Nekoliko pitanja o iPhonu.
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Nekoliko pitanja o iPhonu.

02.01.2010 | 11:39
Pozdrav! Ja san novi na forumu pa imam nekoliko pitanja.

Evo napokon nakon mnogo mjeseci za tri tjednja dobiti ću iPone 3Gs.
Imam nekoliko pitanja:

1. Dali jailbreak usporuje iphone?

2. Dali iphone mora biti jailbreakan za skidanje aplikacija sa stranice appulous?

3. Dali se iphone jako kvari?

hvala
02.01.2010 | 11:52
1.ja nisam primjetio da je spor(koristim ga samo za mjenjanje tema na iphone-u)
2.nisam koristio appulous ali mislim da mora (kod mene su sva aplikacije legalne)
3.meni se do sad nije pokvario a ni mojim prijateljima koje sam zarazio sa iphone-om.

Molim.
02.01.2010 | 12:11
hvala na odgovorima
02.01.2010 | 13:47
1) Moguće je da ga uspori ako se počnu koristiti neke neautorizirane aplikacije koje rade u pozadini. Zato treba znati što se radi.

2) Da.

3). Da. Ja imam već treći u garanciji. Posebno mu je nepouzdan wi-fi sklop.
02.01.2010 | 16:39
Morao sam dpasaricu dati plusic na karmu radi ovoga

bok!
02.01.2010 | 22:53
dpasaric je napisao:
1) Moguće je da ga uspori ako se počnu koristiti neke neautorizirane aplikacije koje rade u pozadini. Zato treba znati što se radi.

2) Da.

3). Da. Ja imam već treći u garanciji. Posebno mu je nepouzdan wi-fi sklop.

3.Ti si bas imao peh!!Ali sve je dobro dok ne eksplodira
03.01.2010 | 04:50
Sudeći po preko 1500 poruka na preko 100 stranica u samo jednom threadu na tu temu na službenom Apple forumu, izgleda da je mnogo ljudi "imalo peh". A nije samo to... mnogi imaju problem s odašiljačem/prijemnikom, pa zna krepati čip koji kontrolira mikrofon (tako da ti radi samo putem speakerfona iako je sam mikrofon okej), a i frendica je već na četvrtom u garanciji...

Ukratko, iz mojeg iskustva s Apple proizvodima, a zaista mogu reći da ga imam natprosječno - što zbog hobija, što zbog posla, iPhone 3G je najnepouzdaniji hardver koji je Apple ikada pustio na tržište.

Originalni 2G i novi 3GS su izgleda nešto bolji, čuo sam daleko manje pritužbi na njih...

Jedino moram priznati da je fizički izdržljiv. Mislim da bi malo koji telefon izdržao da ga se svom snagom zabije u stol.
03.01.2010 | 09:07
Fizicki je izdrzljiv zato sto je skoro hermeticki zatvoren.Nema poklopca od baterije.

A jedna od prednosti mu je sto se i polovan moze prodati za dobre novce.
04.01.2010 | 12:24
evo odlučno ipak 3gs
hvala vam na pomoći!
11.01.2010 | 19:13
evo da ne otvaram novu temu imam pitanje.
daki je istina da kod jalbrejkanog iphona 3gs ako se baterija do kraju isprazni i ako se uređaj sam ugasi više se ne može upaliti nego se samo može upaliti pomoći itunesa.
hvala
11.01.2010 | 20:19
Kod starijih modela 3GSa to nije potrebno, kod novih modela treba jailbreakat ili restore radit nakon svakog restarta ili gasenja.
13.01.2010 | 21:27
Odgovor na prvo pitanje - ne znam. Isto vrijedi i za drugo. Kad smo kod trećega - Kvari se, kvari. Moj je nakon osam mjeseci rada počeo u razgovoru štekati, nakon par dana izgubio signal. Kako sam ga kuoio u Australiji poslao sam ga na servis - tamo u servisu radi - kod mene doma i na većini mjesta u gradu ne radi. Poslao sam ga opet na servis u Australiju (postao je frequent flayer:cheer: ). Rezultat - tamo radi, a kod mene ne radi (povremeno i samo na nekim pozicijama). Sada čekam najavljeni iPhone 4G - u nadi je spas.
21.01.2010 | 14:53
Evo dobio sa iPhone 3GS ali 32GB white i prezadovoljan sam.
Jalbreak nisam uradio za sada jer su mi za sada dobre i besplatne aplikacije iz AppStore.
Ponajviše sam očaran brzinom na odnosu na 3g iPhone.
IPhone is the best!
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 13 sati
  • jura22: Navlakusa za novi macOS.
  • imenso: Nije free, ima pretplatu, neke aplikacije i posebnu za iPad
  • Yonkis: Apple Creator Studio - free - [link]
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa