Ne radi sve kako treba nakon unlocka
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ne radi sve kako treba nakon unlocka

26.07.2010 | 13:55
Imam Iphone 3GS 32GB. Napravljen je jailbreak i unlock (ultrasn0w). Umetnuo sam vipovu sim karticu (pretplata i pretplata na internet promet), i uredno mogu zvati, primat pozive i poruke. Međutim ne mogu slati poruke i ne mogu se spojiti na internet. Poruka koju dobijem je
Could not activate cellular data network
You are not subscribed to a cellular data service

Probao sam u cellular data network dodati APN koji koristim za vipme broadband ali nije pomoglo.
Da li postoji rješenje za ovaj problem?
Da li nekom od vas radi sve uredno sa vipnetom?
26.07.2010 | 15:11
moras upisati data.vip.hr i user i password (obicno su isti brojevi). ako i to ne radi onda probaj instalirati aplikaciju preko cydia-e "mms & teathering" (source: sinfuliiphonerepo.com). Nakon toga kada se vratis u postavke za internet vidjet ces jos neke dodatne koje trebas namjestiti (u vip sluzbi ce ti dati te podatke).
26.07.2010 | 23:41
Zovi vip podršku korisnicima i traži da ti emailaju sve vezano za spajanje na net za iPhone
26.07.2010 | 23:57
APN je data.vip.hr
user i pass su isti - 38591

za MMS je APN mms.vipnet.hr
pass i MMSC su isti - 38591
MMS proxy je mms.vipnet.hr/servlets/mms
MMS UA Prof URL je 212.091.099.091:8080

Probaj pa javi radi li - meni radi
27.07.2010 | 17:40
Hvala vam na odgovorima. Poslali su mi upute iz vip službe za korisnike pa mi sad net radi.
Međutim i dalje ne mogu slati smsove, a u postavkama Iphonea pod messages nemam ništa što bih mogao mijenjati. Negdje trebam upisati broj SMS centra +385 91 0401, a ja nigdje nisam vidio tu mogućnost. Ima li netko ideju kako to riješiti?
27.07.2010 | 23:32
@ zabelezni
odi na Vodafone mobile connect support a ne na vip, jer još uvijek imaju stari softwer. Novi je 10.2 a ja sam ga maloprije instalirao, doduše na Windowse7, ali sam si za Maca nedavno skinuo najnoviji jer ni meni prije nije radio i sada mi normalno radi. Prije sam samo mogao primati poruke a ne i slati dok sad uredno šaljem. Ako zapneš javi se !
Oprosti ! Valjda si shvatio to je meni na kompjuteru, a na Mobu sam na T-comu. Bio sam brzoplet. Sorry.
27.07.2010 | 23:50
@ jzelko
I ja imam Vodafone mobile connect na laptopu pa mi je bilo čudno da mi to treba i za mob
29.07.2010 | 12:20
Uspio sam pronaći kako se mijenja broj SMS centra na Iphoneu. Treba ukucati *5005*7672*+385910401# i stisnuti Call.
Provjera broja SMS centra se radi na slijedeći način:
*#5005*7672#
Press Call

Sad je broj SMS centra ok, ali i dalje ne mogu slati smsove. Prema svemu što sam našao na stranim forumima, izgleda da je problem u starosti moje sim kartice koja je iz 2001. pa je idući korak nabava nove sim kartice pa ću onda vidjeti.
21.08.2010 | 23:03
Imam jedno pitanje, buduci da sam "plavusa" kaj se tice instaliravanja i sveg ostalog.. ugl..imam iphone 3g na vip mrezi i unlock-an je i ima os 4.0.2 i sve radi nije prespor kao sto se netko zalio ali nikako nemogu namjestiti postavke za internet..zvala sam sluzbu prije dok sam imala os 3.1.3 i apn je bio grps5.vipnet.hr a korisnicko ime i zaporka 38591 i sad nakon updatiranja mi safari javlja da nisam spojena na inetrnet i da nisam pretplacena na inetrnet usluge a ukljucen mi je surf paket 200 i uredno mi doma stize debeli racun
btw vidjela sam na nekim postovima da kazu da je apn data.vip.hr i probala sam to i nakog ga resetirala i nis nece kaj god ukucam HELP NEMREM BEZ NETA
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 53 minuta
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drpongrac23, Riba, rusty, temeljnik, tino1, Zoki, Anonimci (781)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.98 Seconds

Provided by iJoomla SEO