Viber app - besplatni razgovor između iphonea
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Viber app - besplatni razgovor između iphonea

03.12.2010 | 21:03
Izašao novi app za besplatni razgovor između dva iphonea. Radi na 3G i WiFi . App je besplatna na na App Storeu.
03.12.2010 | 21:11
Hvala na informaciji. Baš sam je skinuo.
03.12.2010 | 23:46
Pa kaj Skype ne daje isto to?
07.12.2010 | 11:20
zabac je napisao:
Pa kaj Skype ne daje isto to?

I ja skinuo sebi i ženi. Za razliku od Skypea na Viber-u ti se za korisnički račun koristi tvoj telefonski broj, koristi kontakte koje imaš u telefonu i ako je neko od njih na Viber-u to ti pokaže pored imena pa možeš zvati besplatno, a i radi preko 3G. Nije loše, još da dodaju video poziv
07.12.2010 | 12:24
Meni nikako da pošalju onaj aktivacijski kod. Ne vjerujem, ali da li ima možda veze šta sam tele2 korisnik?!
07.12.2010 | 14:00
georgeee je napisao:
Meni nikako da pošalju onaj aktivacijski kod. Ne vjerujem, ali da li ima možda veze šta sam tele2 korisnik?!

Moja žena i ja smo na T-Mobileu i poslalo nam kod u roku od milisekunde Pojavio se mali plavi popup sa kodom čim sam tapnuo zahtjev. Ja sam se ženi pojavio kao Viber korisnik odmah, a ona meni tek nakon par sati
07.12.2010 | 15:15
Pojave se u imeniku svi koji imaju iPhone i aktivirali su Viber, čak i bez našeg kontakta s njima, super
07.12.2010 | 15:15
Radi to čudo i na iPadu koji je samo WiFi, ja prijavio svoj drugi mob koji mi je na Tele2, dobio pristupni kod i sad kad me netko zove preko Viber-a, javim se na iPadu, a ako poziv ne uspije, preusmjeri se na normalan GSM broj... Kažu da rade i na sms-ovima koji bi bili free, onda to postaje najkorištenija aplikacija koju ćemo imati
07.12.2010 | 16:21
Ja sam na t-mobile i isto ne primam kod...
07.12.2010 | 19:02
Smileman je napisao:
Radi to čudo i na iPadu koji je samo WiFi, ...

A vidiš, a ja probao na mom 3G iPadu pa mi javlja da za sada nije kompatibilan s njim i to je to? Ja sam ga digao na OS 4.2, da nije to razlog, ili što ima 3G? probat ću na drugom koji je samo WiFi
11.12.2010 | 20:38
ja sam isto tmobile i takoder nisam dobio sms
a jos jucer sam se prijavio
jel zna netko vise?
pisao sam 099 mozda treba samo 99 za pocetak broja ili?
11.12.2010 | 21:50
Na t-mobilu, cekam kod vec vise dana.... isto nisam siguran u 099 ili 99?
12.12.2010 | 01:28
Nisam baš 100% siguran jer sam to nekako automatikom upisao, ali kladio bih se da sam upisao +38599... kod prijave na Viber. Mislim da treba upisat sve zajedno sa pozivom za lijepu našu
12.12.2010 | 18:44
Napokon kod dakle deinstalirao sam viber app s iphona, iskljucio 3g i spojio se preko wi-fi pa skinuo app. Upisao broj bez nule i u roku par sec dobio kod. Mozda nema smisla ali meni je radilo
12.12.2010 | 22:28
radi samo na t-mobileu, vip i ostali operatori ili ti ne radi
04.01.2011 | 14:28
kako ovo čudo funkcionira?
dali oba korisnika moraju biti spojen na wifi? ako se koristi 3g mreža dali onda i korisniku koji primi poziv troši se promet?
04.01.2011 | 15:29
Da li Viber mora biti konstantno upaljen ili se on uguzi nekak u sistem? Jer ako radi kao klasicini app, onda kao i Skype trosi bateriju. Skype isto dozvoljava gratis zvanje preko 3G ili Wi-Fi-a. Nije integriran u imenik, to je istina.
04.01.2011 | 16:10
Viber mora biti pokrenut, makar i u pozadini da bi mogao primiti poziv, naravno, isto kao i Skype. Viber radii preko WiFi i preko 3G, ali besplatan je samo utoliko što se njegovo korištenje ne plaća posebno.

Preko WiFija je besplatno ako ne moramo platiti za korištenje hotspota, ali na puno mjesta se mora nešto platiti pa onda više nije baš u potpunosti besplatno. Ni doma na WiFi nije besplatno, naročito onima koji nemaju flat rate, jer ovo troši dio plaćenog prometa.

Isto vrijedi i za 3G. Nije besplatan jer ako nikako drukčije, plaćamo mobilni internet kroz pretplatu i za to dobijemo određenu količinu prometa. U inozemstvu smo u roamingu i to je vrlo skupo za regularne pozive i SMS, a kamo li za data promet. Zato u inozemstvu dolazi u obzir samo WiFi. Na rijetkim aerodromima, kafićima, restoranima i hotelima ima besplatan, ali zato često i preopterećen. U većini slučajeva moramo nešto platiti da bi se mogli spojiti na mrežu svih mreža.

Mislim da se prečesto BESPLATNO shvaća previše doslovno. Ta riječ je samo mamac da se lakše odlučimo nešto platiti, a ako bilo što platimo kako onda može biti besplatno?
04.01.2011 | 19:16
Sank je napisao:
Viber mora biti pokrenut, makar i u pozadini da bi mogao primiti poziv, naravno, isto kao i Skype.

Ne mora. Ponasa se kao Facetime. Kad te netko zove upali se. Isprobano. Vise puta. iPhone 3G i iPhone 4.
Zato mi je super taj app. Ljudi me mogu zvati u bilokojem trenutku. Mjerio sam potrosnju 700KB data transfera u 1min.
04.01.2011 | 22:09
Kupio iPhone 4 u vipu 17.12 i 18.12. instalirao viber kao što je sank napravio +38591...
dobro funkcionira sa slušalicama, bez njih ne čujem dobro jer glas ide preko zvučnika (ispod), nezgodno ako sam negdje vani i nemam slušalica svi čuju razgovor, da li se to može podesiti da funkcionira kao normalni telefon?
04.01.2011 | 22:18
Defou je napisao:
Sank je napisao:
Viber mora biti pokrenut, makar i u pozadini da bi mogao primiti poziv, naravno, isto kao i Skype.

Ne mora. Ponasa se kao Facetime. Kad te netko zove upali se. Isprobano. Vise puta. iPhone 3G i iPhone 4.
Zato mi je super taj app. Ljudi me mogu zvati u bilokojem trenutku. Mjerio sam potrosnju 700KB data transfera u 1min.

Defou imaš pravo, ne mora biti uključen poput Skype-a. Izgleda da nisam dobro testirao pa sam došao do pogrešnog zaključka. Ispričavam se.
13.01.2011 | 22:14
odlicna stvar, koristim iphone 4 , ios 4.2.1, brejkan, na vip-u sam i radi odlicno. Pozz
31.10.2011 | 19:42
imam jedno pitanje sto se tice ove viber aplikacije.. da li je neko slucajno testirao na mobilnom internetu to jest kolko trosi internet saobracaja ? ?
31.10.2011 | 20:23
Pa pise ti par redaka iznad

700kb po minuti...
31.10.2011 | 22:19
da li trosi isto i kad saljes sms i kad pricas ? ? ?
31.10.2011 | 23:36
potrošnja
31.10.2011 | 23:41
hvala punooo...
01.11.2011 | 00:09
14MB po satu, pa to i nije skupo... Ja sam ga koristio samo preko WiFi jer sam brijao da troši više...
01.11.2011 | 00:37
Ma ni govora. Meni je to primarni način komunikacije sa bilo kim tko ima smart phone. Android iOS korisnici s kojima ja komuniciram su svi na viberu i iz dana u dan lista je sve veća i veća. 3G ili wifi, viber je uvijek ON.

Radi njega upravo spustam pretplatu za jednu kategoriju. Samo mi je flat net potreban sve ostalo mi ne treba.
01.11.2011 | 16:16
kolkiko kb/mb otprilike po sms-u trosi?
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 7 sati
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Anonimci (537)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi