25
Ne smeta te što je tethered JB?
14.01.2011 | 16:48
pa iskreno malo i da ali nastojim paziti da ne instaliram nista preko cydie sto zahtjeva reboot i pazim da mi ne krepa baterija, ostalo je sve ok dok nedode unthetherd JB.
28.01.2011 | 10:19
pozdrav,imam problem s itunesom,uvjek kad spojim iphone preko usb-a skine mi sve aplikacije i nemogu ih naci,sad sam ugasio sinkronizaciju al me muci gdje su nestale aplikacije,pustio mi je samo 2 aplikacije koje sam kupio na iphonu.za aplikacije dobra stranica je apptrackr.org,postoji jos koja?hvala;)
28.01.2011 | 10:39
dodek je napisao:
pozdrav,imam problem s itunesom,uvjek kad spojim iphone preko usb-a skine mi sve aplikacije i nemogu ih naci,sad sam ugasio sinkronizaciju al me muci gdje su nestale aplikacije,pustio mi je samo 2 aplikacije koje sam kupio na iphonu.za aplikacije dobra stranica je apptrackr.org,postoji jos koja?hvala;)

Pogledaj ovdje: xsellize.com/topic/60674-why-does-itunes...alled-by-install0us/
28.01.2011 | 10:51
nasao sam vecinu.hvala;)
30.01.2011 | 23:46
Evo da ne otvaram novu temu sad, pa da priupitam u vezi nečega.
Zašto mi iphone u imeniku kontakte pod "D" svrsta na "Đ" ?
31.01.2011 | 11:05
sylwius je napisao:
Updejtao sam iphone 4 na verziju 4.2.1, firmvare 03.10.01 i odjednom problemi sa home buttonom, ne prihvaća uvijek pritisak prstom ili kada stisnem 2 puta da se otvori multitasking on me baci na search, pa tako par puta pa onda otvori normalno multitasking, tako npr kada je na sleepu i pritisnem home button on se ne probudi nego ostane na spavanju, tek 2 put se upali. kako vi stojite sa tim problemom, moram napomenuti da iphone nije otključan niti brejkan.

hvala unaprijed na odgovorima i pomoći.

Pozdrav sylwius!
Mogu ti reći da se i to meni zna dogoditi sa mojim ajfoonom 4. Kupljen u VIP-u, nije jailbrake-an.
Možda ne toliko često kao tebi, ali definitivno mi zna nekad ne prihvatiti home tipku, ili kad želim otvoriti multitasking, prebaci me na search opciju, ili nekad ne reagira uopće kada stisnem home tipku.
Želim samo napomenuti da mi se to dosta rijetko dešava, tako da ne bih rekao da je to nit softverski nit hardverski problem.
Jednostavno, mora biti tako, ne može sve biti savršeno, tj. ne mislim da mi ovo predstavlja prevelik problem da bih ga morao nositi na servis...
31.01.2011 | 11:06
Hackerivs je napisao:

Ajfon ti je na hrvatskom jeziku?
Ja sam ostavio na eng i nemam uopće Đ
31.01.2011 | 15:21
da, na hrvatskom je
31.01.2011 | 15:58
Sigurno imaš ili si imao nekog u kontaktima kome prezime počinje tim slovom Đ i onda s njime su svi ostali pod Đ, ali na brzom pretraživanju na desnoj strani i dalje imaš slovo D između dvije točke ili samo jedne, ovisno o tome da li imaš i nekog kome prezime počinje na Č

Ako si u međuvremenu izbrisao kontakt kojem je prezime počinjalo na slovo Đ, ostali na D su ti i dalje ostali pod Đ.

To možeš tako riješiti da odeš u Postavke -> Općenito -> Međunarodno -> Jezik -> i postaviš na engleski. Sačekaš da se vrati springboard i onda će nestati slovo Đ iz Kontakata i vratiti se D. Đ će ti i dalje biti dostupno na tipkovnici jer postavke tipkovnice ostaju i dalje na Hrvatski

Za vratiti iPhone nazad na Hrvatski ideš Settings -> General -> International -> Language -> pa vratiš hrvatski, ali vratit će se slovo Đ u kontaktima, a nestati D, pa će opet svi sa D biti pod Đ čak i ako više nemaš nijednog kontakta na Đ.

