iPhone 4 - tranjanje baterije
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 4 - tranjanje baterije

17.10.2010 | 17:01
Pozdrav

Imam iPhone 4 oko 2 tjedna i čini mi se da mi baterija uz normalno prosječno korištenje prekratko traje, pa bi se htio informirati koliko vama koji imate iPhone4 otprilike traje baterija.

Unaprijed hvala!
17.10.2010 | 18:53
Kolega mi ima iPhone 4 i isto se je na početku žalio na prekratko trajanje baterije, međutim dok je uklonio sa svoga iPhone-a aplikaciju Skype trajanje baterije mu se je drastično povečalo. Ako imaš Skype aplikaciju obriši je da vidiš kako ce ti se onda iPhone ponašati.
17.10.2010 | 19:16
Hvala na odgovoru, da imam Skype i mislim da će mi ova informacija biti od koristi
17.10.2010 | 19:18
Potrebno je provjeriti koje su sve aplikacije uključene. Pošto novi iOS4 na iPhone-u 3GS i 4 omogućava multitask. Vjerojatno su ti neke aplikacije koje možda nisu dobro podešene za multitask uključene.

Jedna od tih aplikacija je i Skype.

Da provjeriš koje su ti aplikcije sve uključene trebaš pristisnuti dvaput Home tipku i u dnu ti se otvori izbornik sa svim uključenim aplikacijama.

Pa si to malo provjeri.

Meni iPhone 4 uz normalno korištenje traje oko 2 dana.

Nadam se da sam pomogao, pozdrav.
17.10.2010 | 19:19
Hvala na informaciji, da imam skype i mislim da će mi ova informacija zaista biti od koristi
17.10.2010 | 19:23
2 dana, sve pogaseno jedino je na 3G. Uz prosjecno maltretiranje, WEB, mail i pricanje. Oko 1/2 sata pricanja, nesto SMS-ova, nekoliko e-mailova i recimo 1 sat po netu, nist zahtjevno.
Ovo s multitaskom, redovito gasim nepotrebne aplikacije.
17.10.2010 | 20:23
Bateriju sam potpuno napunio pa kad se isprazni javit ću vam kako i koliko je izdržala pa ćemo vidjet je li to ok.
17.10.2010 | 20:25
I recite mi molim vas da li ste prvi put bateriju punili 12 do 14 sati ili kako?
18.10.2010 | 15:14
Moras shvatiti dvije razlicite stvari, instalirana aplikacija ne trosi bateriju dok nije pokrenuta. Posto je u ovom slucaju rijec o skypeu, naravano da ce on trositi "dosta" baterije dok je upaljen ili dok radi u pozadini.

Zato nije potrebno brisati aplikaciju, nego jedostavno kada ne zalis da je aplikacija pokrenuta kao sto je i viborb rekao stisnites 2x home button, drzis aplikaciju dok ne pocne treperiti i stisnes minus da ju potpuno izgasis. U tom slucaju nece nista trositi. A posto aplikacije nece biti zbrisana kada je trebas mozes je upaliti i koristiti
19.10.2010 | 02:09
Meni baterija na iPhone 4 traje oko dva dana kod prosječnog korištenja što podrazumjeva oko sat razgovora, nekoliko SMS, par sati surfanja i malo igranja.

Definitivno kraće traje kad imam pokrenut Skype, jer on u pozadini cijelo vrijeme komunicira u tom slučaju baterija ide brže. No ja Skype ukopčam, nazovem, popričam i onda ga opet izbacim iz memorije i onda je ok. Inače, češće čistim memoriju od upotrebljenih aplikacija i mislim da je Apple trebao po tom pitanju učiniti nešto bolje kao na primjer:

Ako želiš da ti app ostane u memoriji onda jedan kratki stisak na Home, a ako ne želiš da ostane onda jedan duži stisak na Home
19.10.2010 | 09:00
Jailbreake IPhone, instaliraj preko Cydia SBSettings i Remove Background za SBSettings i jednim klikom zaustavljaš sve aktivne aplikacije. Programčić se da namjestiti da samo zatreseš IPhone-onom i sve je pogašeno. Štedi RAM a i Bateriju.
To me stvarno čudi kako tako nešto Apple-u nije palo na pamet ili da takva aplikacija nije dostupna u App Store-u.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 17 sati
  • jura22: Navlakusa za novi macOS.
  • imenso: Nije free, ima pretplatu, neke aplikacije i posebnu za iPad
  • Yonkis: Apple Creator Studio - free - [link]
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?