Stigao unlock za 3G i 3GS! 06.15
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Stigao unlock za 3G i 3GS! 06.15

29.11.2010 | 13:06
eto ljudi napokon sam docekao i uspio otkljucati svoj 3G. e sada kad mogu zvat i kad mogu staviti koju god ocu karticu imam jedno drugo pitanje.

Ja sam trenutno na vip-u. Kupio sam surf paket i kad odem npr na safari ne zeli mi na moblie internet. Tvrdi da nema internet veze.

E sada neznam dali je to samo radi toga sto je vip. Dali netko zna mozda zna u cemu je problem i dali se mozda to moze rijesiti.
29.11.2010 | 13:25
Pretpostavljam da treba podesiti one Data GPRS i ostale parametre. Bilo je o tome riječi na iPhone forumu...
PS: možeš li reći koji baseband si otključao i kojim alatom?
29.11.2010 | 13:37
purica007 je napisao:
eto ljudi napokon sam docekao i uspio otkljucati svoj 3G. e sada kad mogu zvat i kad mogu staviti koju god ocu karticu imam jedno drugo pitanje.

Naravno pročitao si što se događa i koje su restrikcije nakon što instaliraš iPadov modem firmware 06.15 na iPhone?

Ja sam trenutno na vip-u. Kupio sam surf paket i kad odem npr na safari ne zeli mi na moblie internet. Tvrdi da nema internet veze...

Trebaš postavit APN kako slijedi:

VIP DATA postavke

Inače, što bi te koštalo da malo pretražiš forum? Meni je trebalo par sekundi, a upisao sam samo "VIP APN"
29.11.2010 | 13:43
MacSlavko je napisao:
...PS: možeš li reći koji baseband si otključao i kojim alatom?

Imaš upute na: Omizio.com, ali ja se ne bih žurio i svakako pročitaj koje su posljedice ako na svoj iPhone instaliraš modem firmware 06.15.00 sa iPada!!!
29.11.2010 | 14:09
Sank je napisao:

Imaš upute na: Omizio.com, ali ja se ne bih žurio i svakako pročitaj koje su posljedice ako na svoj iPhone instaliraš modem firmware 06.15.00 sa iPada!!!

postoji li, na vidiku, neko jednostavnije rjesenje?
29.11.2010 | 14:14
Sank je napisao:
purica007 je napisao:

Naravno pročitao si što se događa i koje su restrikcije nakon što instaliraš iPadov modem firmware 06.15 na iPhone?

Ja sam trenutno na vip-u. Kupio sam surf paket i kad odem npr na safari ne zeli mi na moblie internet. Tvrdi da nema internet veze...

Trebaš postavit APN kako slijedi:

VIP DATA postavke

Inače, što bi te koštalo da malo pretražiš forum? Meni je trebalo par sekundi, a upisao sam samo "VIP APN"

nisam bas skuzio koje su restrikcije. a gledao sam nisam stvarno nista nasao.

Koristio sam ti Pwngtool i Ultrasnow novi to je to. jedino sta je DevTeam reko da uzmem od iPada firmware.

I da morao sam to napraviti , updatati ga jer sam imao 5.14. firmware koji se nije mogao otkljucat. -.-"
30.11.2010 | 01:39
Tito je napisao:
Sank je napisao:

postoji li, na vidiku, neko jednostavnije rjesenje?

Zavisi što podrazumijevaš pod jednostavno. U svakom slučaju više sam puta ovdje na forumu ostavio linkove na čarobnjake za jailbreak i unlock i mislim da su ovi najpouzdaniji i najjasniji po pitanju što, kako i koji se može ili ne može

Jailbreak Čarobnjak
Unlock Čarobnjak
3GS Novi/Stari Bootrom kako provjeriti?

