Loša kvaliteta razgovora na iPhone 4 (VIP)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Loša kvaliteta razgovora na iPhone 4 (VIP)

29.12.2010 | 09:50
Dobar dan, dragi Jabučari

Javljam vam se po prvi puta, do sada sam samo kružio forumom i čitao vaša iskustva. Nabavio sam prije 10ak mjeseci iPod Touch i od tada se jako zagrijao za touch uređaje, a pošto sam mislio zamijeniti svoju skoro 4 godine staru Nokiu 6300 (T-Mobile), pomislio sam da bi iPhone4 mogao biti baš dobra zamjena!

Rečeno - učinjeno, kada je VIP dobio iPhone4, uspio sam dobiti jednu 32GB verziju. Koja sreća!

Na žalost, sreća nije predugo potrajala. I tu dolazimo do velikog problema i razočaranja kojeg imam sa iPhoneom4. Naime, meni je kvaliteta razgovora prilično loša. Što to znači?

Pa ovako, kada razgovaram na iPhoneu sa ljudima, njihov glas je često zamućen, kao da pokušavaš razgovarati s nekim tko je sa druge strane vrata. Često ih moram pitati da ponove glasnije ili zapravo čak razgovjetnije što su rekli, jer ih nisam uspio skužiti. Dakle kao da je ton nečist, nekako zamuljan, slično kao da umjesto da na TVu imate oštru sliku imate sve razmuljano pa ne uspijevate razaznati detalje. Tako ja ne razaznajem što mi druga strana govori, i često se moram koncentrirati da pokušam iz konteksta rečenice skužiti riječi koje su bile nerazumljive. I prijatelji mi kažu da ih sada često pitam da ponove što su rekli. Ovo se dešava u svim kombinacijama - kada je osoba sa druge strane na fiksnoj liniji, VIP, T-Mobile ili TELE2.

Napominjem da to nema veze sa glasnoćom zvuka - mogu pojačati zvuk, i postati će neugodno glasan, ali to neće pomoći sa oštrinom samog zvuka, koji ostaje često nejasan, mutan, kao da je iza zatvorenih vrata, kao što sam vam već rekao. Isto tako napominjem da sam maknuo zaštitnu foliju, nemam nikakav bumper niti case, i koliko ja vidim zvučnik za uho je potpuno čist.

Ono što me najviše čudi i brine jest što bratić ima iPhone4, i koliko ja mogu primijetiti, kod njega je isti takav ton, tj. kvaliteta zvuka - nejasna. Zar su svi iPhone4 uređaji takvi? Prijatelj koji ima iPhone3GS i imao je prilike isprobati iPhone4 kaže da je po njemu zvuk mutniji na iPhone4, nije toliko čist kao na 3GS. Pokušao sam snimiti svoj glas sa Voice Memos aplikacijom i puštati na zvučniku za uho, i glas mi se činio čist i oštar i razumljiv, dakle ne bih rekao da je zvučnik problematičan.

Kada pričam na svojoj Nokiji 6300 zvuk je oštar i čist, gotovo kao da se priča na fiksnoj liniji. Isto tako kada (sada za probu) uzmem od nekoga drugoga mobitel (Sony Ericsson K800i, Samsung Galaxy S, itd.) zvuk je osjetno čisti i bolji i razumljiviji na tim mobitelima.

Pa zar sam dao veliku lovu i potpisao ugovor na dvije godine, a samo da bih morao koristiti aparat koji ne ispunjava svoju osnovnu funkciju onako kako treba? Jesam li osuđen na uistinu nerazumljive razgovore? Prilično sam razočaran za jedan tako razvikani uređaj kao što je iPhone4 - stvarno ga želim voljeti i uživati u njemu, ali uz ovakvu kvalitetu razgovora to je nemoguće.

Molim vas za pomoć i savjete, iskustva ako imate - što bi se moglo napraviti? Mislim danas otići do VIP centra da iznesem svoj problem, ali imam osjećaj da će mi samo uzeti aparat i poslati ga na servis, i onda ću biti bez mobitela na tko zna koliko dana, i dobiti ga natrag sa informacijom da je u ispravnom stanju. Zamjenski vjerojatno ne moram očekivati pošto je ionako nestašica aparata, a ja bih samo želio znati da li je ovo normalno za iPhone4 ili nešto stvarno nije dobro sa mojim uređajem ili karticom, ili nečim trećim. Želim biti zadovoljan sa iPhoneom i koristiti ga, ali ne shvaćam ovakvu kvalitetu razgovora, ne pokušavam biti picajzla, ali ako ne razumijem što mi druga strana govori - koja je poanta?
29.12.2010 | 11:18
Žao mi je da imaš takav problem sa iPhone 4. Ima ovdje novih korisnika iPhone 4 koji se tuže na loš signal isto na VIP-u, a nekima zveckaju tipke. Ne sjećam se takvih pritužbi kad je iPhone 4 stigao u T-Mobile. Ja imam dva iPhona 4 i nemam baš nikakvih problema sa njima. Niti gubim signal, niti je zvuk loše kvalitete, niti mi zveckaju tipke na njemu. K tome, još mi je jedan i jailbreakan na iOS 4.1 pa ne troši bateriju ništa više nego ovaj drugi koji nije jailbreakan i ima OS 4.2.1 Baš zanimljivo kako su se svi ti problemi odjednom pojavili od kad ga i VIP ima u svojoj ponudi

Evo samo jedne reakcije novog korisnika koji ga je uzeo u T-Mobile: iPhone 4 iskustva nakon 7 dana

Nije da favoriziram T-Mobile jer inače imam i VIP karticu koju povremeno uložim u moj iPhone 4 i radi sasvim ok, signal je ok, zvuk je ok, ma sve je super!
29.12.2010 | 12:08
Svi iPhonei koje sam probao - 2G, 3G, 3GS i 4 su imali savršenu kvalitetu zvuka. Osobno koristim 3G na VIP mreži i nemam baš nikakve probleme tog tipa. Možda je zaista uređaj pokvaren? A možda sam ja nagluh i sve mi je dobro?
29.12.2010 | 12:19
Da si nagluh vjerojatno bi imao još većih problema nego ja, jer onda bi uistinu imao problema sa razaznavanjem što druga osoba govori. Ovo nije problem tipa "iPhone mi ne zvuči ko moja HiFi linija od 5000€ a mislio sam da bude", nego je stvar u tome da ja ne mogu dobro razumjeti osobu sa druge strane. Nek ona zvuči ko Marge Simpson ili Kyle i ja ću biti sretan, samo imam osjećaj da pričam sa Kennyem cijelo vrijeme, to me deprimira.
29.12.2010 | 12:38
Prošli tjedan sam i ja kupio iPhone4 preko VIP-a, sve mi savršeno radi...
Zvuk je super, nemam nikakvih zamjerki...
K tome još imam i gumiranu futrolu na njemu, ako to šta znači....
Možda je iPhone zaista pokvaren?
Nekako ne vjerujem da je to sad odjednom počelo kako je VIP uzeo ajfone...
Pa svi oni dolaze iz iste tvornice, šta ne?
29.12.2010 | 14:00
sike_ri je napisao:
...Nekako ne vjerujem da je to sad odjednom počelo kako je VIP uzeo ajfone...
Pa svi oni dolaze iz iste tvornice, šta ne?

Pa naravno da nema veze s VIP-om, ali kad malo pogledaš prigovore, sad ih ima više nego kad je došao u T-Mobile. Možda su VIP-ovi korisnici više razmaženi
29.12.2010 | 14:15
Ja sam godinama bio T-Mobile korisnik (više od 10 možda?), ovo mi je prvi VIP broj koji imam. Ali ne znam gdje da tražim problem. Zato se obratih vama.
29.12.2010 | 14:42
Ma ono sa razmaženim VIP korisnicima samo je šala mala. Ispričavam se svim VIP korisnicima koji bi mogli takvu šalu naći uvredljivom.

Što se tiče problema sa zvukom, najbolje je otići do VIP-a i provjeriti tamo koje su opcije. Ipak su ovi telefoni danas komad sofisticirane elektronike pogonjene kompliciranim softwerom i uvijek se može dogoditi da se na kojem primjerku pojave neki netipični ili rijetki problemi. Nemojmo zaboraviti i da se ti uređaji ipak sklapaju u Kini koja je inače najveći svjetski proizvođač nekvalitetne i jeftine robe (smeća), pa usprkos što korporacije od imena imaju kontrolu kvalitete, svejedno se može dogoditi propust.
30.12.2010 | 15:58
a i meni je zvuk bio razočarenje nakon Nokie N95 8Gb,, ona je imala 2 vanjska zvučnika, i jačina kao i kvaliteta mi je bila puno bolja nego na iPhone 4,,

i to mi je uz prijem signala jedina zamjerka na iPhone,,
19.03.2011 | 16:55
Prvi put imam iPhone i ne snalazim se bas najbolje. Molim vas moze li mi netko objasniti kako da pojacam zvuk razgovora na iPhone4? Sve zivo sam pretrazila i jednostavno ne mogu skuziti kako se pojacava zvuk. Super mi zvoni, poruke se odlicno cuju, ali jako slabo cujem osobu s kojom razgovaram. Please help
19.03.2011 | 17:13
Doktorice probaj dok razgovaras stisnuti one gumbice na boku iPhonea, na jednom je + na drugom -
19.03.2011 | 18:09
Je li skinuta tvornicka folija s telefona?
19.03.2011 | 19:05
Puno vam hvala na brzim odgovorima!
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 23 sati
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, drlovric, Ender, jura22, Riba, rkoren5, ZeljkoB, Anonimci (469)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.77 Seconds

Provided by iJoomla SEO