Besplatna navigacija GPS
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Besplatna navigacija GPS

21.12.2010 | 19:53
Jer postoji mozda besplatna navigacija gledao sam neke aplikacija i dosta su skupe
pa ako slucajno ima negdje...
21.12.2010 | 21:01
Osobno koristim Navigon i zadovoljan sam. Imam iPhone 3G i 4.2.1. Od besplatnih aplikacija imam MotionX GPS Lite i Google Maps. Ne znam za druge vrste aplikacija, ali kod navigacije vrijedi "koliko para toliko muzike". Navigon, kao i TomTom ili iGo, je turn by turn navigacija sa 3D prikazom, izračunom udaljenosti, prikazom brzine. udaljenosti od cilja, vrlo dobrim mapama pogotovo većih gradova. U mom slučaju mogu potvrditi da me je pravilno naveo nekoliko puta kad mi je stvarno trebalo (Rijeka, Split, Makarska, Varaždin). Ima točke interesa (point of interest) i Odvedi me kući opciju. Pretpostavljam da slično ili isto vrijedi i za TomTom i iGo. Ostale besplatne navigacije su u stvari igračke i mislim da se ne bi trebao oslanjati na njih.
  • Dijete
  • Posjetitelj
21.12.2010 | 21:48
Po meni, turn by turn navigacija je zesca pusiona..

posjedujem dedicated uredjaj koji uskoro navrsava 5 godina (uredno updejtane mape), ali ja jednostavno ne vjerujem masinama.. al to dolazi od toga da ne vjeruje
ljudima, a ljudi su napravili masine..

po meni je najbolji niti jedan navigacijski soft ne vrijedi novaca koje traze jer se dogodi precesto neki radovi (npr) poremete njegovu logiku..

al onaj dio koji dolazi uz sami uredjaj, google maps, je dovoljan za iole razumnog covjeka jer se odredi odrediste i isplanira put.. i onda se uzdas u sebe samog..

osobno imam motiongpsx sa lijepom mogucnoscu spremanja mapa sto se pokazalo mrak u roamingu i u ulozi pjesaka i vozaca.. imam mapu i snalazima se..

ponavljam: NE vjerujem glasu koji mi kaze Skrenite desno na racvalistu ( u slucajevima kad postojimogucnost da je u krivu) jer, ruku na srce, nisu uvijek u pravu..
22.12.2010 | 01:09
Potpisujem Dijete u svakoj rečenici !

Ono što nudi native app , uz malo mozga sasvim je dovoljno, bar meni ,a nije da neputujem,

Treba čuvat lovu !
22.12.2010 | 09:41
Goan25 je napisao:
...Treba čuvat lovu !

Tako je, treba čuvat lovu tako da na kraju drugi s njom uživaju ili pak da propadne, što je kod nas čest slučaj, pa da na kraju nitko ne uživa

A još je najbolje kad ju nemaš pa nema ni dileme potrošit ili ne, ni straha od gubitka
22.12.2010 | 11:50
Meni osobno turn by turn navigacije jako puno pomognu.

Ne kazem da slijepo slusam skreni lijevo, skreni desno, ali izuzetno je dobro znati tocnu udaljenost i smijer u kojem trebas ici. Pogotovo u velikom i nepoznatom gradu...

A i veseli me kada moja mala kcerka pita, "tata jesmo li skoro stigli" da joj tocno mogu reci koliko je jos ostalo do cilja )
22.12.2010 | 17:46
Ja bum svoje peneze v grob nosil. Nist nem ostavil. Hizu bum z kiselinom polijal i to u zadnjem smrtnom hropcu. Nist neju dobili.
Doma sam i zarulje stavil od 12V da manje trose. Radio sluzam skroz na tiho, tak da uho moram prisloniti. Centralno je za susede da vidiju kak ja imam a oni nemaju, skroz novo, nikad paljeno. Antemu sam na krov stavil za TV, tak da misle kak imam televiziju. Igarazu sam zazidal i to za tri auta, oa nek se zdereju.
Imam ja penez, ali nedam. LOL
22.12.2010 | 17:54
zabac je napisao:
Ja bum svoje peneze v grob nosil. Nist nem ostavil. Hizu bum z kiselinom polijal i to u zadnjem smrtnom hropcu. Nist neju dobili.
Doma sam i zarulje stavil od 12V da manje trose. Radio sluzam skroz na tiho, tak da uho moram prisloniti. Centralno je za susede da vidiju kak ja imam a oni nemaju, skroz novo, nikad paljeno. Antemu sam na krov stavil za TV, tak da misle kak imam televiziju. Igarazu sam zazidal i to za tri auta, oa nek se zdereju.

Ah, Dražek, a zakaj se ti skrivješ zad zapcevog imena? Dražek, dražek, a kaj bu vem Regica rekla?
22.12.2010 | 22:24
Ja sam se preporodio kupnjom navigacije sa Black Edition softwareom (bivši Cardinale). Domaći proizvođač, odlične mape, dobar i razumljiv i točan hrvatski glas. Uštedi mi masu vremena a onih par puta kad navodi krivo samo uključiš mozak.

Na iPhoneu još nisam našao aplikaciju koja je blizu tome. Možda nova verzija iGo-a, jer su najnovije mape koje koriste na ostalim uređajima vrlo dobre.
22.12.2010 | 23:04
Navigon i iGo su odlicni na iPhone. Veliki gradovi super pokriveni.

TomTom me malo razocarao. Pogotovo u Bosni. To je bio cirkus, tamo prikazuje da sam vozio i po rijekama i jezerima )
22.12.2010 | 23:46
zabac je napisao:

Zločesta djeca (Istočno od jaja 3/3 od 4:56-5:35)
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 22 sati, 49 minuta
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: 50 godina Applea u srijedu u 19.30 u Pikiju!
  • jura22: Nema mjesta za ekspanziju jer je tako Apple odlucio. Sigurno bi se mogla graficka ustekati ili vise njih. Mozda memorija i nema smisla.
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.55 Seconds

Provided by iJoomla SEO