mp3-ca kao zvuk zvona ......
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

mp3-ca kao zvuk zvona ......

13.12.2010 | 13:25
POzdrav!!!
evo jedno pitanjce , oduvjek sam na i phoneu imao zvuk zvonjave tvrornicke melodije tipa cvrčci i tako (one postvaljene i sad sam pozelio stvaiti nekakvu pjesmu koju imam u memoriji u njemu ali tek sam sad skuzio kako mi nepostoji nikakva opcija da ja to namjestim. imam 4.1. softver(3GS) molim vas pomozite jer stvarno mi neide u glavu kako tako napredan mob nema takvu opciju !!
  • Dijete
  • Posjetitelj
13.12.2010 | 15:37
Ima, al ne možeš direktno povući pjesmu koju imaš u iPod sekciji iPhonea..

Postoje aplikacije za iphone koje nude da od pjesme odrežeš dio i postaviš kao zvonjavu.

Možeš i u Garagebendu npr, odsjeći dio pjesme i eksportirati kao ringtone pa će ti se automatski prebaciti pod ringtonove unutar iTunesa.

Pjesme nisu u mp3 nego AAC ali ne sa ektenzijom .m4a već .m4r R kao ringtone

maksimalno trajanje je 40 sekundi..

drugim rječima, možeš si sam konvertirat kaj oćeš u AAC (do trajanja 40sek) i promijenit ektenziju .m4r

Dodatno, postoje i programi za SL koji pristupe iTunes bazi i kroz njih, označić in/eout, exportaš i voziš...

Te zvonjave su i za pozive i za alarme..
  • Sank
  • Moderator
  • 221
13.12.2010 | 16:03
Imaš na iTunes App trgovini, upiši u tražilicu "ringtone" i izlistat će ti hrpu aplikacija besplatnih i koje koštaju neku siću za radit ringtones iz muzike koju imaš na iPhoneu.
13.12.2010 | 18:00
Kratki tečaj:

1. Odaberi pjesmu koja ti se sviđa u iTunesima. Poslušaj je i odredi si početak i kraj - zapiši vremenski početak i kraj u trajanju max 40 sekundi, a može i kraće. Sve duže od 40 sekundi će biti ignorirano od strane iPhonea.

2. Odaberi Get info desnim klikom na toj pjesmi.

3. Otvara se prozor - pod Options upiši Start i End time koje si ranije zapisao. Zatvori taj prozor.

4. Idi u meni od itunesa, dok je pjesma selektirana, pod Advanced - Create AAC version.

5. Sad imaš dvije pjesme s istim imenom, jedna je normalna, druga je ova skraćena (gledaj vrijeme trajanja). Odi u Get info na normalnoj i isključi start i end vremena ako ne želiš da ti od sada nadalje svira samo taj dio

6. Novu skraćenu verziju izvuci na desktop. Stvara se kopija na njemu.
Dok je kopija na desktopu, skraćenu verziju iz iTunesa izbriši.

7. Na desktopu promijeni ekstenziju iz .m4a u .m4r.

8. Povuci taj novi ringtone u iTunese, smjestiti će se u mapi s ringtonesima i to je to. Da bi sad to ubacio na iPhone moraš je uključiti u postavkama, kad spojiš telefon i onda syncati.

Edit: Spojite iPhone na komp. U iTunesima se poajvljuje, u lijevom panelu. Odaberete ga, sad u centralom dijelu imate tabove sa Music, Apps, i između ostaloga i Ringtones postavkama. jednom uključite Sync All i zaboravite za ubuduće.

Nije tako teško
25.12.2010 | 18:32
cek vanjuska sve kuzim i sve sam napravio samo te ne kuzim ovov zadnje -ukljucis je u postavkama - gdje u postvakama , kopam po mobu ko blesva nema nigdje da se spominje riječ ringtones. ili to treba jos nesto na i-tunes ?
26.12.2010 | 06:53
iringer ti je full jednostavan program
26.12.2010 | 14:33
Postavke - zvukovi - melodije
27.12.2010 | 14:03
skuzio sve , hvala drustvo , malo zbrkano zvuci dok ne pokusas. hvala svima !!!!!!!!!
08.03.2011 | 21:47
Sve 5 samo meni pjasma kad je u desktopu nije u nikakvoj ekstanziji gdje to mogu promjenit jer mi se ne sprema pod ringtones
09.03.2011 | 13:20
Zikva kaže:
Sve 5 samo meni pjasma kad je u desktopu nije u nikakvoj ekstanziji gdje to mogu promjenit jer mi se ne sprema pod ringtones

Samo dodaj ekstenziju ako je nema - vjerojatno ti je uključeno da ti ih skriva što je ok.
Kad dodaš ispravnu ekstenziju pitat će te jesi siguran u promjenu i samo potvrdi.
24.03.2012 | 18:24
Molim pomoc! Napravila sam sve kako tu piše ali mi se ne pojavi ništa u ringtonovima na iphoneu... Sta sad? Vise puta sam sinkronizirala al nista, u tunsima kad odem na iphone na tones taj rington mi je zamagljen i ispred je znak sync (dvije strelice u krug)!
24.03.2012 | 23:05
Isti problem ima moja cura, ali nismo istrazivali previse u cemu je problem. Radili smo jedan ringtone za probu u iTunesim njezinim. Dok recimo ja imam custom ringtonove, ali editirao sam ih u Abletonu i rade mi normalno.

