Loša kvaliteta razgovora na iPhone 4 (VIP)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Loša kvaliteta razgovora na iPhone 4 (VIP)

29.12.2010 | 09:50
Dobar dan, dragi Jabučari

Javljam vam se po prvi puta, do sada sam samo kružio forumom i čitao vaša iskustva. Nabavio sam prije 10ak mjeseci iPod Touch i od tada se jako zagrijao za touch uređaje, a pošto sam mislio zamijeniti svoju skoro 4 godine staru Nokiu 6300 (T-Mobile), pomislio sam da bi iPhone4 mogao biti baš dobra zamjena!

Rečeno - učinjeno, kada je VIP dobio iPhone4, uspio sam dobiti jednu 32GB verziju. Koja sreća!

Na žalost, sreća nije predugo potrajala. I tu dolazimo do velikog problema i razočaranja kojeg imam sa iPhoneom4. Naime, meni je kvaliteta razgovora prilično loša. Što to znači?

Pa ovako, kada razgovaram na iPhoneu sa ljudima, njihov glas je često zamućen, kao da pokušavaš razgovarati s nekim tko je sa druge strane vrata. Često ih moram pitati da ponove glasnije ili zapravo čak razgovjetnije što su rekli, jer ih nisam uspio skužiti. Dakle kao da je ton nečist, nekako zamuljan, slično kao da umjesto da na TVu imate oštru sliku imate sve razmuljano pa ne uspijevate razaznati detalje. Tako ja ne razaznajem što mi druga strana govori, i često se moram koncentrirati da pokušam iz konteksta rečenice skužiti riječi koje su bile nerazumljive. I prijatelji mi kažu da ih sada često pitam da ponove što su rekli. Ovo se dešava u svim kombinacijama - kada je osoba sa druge strane na fiksnoj liniji, VIP, T-Mobile ili TELE2.

Napominjem da to nema veze sa glasnoćom zvuka - mogu pojačati zvuk, i postati će neugodno glasan, ali to neće pomoći sa oštrinom samog zvuka, koji ostaje često nejasan, mutan, kao da je iza zatvorenih vrata, kao što sam vam već rekao. Isto tako napominjem da sam maknuo zaštitnu foliju, nemam nikakav bumper niti case, i koliko ja vidim zvučnik za uho je potpuno čist.

Ono što me najviše čudi i brine jest što bratić ima iPhone4, i koliko ja mogu primijetiti, kod njega je isti takav ton, tj. kvaliteta zvuka - nejasna. Zar su svi iPhone4 uređaji takvi? Prijatelj koji ima iPhone3GS i imao je prilike isprobati iPhone4 kaže da je po njemu zvuk mutniji na iPhone4, nije toliko čist kao na 3GS. Pokušao sam snimiti svoj glas sa Voice Memos aplikacijom i puštati na zvučniku za uho, i glas mi se činio čist i oštar i razumljiv, dakle ne bih rekao da je zvučnik problematičan.

Kada pričam na svojoj Nokiji 6300 zvuk je oštar i čist, gotovo kao da se priča na fiksnoj liniji. Isto tako kada (sada za probu) uzmem od nekoga drugoga mobitel (Sony Ericsson K800i, Samsung Galaxy S, itd.) zvuk je osjetno čisti i bolji i razumljiviji na tim mobitelima.

Pa zar sam dao veliku lovu i potpisao ugovor na dvije godine, a samo da bih morao koristiti aparat koji ne ispunjava svoju osnovnu funkciju onako kako treba? Jesam li osuđen na uistinu nerazumljive razgovore? Prilično sam razočaran za jedan tako razvikani uređaj kao što je iPhone4 - stvarno ga želim voljeti i uživati u njemu, ali uz ovakvu kvalitetu razgovora to je nemoguće.

Molim vas za pomoć i savjete, iskustva ako imate - što bi se moglo napraviti? Mislim danas otići do VIP centra da iznesem svoj problem, ali imam osjećaj da će mi samo uzeti aparat i poslati ga na servis, i onda ću biti bez mobitela na tko zna koliko dana, i dobiti ga natrag sa informacijom da je u ispravnom stanju. Zamjenski vjerojatno ne moram očekivati pošto je ionako nestašica aparata, a ja bih samo želio znati da li je ovo normalno za iPhone4 ili nešto stvarno nije dobro sa mojim uređajem ili karticom, ili nečim trećim. Želim biti zadovoljan sa iPhoneom i koristiti ga, ali ne shvaćam ovakvu kvalitetu razgovora, ne pokušavam biti picajzla, ali ako ne razumijem što mi druga strana govori - koja je poanta?
29.12.2010 | 11:18
Žao mi je da imaš takav problem sa iPhone 4. Ima ovdje novih korisnika iPhone 4 koji se tuže na loš signal isto na VIP-u, a nekima zveckaju tipke. Ne sjećam se takvih pritužbi kad je iPhone 4 stigao u T-Mobile. Ja imam dva iPhona 4 i nemam baš nikakvih problema sa njima. Niti gubim signal, niti je zvuk loše kvalitete, niti mi zveckaju tipke na njemu. K tome, još mi je jedan i jailbreakan na iOS 4.1 pa ne troši bateriju ništa više nego ovaj drugi koji nije jailbreakan i ima OS 4.2.1 Baš zanimljivo kako su se svi ti problemi odjednom pojavili od kad ga i VIP ima u svojoj ponudi

Evo samo jedne reakcije novog korisnika koji ga je uzeo u T-Mobile: iPhone 4 iskustva nakon 7 dana

Nije da favoriziram T-Mobile jer inače imam i VIP karticu koju povremeno uložim u moj iPhone 4 i radi sasvim ok, signal je ok, zvuk je ok, ma sve je super!
29.12.2010 | 12:08
Svi iPhonei koje sam probao - 2G, 3G, 3GS i 4 su imali savršenu kvalitetu zvuka. Osobno koristim 3G na VIP mreži i nemam baš nikakve probleme tog tipa. Možda je zaista uređaj pokvaren? A možda sam ja nagluh i sve mi je dobro?
29.12.2010 | 12:19
Da si nagluh vjerojatno bi imao još većih problema nego ja, jer onda bi uistinu imao problema sa razaznavanjem što druga osoba govori. Ovo nije problem tipa "iPhone mi ne zvuči ko moja HiFi linija od 5000€ a mislio sam da bude", nego je stvar u tome da ja ne mogu dobro razumjeti osobu sa druge strane. Nek ona zvuči ko Marge Simpson ili Kyle i ja ću biti sretan, samo imam osjećaj da pričam sa Kennyem cijelo vrijeme, to me deprimira.
29.12.2010 | 12:38
Prošli tjedan sam i ja kupio iPhone4 preko VIP-a, sve mi savršeno radi...
Zvuk je super, nemam nikakvih zamjerki...
K tome još imam i gumiranu futrolu na njemu, ako to šta znači....
Možda je iPhone zaista pokvaren?
Nekako ne vjerujem da je to sad odjednom počelo kako je VIP uzeo ajfone...
Pa svi oni dolaze iz iste tvornice, šta ne?
29.12.2010 | 14:00
sike_ri je napisao:
...Nekako ne vjerujem da je to sad odjednom počelo kako je VIP uzeo ajfone...
Pa svi oni dolaze iz iste tvornice, šta ne?

Pa naravno da nema veze s VIP-om, ali kad malo pogledaš prigovore, sad ih ima više nego kad je došao u T-Mobile. Možda su VIP-ovi korisnici više razmaženi
29.12.2010 | 14:15
Ja sam godinama bio T-Mobile korisnik (više od 10 možda?), ovo mi je prvi VIP broj koji imam. Ali ne znam gdje da tražim problem. Zato se obratih vama.
29.12.2010 | 14:42
Ma ono sa razmaženim VIP korisnicima samo je šala mala. Ispričavam se svim VIP korisnicima koji bi mogli takvu šalu naći uvredljivom.

Što se tiče problema sa zvukom, najbolje je otići do VIP-a i provjeriti tamo koje su opcije. Ipak su ovi telefoni danas komad sofisticirane elektronike pogonjene kompliciranim softwerom i uvijek se može dogoditi da se na kojem primjerku pojave neki netipični ili rijetki problemi. Nemojmo zaboraviti i da se ti uređaji ipak sklapaju u Kini koja je inače najveći svjetski proizvođač nekvalitetne i jeftine robe (smeća), pa usprkos što korporacije od imena imaju kontrolu kvalitete, svejedno se može dogoditi propust.
30.12.2010 | 15:58
a i meni je zvuk bio razočarenje nakon Nokie N95 8Gb,, ona je imala 2 vanjska zvučnika, i jačina kao i kvaliteta mi je bila puno bolja nego na iPhone 4,,

i to mi je uz prijem signala jedina zamjerka na iPhone,,
19.03.2011 | 16:55
Prvi put imam iPhone i ne snalazim se bas najbolje. Molim vas moze li mi netko objasniti kako da pojacam zvuk razgovora na iPhone4? Sve zivo sam pretrazila i jednostavno ne mogu skuziti kako se pojacava zvuk. Super mi zvoni, poruke se odlicno cuju, ali jako slabo cujem osobu s kojom razgovaram. Please help
19.03.2011 | 17:13
Doktorice probaj dok razgovaras stisnuti one gumbice na boku iPhonea, na jednom je + na drugom -
19.03.2011 | 18:09
Je li skinuta tvornicka folija s telefona?
19.03.2011 | 19:05
Puno vam hvala na brzim odgovorima!
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 29 minuta
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, Ender, miomika, Riba, tino1, VanjusOS, Anonimci (629)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.09 Seconds

Provided by iJoomla SEO