iPhone problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone problem

21.12.2009 | 14:24
Pozdrav svima...
Imam jedan problem - iPhone mi je razbijen. Ne cijeli, nego samo display, ali mislim da je to sasvim dovoljno za sebe. Kako ne bih htio kupovati novi, dodje malo previse (opet), zanima me postoji li neki Apple servis u Rijeci (zivim u Rijeci). Ako ne u Rijeci, onda u blizoj okolici. A ako ni to, onda neki ne-Apple servis, ali koji je sposoban to napraviti. Zapravo, zanima me bilo koji nacin kako popraviti moj display.
Zanimljivo je, naime, to sto ja mogu radit s njime sve (multi-touch), ali nista ne vidim. Sigurno svi znaju kako je to kad je LCD ekran razbijen, pa to ne moram objasnjavati. Uspio sam i nazvati zadnji poziv, dakle i mikrofon i zvucnik rade - sve bez problema. "Samo" taj ekran.

Help!
21.12.2009 | 23:47
Jujo, odgovorio sam ti na DIR listi, ali valjda sa službenog maila, pa nije prošlo...

Uglavnom, traži po oglasima krepani iPhone s čitavim ekranom - ili nabavi ispravan ekran putem eBaya. Službeni servis za iPhone u HR ne postoji, T-Mobile ih samo "prikuplja" i šalje van gdje ih se onda ne popravlja, nego se vraćaju zamjenski jer im je to valjda brže i jeftinije.

Ako je do oštećenja došlo greškom korisnika, T-Mobile traži nekih 2500 kn za zamjenski 8GB, oko 4000 kn za 16 GB i ne znam koliko za 32GB... sve skupa nema baš neki sretni i jeftini scenario.

Što se tiče same zamjene, iPhone se lako otvara i nije problem to zamijeniti uz upute s weba...
22.12.2009 | 16:06
Mozda da u Italiji potrazis pomoc. Koliko sam vidio, ekran se vrlo jednostavno skida (ima slika korak po korak). Vrijedi ti kupiti ekran i upustiti se u zamjenu. Probaj preko oglasnika. Ima na MacKorisniku Tomm (mislim da je takav nik) i popravlja takve stvari, stupi u kontakt i vidi kaj se da napraviti. Isto tako mislim da je u ZG, ali to ne bi trebao biti neki problem. Ako netko studira u ZG, pa da ti to rijesi.
Svako toliko se pojavi na oglasniku kako netko prodaje ekran za iPhone. Ili opet, kupiti neki model koji je krepao, a ekran radi.
Ovo je dosta neugodna situacija. Kao da mi je u glavi ostalo da kosta oko 1000kn sa zamjenom, ali nisam siguran. Eto, nije neka pomoc.
22.12.2009 | 21:27
Mislim da popravak ekrana košta oko 300-tinjak kuna... tak sam čuo par puta od ljudi..
10.01.2010 | 17:51
kam da odnesem iphone sa razbijenim displayom? sve ostalo na njemu radi, ali ekran je bijeli... telefon mi dosta treba, tako da bi to trebalo biti sto hitnije, uz napomenu da nije t-mobilov, kupljen je u dubaiu i jailbreakan je. ima kakav privatnik koji to radi? kako da dodem do njega?
10.01.2010 | 18:37
nikolakt je napisao:
Mislim da popravak ekrana košta oko 300-tinjak kuna... tak sam čuo par puta od ljudi..

a gdje si to cuo i tko to radi?
10.01.2010 | 19:14
hm da, jos nesto; pokusavam ga resetirati, ali ne ide - drzim home i power gumbe i sve napravim kako treba, ali nista. screen je i dalje bijeli, a telefon se nije ugasio i upalio - to kuzim po tome sto moram upisati pin kartice da bi je aktivirala, a on i dalje zvoni nakon cijelog postupka, dakle uopce se nije iskljucio
da li je uopce stvar u displayu?
da probam restore? ne znam zakaj, ali toga me malo strah...
10.01.2010 | 21:06
dakle, nakon restorea opet sve isto - bijeli ekran
sad niti ne mogu pokrenuti telefon jer ne mogu upisati pin, e jesam koza, kaj mi je trebalo raditi restore???
uglavnom, moj muz ga je rastavio (jer ionako nemamo garanciju), ali svi kablovi su dobro povezani - a on i dalje ne radi.
gledala sam na e-bayu, ima za kupiti lcd display za 300-tinjak kuna, mislim da cu probati to.
pliz help...
11.01.2010 | 20:08
kontaktirala korisnika Tomma sa MacKorisnika, popravio mi razbijeni ekran, sve 5, najtoplije preporuke!!!!
11.01.2010 | 20:36
Super !
15.01.2010 | 20:08
eh da, ipak nije sve super...
Tomm mi je unlockao i jailbreakao restorani telefon i instalirao Cydiu
javljaju mi se 2 problema:
u aplikaciji Maps 'Location could not be determined'
u aplikaciji YouTube 'Cannot connect to youtube'
vifi i 3g rade normalno, iphone se normalno spaja na net
Tomm kaze da je možda otisao logicboard, ali ja sam se malo vrtila po raznim forumima i naisla na jos dosta ljudi sa istim/slicnim problemima, pa mi sve ukazuje da je mozda do neceg drugog?
da li se netko susreo sa tim problemom?
moje znanje bas nije dovoljno da bih iznasla rjesenje, pa ako ima dobra dusa da bi me uputila na pravi put bila bih zahvalna
ako nisam napisala prije radi se o iphone 3G, 3.1.2, 05.11.07, ne znam kako je unlockan i jailbreakan
15.01.2010 | 22:12
ekipa, never mind
nasla sam na youtubeu ovaj filmic i sad radi i youtube i gps!!!
za sve kojima bi moglo zatrebati
06.01.2011 | 23:19
Pozdrav, moze mi netko dat broj od Tomma?
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 22 sati
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, hal9000, m@xym, marioart, Anonimci (883)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.66 Seconds

Provided by iJoomla SEO