GPS pozicioniranje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

GPS pozicioniranje

30.04.2010 | 23:17
'GPS čip koji je ugrađen u sam iPhone dobiva signal o svojem položaju preko dva ili više satelita.'

Znači li to, da če mi iPhone kad se nađem u području gdje nema signala (mreže) pokazati stajnu točku?
Riječ se o standardnoj aplikaciji maps (karte). Znači li to da i ona koristi satelite u potpunosti ili ...?
02.05.2010 | 15:43
A trebala bi koristiti također satelite u potpunosti...

Ja imam problem sa navigacijom u iphone-u , instalirao sam iGO navigaciju i stalno mi pise trazenje GPS signala (kao ovaj postupak se moze ubrzati ako se zaustavim i iphone okrenem prema nebu) ali stalno mi to pise bio ja u autu ili vani nikako da pronađe signal
02.05.2010 | 16:18
Ja sam kupio iGo Europe i više sam nego zadovoljan. Istina je da brže pronađe satelite ako se ne krećeš i ponekad mu treba i do par minuta, ali je ok. Samo mi jednom u Alpama u jednoj kotlini ni nakon 10 minuta nije valjda mogao pronaći dovoljno satelita, ali nakon reseta je prošlo ok.

Inače dok sam vozio kroz tunele gdje nema signala iGo i dalje pokazuje kretanje onom brzinom kojom sam vozio kada je izgubio satelite, ali nakon izlaska iz tunela jako brzo bi pronašao satelite i dalje nastavio kako treba. U par navrata je pokazao kao da vozim po livadi pored ceste među kravama, ali to je trajalo vrlo kratko

U svakom slučaju moraš nabaviti iPhone punjač za auto jer cucla bateriju dosta brzo ili ga uključiti tek kad ti zaista zatreba.

Apple rulez
02.05.2010 | 17:55
ne znam u cemu je meni onda problem imam isto iGo Europe i na njoj su sve karte i ulice ok ali jednostavno mi samo trazi GPS signal kada mu ukucam rutu... Nedavno sam pokupio update tako da mi je mobitel sada zakljucan i ne mogu koristiti mrezu tako da je mozda to razlog ?
03.05.2010 | 09:20
iPhone koristi kombinaciju satelita i mreže.
Međutim, mislim da bi se problem mogao pojaviti kad se neko izgubi u području di nema mreže, a kartografija radi putem interneta pri čemu gps daje poziciju o stajnoj točki.
Postoji rješenje da se instalira kartografija ili mapa.
Da ne lutam, ima li ko kakav link ili savjet.

Hvala na odgovorima
03.05.2010 | 09:32
Nemam iphone al imam nokiu na kojoj imam ovi maps,garmin i gmaps. Svi rade odlicno i svima treba 5-10 min da nadu satelite. Signala satelita ima svuda tek da je nepotrebno koristiti mrežu. Mislim da to vrijedi za sve uređaje.
03.05.2010 | 09:44
Volio bi da si u pravu ali nisam sto posto siguran u to.

Imao sam i ja nokiu e66 i kupio karticu adria route. Ali eto... nemam je više
Usput, prije nego sto stavim bilo kakav program za navigaciju u iPhone, htio bi viditi, može li s izvuči maksimum, tj optimum iz defaultne app. a to je maps

Usput govorka se , tj. piše po netu da če google uskoro izbaciti free app:
www.iphonehacks.com/2010/04/google-turn-...nce-free-iphone.html

Neki to demantiraju, kao hoće/neće.
03.05.2010 | 09:53
Radi sigurno van mreže. Mreža ti je potrebna samo za dodatne usluge kao npr stanje o prometu, vrijeme ili nešto tako. Nemaju svi gps urađaju mrežu pa tako rade samo pomoću satelita.
03.05.2010 | 10:17
GPS prijamnik bi trebao u vrlo kratkom roku uhvatiti satelite. Ima jedan eksterni Garmin Mobile 10 i hvata ispod 1 min. Spojen je na neki MDA.
Mislim da iPhone i nije u osnovi napravljen za cestovnu navigaciju, vec za pjesake. Naravno da moze i za cestu koristiti.
Kod prijamnika je vazno koliko satelita moze primiti i kolika je osjetljivost.
Meni iPhone radi od slucaja do slucaja, nekad ide brzo hvatanje satelita, nekad sporo.
03.05.2010 | 20:06
Haj. Ma mene muči (otkad sam skužio, kada sam nedavno bio u ZG autom) što više nikako da proradi GPS. U čemu je stvar? Imam 3.1.2 JB iPhone 3G. Radilo je sve 5 prije. Problem je što se ne sjećam je li mi radilo i nakon JB s blackra1nom (go figure...) ili samo odnedavno prestalo delat. Čitao sam da je potrebno Push Fix instalirat i učinio sam to - to je pomoglo samo jutubu da proradi. Probao sam i reinstall tog fixa ali ništa. Probao resetirat mrežne postavke, ništa novog. Imam i WiFi u kući (i vani) i Edge fukcionalan. Karte se učitavaju ali kada tapnem da me locira kaže da ne može :/

Ima li itko ikakav koristan savjet. Guglanjem nisam ništa našao :/
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 15 sati
  • jura22: Navlakusa za novi macOS.
  • imenso: Nije free, ima pretplatu, neke aplikacije i posebnu za iPad
  • Yonkis: Apple Creator Studio - free - [link]
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa