Iphone 3G & Skype & neki bugovi & neka pitanja
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Iphone 3G & Skype & neki bugovi & neka pitanja

• jedan.neznalica
  • Posjetitelj
23.11.2010 | 15:48
Pozdrav

Imam Iphone 3G 3.1.3. koji je jailbrakean i unlockan od strane jednog poznanika.
Na VIPovoj sam mreži.

1. Instalirao sam Skype sa Itunes-a. Sve radi, samo mi nije jasno kako da mi skype bude uključen, a da program nije pokrenut, odnosno da mogu raditi nešto drugo. Vidio sam da se tu spominje multitasking ali ako sam dobro shvatio to je za OS 4.0 i dalje što bi mi usporilo telefon, a i ovako nisam baš zadovoljan brzinom.
- Znači pitanje je da li mogu imati pokrenuti Skype i raditi nešto drugo na mobu?

Bug
2. U običnom Diktafonu kada snimam zvuk ne vidim snimke. U početku sam ih vidio, sada ih nema kao da ne postoje ali kada sam sinkronizirao iphone sa računalom prebacio ih je na komp makar ih ne vidim.
- Ima li netko rješenje da vidim te snimke?
- Kako da pobrišem te snimke koje niti ne vidim?

Muzika & Foto
3. Kako da napravim foldere za muziku i kako da napravim folder za fotke?

4. Da li mogu preko kompa na Itunesima instalirati app-ove ili moram baš preko telefona to raditi? Neke appove sam downloadao ali ne znam šta onda sa njim, stoje mi u Itunesu i ne vidim nigdje opciju kako da ih instaliram?

Mislim da sam imao još neko pitanje ali trenutno se ne mogu sjetiti.

Hvala svima koji mi pomognu.

Pozdrav
23.11.2010 | 16:24
jedan.neznalica je napisao:
1. Instalirao sam Skype sa Itunes-a. Sve radi, samo mi nije jasno kako da mi skype bude uključen, a da program nije pokrenut, odnosno da mogu raditi nešto drugo. Vidio sam da se tu spominje multitasking ali ako sam dobro shvatio to je za OS 4.0 i dalje što bi mi usporilo telefon, a i ovako nisam baš zadovoljan brzinom.
- Znači pitanje je da li mogu imati pokrenuti Skype i raditi nešto drugo na mobu?

Ne, bez 4.x sistema. Ili stavi zadnji 4.2 i istrpi, ili uzmi novi mobitel.
I kako to misliš da nisi zadovoljan s brzinom na 3.1.3??? Pa 3G izvrsno radi sa tom verzijom OSa i nije ništa usporeno.

2. U običnom Diktafonu kada snimam zvuk ne vidim snimke. U početku sam ih vidio, sada ih nema kao da ne postoje ali kada sam sinkronizirao iphone sa računalom prebacio ih je na komp makar ih ne vidim.
- Ima li netko rješenje da vidim te snimke?
- Kako da pobrišem te snimke koje niti ne vidim?

Tebi treba restore cijelog telefona, pa sve iznova. Nešto ti je gadno zapetljano kada ti se ovo desilo i još veliš da je spor...

3. Kako da napravim foldere za muziku i kako da napravim folder za fotke?

iTunesi. Halo? Kad spojiš mobitel sa iTunesima, u tabovima gore imaš opcije ŠTO da se prebaci i sinka na mob, a što ne. Playliste označiš i tamo su, itd. Fotke, ako si na Macu to ide preko iPhotoa, a ako si na win, mislim da je dosta da imaš slike u mapama u Pictures folderu. Selektiraš opet u iTunesima sve.

4. Da li mogu preko kompa na Itunesima instalirati app-ove ili moram baš preko telefona to raditi? Neke appove sam downloadao ali ne znam šta onda sa njim, stoje mi u Itunesu i ne vidim nigdje opciju kako da ih instaliram?

Spoji mobitel sa kompom. On se pojavljuje u iTunesima. Označi ga, selektiraj sve opcije u tabovima i stisni sync. osim što ćeš imati backup svih podataka s telefona, sve će ti se prebaciti što si želiš.
23.11.2010 | 19:17
Vanjuška ti je na sve već odgovorio, a ja bih samo htio nandodati da instaliranje iOS 4.1 ili sad i 4.2 ne bi trebalo usporiti 3G pretjerano, samo treba izbjegavati postavljanje pozadinske slike na home ekran i raznorazne dodatke koji to omogućuju.

Ako se odlučiš za upgrade, onda bi trebalo pratiti upute:

-> Jailbreak Wizard
-> Unlock Wizard

Upgrade na novi OS treba radit prema tim uputama sa skinutim IPSW-om, a nikako sa originalnim koji skine iTunes jer to će ti upgrejdat i baseband tj. modem firmware pa će bit problema oko otključavanja.

Bez obzira što ti je iPhone jailbreakan i unlockan ti možeš i dalje syncat aplikacije i sve ostalo sa iTunesima. Cydia i aplikacije instalirane preko nje iTunesi ne vide i neće ih dirati. Samo da ne biš ostao bez aplikacija skinutih sa App Storea iTunes svakako moraš autorizirat prije spajanja iPhonea ako ih do sada nisi koristio.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 19 minuta
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.98 Seconds

Provided by iJoomla SEO