Besplatna navigacija GPS
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Besplatna navigacija GPS

21.12.2010 | 19:53
Jer postoji mozda besplatna navigacija gledao sam neke aplikacija i dosta su skupe
pa ako slucajno ima negdje...
21.12.2010 | 21:01
Osobno koristim Navigon i zadovoljan sam. Imam iPhone 3G i 4.2.1. Od besplatnih aplikacija imam MotionX GPS Lite i Google Maps. Ne znam za druge vrste aplikacija, ali kod navigacije vrijedi "koliko para toliko muzike". Navigon, kao i TomTom ili iGo, je turn by turn navigacija sa 3D prikazom, izračunom udaljenosti, prikazom brzine. udaljenosti od cilja, vrlo dobrim mapama pogotovo većih gradova. U mom slučaju mogu potvrditi da me je pravilno naveo nekoliko puta kad mi je stvarno trebalo (Rijeka, Split, Makarska, Varaždin). Ima točke interesa (point of interest) i Odvedi me kući opciju. Pretpostavljam da slično ili isto vrijedi i za TomTom i iGo. Ostale besplatne navigacije su u stvari igračke i mislim da se ne bi trebao oslanjati na njih.
  • Dijete
  • Posjetitelj
21.12.2010 | 21:48
Po meni, turn by turn navigacija je zesca pusiona..

posjedujem dedicated uredjaj koji uskoro navrsava 5 godina (uredno updejtane mape), ali ja jednostavno ne vjerujem masinama.. al to dolazi od toga da ne vjeruje
ljudima, a ljudi su napravili masine..

po meni je najbolji niti jedan navigacijski soft ne vrijedi novaca koje traze jer se dogodi precesto neki radovi (npr) poremete njegovu logiku..

al onaj dio koji dolazi uz sami uredjaj, google maps, je dovoljan za iole razumnog covjeka jer se odredi odrediste i isplanira put.. i onda se uzdas u sebe samog..

osobno imam motiongpsx sa lijepom mogucnoscu spremanja mapa sto se pokazalo mrak u roamingu i u ulozi pjesaka i vozaca.. imam mapu i snalazima se..

ponavljam: NE vjerujem glasu koji mi kaze Skrenite desno na racvalistu ( u slucajevima kad postojimogucnost da je u krivu) jer, ruku na srce, nisu uvijek u pravu..
22.12.2010 | 01:09
Potpisujem Dijete u svakoj rečenici !

Ono što nudi native app , uz malo mozga sasvim je dovoljno, bar meni ,a nije da neputujem,

Treba čuvat lovu !
  • Sank
  • Moderator
  • 221
22.12.2010 | 09:41
Goan25 je napisao:
...Treba čuvat lovu !

Tako je, treba čuvat lovu tako da na kraju drugi s njom uživaju ili pak da propadne, što je kod nas čest slučaj, pa da na kraju nitko ne uživa

A još je najbolje kad ju nemaš pa nema ni dileme potrošit ili ne, ni straha od gubitka
22.12.2010 | 11:50
Meni osobno turn by turn navigacije jako puno pomognu.

Ne kazem da slijepo slusam skreni lijevo, skreni desno, ali izuzetno je dobro znati tocnu udaljenost i smijer u kojem trebas ici. Pogotovo u velikom i nepoznatom gradu...

A i veseli me kada moja mala kcerka pita, "tata jesmo li skoro stigli" da joj tocno mogu reci koliko je jos ostalo do cilja )
22.12.2010 | 17:46
Ja bum svoje peneze v grob nosil. Nist nem ostavil. Hizu bum z kiselinom polijal i to u zadnjem smrtnom hropcu. Nist neju dobili.
Doma sam i zarulje stavil od 12V da manje trose. Radio sluzam skroz na tiho, tak da uho moram prisloniti. Centralno je za susede da vidiju kak ja imam a oni nemaju, skroz novo, nikad paljeno. Antemu sam na krov stavil za TV, tak da misle kak imam televiziju. Igarazu sam zazidal i to za tri auta, oa nek se zdereju.
Imam ja penez, ali nedam. LOL
  • Sank
  • Moderator
  • 221
22.12.2010 | 17:54
zabac je napisao:
Ja bum svoje peneze v grob nosil. Nist nem ostavil. Hizu bum z kiselinom polijal i to u zadnjem smrtnom hropcu. Nist neju dobili.
Doma sam i zarulje stavil od 12V da manje trose. Radio sluzam skroz na tiho, tak da uho moram prisloniti. Centralno je za susede da vidiju kak ja imam a oni nemaju, skroz novo, nikad paljeno. Antemu sam na krov stavil za TV, tak da misle kak imam televiziju. Igarazu sam zazidal i to za tri auta, oa nek se zdereju.

Ah, Dražek, a zakaj se ti skrivješ zad zapcevog imena? Dražek, dražek, a kaj bu vem Regica rekla?
22.12.2010 | 22:24
Ja sam se preporodio kupnjom navigacije sa Black Edition softwareom (bivši Cardinale). Domaći proizvođač, odlične mape, dobar i razumljiv i točan hrvatski glas. Uštedi mi masu vremena a onih par puta kad navodi krivo samo uključiš mozak.

Na iPhoneu još nisam našao aplikaciju koja je blizu tome. Možda nova verzija iGo-a, jer su najnovije mape koje koriste na ostalim uređajima vrlo dobre.
22.12.2010 | 23:04
Navigon i iGo su odlicni na iPhone. Veliki gradovi super pokriveni.

TomTom me malo razocarao. Pogotovo u Bosni. To je bio cirkus, tamo prikazuje da sam vozio i po rijekama i jezerima )
22.12.2010 | 23:46
zabac je napisao:

Zločesta djeca (Istočno od jaja 3/3 od 4:56-5:35)
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 32 minuta
  • Yonkis: zašto?! jer smo sekta :)
  • VanjusOS: zašto se ne može imati oboje
  • VanjusOS: haha, pa šta vam je ljudi
  • FiFi: @VanjusOS Isssss, pa nisam lud (ROFL)
  • drpongrac23: @VanjusOS - odmah izmoliti 12 oćenaša i moliti za pokoru!!!
  • VanjusOS: nisam mislio virtualne windows 11, već preko dual boota...
  • FiFi: @VanjusOS Imam ja Windows 11 u VMWare Fusion na Intel MBP
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, tino1, ZeljkoB, zvone, Anonimci (240)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.94 Seconds

Provided by iJoomla SEO