Činjenica jest da trenutno jedino rješenje da se unlocka 3g sa basebandom 5.14, 5.15 ili višim jest da se instalira iPadov baseband 6.15, ali to treba raditi sa svjesnim saznanjem da se iPhone sa takvim basebandom više neće moći vratiti u normalno stanje, neće se više moći upgradedati normalnim putem, te se definitivno gubi jamstvo jer se ne može spriječiti da Apple provjeri verziju basebanda iz kojeg će jasno vidjeti rabotu
  • korisnik1
  • Posjetitelj
30.11.2010 | 01:52
Imam jedno pitanje, stanje je ovakvo: http://goo.gl/7yVyh

Sto sto bi trebao ? (zelim otkljucat i jailbreakat 4.2.1, jer sam sad na sporom 4.0) svi kazu
"Certainly DON’T UPDATE to 06.15 if you don’t need to! Only do this if you need the unlock and you’re stuck on 05.14 or 05.15, and you’re willing to assume the above risks."

znaci nemam 05.14 ni 05.15 (imam 05.13) i ne dizem se na 06.15, nego samo kao sto je receno u postupku ovdje stisnem na sestom stupnju NO ? ( http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=13000= )

Hvala
30.11.2010 | 02:03
@korisnik1: pročitaj moj prethodni post i prati linkove koje sam pustio za čarobnjake, mislim da ne može biti jednostavnije. Ti ne moraš stavljati baseband 6.15 pa taj dio u čarobnjaku preskoči kako tamo piše. Kad ga jailbrekaš, na kraju tog čarobnjaka imaš link na unlock čarobnjak. SRETNO!

Ne znam di si našao taj f0recast, a i onaj link ti otvara neku vijest o nekom paketu misterijoznom, ali samo ti prati one čarobnjake i klikni na prave opcije i to je to.
  • korisnik1
  • Posjetitelj
30.11.2010 | 03:09
Ispricavam se zbog krivog linka, trebao sam ovo postati : http://goo.gl/1tASR , tu sam mislio na stupanj 6

Tvoj carobnjak me odveo do ovog linka : http://goo.gl/tdtBj
Dakle po ovom tvom carobnjaku cu skociti sa 05.13.04 i 4.0 firmware-a skociti na jailbraikani 4.2.1 firmware kojeg cu moci bez problema unlockati poslije ?
Hoce li to upgrade-ati moj baseband ? I koja je razlika izmedju rezultata ova dva carobnjaka (s obzirom da imam 05.13.04) ?

Frend mi se igrao s tim pa je zapeo i iphone mu je proveo 2 mjeseca u ladici, ne bi htio da mi se dogodi nesto slicno zato zelim sve dobro ispitati prije nego sto napravim ista

Hvala, u svakom slucaju !
30.11.2010 | 09:52
@korisnik1: onaj "moj čarobnjak" ti jasno piše ako želiš unlockat svoj iPhone i želiš jailbrekat ga na 4.2.1 , ali ti je sada instaliran niži iOS 4.0 onda moraš koristiti Pwnage Tool za jail break. Da si mi prvi puta poslao ispravan link onda bih i ja tebi napisao da si na dobrom putu

S obzirom da si mi dao krivi link, ja sam tebe poslao na ispravni čarobnjak, ali da bi sve ispalo dobro moraš jako pažljivo čitati što tamo piše i poznavati svoj iPhone jako dobro da znaš odabrati ispravan put.

Ako sa Pwnage Toolom podigneš iOS sa 4.0 na 4.2.1 onda ti neće dirati baseband.
  • korisnik1
  • Posjetitelj
01.12.2010 | 04:21
Sve je proslo uredu, hvala jos jednom...
01.12.2010 | 09:34
Što mislite o onim raznim Unlock metodama koje se nude na raznim stranicama (www.unlockiphoneios4.com/ ili iphone.unlock.no/ i sl.)?
Je li netko probao/čuo nešto o tome? Ja bih to platio, ali nisam siguran radi li... Mislim; ako Dev-Team nije uspio Unllockati, kako onda ovi to izvedu?
01.12.2010 | 11:18
MacSlavko je napisao:
Što mislite o onim raznim Unlock metodama koje se nude na raznim stranicama (www.unlockiphoneios4.com/ ili iphone.unlock.no/ i sl.)?
Je li netko probao/čuo nešto o tome? Ja bih to platio, ali nisam siguran radi li... Mislim; ako Dev-Team nije uspio Unllockati, kako onda ovi to izvedu?

Ja sam probao i to ti je čista varka. Prodaju muda za bubrege, rog za svijeću itd. Jedino pravo riješenje je od Dev Teama i tko ne želi zeznuti svoj iPhone bilo bi najbolje da se drži njihovih savjeta. Pored toga je i besplatno.
01.12.2010 | 11:25
Kad smo već kod tih raznih prodaju muda za bubrege sajtova, savjetujem instalaciju WOT dodatka za vaš internet preglednik:

WOT download

Ovaj dodatak pokazuje kako su pojedine stranice na internetu ocjenjene od strane surfera. Mislim da su ocijene u velikoj većini pouzdane, a i vi svojim iskustvom možete doprinijeti većoj sigurnosti interneta. Ja to već činim više od dvije godine
01.12.2010 | 12:23
@ Sank, jel se WOT sam instalira u Safari? Nigdje ga ne vidim.
Drugo, mislim još pričekat, ako izađe čisti JB i Unlock za 3GS. Imam i pitanje, dal da dignem na 4.2 sa 4.1 jer mi se čini svejedno, ako ima nekih boljih opcija sa 4.2. Inače Bootrom je novi (hvala na linku). Baseband je 05.14.02 pa mi izgleda da je u istoj poziciji za Unlock kao i 05.15.
01.12.2010 | 13:08
Ostani na 4.1 jer nista novo ne donosi,sto se tice unlock-a za 05.14.02 nece ga biti jos zadugo.Tako da ti je jedina varijanta dizanje BB sto u ovom trenutku nebih preporucio ako ti bas ne gori.Ja sam od prije 2 dana(izlaska 06.15.00) otkljucao 7-8 mobitela i svima radi tj funkcionise super.do tebe je
01.12.2010 | 14:55
Pozdrav svima, nov sam na forumu. Oprostite ako pisem u krivu temu. Imam iphone 4 i updateo sam ga na ovaj zadnji soft 4.2.1 i baseband mi je 03.10.01. Dali je to u redu? dali je baseband i MODEM FIRMWARE ista stvar? Hvala
02.12.2010 | 01:23
jzelko je napisao:
@ Sank, jel se WOT sam instalira u Safari? Nigdje ga ne vidim.

Samo idi na Safari Extensions i klikni na WOT da se instalira i onda će te samo pitati da otvoriš svoj korisnički račun da možeš i ti ocjenjivati stranice koje posjetiš.

Drugo, mislim još pričekat, ako izađe čisti JB i Unlock za 3GS. Imam i pitanje, dal da dignem na 4.2 sa 4.1 jer mi se čini svejedno, ako ima nekih boljih opcija sa 4.2. Inače Bootrom je novi (hvala na linku). Baseband je 05.14.02 pa mi izgleda da je u istoj poziciji za Unlock kao i 05.15.

Ne vidim neki razlog da instaliraš OS 4.2 jer za 3GS ne donosi ništa specijalno novo, a AirPrint ionako ne radi osim trenutno sa jednim ili dva modela printera od HaPea. Jailbreak se već može napravit i za MACa možeš koristit Limera1n, GreenPois0n ili pak PwnageTool.

