Problemi s ekranom na 3GS-u
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problemi s ekranom na 3GS-u

06.10.2009 | 14:25
Molio bih iskusnije sudionike ovog foruma da me savjetuju ako mogu.
Naime, prije nekih mjesec dana sam nabavio novi iPhone 3GS white 16GB ponukan vrlo dobrim iskustvom s iPhone-om 3G 8GB.
Međutim, ubrzo su se pojavili problemi prvenstveno s tastaturom u aplikaciji sms i to sa slovom "R" koje isprva nije dobro reagiralo, a potom su se i ostale tipke s te strane ekrana počele same aktivirati upisujući se, prebacujući se iz velikih u mala slova i obratno, prebacujući se na tipkovnicu s brojkama i znakovima... Resetirao sam uređaj (par puta) i otišao u T-mobile gdje su mi rekli da je problem software-ski i da ga ostavim na servisu koji će sigurno trajati preko mjesec i pol dana.
To mi je tad zvučalo predugo pa sam pomislio da ako je problem zaista software-ski možda ga uspijem rješiti nekim sljedećim update-om OS-a.
Nakon toga su se problemi povećalo tako da mi je s vremenom probleme počela praviti cijela desna strana ekrana i to na "desktopu" i u svim aplikacijama (aplikacije se ili same pokreću ili desna strana ekrana uopće ne reagira na dodir).
Pretpostavljam da mi preostaje samo servis, no svejedno bih bio zahvalan na svim savjetima i iskustvima forumaša koji su prošli slične poteškoće sa svojim telefonima.

Najljepše zahvaljujem!
09.10.2009 | 18:23
Ne mjesec i pol nego puna 2 mjeseca možda i duže ako ih nećeš daviti će ti bit telefon na servisu i onda ćeš dobit novi. Izgleda da Apple ima jako dobar software ali jako jadan hardware koji ne opravdava ovako visoku cijenu tih uređaja.
10.10.2009 | 02:31
Glupost, kako bi to mogao biti softverski problem?! Bilo je dovoljno proguglati na tu temu, pa bi vidio da je u pitanju hardver. Nažalost, većina standardnog osoblja u T-Mobileu jednostavno nije dovoljno educirana za taj specifičan uređaj i onda pričaju sve i svašta. Opećnito je hrabra ideja vjerovati telefonskom operateru (bilo kojem!) po pitanju jednog hi-tech uređaja kao što je iPhone. Slučajevi koji se prepričavaju po netu iz Engleske i Francuske su smiješni, pa onda nas ovo ne treba čuditi.

Ja sam npr. kod T-Mobilea samo punjač čekao 5 tjedana. Kao "popravlja se"! I tehnološki neukom je jasno da se glupi ispravljač od 1-2$ vrijednosti u proizvodnji ne popravlja jer bi rad bio skuplji od vrijednosti novog. Očigledno je Apple zaključio da to u većini slučajeva važi i za iPhone. Isplativije je imati minimalnu radnu snagu u servisu i samo mijenjati zaista pokvarene uređaje, nego ih popravljati. Vrijeme dijagnoze, popravka, testiranja i mogućnosti greške su prevelike da bi to imalo smisla.

Ukratko, vrati ga nazad i BTW im reci da ti ne prodaju bullshit oko "popravka" jer nitko još nije doživio da dobije popravljeni iPhone. Apple jednostavno daje novi zamjenski uređaj i to je to. Zašto to traje 4 tjedna, a čuli smo ovdje na forumu i duže - ne zna se. U USA ga dobiješ istog trena na licu mjesta. U Italiji kako kada - od 10 do 30 dana.

Ja primjer da je netko dobio svoj iPhone nazad kao popravljen, dakle sa istim serijskim brojem, još nisam čuo!

