kako ukinuti internet?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

kako ukinuti internet?

14.04.2010 | 01:05
dakle, sve mi super radi - net, mejlovi itd., ali mi stalno nešto skida i siše lovu, malo po malo, ali nepotrebno.

kako da onesposobim taj EDGE ili šta već treba i da si namjestim da mi se samo spaja preko Wi-Fija?

iPhone 3G 3.1.3.
14.04.2010 | 03:15
EDGE je uvijek upaljen na iPhoneu i ne može se ugasiti (ukoliko ne koristiš neki od "hackova").

Dakle kad si u blizini wifi-a na kojem si već bio spojen s iPhoneom onda se iPhone uvijek automatski prebaci na taj wifi i ignorira EDGE, što je super, ali ukoliko je to neki novi wifi onda ćeš se morati prvo ručno spojiti na taj wifi, kako bi ga iPhone zapamtio.

Što se tiče gašenja EDGE-a imaš 2 mogućnosti.
1. mogućnost:
a) Uključi WiFi na iPhoneu i spoji se na net
b) Odi u Safari i napiši ovaj url www.unlockit.co.nz
c) Kada se otvori ta stranica stisni Continue
d) Ovdje izaberi Costum APN
e) U prvo polje upiši DISABLE, a ostala polja možeš ostaviti prazna i stisni Go na tipkovnici ili Create Profile na stranici.
f) Otvoriti će ti se Install Profile prozor i tu stisni Install

EDGE ti je sad ugašen i moći ćeš surfati samo preko wifi-ja. Stare postavke lagano vratiš micanjem tog profila ako ti zatreba ponovo surfanje EDGE-om.

2. mogućnost:
Napraviti Jailbrake i instalirati SBSettings i onda potezom prsta možeš gasiti paliti što te volja (EDGE, 3g, wifi, itd.)
14.04.2010 | 09:11
Ima jos jedna, uzmi neki drugi telefon. LOL Sala
Inace iPhone uopce ne trosi puno internet, mozda par desetaka MB. Pa kaj ne zemes neki dodatak za prijenos podataka.
14.04.2010 | 10:29
Imaš jednostavan trik kojeg koristim još od vremena prvih wap mobilnih interneta... na iPhonu (kod mene je 3.1.2 JB/unlock/vipnet) ide ovako; settings-general-network-cellular data network i pod postojeći APN dodaš jedno bilo koje slovo/brojku. Nakon toga telefon pokušava povezivanje sa krvim podacima i ne može na mrežu. Kad ti mreža treba samo izbrišeš slovo i evo ga radi kako treba bez komplikacija ili hakiranja.
14.04.2010 | 11:45
zabac je napisao:
Ima jos jedna, uzmi neki drugi telefon. LOL Sala
Inace iPhone uopce ne trosi puno internet, mozda par desetaka MB. Pa kaj ne zemes neki dodatak za prijenos podataka.

nije da je to nešto jako puno, ali ne želim razmišljati o tome i stalno provjeravati kakvo mi je stanje na računu. koristim bonove i ne trošim puno i ovaj sistem mi se ne sviđa pošto mi net nije važna stavka na mobu. mislio sam da može drugačije, da mogu to bolje kontrolirati...
ne želim prelaziti na pretplatu, a nemaju (Tele2) u ponudi internet tarifu za prepaid.
14.04.2010 | 11:47
@ soffoklo i crvenobradi: hvala na informacijama, probat ću to tako sredit, pogotovo ovu foru s APN-om.
15.04.2010 | 00:29
crvenobradi je napisao:
Imaš jednostavan trik kojeg koristim još od vremena prvih wap mobilnih interneta... na iPhonu (kod mene je 3.1.2 JB/unlock/vipnet) ide ovako; settings-general-network-cellular data network i pod postojeći APN dodaš jedno bilo koje slovo/brojku. Nakon toga telefon pokušava povezivanje sa krvim podacima i ne može na mrežu. Kad ti mreža treba samo izbrišeš slovo i evo ga radi kako treba bez komplikacija ili hakiranja.

meni nije proradilo. idalje mi web šljaka normalno. (?)

da ne govorimo napamet, ovo je točno kako sam konfigurirao postavke:

1. Settings > General > Network > VPN > Add VPN Configuration > L2TP:
Description - Tele2 WAP

Server - 130.244.196.090

Account - internet.tele2.hr

RSA SecureID - ON

Send All Traffic - ON

2. Settings > General > Network > Cellular Data Network

Cellular Data:

APN: wap.tele2.hr

Username: prazno

Password: prazno

MMS:

MMSC: mmsc.tele2.hr

MMS Proxy: 193.12.40.66:8080

MMS Max Message Size: 614400

MMS UA Prof URL: prazno

dakle, koristim Tele2 prepaid tarifu.
iPhone je 3G 3.1.3, nije JB-an.

moram naglasiti da mi je net radio i bez ovih postavki, dok su sva polja bila prazna. samo sam ubacio svoj Tele2 čip i sve je radilo. (jedino sam mejl morao preusmjeriti da proradi)

15.04.2010 | 12:49
Neobično, kod mene sve radi odnosno ne radi. Ove druge korake ja nisam ni dirao, samo...

2. Settings > General > Network > Cellular Data Network

Cellular Data:

kod mene je

APN: gprs0.vipnet.hr

Username: 38591

Password: 38591

dakle upišem gprs0.vipnet.hr.1234

...izađem u glavni ekran i telefon počne izbacivati grešku, iako i dalje ima oznaku 3g kod prikaza signala i oznake operatera

Doista ne znam kako je kod Tele2, i imaju li oni išta drugačiju tehnologiju od vipneta. Pokušaj napraviti network reset pa nakon njega ponovno upisati točne i/ili krive podatke.
16.04.2010 | 00:36
Evo frende....brzo i jednostavno......
wwww.iphonenodata.com/site/
16.04.2010 | 00:40
Da zaboravih reći....ja sam to napravio i sve super,sve 5...spajaš se samo preko wi-fi mreže,ni lipe ti ne skine....
16.04.2010 | 14:58
hvala na informacijama i prijedlozima. imat ću ih na umu.

otkako sam ukinuo "push" stvari su se radikalno poboljšale, pa ću vidjeti, možda ne budem morao poduzimati radikalnije mjere.

inače, ako uključim Wi-Fi, on će odmah tražiti slobodne signale i onda se spajam preko njega besplatno?
17.04.2010 | 00:00
Tako je..samo preko wi-fi mreže...ništa ti ne uzima...isto kao kod laptopa...!!
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 13 sati
  • jura22: Navlakusa za novi macOS.
  • imenso: Nije free, ima pretplatu, neke aplikacije i posebnu za iPad
  • Yonkis: Apple Creator Studio - free - [link]
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa