GPS pozicioniranje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

GPS pozicioniranje

30.04.2010 | 23:17
'GPS čip koji je ugrađen u sam iPhone dobiva signal o svojem položaju preko dva ili više satelita.'

Znači li to, da če mi iPhone kad se nađem u području gdje nema signala (mreže) pokazati stajnu točku?
Riječ se o standardnoj aplikaciji maps (karte). Znači li to da i ona koristi satelite u potpunosti ili ...?
02.05.2010 | 15:43
A trebala bi koristiti također satelite u potpunosti...

Ja imam problem sa navigacijom u iphone-u , instalirao sam iGO navigaciju i stalno mi pise trazenje GPS signala (kao ovaj postupak se moze ubrzati ako se zaustavim i iphone okrenem prema nebu) ali stalno mi to pise bio ja u autu ili vani nikako da pronađe signal
02.05.2010 | 16:18
Ja sam kupio iGo Europe i više sam nego zadovoljan. Istina je da brže pronađe satelite ako se ne krećeš i ponekad mu treba i do par minuta, ali je ok. Samo mi jednom u Alpama u jednoj kotlini ni nakon 10 minuta nije valjda mogao pronaći dovoljno satelita, ali nakon reseta je prošlo ok.

Inače dok sam vozio kroz tunele gdje nema signala iGo i dalje pokazuje kretanje onom brzinom kojom sam vozio kada je izgubio satelite, ali nakon izlaska iz tunela jako brzo bi pronašao satelite i dalje nastavio kako treba. U par navrata je pokazao kao da vozim po livadi pored ceste među kravama, ali to je trajalo vrlo kratko

U svakom slučaju moraš nabaviti iPhone punjač za auto jer cucla bateriju dosta brzo ili ga uključiti tek kad ti zaista zatreba.

Apple rulez
02.05.2010 | 17:55
ne znam u cemu je meni onda problem imam isto iGo Europe i na njoj su sve karte i ulice ok ali jednostavno mi samo trazi GPS signal kada mu ukucam rutu... Nedavno sam pokupio update tako da mi je mobitel sada zakljucan i ne mogu koristiti mrezu tako da je mozda to razlog ?
03.05.2010 | 09:20
iPhone koristi kombinaciju satelita i mreže.
Međutim, mislim da bi se problem mogao pojaviti kad se neko izgubi u području di nema mreže, a kartografija radi putem interneta pri čemu gps daje poziciju o stajnoj točki.
Postoji rješenje da se instalira kartografija ili mapa.
Da ne lutam, ima li ko kakav link ili savjet.

Hvala na odgovorima
03.05.2010 | 09:32
Nemam iphone al imam nokiu na kojoj imam ovi maps,garmin i gmaps. Svi rade odlicno i svima treba 5-10 min da nadu satelite. Signala satelita ima svuda tek da je nepotrebno koristiti mrežu. Mislim da to vrijedi za sve uređaje.
03.05.2010 | 09:44
Volio bi da si u pravu ali nisam sto posto siguran u to.

Imao sam i ja nokiu e66 i kupio karticu adria route. Ali eto... nemam je više
Usput, prije nego sto stavim bilo kakav program za navigaciju u iPhone, htio bi viditi, može li s izvuči maksimum, tj optimum iz defaultne app. a to je maps

Usput govorka se , tj. piše po netu da če google uskoro izbaciti free app:
www.iphonehacks.com/2010/04/google-turn-...nce-free-iphone.html

Neki to demantiraju, kao hoće/neće.
03.05.2010 | 09:53
Radi sigurno van mreže. Mreža ti je potrebna samo za dodatne usluge kao npr stanje o prometu, vrijeme ili nešto tako. Nemaju svi gps urađaju mrežu pa tako rade samo pomoću satelita.
03.05.2010 | 10:17
GPS prijamnik bi trebao u vrlo kratkom roku uhvatiti satelite. Ima jedan eksterni Garmin Mobile 10 i hvata ispod 1 min. Spojen je na neki MDA.
Mislim da iPhone i nije u osnovi napravljen za cestovnu navigaciju, vec za pjesake. Naravno da moze i za cestu koristiti.
Kod prijamnika je vazno koliko satelita moze primiti i kolika je osjetljivost.
Meni iPhone radi od slucaja do slucaja, nekad ide brzo hvatanje satelita, nekad sporo.
03.05.2010 | 20:06
Haj. Ma mene muči (otkad sam skužio, kada sam nedavno bio u ZG autom) što više nikako da proradi GPS. U čemu je stvar? Imam 3.1.2 JB iPhone 3G. Radilo je sve 5 prije. Problem je što se ne sjećam je li mi radilo i nakon JB s blackra1nom (go figure...) ili samo odnedavno prestalo delat. Čitao sam da je potrebno Push Fix instalirat i učinio sam to - to je pomoglo samo jutubu da proradi. Probao sam i reinstall tog fixa ali ništa. Probao resetirat mrežne postavke, ništa novog. Imam i WiFi u kući (i vani) i Edge fukcionalan. Karte se učitavaju ali kada tapnem da me locira kaže da ne može :/

Ima li itko ikakav koristan savjet. Guglanjem nisam ništa našao :/
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 43 minuta
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.08 Seconds

Provided by iJoomla SEO