Bilo bi zanimljivo čuti odgovor od njih zašto onda odmah ne daju zamjenski uređaj, nego muljaju i vuku ljude za nos po mjesec dana, da bi im na kraju opet dali novi zamjenski. Evo, baš ih to pitaj i zapiš svoj serijski broj. Ako ti nakon mjesec dana vrate drugi, zamoli ih da ti objasne zašto su te zezali mjesec dana... i neka ti objasne zašto ti ne žele produžiti garanciju za tih mjesec dana, a ti si bio u pravu i odmah rekao da je to situacija u kojoj ćeš dobiti novi uređaj.
10.10.2009 | 12:29
Vidim cesto se spominje mjesec dana oko cekanja iPhonea.
Moje iskustvo, a i iskustvo jos nekoliko ljudi je da je to uvijek vise.
Konkretno ja sam cekao svoj 3G 47 dana zbog neispravnog wi-fi.
Dobio sam novi ili refurbished vjerojatno...uglavnom nije isti koji sam ostavio.
Bitna stvar je ta sto mi je garancija produzena od dana kada sam preuzeo sa servisa novi znaci od jucer mi tece novih godinu dana jamstva.
10.10.2009 | 12:31
Zanimljivo, Vodafon npr. to ne radi, a i inače to nije Appleova politika u svijetu. Ako je T-Mobile tako korektan, svaka im čast!
10.10.2009 | 15:19
Hm... 47 dana !!! Ja sam svoj ostavio na servisu zbog svega i svačega...
Pa kad se ve govori u ovoj temi o iPhone-u da vas pitam... Je li ikad ikome crknula tipka "home" ?
11.10.2009 | 00:07
Hvala vam svima od srca.

Nisam baš od tehnike pa su mi vaši savjeti i iskustva zaista dobro došli.
Zapisat ću serijski broj.

