FaceTime problem - VIP
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

FaceTime problem - VIP

29.12.2010 | 16:22
Ogroman problem

iPhone4 kupljen prije 7 dana u VIPu.
Upravo sam se igrao i uključio FaceTime, nisam bio spojen preko wi-fi-a.
Odjednom mi se "ugasio" signal od vipa i napisao mi "No service".
Ugasio sam facetime, ugasio mobitel, čak sam i resetirao mob (tipka home i za gašenje", međutim ne može mi se više spjit na mrežu nikako.
Nemam signala, ne mogu zvat, ni primat pozive...

Zvao sam VIP, međutim oni ne znaju ništa, niti mi mogu pomoći..

Postoji li rješenje?
29.12.2010 | 17:19
Evo, pročitavši tvoj post išao sam provjeriti svoj iPhone 4 i Face Time i pronašao sam ga iskopčanog iako sam siguran da sam ga bio ukopčao pred dosta vremena. Naravno ukopčao sam ga dok mi je 3G bio aktiviran i onda sam primjetio da mi pokazivač signala cijelo vrijeme cirkulira između jedne i pet crtica. Pokušao sam nazvati iPhone sa fiksnog telefona pa sam odmah dobio pretinac govorne pošte, što znači da nisam bio dostupan!? Nakon toga iskopčao sam 3G, ali se situacija nije izmijenila. Nakon toga sam isključio i ponovo uključio iPnone, no i dalje je signal skakao sa 5 na 1 pa opet na 5 crtica. Pokušao sam nazvati svoj iPnone sa ženinog, ali sam opet dobio govornu poštu. Onda sam ja probao nazvati ženin iPhone i prvi put mi je javilo da je poziv neuspješan, a onda drugi put je prošao poziv i signal je prestao skakati i ostao na 5 crtica.

Izgleda da je do telefona i onog problema koji sam već prije spomenuo, sofisticirana elektronika sa kompliciranim softwerom koji ju mora kontrolirati nikad neće biti imuna na bugove. To, sad opet provjeravam i sada mi radi ok. Mislim da bi VIP-ovci ipak trebali pokazat malo više susretljivosti po pitanju ovakvih problema. Tako je žalosno pročitati ili čuti da oni ne znaju ništa!?
29.12.2010 | 17:42
Gledam malo settings->general->about i pod network mi piše Not available.
Uđem u tu opciju i piše mi: SIM not provisioned...

Sad sam prije 15minuta bio u VIP-u (pošto sam ovdje u gradu), i zamjenili su mi SIM karticu za novu, međutim opet mi javlja no service...
E sad, rekla je da treba do 24 sata da mi se aktivira SIM kartica, ali sam i dalje malo skeptičan...

Potražio sam na netu šta znači SIM not provisioned, govore ljudi da treba čekati da se kartica aktivira...
Pa ovo je za poludit
Nemam drugog rješenja, ili ga barem ne znam...

@Sank: Eto vidis i tebi je pocelo skakati, ali ti se nekako "uspio vratiti iz mrtvih", međutim, meni niti to..
Samo odjednom "no service", i ne mogu ništa sa njime...
29.12.2010 | 18:04
@sike_ri ma da vidiš malo, zna se tu i tamo dogodit pa skače. Evo, npr. ako ovu karticu od i300 tarife stavim u 3G ipad, onda isto skače li ga skače i naravno nema veze na internet. Možda da ju pustim neko vrijeme bi i prestala skakati, ali nisam baš toliko strpljiv. S druge strane Web 'n Walk kartica mi u iPadu radi savršeno i do sada nisam imao problema. Pred jetno tjedan dana mi se baterija na iPhoneu sigurno trošila brže nego inače iako za to nije bilo očitog razloga (skype ili bilo što nije bilo aktivno). Onda sam ga pustio da se isprazni do daske i napuni par puta i sad opet traje da je ludilo.

Ne treba se zavaravat, da je iPhone bez mana ili Macovi isto tako, ali uza sve to opet mislim da su bolji od konkurencije. Imao sam ja jedno kratko vrijeme Samsungov najbolji smartphone "Omniu". Omnia kao znači da ima sve. Pa i imala je sve osim dobrog OS-a, naime Mobile Windows. Ni jedan mobilni me nije toliko izludio kao ta Omnija. U Australiji sam htio nadopuniti prepaid karticu i kad god mi je trebalo da se pojavi virtualna tastatura da upišem kod, nisam je nikako mogao pozvat na vrijeme prije nego mi prekinu vezu zbog preduge pauze

Tako da je meni iPhone i uz sve ove mušice koje ga muče još uvijek najbolji telefon kji sam ikada imao. Da ne spominjem užitak rada na iMacu u odnosu na PeCe iako mi se već i na iMacu dogodilo da sam neke aplikacije morao pogasit na forcul, a jednom čak i restartat cijeli sistem. Doduše ja volim eksperimentirati pa uvijek nađem neki bug. Uspio sam ja tako XP defešta razvalit nakon samo pola sata od završetka instalacije. Za sedmicu mi je ipak trebalo neš više, ali su ostali bootabilni One prethodne windoze da ni ne spominjem
29.12.2010 | 18:11
LOL

A ništa, pričekat ću još večeras, možda mi se "aktivira" kartica, ako ne, sutra opet idem u VIP...

Jednostavno mi cijelo vrijeme pokazuje "no service" i ne mogu ništa

Ljut sam...
29.12.2010 | 18:46
Evo da javim, sve je riješeno i radi...

Što sam napravio?
Kako mi je prvi put facetime izblesirao SIM karticu i nisam više uopće imao pristup mreži, otšao sam u vip i zamjenili su mi karticu, i sada mi ju je tek aktivirao..

Nije pomogao ni reset bilo čega, ni hard reset, još sam taman mislio instalirat nanovo OS, ali sad kad sam ga ponovno opet ugasio i upalio, prijavio mi se na VIP network...

Ne pada mi na pamet više uključivat FaceTime
  • Dijete
  • Posjetitelj
29.12.2010 | 20:34
po meni bi ionako trebali prilikom kupovine nudit zamjenu sim kartice.. neki stvarno imaju istu od prvog dana, a stare se znaju pokazat da uspore razne uredjaje..

moje dvije lipe..
29.12.2010 | 21:12
Radi i nikakvo skakanje signala ni bilo kakve anomalije. Inace FT je bio iskljucen, sad sam ga ukljucio i malo pricekao i veli da je moj broj djeljen s ljudima koji koriste FT. Ne znam uopce koji ce mi drek taj FT, pa sam ga zgasil. To je kao videopoziv?
30.12.2010 | 17:10
zabac je napisao:
.... To je kao videopoziv?

Yes
30.12.2010 | 18:09
Koja je cijena? Nekad je T-Com to masno naplacivao.
30.12.2010 | 22:51
zabac je napisao:
Koja je cijena? Nekad je T-Com to masno naplacivao.

Ne košta ništa jer radi preko wifi-a.
31.12.2010 | 09:38
Moja sestra uzela iPhone preko VIPa. Radi Facetime sasvim normalno, ovo što se tebi desilo ne može biti vezano za to...
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 33 minuta
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, Ender, miomika, Riba, VanjusOS, Anonimci (613)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.04 Seconds

Provided by iJoomla SEO