Za unlock ćemo se morati malo strpiti ako ne želimo zafrknuti buduće update, a eto možda i ugrađeni GPS.
02.12.2010 | 10:58
Dečki, hvala na odgovorima. Ionako sam za sada na 098 pa Unlock ne trebam, a ostalo neka stoji. Uvijek ima vremena. Strpljen, spašen !
03.12.2010 | 03:13
ja imam ogromnih problema s updejtanjem svog iphonea....
nemogu napraviti uopce update na 4.2.1 nikako izbaci mi error 1015 i baci me u recovery mode iz recovery mode ne mogu nista napraviti ni restore ni ista pametno.. uvijek mi izbaci error i stuck... jedino kaj mogu napraviti je preko redsnowa nekako pokrenuti ios ponovno iako kao source uzmem 4.2.1 on meni stavi 4.0 i uzasno steka sve i sve trza i anoying je... kasnije sam ponovno probao sve i sada me samo baca u recovery mode i ned ami nista da radim kaj god da napravim uvijek recovery mode -.-
03.12.2010 | 09:50
RayezFou je napisao:
nemogu napraviti uopce update na 4.2.1 nikako izbaci mi error 1015 i baci me u recovery mode iz recovery mode ne mogu nista napraviti ni restore ni ista pametno.. uvijek mi izbaci error i stuck... jedino kaj mogu napraviti je preko redsnowa nekako pokrenuti ios ponovno iako kao source uzmem 4.2.1 on meni stavi 4.0 i uzasno steka sve i sve trza i anoying je... kasnije sam ponovno probao sve i sada me samo baca u recovery mode i ned ami nista da radim kaj god da napravim uvijek recovery mode -.-

I meni se desilo isto, prvo sam podignuo sa 4.0.2 na 4.1(baseband 06.15.00) preko redsnowa i odključao sa ultrasn0w. Trošio mi je bateriju abnormalno pa sam onda nažalost išao podignuti preko iTunesa na 4.2.1 i završio sA greškom 1015 i u recovery loopu. pokušao sam sve žive i mrtve fore za izlaz iz recovery moda al nejde pa nejde, čini mi se da je brickan.
Ima neko nekakav fix?
03.12.2010 | 19:58
Izbacili su novi Redsn0w sa fixom za bateriju/zagrijavanje. GPS fixa još nema.

BTW, ja neću napraviti unlock na ovakav način. Nadam se da će naći alternativni put jer na ovaj način nema nazad. Ni restorea. Ni updatea. Drastično.
03.12.2010 | 22:38
GANDALf je napisao:
Izbacili su novi Redsn0w sa fixom za bateriju/zagrijavanje. GPS fixa još nema.

BTW, ja neću napraviti unlock na ovakav način. Nadam se da će naći alternativni put jer na ovaj način nema nazad. Ni restorea. Ni updatea. Drastično.

ja sams e zeznuo da trebao sam ostat na 4.0 dok sam mogo ... iako mi je bio malo usporen mob nije mi se trosila tolko baterija evo bas sam danas ujutro uspio napraviti restore vise ni sam neznam kako ali jesam i sada mi je na 4.2.1 bootrom 6.15 onak sluso sam muziku normalno cijelo jutro do faksa i kasnije do doma... na poslu sam nesto prcko po netu i bila je jos puna baterija spremio sam mob u đep i nakon onako pola sata pogledam baterija an 20% onak samo je skocila odjednom na 20% sa recimo 80% koji k*?
05.12.2010 | 02:19
Ja da pookucam jos nemam problema meni on radi super , guta bateriju jedino kad sam na wi fiu i igrice muzika i ne bas tako strasno. A sad JBo sam ga preko pwnage toolsa na OSXu i ultrasnow unlock. A sta se tice updatanja samog iphone softvera kad bude neso dolazilo novo cekat cu da lijepo dev team to objavi i updatati opet preko pwnage tolsa. Iako sam zadovoljan sa ovime trenutnoda me uopce ne interesira novi iOsovi makar neznam sta napravili. ))
05.12.2010 | 11:43
zaja je napisao:
RayezFou je napisao:

I meni se desilo isto, prvo sam podignuo sa 4.0.2 na 4.1(baseband 06.15.00) preko redsnowa i odključao sa ultrasn0w. Trošio mi je bateriju abnormalno pa sam onda nažalost išao podignuti preko iTunesa na 4.2.1 i završio sA greškom 1015 i u recovery loopu. pokušao sam sve žive i mrtve fore za izlaz iz recovery moda al nejde pa nejde, čini mi se da je brickan.
Ima neko nekakav fix?

Ima fix pogledaj na
www.ajfon.rs
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 28 minuta
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

damir1, smayoo, temeljnik, tino1, ZeljkoB, Anonimci (275)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.96 Seconds

Provided by iJoomla SEO