GPS pozicioniranje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

GPS pozicioniranje

30.04.2010 | 23:17
'GPS čip koji je ugrađen u sam iPhone dobiva signal o svojem položaju preko dva ili više satelita.'

Znači li to, da če mi iPhone kad se nađem u području gdje nema signala (mreže) pokazati stajnu točku?
Riječ se o standardnoj aplikaciji maps (karte). Znači li to da i ona koristi satelite u potpunosti ili ...?
02.05.2010 | 15:43
A trebala bi koristiti također satelite u potpunosti...

Ja imam problem sa navigacijom u iphone-u , instalirao sam iGO navigaciju i stalno mi pise trazenje GPS signala (kao ovaj postupak se moze ubrzati ako se zaustavim i iphone okrenem prema nebu) ali stalno mi to pise bio ja u autu ili vani nikako da pronađe signal
02.05.2010 | 16:18
Ja sam kupio iGo Europe i više sam nego zadovoljan. Istina je da brže pronađe satelite ako se ne krećeš i ponekad mu treba i do par minuta, ali je ok. Samo mi jednom u Alpama u jednoj kotlini ni nakon 10 minuta nije valjda mogao pronaći dovoljno satelita, ali nakon reseta je prošlo ok.

Inače dok sam vozio kroz tunele gdje nema signala iGo i dalje pokazuje kretanje onom brzinom kojom sam vozio kada je izgubio satelite, ali nakon izlaska iz tunela jako brzo bi pronašao satelite i dalje nastavio kako treba. U par navrata je pokazao kao da vozim po livadi pored ceste među kravama, ali to je trajalo vrlo kratko

U svakom slučaju moraš nabaviti iPhone punjač za auto jer cucla bateriju dosta brzo ili ga uključiti tek kad ti zaista zatreba.

Apple rulez
02.05.2010 | 17:55
ne znam u cemu je meni onda problem imam isto iGo Europe i na njoj su sve karte i ulice ok ali jednostavno mi samo trazi GPS signal kada mu ukucam rutu... Nedavno sam pokupio update tako da mi je mobitel sada zakljucan i ne mogu koristiti mrezu tako da je mozda to razlog ?
03.05.2010 | 09:20
iPhone koristi kombinaciju satelita i mreže.
Međutim, mislim da bi se problem mogao pojaviti kad se neko izgubi u području di nema mreže, a kartografija radi putem interneta pri čemu gps daje poziciju o stajnoj točki.
Postoji rješenje da se instalira kartografija ili mapa.
Da ne lutam, ima li ko kakav link ili savjet.

Hvala na odgovorima
03.05.2010 | 09:32
Nemam iphone al imam nokiu na kojoj imam ovi maps,garmin i gmaps. Svi rade odlicno i svima treba 5-10 min da nadu satelite. Signala satelita ima svuda tek da je nepotrebno koristiti mrežu. Mislim da to vrijedi za sve uređaje.
03.05.2010 | 09:44
Volio bi da si u pravu ali nisam sto posto siguran u to.

Imao sam i ja nokiu e66 i kupio karticu adria route. Ali eto... nemam je više
Usput, prije nego sto stavim bilo kakav program za navigaciju u iPhone, htio bi viditi, može li s izvuči maksimum, tj optimum iz defaultne app. a to je maps

Usput govorka se , tj. piše po netu da če google uskoro izbaciti free app:
www.iphonehacks.com/2010/04/google-turn-...nce-free-iphone.html

Neki to demantiraju, kao hoće/neće.
03.05.2010 | 09:53
Radi sigurno van mreže. Mreža ti je potrebna samo za dodatne usluge kao npr stanje o prometu, vrijeme ili nešto tako. Nemaju svi gps urađaju mrežu pa tako rade samo pomoću satelita.
03.05.2010 | 10:17
GPS prijamnik bi trebao u vrlo kratkom roku uhvatiti satelite. Ima jedan eksterni Garmin Mobile 10 i hvata ispod 1 min. Spojen je na neki MDA.
Mislim da iPhone i nije u osnovi napravljen za cestovnu navigaciju, vec za pjesake. Naravno da moze i za cestu koristiti.
Kod prijamnika je vazno koliko satelita moze primiti i kolika je osjetljivost.
Meni iPhone radi od slucaja do slucaja, nekad ide brzo hvatanje satelita, nekad sporo.
03.05.2010 | 20:06
Haj. Ma mene muči (otkad sam skužio, kada sam nedavno bio u ZG autom) što više nikako da proradi GPS. U čemu je stvar? Imam 3.1.2 JB iPhone 3G. Radilo je sve 5 prije. Problem je što se ne sjećam je li mi radilo i nakon JB s blackra1nom (go figure...) ili samo odnedavno prestalo delat. Čitao sam da je potrebno Push Fix instalirat i učinio sam to - to je pomoglo samo jutubu da proradi. Probao sam i reinstall tog fixa ali ništa. Probao resetirat mrežne postavke, ništa novog. Imam i WiFi u kući (i vani) i Edge fukcionalan. Karte se učitavaju ali kada tapnem da me locira kaže da ne može :/

Ima li itko ikakav koristan savjet. Guglanjem nisam ništa našao :/
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 21 sati
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, drlovric, Ender, hal9000, marioart, Piko, Anonimci (549)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.63 Seconds

Provided by iJoomla SEO