Jel tocno 30sec ili je koju sekundu manje?
24.03.2012 | 23:32
30sec ti je taman, ako ne napravi neš siiiitno jako ispod, moj ringtone je mislim 29.910s tako neš i to čistim slučajem.
Koristim iRinger da nanpravim format za iphone a pjesmu smanjit u nero wawe editoru
25.03.2012 | 15:23
A da uzmete program Anyring i rijesite se tih sranja sa rezanjima, prebacivanjima itd. Anyring i gotovo!
25.03.2012 | 16:14
The_Cleric kaže:
A da uzmete program Anyring i rijesite se tih sranja sa rezanjima, prebacivanjima itd. Anyring i gotovo!

Možda nemaju svi jailbrake pa ne mogu!
Tek tolko da se zna
  • Sank
  • Moderator
  • 221
25.03.2012 | 17:54
Za one koji imaju Mac računalo najbolje rješenje je Ringtones koji savršeno surađuje sa iTunes i omogućuje da se napravi ringtone od bilo koje pjesme iz iTunes biblioteke ili pak neke sa strane i ringtone bude automatski dodan u iTunes medijateku, a nakon toga i odmah sinkroniziran na iPhone.

thelittleappfactory.com/ringtones/
25.03.2012 | 18:51
Ili još bolje, lakše i besplatno preko GarageBand-a.
26.03.2012 | 09:20
Što ga koplicirate. Samo iTunes treba i ništa više. Telefon ne treba biti JB -an.
26.03.2012 | 18:30
Ko ima JB, samo posjetite audiko.net/ na safariju.
26.03.2012 | 22:29
a ako nema opcije za create aac version? mislim, ima, al nije moguće selektirat tu opciju, zamagljena je...
27.03.2012 | 16:23
Kod mene je fora što mi tunsi te AAC tonove spreme u mapu My na iphoneu a ne u Tones a na fonu ne mogu odrediti taj ton kao rington! Prvi put mi je stavio tonove u mapu Tones (zamagljene) ali ih nije bilu na fonu i kad sam ištekala fon iz maca i dr dan ga ponovo uštekala tih tonova u mapi Tpnes više nije bilo!
Probala sam skinuti Ringtones sa thelittleappfactory.com/ringtones/ ali ih nemogu otvorit, iste sekunde mi se sruše, a garageband nemam i koju god verziju skinem nemogu instalirat!
Ima ko još kakvih prijedloga?
Btw, ne znam ali je važno ali imam iphone 3
28.03.2012 | 23:31
ma sta nisu ringtonovi m4r, ja napravim ovako enkodam mp3 u m4r sa xilisoft iphone ringtone makerom, i samo zvuk prebacim u iphone koristeci ifunbox, drag & drop, bez previse komplikacije
29.03.2012 | 00:32
Ma ljudi Vanjuska je jako lijepo objasnio postupak u iTunesima. Svi ih imamo i nije komplicirano. SAMO nije 40sec nego 30sec, a bogami i za svaki slucaj 29sec meni sve radi k'o grom. od iPhonea 3G do 4S
29.03.2012 | 16:31
A di je ta opcija u iTunesu?

i44.tinypic.com/dyt4oy.jpg
Prilozi:
29.03.2012 | 16:59
Probala sam skinuti taj xilisoft iphone ringtone maker al mi skine neku .exe datoteku koju mi otvori kao tekst
I je lijepo je objašnjeno i sve dobro napravim (stavim na 0,29 s) al na kraju jednostavno nema tog ringtona na iphoneu a u tunsima bude zamagljen sa sync znakom ispred...
Ne znam više šta bi probala!
31.03.2012 | 22:03
ma slusaj mozes napravit i zvuk od 3minute i samo ga prebacis sa ifunboxem u ringtones ne treba ti itunes za to, vjeruj mi najlakse je tako bar meni, encode u m4r> ifunbox drag'n'drop u ringtones:
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 3 sati
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

accom, Air, IgorD, m@xym, Riba, temeljnik, Zoki, Anonimci (470)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO