iPhone 4 Hr unlock (?)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 4 Hr unlock (?)

07.07.2010 | 20:08
dakle, ako kupim iPhone 4 u T-mobileu, mogu li ga otključati za ostale operatere?
07.07.2010 | 20:43
Za sad još ne postoji unlock za iphone 4. Dok dođe kod nas iPhone 4 možda i bude, ali za sad se još ništa ne zna.

Stoga, strpljen spašen.

Pozdrav,
08.07.2010 | 11:27
ok, hvala. taj unlock je onda nešto službeno, legalno?
08.07.2010 | 13:12
Ovdje govori se o nelegalnom unlock-u.

Jer u Hrvatskoj do sad nije bilo moguće kupiti otključani iPhone. Jer T-mobile ima ekskluzivu, a on u svojoj ponudi (barem što ja znam) nema otključani iPhone.

Možda s novim modelom, iPhone 4 bude razlike, ali sumljam.

Dakle ako se kupi uređaj preko T-mobile sigurno je zaključan, i kažem do kad dođe u Hr vjerojatno će i postojati unlock, ali to je ilegalni proces.

Ili druga opcija je u Italiji kupiti tvornički otključan iPhone 4.

Nadam se da je sad sve jasno.
08.07.2010 | 16:03
kod nas je dosad bilo moguće kupiti tvornički otključan iPhone, čudno mi je da to ne znaš. svi modeli su se mogli kupiti samo kao uređaji, bez vezanja za T-mobile mrežu, samo su užasno puno koštali, oko 7 i pol milja kuna. pretpostavka je da će i s 4-kom biti ista situacija.

dakle, uz pretplatu na one njihove iTarife može se kupiti iPhone po puno jeftinijim cijenama, ovisno o tarifi (cca 3.000 / 900 / 1 kn).
prema tome, ako imaš nekoga tko produžuje ugovor ili se pretplaćuje, on uzme iPhone i proda ti ga, samo ga onda moraš otključati ako si na drugoj mreži. ta kombinacija me zanima. znatno jeftinije od Italije i "domaća garancija".
08.07.2010 | 16:32
Ja sam 3G 16Gb kupio kod T-Coma sa iTarifom 300 i platio ga recimo fino umanjenom cijenom (cca oko 1000 kn), ali kad sam izračunao da ću dvije godine plaćati pretplatu 300 kuna što je 24 x 300 = 7200Kn shvatio sam da nisam prošao ništa jeftinije. Taj sam iPhone jailbreakal i unlockal na iOS verziji 3.0 i radi ok i sa VIP i drugim karticama. Prednost ugovora i iTarife je da imam uključeno 300 min razgovora i 2Gb prometa mjesečno pa ne moram paziti pretjerano.

Slijedeći iPhone 3GS 32Gb sam kupio bez ugovora i pljatio 7590 kn više, manje i naravno otključan je tvornički pa njega nisam morao jailbrejkat i radi ok sa SIM karticom bilo kojeg operatera, osim što kad uložim SIM karticu po prvi put onda moram iPhone spojiti na iTunes i internet da ju autoriziraju.

Dakle, kako god kupili iPhone u T-Comu s ugovorom ili bez na kraju ćete ga platiti u punoj cijeni.

U svakom slučaju iPhone se kod T-Coma može kupiti i bez ugovora po punoj cijeni uređaja plus 23% PDV-a.
08.07.2010 | 17:44
Točno, moglo se dati skoro 1000 eura i kupiti ga otključanog...

To ja ne smatram otključanim uređajem.

A u italiji se uređaj za oko 500eura kupi otključan i nemaš problema.

Jasno svatko ima svoj pristup i svatko nešto voli.

Ja sam oduvijek na t-mobile i imaju sve što meni treba, a u preplati je normalno da svaki uređaj dobiješ mnogo jeftinije. Ja sam primjerice svoj iphone dobio za kunu, a bome tako će biti i s tim novim, pa me previše ovo drugo ni ne zanima.

Eto, ispričavam se na greški oko tvorničkog unlocka.
09.07.2010 | 15:55
Vibrob,

smatrao ti originalno otključan iPhone otključanim ili ne, ali je otključan. A vjerujem da je definitivno manja gnjavaža skopčat iPhone na iTunes jednom kad se uloži nova SIM kartica, nego svaki put kad izađe novi update iOS-a prvo čekat da naprave jailbreak i unlock pa onda čupat kosu ako kojim slučajem ne uspije.

Sudeći po forumima takvih zaje....... sa jailbreakom i unlockom ima jako puno onih koji su išli tim putem. I ja imam jedan takav iPhone i mislim da će mi ostat na iOS 3.0 do kraja svoje egzsistencije jer mi se iskreno ne da više s time zamarati.

Kupiti pak preko grane, vjerojatno je jeftinije, naročito ako se nikad ne pojave nikakvi problemi. Ako se ipak pojave problemi, onda će sva ušteđena lova ispariti putovanjima preko grane da bi se ostvarilo pravo na jamstvo.
10.07.2010 | 08:26
malo bih vas ispravio jer vidim da niste upoznati sa cijelom pročom....

za početak jedan savjet
Nikako nije bolje dati 7000kn u cashu za mobitel i onda još 2 godine trošiti na razgovore, podatke, smsove, što će još dodadno doći cca 5000kn
znači mobitel te došao 12000kn

Međutim ako ga uzmeš na pretplatu taj te isti mobitel sa vjerojatno većim brojem probrbljanih minuta i podatkovnog prometa košta puno manje i to ne 1000kn + 24x300kn jer ako si uzeo pretplatu i300 na 24 mjeseca ta se pretplata može smanjiti za jednu razinu za već 4 mjeseca

znači mobitel sam ja platio 700kn
pretplata 2 godine tarifa i300 = 4x300kn + 20x150kn
što sve zajedno ispada 700+1200+3000=4900kn

u toj cijeni ja imam 2 godine internet na mobitelu, mailove, 150m razgovora i još nešto poruka

znači jedan malo savjet
Koliko god ne voljeti T-Com i T-Mobile ipak je isplativije kupiti mobitel kod njih na pretplatu nego ga platit u komadu onda još brdo love potrošit na korištenje tog istog mobitela
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 15 sati
  • jura22: Navlakusa za novi macOS.
  • imenso: Nije free, ima pretplatu, neke aplikacije i posebnu za iPad
  • Yonkis: Apple Creator Studio - free - [link]
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa