IPHONE 4- MOLIM POMOĆ ZA NEZNALICU
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

IPHONE 4- MOLIM POMOĆ ZA NEZNALICU

• iTix
  • Posjetitelj
14.10.2010 | 23:49
Pozdrav svima, nov sam u korištenju iphonea a pošto namjeravam kupiti iPhone 4 kroz par dana trebaju mi odgovori na nekoliko pitanja. Komentari na forumima znaju biti vrlo komplicirani za početnike. Korisnik sam tele2 mreže to znaci da cu ga jailbreakati i unlockati.

Zašto nekad piše npr. softver 4.1, a nekada firmver 4.1, jeli to isto?
Što je baseband?
Postoji li više načina unlockanja i jailbreakanja, ako da koji su najbolji i najjednostavniji?
Na što moram paziti kad updateam softver/firmver(koji vec je ispravan naziv)na unlockanom iphoneu?
Zasto se radi downgrade, zar nije najbolje imati najnoviji softver/firmver?

Unaprijed zahvaljujem na svim odgovorima, znam da su za neke ovo banalno glupa pitanja. Pomozite mi da shvatim.
15.10.2010 | 02:00
iTix je napisao:
Zašto nekad piše npr. softver 4.1, a nekada firmver 4.1, jeli to isto?

To je isti vrag.

Što je baseband?

Dio telefona koji upravlja frekvencijama mobitela, onako laički rečeno. bez njega nema telefoniranja ni ničega.

Postoji li više načina unlockanja i jailbreakanja, ako da koji su najbolji i najjednostavniji?

S obzirom da si općenito neiskusan, ne zamaraj se time. Možeš zbrickati telefon, a osim par aplikacija iz Cydia storea nećeš puno dobiti. Naravno, ako ti jailbreak treba jer se guštaš piratiziranju aplikacija preko onog "hackulousa", sram te bilo. Ipak su aplikacije na App Storeu uglavnom sramotno jeftine.

Na što moram paziti kad updateam softver/firmver(koji vec je ispravan naziv)na unlockanom iphoneu?

Kako rekoh, ne zamaraj se unlockom i nemaš beda.

Zasto se radi downgrade, zar nije najbolje imati najnoviji softver/firmver?

Ljudi to rade ZBOG unlockavanja. No, naravno da je najbolje imati sve regularno updejtano. Samo spojiš mobitel sa kompom, pokreneš iTunese i oni će ti sve napraviti, javiti za svaki novi update, redovno backupirati mobitel, te sinkronizirati sve.
15.10.2010 | 03:14
Tebe očito zanima unlock i jailbreak.

Evo ti nekoliko korisnih linkova na kojim su napisane jasne upute što se može jailbrekat i unlockat i kako:

iPhone 4 i 3GS limera1n jailbreak iOS 4.0, 4.0.1, 4.0.2, 4.1

iPhone 4 i 3GS greenpois0n jailbreak samo iOS 4.1

Kako unlockati iPhone 4, 3GS, 3G sa ultrasn0w

Kako napraviti upgrade iOS-a na iPhone 4, a da se ne mijenja baseband

Nadam se da će ti pomoći u odluci, a svakako preporučam prvo pročitati upute pa tek onda krenuti u akciju. Sretno!
  • iTix
  • Posjetitelj
15.10.2010 | 03:35
Hvala na pomoći, moram se zamarati s unlockom zato što nisam t-mobile korisnik, a posto se ne razumijem mozda bi ovo bilo najpametnije iphone-hrvatska.webs.com/uslugeservis.htm. Što vi kažete???
15.10.2010 | 09:32
iTix je napisao:
Hvala na pomoći, moram se zamarati s unlockom zato što nisam t-mobile korisnik, a posto se ne razumijem mozda bi ovo bilo najpametnije iphone-hrvatska.webs.com/uslugeservis.htm. Što vi kažete???

Ako si na VIPnetu, oko Božića ti dolazi iPhone i kod njih. Za mene taman 2 mjeseca prekasno, čekao sam ih tri godine, a sada - zbogom.

Ako si na Telcu, eh.
  • iTix
  • Posjetitelj
16.10.2010 | 04:01
*-Jailbreak je "tethered", sto znaci da cete svaki put kad se uredaj ugasi morati ponovno raditi jailbreak i unlock.

Dali postoji jailbreak koji nije "tethered", pa da se nemora iznova sve to raditi kad se iphone ugasi?
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 19 minuta
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.03 Seconds

Provided by iJoomla SEO