Opera mini for iPhone
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Opera mini for iPhone

15.04.2010 | 13:00
Nisam vidio da li je mozda vec pisabo o tome, no evo.
Danas sam ju instalirao i za sad je super. Dosta brze radi od Safarija, lijepo je poslozeno sve i cini mi se prihvatljivo. Ima jos nekih musica no valjda bu i to skoro popravili.
Mala zamjerka je na zoom jer ne moze se zumirati kako sam navikao, s dva prsta. No nije ni to lose izvedeno.
Evo, zanima me sto drugi misle o ovome...
  • Dijete
  • Posjetitelj
15.04.2010 | 13:14
Ne svidja mi se kak prikazuje jabucnjak i refreša cijelu stranicu da promijeniš sa Teme na Poruke npr... al to je mušica koja ce se sredit valjda..

ne podržava flash, ajfon je smeće..

al da se vratim na temu, najbolja stvar je kaj ima Find on page funkciju..
15.04.2010 | 13:16
Opera za iPhone je super.
Dopada mi se što recimo možeš staviti stranice kao u favorites pa samo klikneš koju si stavio u "favorites" i odmah se otvori nevjerojatnom brzinom (mislim da se može staviti nekih 9 stranica ).
Jedino mi se ne dopada zoom stranice jer radi nekako prebrzo, malo se treba priviknuti na brzo zumiranje.
Inače pogodak od opere.
preporučam svima instalaciju.
15.04.2010 | 13:48
Nekome je bitno da se stranica ucita brzo.

Meni je bitno da je iskustvo u pregledavanju stranice dobro.

Kada se stranica odzumira text je necitak. Zoomiranje je jako lose.

I nemogu vjerovati da ljudi pristaju da salju svoje osobne podatke na jedan centralni server. Sve lozinke , povijest surfanja odlazi na jedan centralni server.

Brzo sam uklonio opera mini sa svog telefona.
15.04.2010 | 14:59
Isprobao sam Operu i zaključak je da nije ni blizu Safariju.
Istina je da je zoom brži, ali je u isto vrijeme neprecizan, pored toga Safari prilagođava prikaz ekranu kako god okrenuo iPhone, dok Opera to još uvijek ne radi nikako.

Svaka čast za trud, upotrebliva je Opera, ali ja ostajem kod Safarija za sada.

Apple rulez
15.04.2010 | 15:51
Rad s tabovima je vrlo dobar. Puno ugodnija od safarija.
07.09.2010 | 00:55
Nakon nekog vremena sjetih se Opere mini pa sam je ponovo instalirao na iPhone. Htio sam provjeriti da li su je u medjuvremenu unaprijedili, a povodom problema prikaza nekih tema iz foruma na Safariju. Zoomiranje je GROZNO i uopće ne radi u skladu sa položajem iPhona, portret/landscape. Iako ZOOM radi brže nego na Safariju, totalno je promašen po pitanju uskladjivanja sa rubom ekrana. Instalirana inačica Opere Mini je 5.0.019802 od 06-05-2010.

Vjerujem da slike govore više od riječi. I tako sam je ponovo eliminirao iz iPhone mrmorije.

.
Safari_Opera1.png
07.09.2010 | 01:03
Evo još i primjera prikaza Jabučnjak stranice u Safariju i Operi Mini u portraitu. Možete primjetiti da u Operi Mini nedostaje desni rub stranice. Tu čak ni zoom ne pomaže. Uvijek je odrezano. Riba, ne znam da li će ti ova usopredba što pomoći u peglanju stranica

.
Safari_Opera2.png
07.09.2010 | 09:18
Brza je od Safaria i to je bitno. Na iOS4 Safari se vuce. Zgodno je kaj se moze namjestiti kvaliteta fotki i ubrzava se ucitavanje. Bitno je da informacija stigne, a ne da to savrseno izgleda. Opera ima jedan stupanj zumo, dok Safari zumira sa stipanjem ekrana, zgodno ali sporo (na mome 3G-u). Opera ima valjda bugova i zna se srusiti, mada i Safari nije nesto stabilan u zadnje vrijeme. Popravili buju valjda.
To kaj ne prikazuje Flash i nije mana, nego prednost. Ionako mi stranice u Flashu nisu nikad bile nesto (osim kaj lijepo izgledaju). Ako se hocu diviti slikicama odem van i poslikam. Flash na mobacima je polufunkcionalan jer trazi misa za rad, a ne prst. Svatko prema svom ukusu. LOL
07.09.2010 | 16:51
zabac je napisao:
Bitno je da informacija stigne, a ne da to savrseno izgleda.
...
Ionako mi stranice u Flashu nisu nikad bile nesto (osim kaj lijepo izgledaju).

Zanimljivo.
07.09.2010 | 21:27
Bogme, Žabac, ja tebe ne razmem Ako je bitna informacija, kako to onda da nije bitno kako je moreš pročitat? Ti mora da imaš jako dobre oči. Neka, fala bogu. Ali gornje slike jasno pokazuju da u Safariju možeš pročitat informaciju bez zumiranja s normalnim vidom, a u Operi Mini jedino ako imaš ugrađen mikroskop. Ne kužim kako je brže neš pročitat čim se pojavi na ekranu, ili ako moraš zumirat da biš uopće prepoznal slova, ma kako taj zoom bio brži?

Uostalom, evo ti zoomirane sranice od Večernjaka u Operi i isto tako Safariju. Doduše u Safariju je zumiralo pametno, ali sam morao zglupirat prikaz samo da bude sličan Operi, iako je u biti Safari zoomiral stranicu na pravi način tako da je kolumnu prilagodio širini ekrana, što očito Opera, jadna i neboga, ne zna napraviti. Morti bude jednog dana

.
Safari_Opera3.jpg
08.09.2010 | 21:27
Gle, imam 3G i Safari se vuce ko gladna godina. Opera je jedno pozitivno iskustvo (mada bugovito). Mozda kad dojde cetvorka, to mi i nebu bitno. Ali sad je. Kad sam naivno gore puknul iOS 4 i zaribal se naravno. LOL
08.09.2010 | 23:36
Pa da, malo si se zaletil. Ja imam 3G i upucal sam mu zadnje 3.1.3 radi MyWi jer nije htio radit na 3.0 iOS 4.1 budem upucal samo ako se bude mogao jailbrekat jer MyWi se može instalirat samo preko Cydie, treba mi to, a i platil san 20$. Na 3.1.3 Safari radi ok. Nije raketa, al nije ni kornjača
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 4 sati
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

jmirakul, jura22, Riba, rkoren5, Anonimci (483)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.78 Seconds

Provided by iJoomla SEO