Spajanje iphone-macbook via bluetooth - problem!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Spajanje iphone-macbook via bluetooth - problem!

19.11.2010 | 19:22
Danas sam prvi put pokušao poslati file s macbooka na iphone i naišao na problem - ne mogu spojiti uređaje!
Pairing ide bez problema, ali dalje od toga nikako!
Iz postavki na Macu proizlazi kako je sve u redu, ali iphone stalno javlja da je undiscoverable...
Molim za pomoć.
19.11.2010 | 20:21
Ja sam danas pokušao istu stvar i naišao na isti problem...
btw imam iPhone 3g, a spajao sam ga sa MacBook-om bijelim "unibody" ....
Mislim da je taj bluetooth kod Apple uređaja namjerno napravljen "ne-apple-ovski"....
Ako netko zna u čemu je problem i ja molim za pomoć...
Dakle, uređaji su upareni, ali se ne mogu spojiti. Zašto?
19.11.2010 | 20:30
To za sada ide samo sa Jailbreakanim iPhoneom. Cydia ima tu opciju, dok ovako radi preko iTunesa. Bar je do sada bilo tako. Pitaj na Googleu.
Bok !
20.11.2010 | 10:08
Jzelko vam je točno odgovorio, ja samo da možda pokušam dodatno objasniti. Dakle, bluetooth na iPhoneu bez jailbreaka može služiti samo da se spoje kakve slušalice na njega ili pak za dijeljenje interneta ako ga se spoji na laptop.

Moj iPhone se meni spoji na laptop samo ako uključim tethering za internet, a ako je to iskopčano onda se vide ali ne komuniciraju. Naime Apple nije uključio i mogućnost prebacivanja datoteka, a pored toga windoze mi svaki put jave da ne mogu instalirati driver

Ostalo na što sam iPhone uspio spojiti su još samo bluetooth slušalice. Imam i jedan jailbreakan iPhone pa mogu probati kako to radi i ovdje napisati.

DODATAK odgovor na pitanje zašto jest da je Apple postavio takva ograničenja i zbog toga treba jailbreak da bi se riješili tih nekih ograničenja na iPhoneu.
20.11.2010 | 11:48
Da, zaboravio sam dodati da iPhone preko bluetootha u autu, autoradio služi kao handsfree uređaj. Automatski se uključi i isključi nakon poziva. Netrebam ni prstom maknuti i ne skreće pažnju u vožnji.
20.11.2010 | 12:01
jzelko je napisao:
Da, zaboravio sam dodati da iPhone preko bluetootha u autu, autoradio služi kao handsfree uređaj. Automatski se uključi i isključi nakon poziva. Netrebam ni prstom maknuti i ne skreće pažnju u vožnji.

Istina je, i meni u Nissanu radi ko vurica za hands free. Stvar je jedino u tome da ja obično držim bluetooth isključen zbog baterije, pa se ne sjetim uvijek u autu uključit
20.11.2010 | 12:19
Pa i ja sam ga zaboravio uključiti, i odlučio sam se za varijantu da je stalno uključen. Zato ga samo češće stavljam puniti, 3 do 4 dana, ali ga više ne zaboravljam.
20.11.2010 | 20:40
Da, to mi je malo glupo da, dva tako u biti skupa vrhunska uređaja od istog proizvođača, ne mogu komunicirati!
Ja čak nisam uspio niti tethering, ali to je valjda zbog neznanja:)
Budući da se radi o pdf file-u kojeg sam htio prebaciti pokušat ću preko iTunesa!
hvala svima na odgovorima!
21.11.2010 | 12:13
Za prebacivanje dokumenata svih vrsta sa računala na iPhone i nazad jedno od boljih rješenja ti je DropBox aplikacija, a podržana je od strane mnogih drugih app i ako imaš WiFi na raspolaganju to je to.

Sve što trebaš je instalirati DropBox na računalo i iPhone i otvoriti korisnički račun što je besplatno i dobiješ 2Gb prostora preko kojeg onda možeš dijeliti dokumente.
22.11.2010 | 10:38
Sank puno ti hvala!
Čuo sam i ranije za Dropbox ali nisam ga nikad probao (jednostavno zaboravio na njega)nego sam se mučio sa Google docs-ima.
Upravo sam ga instalirao i na prvu mi se čini jako dobra (i besplatna) varijanta idealna za moje skromne potrebe!
Hvala!
22.11.2010 | 16:47
Imas i programcice Files i Folders (kostaju nesto), mislim ovaj prvi je zgodan jer mores s neta nekaj skunuti i s njim poslije pregledavati (ima opcija u Safari-u na telefonu). Jednostavno se spaja s kompim. Ovaj drugi isto dosta jednostavno radi.
Ja koristim neka uputstva u pdf-u od par desetaka megabajta i zgodnije mi ih je tako pregledavati. Mada i DropBOX ima mogucnost offline rada (ogranicenoga na 1GB).
Ima i besplatnih programcica, ali imaju naravno i neka ogranicenja (Files je mislim na 200MB). Treba prouciti.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 33 minuta
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, Ender, miomika, Riba, VanjusOS, Anonimci (614)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.96 Seconds

Provided by iJoomla SEO