iPhone 4 Hr unlock (?)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 4 Hr unlock (?)

07.07.2010 | 20:08
dakle, ako kupim iPhone 4 u T-mobileu, mogu li ga otključati za ostale operatere?
07.07.2010 | 20:43
Za sad još ne postoji unlock za iphone 4. Dok dođe kod nas iPhone 4 možda i bude, ali za sad se još ništa ne zna.

Stoga, strpljen spašen.

Pozdrav,
08.07.2010 | 11:27
ok, hvala. taj unlock je onda nešto službeno, legalno?
08.07.2010 | 13:12
Ovdje govori se o nelegalnom unlock-u.

Jer u Hrvatskoj do sad nije bilo moguće kupiti otključani iPhone. Jer T-mobile ima ekskluzivu, a on u svojoj ponudi (barem što ja znam) nema otključani iPhone.

Možda s novim modelom, iPhone 4 bude razlike, ali sumljam.

Dakle ako se kupi uređaj preko T-mobile sigurno je zaključan, i kažem do kad dođe u Hr vjerojatno će i postojati unlock, ali to je ilegalni proces.

Ili druga opcija je u Italiji kupiti tvornički otključan iPhone 4.

Nadam se da je sad sve jasno.
08.07.2010 | 16:03
kod nas je dosad bilo moguće kupiti tvornički otključan iPhone, čudno mi je da to ne znaš. svi modeli su se mogli kupiti samo kao uređaji, bez vezanja za T-mobile mrežu, samo su užasno puno koštali, oko 7 i pol milja kuna. pretpostavka je da će i s 4-kom biti ista situacija.

dakle, uz pretplatu na one njihove iTarife može se kupiti iPhone po puno jeftinijim cijenama, ovisno o tarifi (cca 3.000 / 900 / 1 kn).
prema tome, ako imaš nekoga tko produžuje ugovor ili se pretplaćuje, on uzme iPhone i proda ti ga, samo ga onda moraš otključati ako si na drugoj mreži. ta kombinacija me zanima. znatno jeftinije od Italije i "domaća garancija".
08.07.2010 | 16:32
Ja sam 3G 16Gb kupio kod T-Coma sa iTarifom 300 i platio ga recimo fino umanjenom cijenom (cca oko 1000 kn), ali kad sam izračunao da ću dvije godine plaćati pretplatu 300 kuna što je 24 x 300 = 7200Kn shvatio sam da nisam prošao ništa jeftinije. Taj sam iPhone jailbreakal i unlockal na iOS verziji 3.0 i radi ok i sa VIP i drugim karticama. Prednost ugovora i iTarife je da imam uključeno 300 min razgovora i 2Gb prometa mjesečno pa ne moram paziti pretjerano.

Slijedeći iPhone 3GS 32Gb sam kupio bez ugovora i pljatio 7590 kn više, manje i naravno otključan je tvornički pa njega nisam morao jailbrejkat i radi ok sa SIM karticom bilo kojeg operatera, osim što kad uložim SIM karticu po prvi put onda moram iPhone spojiti na iTunes i internet da ju autoriziraju.

Dakle, kako god kupili iPhone u T-Comu s ugovorom ili bez na kraju ćete ga platiti u punoj cijeni.

U svakom slučaju iPhone se kod T-Coma može kupiti i bez ugovora po punoj cijeni uređaja plus 23% PDV-a.
08.07.2010 | 17:44
Točno, moglo se dati skoro 1000 eura i kupiti ga otključanog...

To ja ne smatram otključanim uređajem.

A u italiji se uređaj za oko 500eura kupi otključan i nemaš problema.

Jasno svatko ima svoj pristup i svatko nešto voli.

Ja sam oduvijek na t-mobile i imaju sve što meni treba, a u preplati je normalno da svaki uređaj dobiješ mnogo jeftinije. Ja sam primjerice svoj iphone dobio za kunu, a bome tako će biti i s tim novim, pa me previše ovo drugo ni ne zanima.

Eto, ispričavam se na greški oko tvorničkog unlocka.
09.07.2010 | 15:55
Vibrob,

smatrao ti originalno otključan iPhone otključanim ili ne, ali je otključan. A vjerujem da je definitivno manja gnjavaža skopčat iPhone na iTunes jednom kad se uloži nova SIM kartica, nego svaki put kad izađe novi update iOS-a prvo čekat da naprave jailbreak i unlock pa onda čupat kosu ako kojim slučajem ne uspije.

Sudeći po forumima takvih zaje....... sa jailbreakom i unlockom ima jako puno onih koji su išli tim putem. I ja imam jedan takav iPhone i mislim da će mi ostat na iOS 3.0 do kraja svoje egzsistencije jer mi se iskreno ne da više s time zamarati.

Kupiti pak preko grane, vjerojatno je jeftinije, naročito ako se nikad ne pojave nikakvi problemi. Ako se ipak pojave problemi, onda će sva ušteđena lova ispariti putovanjima preko grane da bi se ostvarilo pravo na jamstvo.
10.07.2010 | 08:26
malo bih vas ispravio jer vidim da niste upoznati sa cijelom pročom....

za početak jedan savjet
Nikako nije bolje dati 7000kn u cashu za mobitel i onda još 2 godine trošiti na razgovore, podatke, smsove, što će još dodadno doći cca 5000kn
znači mobitel te došao 12000kn

Međutim ako ga uzmeš na pretplatu taj te isti mobitel sa vjerojatno većim brojem probrbljanih minuta i podatkovnog prometa košta puno manje i to ne 1000kn + 24x300kn jer ako si uzeo pretplatu i300 na 24 mjeseca ta se pretplata može smanjiti za jednu razinu za već 4 mjeseca

znači mobitel sam ja platio 700kn
pretplata 2 godine tarifa i300 = 4x300kn + 20x150kn
što sve zajedno ispada 700+1200+3000=4900kn

u toj cijeni ja imam 2 godine internet na mobitelu, mailove, 150m razgovora i još nešto poruka

znači jedan malo savjet
Koliko god ne voljeti T-Com i T-Mobile ipak je isplativije kupiti mobitel kod njih na pretplatu nego ga platit u komadu onda još brdo love potrošit na korištenje tog istog mobitela
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 48 minuta
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.01 Seconds

Provided by iJoomla SEO