To je bug u kontaktima. Ima još jedan bug. Ako ti je telefon rezidentan u memoriji jer si upravo telefonirao, i onda pokreneš kontakte i u njima dodaš novi kontakt taj kontakt ti se neće pokazati u Telefonu među kontaktima sve dok ga ne zatvoriš potpuno (makneš sa multitasking trake) i opet pokreneš
31.01.2011 | 19:19
sike_ri je napisao:
Hackerivs je napisao:

Ajfon ti je na hrvatskom jeziku?
Ja sam ostavio na eng i nemam uopće Đ

iPhone i dalje možeš ostaviti na Engleskom, ali ĐŠČĆŽ svejedno možeš imati ako za Tipkovnicu odabereš Hrvatsku, a englesku makneš
31.01.2011 | 23:58
Sike-ri hvala na odgovoru.
Meni se to dogada u danu mozda jednom/dvaput ali sa tim da ja zatvaram multitasking skoro svaki put kada upalim neku app pa se zato cini da je jako cesto, moj frend gasi apps na multi svakih par dana tako da on to uopce ne osjeti. Mozda novi updajte to rijesi. Jel netko zna kad stize novi up!!?
01.02.2011 | 12:25
Imam problem nakon update verzije 4.2.1 bateriju potroši za jedan dan!
01.02.2011 | 13:23
tcorba je napisao:
Imam problem nakon update verzije 4.2.1 bateriju potroši za jedan dan!

Provjeri koji ti se sve app nalaze još uvijek u memoriji? 4.2.1 ima multitasking pa kad stisneš home tipku ona više ne zatvara aplikacije već ih ostavlja u memoriji. Jedan od većih gutača baterije je Skype, a onda i ostale app koje koriste Lokacijske usluge i Obavijesti. Isto tako i 3G je gutač baterije ovisno o jačini signala, pa kao ti nije nužan bolje ga je isključiti.

Meni se dogodilo da je iPhone 4 par dana za redom cuclao bateriju bez očitog razloga, pa sam ga pogasio i ponovo upalio i nakon toga opet ok.

Na iPhone 3GS sa iOS 4.2.1 mi se dogodilo pak da je WiFi cuclao bateriju i to poprilično. Nije pomoglo restartanje, pa mi je za sada pogašen WiFi i vjerojatno ću morati napraviti restore.
02.02.2011 | 00:37
sylwius je napisao:
Sike-ri hvala na odgovoru.
Meni se to dogada u danu mozda jednom/dvaput ali sa tim da ja zatvaram multitasking skoro svaki put kada upalim neku app pa se zato cini da je jako cesto, moj frend gasi apps na multi svakih par dana tako da on to uopce ne osjeti. Mozda novi updajte to rijesi. Jel netko zna kad stize novi up!!?

I ja znam imat naviku otvaranja multitaskinga stalno i gašenja aplikacija iz neke "paranoje" da će mi pocuclat bateriju ili štatigajaznam!
Ali nedavno sam instalirao jednu aplikaciju sa appstore-a, košta 1 dolar i zove se SYSTEM.

evo ti i link:
LINK
Možeš jednim refreshom, osloboditi zauzetu memoriju na mobu (što je super opcija), također možeš vidjeti i procese koji rade trenutno u pozadini, stanje memorija na ajfonu, podatke o svom mobu, i jedna od najvažnijih opcija, produljit vrijeme trajanja baterije.
Kad ti se baterija spusti ispod 10% (najbolje navečer prije spavanja), prikopčaš ga na punjač i uključiš tu aplikaciju. Onda ti "ona puni mob", a kad dođe do 100% radi tzv. trickle charge, gdje nadopunjuje bateriju do njenog punog kapaciteta.
Provjeri malo na linku, meni se jako svidjela aplikacija

Kada stiže novi update?
Pa koliko ja znam, trebao bi jako skoro, možda kroz neka 2 tjedna?
10.02. je trenutno JAKO zanimljiv datum i za iOS, i za Jailbreak zajednicu
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 minuta
  • smayoo: RIP Chris Rea... :(
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bertone, damir1, m@xym, smayoo, zoranowsky, Anonimci (445)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.60 Seconds

Provided by iJoomla SEO