Od ponedjeljka onda počinjem štopat vrijeme za isporuku novog telefona...
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 43 minuta
  • zvone: Ljudi imam neke screen protectore za 12 pro i par caseova. Zena ima novi mob a ostali stari dodaci. Ako netko zeli pokupiti na podrucju Zagreba.
  • drlovric: Ja koristim FluidVoice diktiram vise od 70% mailove, kao i text poruka.
  • smayoo: :D
  • Bertone: Ma znam kako diktiranje funkcionira ali iskreno se ne sjećam kada sam zadnji put čuo tišinu :(
  • smayoo: To naravno da ne funkcionira ako više ljudi priča u glas ili ako ti radio svira dok pričaš.
  • Bertone: Ma to sa diktiranjem je pušiona, nevezano za poruke nekidan vozim mamu doma i trebam nešto ženu pa je pokušam nazvati no auto ponavlja da ne razumije,... na kraju sam morao reći mami da malo zašuti :D
  • smayoo: Ne smiješ diktirati kako normalno pričaš. Kad se priča usporeno i jasno razdvaoja riječi, točnost je ≥90%
  • smayoo: :-D
  • Bertone: Znam, zato često i dobijem haiku od poruka :D
  • smayoo: Diktiraj poruke u vožnji. Radi sve bolje.
  • Yonkis: Bertone, ne mogu, vozim. :)
  • Bertone: Eto današnje mladeži, vozi i piše poruke,... ajd se sad sam kazni :)
  • Yonkis: "obaviti", pobjeglo mi, naletio sam na šaht u vožnji.
  • Yonkis: Kloba, ne možemo ti ga MI aktivirati, to moraš sam bavi
  • Kloba: Pozdrav ekipa ima neki znalac da mi aktivira whats app?
  • smayoo: A propos smještanja konektora... :P
  • smayoo: U Beogradu ulazi stari deda sa štapom, klimavo i s mukom u gradski autobus, obrati se vozaču: "Mladiću reci mi gde bih mogao da smestim kosti...?", a vozač na to skoči ljutito: "Nemoj da tebi Kosta smesti!" :D
  • Bertone: Bolje i straga nego kad ga Apple smjesti ispod :D
  • jura22: I smjestila ga straga.
  • smayoo: To je sve EU standardizirala na USB-C. :D
  • jura22: Izgleda da mora biti više od dva konektora!
  • jura22: Landtag Brandenburg ih ke nabrojao: Gejevi, lezbijke, androgini, birodne osobe, trans muškarci, trans žene, rodno promjenjive osobe, rodno kvir osobe, interseksualne osobe, interseksualne žene, interseksualni muškarci, transseksualne osobe, transseksualne žene, transseksualni muškarci, trans osobe, transmuške osobe, transženske osobe, rodno fluidne osobe, panrodne osobe, osobe s dva duha (
  • jura22: Misliš da se smiju stavljati samo muški ili ženski konektori?
  • smayoo: :D
  • Riba: Po muskim i zenskim konektorima.
  • jura22: Zašto ženski robot mora imati sise? U stvari, zašto uopće postoje muški i iženski roboti? Kako ih tazlikovati?
  • smayoo: @bbosnjak, otvori temu u forumu pa pitaj da ti se jave jabučari iz Zagreba ili okolice koji imaju monitor iz te generacije da probaš s njihovom ciglom
  • smayoo: Aha, to ima vanjsku ciglu za napajanje? Pa da, onda svakako treba probati s drugom ciglom prije ikakvog servisa.
  • jura22: Sumnjam. Rekoi su neka nabavim nateriju i onda je budu zamijenili. U stvari, trebao sam je nabaviti, sam zamijeniti i inda njima odnjeti novce.
  • dpasaric: Za Cinemu 23 prvo provjeri da nije samo napajanje, 90% slučajava bude to.
  • Riba: Vjerojatno su pretrpani poslom kao i svi.
  • jura22: Vidim hvalite RAM servis. Ja sam ih pitao za promjenu baterije pa su poceli kolutati s ocima. Kao da su me htjeli otpiliti.
  • jura22: Jok, Ludbreg je centar svijeta.
  • bbosnjak: Jbg. mi Zagrebčani mislimo da smo u cetru svijeta. Hvala na linku.
  • Riba: Kad ljudi ne kazi lokaciju obicno se radi o Zagrebu. :) U tom slucaju preporuka za [link]
  • Riba: A gdje se nalazis?
  • bbosnjak: Imam Apple Cinema Display 23-Inch. Radio je ok do prije mjesec dana i prekrasan je. Imao je jednu crtu mrtvih pisela po sredini ali koga briga kad je tako elegantan i dobru sliku ima. I onda je prestao raditi. Ima li igdje servis koji bi to mogao pogledati i možda popraviti ili bi to možda netko udomio pa se time pozabavio. Ne mogu se natjerati da ga odnesem na glomaznni otpad ko da je neki šte
  • smayoo: [link]
  • Pongy75: Meni se čini i jedno i drugo, app šema. A vaditi se na bilesnu djecu, ako je to uopće istina je krajnje bezobrazno. Ovo mjesto nikad nije bila takva zajednica.
  • drlovric: Ja sam slab na djecu i radio bih pomogao i u ovom konkretnom slucaju. Vec sam to radio ovdje. Samo nisam shvatio kakvu pomoc on ocekuje konkretno. Da skupimo pare za M4 ili da mu ga nekako nadjemo unutar njegovog budzeta. Taj dio mi nije jasan...
  • Pongy75: Napad je najbolja obrana - kad te uberu!
  • Sarek: I stvarno mu nitko nije ništa loše napisao, a on je odmah krenuo u neke obrambene teze
  • Sarek: Meni je isto bilo čudno da na jasno postavljeno pitanje krenu traktati nečega što nema veze s pitanjem. Dva su moguća scenarija ili se čovjek pogubio u svemu i samo se krivo izrazio ili je stvarno neka muljaža. U svakom slučaju trebalo bi objašnjenje od dotičnog člana ili ako je ovo drugo u pitanju neka admini reagiraju
  • jura22: Tu je pitao nesto za MacMini M4 > M4 Pro
  • jura22: [link]
  • Pongy75: Avioni, milioni. kamioni
  • matijazx: -- to je bila prevara. Kolega forumaš mu je htio posuditi svoj Mac, al ovaj nije htio. Scammer.
  • Pongy75: Malo popratiti postove, sve je bez logike. Šarena priča, ima svega.
  • jura22: 8.2.2025. Pise da je sve prebacio s M4 na M4 Pro, ne znam tko je ovdje lud?
  • jura22: Cijela prića je čudna. Pošto se radi o bolesnom djetetu ne želim griješiti dušu.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.66 Seconds

Provided by iJoomla SEO