iPhone 4 Hr unlock (?)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 4 Hr unlock (?)

07.07.2010 | 20:08
dakle, ako kupim iPhone 4 u T-mobileu, mogu li ga otključati za ostale operatere?
07.07.2010 | 20:43
Za sad još ne postoji unlock za iphone 4. Dok dođe kod nas iPhone 4 možda i bude, ali za sad se još ništa ne zna.

Stoga, strpljen spašen.

Pozdrav,
08.07.2010 | 11:27
ok, hvala. taj unlock je onda nešto službeno, legalno?
08.07.2010 | 13:12
Ovdje govori se o nelegalnom unlock-u.

Jer u Hrvatskoj do sad nije bilo moguće kupiti otključani iPhone. Jer T-mobile ima ekskluzivu, a on u svojoj ponudi (barem što ja znam) nema otključani iPhone.

Možda s novim modelom, iPhone 4 bude razlike, ali sumljam.

Dakle ako se kupi uređaj preko T-mobile sigurno je zaključan, i kažem do kad dođe u Hr vjerojatno će i postojati unlock, ali to je ilegalni proces.

Ili druga opcija je u Italiji kupiti tvornički otključan iPhone 4.

Nadam se da je sad sve jasno.
08.07.2010 | 16:03
kod nas je dosad bilo moguće kupiti tvornički otključan iPhone, čudno mi je da to ne znaš. svi modeli su se mogli kupiti samo kao uređaji, bez vezanja za T-mobile mrežu, samo su užasno puno koštali, oko 7 i pol milja kuna. pretpostavka je da će i s 4-kom biti ista situacija.

dakle, uz pretplatu na one njihove iTarife može se kupiti iPhone po puno jeftinijim cijenama, ovisno o tarifi (cca 3.000 / 900 / 1 kn).
prema tome, ako imaš nekoga tko produžuje ugovor ili se pretplaćuje, on uzme iPhone i proda ti ga, samo ga onda moraš otključati ako si na drugoj mreži. ta kombinacija me zanima. znatno jeftinije od Italije i "domaća garancija".
08.07.2010 | 16:32
Ja sam 3G 16Gb kupio kod T-Coma sa iTarifom 300 i platio ga recimo fino umanjenom cijenom (cca oko 1000 kn), ali kad sam izračunao da ću dvije godine plaćati pretplatu 300 kuna što je 24 x 300 = 7200Kn shvatio sam da nisam prošao ništa jeftinije. Taj sam iPhone jailbreakal i unlockal na iOS verziji 3.0 i radi ok i sa VIP i drugim karticama. Prednost ugovora i iTarife je da imam uključeno 300 min razgovora i 2Gb prometa mjesečno pa ne moram paziti pretjerano.

Slijedeći iPhone 3GS 32Gb sam kupio bez ugovora i pljatio 7590 kn više, manje i naravno otključan je tvornički pa njega nisam morao jailbrejkat i radi ok sa SIM karticom bilo kojeg operatera, osim što kad uložim SIM karticu po prvi put onda moram iPhone spojiti na iTunes i internet da ju autoriziraju.

Dakle, kako god kupili iPhone u T-Comu s ugovorom ili bez na kraju ćete ga platiti u punoj cijeni.

U svakom slučaju iPhone se kod T-Coma može kupiti i bez ugovora po punoj cijeni uređaja plus 23% PDV-a.
08.07.2010 | 17:44
Točno, moglo se dati skoro 1000 eura i kupiti ga otključanog...

To ja ne smatram otključanim uređajem.

A u italiji se uređaj za oko 500eura kupi otključan i nemaš problema.

Jasno svatko ima svoj pristup i svatko nešto voli.

Ja sam oduvijek na t-mobile i imaju sve što meni treba, a u preplati je normalno da svaki uređaj dobiješ mnogo jeftinije. Ja sam primjerice svoj iphone dobio za kunu, a bome tako će biti i s tim novim, pa me previše ovo drugo ni ne zanima.

Eto, ispričavam se na greški oko tvorničkog unlocka.
09.07.2010 | 15:55
Vibrob,

smatrao ti originalno otključan iPhone otključanim ili ne, ali je otključan. A vjerujem da je definitivno manja gnjavaža skopčat iPhone na iTunes jednom kad se uloži nova SIM kartica, nego svaki put kad izađe novi update iOS-a prvo čekat da naprave jailbreak i unlock pa onda čupat kosu ako kojim slučajem ne uspije.

Sudeći po forumima takvih zaje....... sa jailbreakom i unlockom ima jako puno onih koji su išli tim putem. I ja imam jedan takav iPhone i mislim da će mi ostat na iOS 3.0 do kraja svoje egzsistencije jer mi se iskreno ne da više s time zamarati.

Kupiti pak preko grane, vjerojatno je jeftinije, naročito ako se nikad ne pojave nikakvi problemi. Ako se ipak pojave problemi, onda će sva ušteđena lova ispariti putovanjima preko grane da bi se ostvarilo pravo na jamstvo.
10.07.2010 | 08:26
malo bih vas ispravio jer vidim da niste upoznati sa cijelom pročom....

za početak jedan savjet
Nikako nije bolje dati 7000kn u cashu za mobitel i onda još 2 godine trošiti na razgovore, podatke, smsove, što će još dodadno doći cca 5000kn
znači mobitel te došao 12000kn

Međutim ako ga uzmeš na pretplatu taj te isti mobitel sa vjerojatno većim brojem probrbljanih minuta i podatkovnog prometa košta puno manje i to ne 1000kn + 24x300kn jer ako si uzeo pretplatu i300 na 24 mjeseca ta se pretplata može smanjiti za jednu razinu za već 4 mjeseca

znači mobitel sam ja platio 700kn
pretplata 2 godine tarifa i300 = 4x300kn + 20x150kn
što sve zajedno ispada 700+1200+3000=4900kn

u toj cijeni ja imam 2 godine internet na mobitelu, mailove, 150m razgovora i još nešto poruka

znači jedan malo savjet
Koliko god ne voljeti T-Com i T-Mobile ipak je isplativije kupiti mobitel kod njih na pretplatu nego ga platit u komadu onda još brdo love potrošit na korištenje tog istog mobitela
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 53 minuta
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, robee, Anonimci (419)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi