Spajanje iphone-macbook via bluetooth - problem!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Spajanje iphone-macbook via bluetooth - problem!

19.11.2010 | 19:22
Danas sam prvi put pokušao poslati file s macbooka na iphone i naišao na problem - ne mogu spojiti uređaje!
Pairing ide bez problema, ali dalje od toga nikako!
Iz postavki na Macu proizlazi kako je sve u redu, ali iphone stalno javlja da je undiscoverable...
Molim za pomoć.
19.11.2010 | 20:21
Ja sam danas pokušao istu stvar i naišao na isti problem...
btw imam iPhone 3g, a spajao sam ga sa MacBook-om bijelim "unibody" ....
Mislim da je taj bluetooth kod Apple uređaja namjerno napravljen "ne-apple-ovski"....
Ako netko zna u čemu je problem i ja molim za pomoć...
Dakle, uređaji su upareni, ali se ne mogu spojiti. Zašto?
19.11.2010 | 20:30
To za sada ide samo sa Jailbreakanim iPhoneom. Cydia ima tu opciju, dok ovako radi preko iTunesa. Bar je do sada bilo tako. Pitaj na Googleu.
Bok !
20.11.2010 | 10:08
Jzelko vam je točno odgovorio, ja samo da možda pokušam dodatno objasniti. Dakle, bluetooth na iPhoneu bez jailbreaka može služiti samo da se spoje kakve slušalice na njega ili pak za dijeljenje interneta ako ga se spoji na laptop.

Moj iPhone se meni spoji na laptop samo ako uključim tethering za internet, a ako je to iskopčano onda se vide ali ne komuniciraju. Naime Apple nije uključio i mogućnost prebacivanja datoteka, a pored toga windoze mi svaki put jave da ne mogu instalirati driver

Ostalo na što sam iPhone uspio spojiti su još samo bluetooth slušalice. Imam i jedan jailbreakan iPhone pa mogu probati kako to radi i ovdje napisati.

DODATAK odgovor na pitanje zašto jest da je Apple postavio takva ograničenja i zbog toga treba jailbreak da bi se riješili tih nekih ograničenja na iPhoneu.
20.11.2010 | 11:48
Da, zaboravio sam dodati da iPhone preko bluetootha u autu, autoradio služi kao handsfree uređaj. Automatski se uključi i isključi nakon poziva. Netrebam ni prstom maknuti i ne skreće pažnju u vožnji.
20.11.2010 | 12:01
jzelko je napisao:
Da, zaboravio sam dodati da iPhone preko bluetootha u autu, autoradio služi kao handsfree uređaj. Automatski se uključi i isključi nakon poziva. Netrebam ni prstom maknuti i ne skreće pažnju u vožnji.

Istina je, i meni u Nissanu radi ko vurica za hands free. Stvar je jedino u tome da ja obično držim bluetooth isključen zbog baterije, pa se ne sjetim uvijek u autu uključit
20.11.2010 | 12:19
Pa i ja sam ga zaboravio uključiti, i odlučio sam se za varijantu da je stalno uključen. Zato ga samo češće stavljam puniti, 3 do 4 dana, ali ga više ne zaboravljam.
20.11.2010 | 20:40
Da, to mi je malo glupo da, dva tako u biti skupa vrhunska uređaja od istog proizvođača, ne mogu komunicirati!
Ja čak nisam uspio niti tethering, ali to je valjda zbog neznanja:)
Budući da se radi o pdf file-u kojeg sam htio prebaciti pokušat ću preko iTunesa!
hvala svima na odgovorima!
21.11.2010 | 12:13
Za prebacivanje dokumenata svih vrsta sa računala na iPhone i nazad jedno od boljih rješenja ti je DropBox aplikacija, a podržana je od strane mnogih drugih app i ako imaš WiFi na raspolaganju to je to.

Sve što trebaš je instalirati DropBox na računalo i iPhone i otvoriti korisnički račun što je besplatno i dobiješ 2Gb prostora preko kojeg onda možeš dijeliti dokumente.
22.11.2010 | 10:38
Sank puno ti hvala!
Čuo sam i ranije za Dropbox ali nisam ga nikad probao (jednostavno zaboravio na njega)nego sam se mučio sa Google docs-ima.
Upravo sam ga instalirao i na prvu mi se čini jako dobra (i besplatna) varijanta idealna za moje skromne potrebe!
Hvala!
22.11.2010 | 16:47
Imas i programcice Files i Folders (kostaju nesto), mislim ovaj prvi je zgodan jer mores s neta nekaj skunuti i s njim poslije pregledavati (ima opcija u Safari-u na telefonu). Jednostavno se spaja s kompim. Ovaj drugi isto dosta jednostavno radi.
Ja koristim neka uputstva u pdf-u od par desetaka megabajta i zgodnije mi ih je tako pregledavati. Mada i DropBOX ima mogucnost offline rada (ogranicenoga na 1GB).
Ima i besplatnih programcica, ali imaju naravno i neka ogranicenja (Files je mislim na 200MB). Treba prouciti.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 55 minuta
  • ZoPaj: 50% off all Apple products in all Apple stores for Apple's 50th anniversary... today only! apple.com
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: 50 godina Applea u srijedu u 19.30 u Pikiju!
  • jura22: Nema mjesta za ekspanziju jer je tako Apple odlucio. Sigurno bi se mogla graficka ustekati ili vise njih. Mozda memorija i nema smisla.
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.49 Seconds

Provided by iJoomla SEO