iPhone lock problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone lock problem

26.03.2010 | 18:15
Brat je danas kupio iPhone preko oglasa. Tek sto ga je dobio, stavio je unutra svoju Simpa karticu, spojio ga na itunese i updateao software. Onda mu se naravno sim kartica zaakljucala. Ocajan je, veselio se, nije ga niti procackao, nista. Ja sam gledao na netu programe za unlock da mu pomognem, no svi zahtjevaju da mobitel bude spojen na itunese, no to nije moguce, jer itunesi kazu da ne prepoznaju telefon jer SIM ne valja.

Do updatea je imao 3.0 software, sad (valjda) ima 3.1.2.

Očajan je, lupa glavom u zid, a popravak iz oglasa košta 150kn, kojih ce jedva skupiti i mogu mu to napraviti te sljedecu srijedu. Ja sam se sjetio vas na forumu.

Zna li netko to popraviti, da mu pomogne i sredi to?

Zahvaljujem u njegovo ime!
26.03.2010 | 18:15
Radi se o 2G iphoneu...
26.03.2010 | 18:59
Probaj s drugom SIM karticom... Trebalo bi radit. Nakon ulocka vrati staru karticu. Ovo je samo teorija, nisam siguran da li bu i u praksi funkcioniralo zato sto nikada nisam imao taj problem....
26.03.2010 | 20:15
Ok, pokusati cu to. Sam se ne usudim unlockati nekim softwareom.

Ugl, ne treba više pomoć, našao sam jednog prijatelja koji ce to napraviti.

Ali, tak mi je zao gledat buraza, tak se veselio, a nije me pitao, rekao bi mu da to ne radi, da ce ponistiti unlock koji je bio...
27.03.2010 | 04:08
probaj blackrain...
27.03.2010 | 11:01
Ovo izgleda dosta jednostavno. Još sam jučer dao prijatelju mobitel na unlock, pa više ne mogu to sam napraviti. Ali, ovo se stvarno čini jednostavno.

Može jedno pitanje da ne otvaram novu temu?
Kada sam ja kupio sebi još davno iphone, on je bio već jailbreakan i imao je Cydiu gore (ako se dobro sjećam, tako se zove). Jel znate kako bih to mogao i burazu stavit na mobitel ili to dolazi samo sa jailbreak softwareom (kao evo, ovaj blackra1n)? Mislim, nakon što mu ovaj dečko jailbreaka mobitel, da li se kasnije može Cydia staviti? Znam da sam ja super stvari s njom nalazio...
  • Dijete
  • Posjetitelj
27.03.2010 | 12:56
blackra1n na iPhone/touch stavlja aplikaciju Blackra1n koju kad pokrenes mozes uzabrat da ti instalira Cydiju.. isto tako mozes odabrat da makne Blackra1n sa liste instaliranjh programa. Vrlo jednostavno..
02.04.2010 | 11:26
Opet molim za pomoć!

Riječ je o unlocku, ne jailbreaku, samo bi htjeli da mobitel radi na tmobile (zapravo, u ovom stanju očaja, na bilo koju mrežu u Hr)

dakle: Brat kupio iPhone i updetao software. Time ga je zaključao. Odnijeo sam mob prijatelju na unlock, ne i jailbreak! Unlock nije uspio, mobitel je tražio original karticu pa smo kupili adapeter za SIM da ga ''zavaramo''. Ni to nije uspjelo. Onda smo pomoću IMEIa preko prijatelja u Mobisu saznali da je mobitel kupljen u Njemačkoj i da zahtijeva njemački SIM od tmobilea. Kako smo i to mukom nabavili, mislili smo kako je tu konačno našim problemima kraj! No, sad pak mobitel traži broj kreditne kartice iz Njemačke!!! Valjda radi verifikacije lokacije, ne znam. Sada apsolutno više ne znamo što bi pokušali... Ima li tko kakav savjet. Prijatelj koji radi u tmobileu na popravcima iPhonea kaže kako je takvo što vidio na samo 2 telefona iz SADa. Jeste li ikad sreli takav problem? Na Googleu ništa sličnoga nisam pronašao. Molim vas za pomoć
03.04.2010 | 12:01
blackra1n.com/ rješava sve te probleme. Imao sam jučer istu situaciju (iPhone kupljen van RH i ne radi s nijednom karticom), onda sam ga stavio na 3.1.2 softver i s blackra1nom-om JB i unlockao.

bok!
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 13 sati
  • jura22: Navlakusa za novi macOS.
  • imenso: Nije free, ima pretplatu, neke aplikacije i posebnu za iPad
  • Yonkis: Apple Creator Studio - free - [link]
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa