Problemi s ekranom na 3GS-u
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problemi s ekranom na 3GS-u

06.10.2009 | 14:25
Molio bih iskusnije sudionike ovog foruma da me savjetuju ako mogu.
Naime, prije nekih mjesec dana sam nabavio novi iPhone 3GS white 16GB ponukan vrlo dobrim iskustvom s iPhone-om 3G 8GB.
Međutim, ubrzo su se pojavili problemi prvenstveno s tastaturom u aplikaciji sms i to sa slovom "R" koje isprva nije dobro reagiralo, a potom su se i ostale tipke s te strane ekrana počele same aktivirati upisujući se, prebacujući se iz velikih u mala slova i obratno, prebacujući se na tipkovnicu s brojkama i znakovima... Resetirao sam uređaj (par puta) i otišao u T-mobile gdje su mi rekli da je problem software-ski i da ga ostavim na servisu koji će sigurno trajati preko mjesec i pol dana.
To mi je tad zvučalo predugo pa sam pomislio da ako je problem zaista software-ski možda ga uspijem rješiti nekim sljedećim update-om OS-a.
Nakon toga su se problemi povećalo tako da mi je s vremenom probleme počela praviti cijela desna strana ekrana i to na "desktopu" i u svim aplikacijama (aplikacije se ili same pokreću ili desna strana ekrana uopće ne reagira na dodir).
Pretpostavljam da mi preostaje samo servis, no svejedno bih bio zahvalan na svim savjetima i iskustvima forumaša koji su prošli slične poteškoće sa svojim telefonima.

Najljepše zahvaljujem!
09.10.2009 | 18:23
Ne mjesec i pol nego puna 2 mjeseca možda i duže ako ih nećeš daviti će ti bit telefon na servisu i onda ćeš dobit novi. Izgleda da Apple ima jako dobar software ali jako jadan hardware koji ne opravdava ovako visoku cijenu tih uređaja.
10.10.2009 | 02:31
Glupost, kako bi to mogao biti softverski problem?! Bilo je dovoljno proguglati na tu temu, pa bi vidio da je u pitanju hardver. Nažalost, većina standardnog osoblja u T-Mobileu jednostavno nije dovoljno educirana za taj specifičan uređaj i onda pričaju sve i svašta. Opećnito je hrabra ideja vjerovati telefonskom operateru (bilo kojem!) po pitanju jednog hi-tech uređaja kao što je iPhone. Slučajevi koji se prepričavaju po netu iz Engleske i Francuske su smiješni, pa onda nas ovo ne treba čuditi.

Ja sam npr. kod T-Mobilea samo punjač čekao 5 tjedana. Kao "popravlja se"! I tehnološki neukom je jasno da se glupi ispravljač od 1-2$ vrijednosti u proizvodnji ne popravlja jer bi rad bio skuplji od vrijednosti novog. Očigledno je Apple zaključio da to u većini slučajeva važi i za iPhone. Isplativije je imati minimalnu radnu snagu u servisu i samo mijenjati zaista pokvarene uređaje, nego ih popravljati. Vrijeme dijagnoze, popravka, testiranja i mogućnosti greške su prevelike da bi to imalo smisla.

Ukratko, vrati ga nazad i BTW im reci da ti ne prodaju bullshit oko "popravka" jer nitko još nije doživio da dobije popravljeni iPhone. Apple jednostavno daje novi zamjenski uređaj i to je to. Zašto to traje 4 tjedna, a čuli smo ovdje na forumu i duže - ne zna se. U USA ga dobiješ istog trena na licu mjesta. U Italiji kako kada - od 10 do 30 dana.

Ja primjer da je netko dobio svoj iPhone nazad kao popravljen, dakle sa istim serijskim brojem, još nisam čuo!

Bilo bi zanimljivo čuti odgovor od njih zašto onda odmah ne daju zamjenski uređaj, nego muljaju i vuku ljude za nos po mjesec dana, da bi im na kraju opet dali novi zamjenski. Evo, baš ih to pitaj i zapiš svoj serijski broj. Ako ti nakon mjesec dana vrate drugi, zamoli ih da ti objasne zašto su te zezali mjesec dana... i neka ti objasne zašto ti ne žele produžiti garanciju za tih mjesec dana, a ti si bio u pravu i odmah rekao da je to situacija u kojoj ćeš dobiti novi uređaj.
10.10.2009 | 12:29
Vidim cesto se spominje mjesec dana oko cekanja iPhonea.
Moje iskustvo, a i iskustvo jos nekoliko ljudi je da je to uvijek vise.
Konkretno ja sam cekao svoj 3G 47 dana zbog neispravnog wi-fi.
Dobio sam novi ili refurbished vjerojatno...uglavnom nije isti koji sam ostavio.
Bitna stvar je ta sto mi je garancija produzena od dana kada sam preuzeo sa servisa novi znaci od jucer mi tece novih godinu dana jamstva.
10.10.2009 | 12:31
Zanimljivo, Vodafon npr. to ne radi, a i inače to nije Appleova politika u svijetu. Ako je T-Mobile tako korektan, svaka im čast!
10.10.2009 | 15:19
Hm... 47 dana !!! Ja sam svoj ostavio na servisu zbog svega i svačega...
Pa kad se ve govori u ovoj temi o iPhone-u da vas pitam... Je li ikad ikome crknula tipka "home" ?
11.10.2009 | 00:07
Hvala vam svima od srca.

Nisam baš od tehnike pa su mi vaši savjeti i iskustva zaista dobro došli.
Zapisat ću serijski broj.

Od ponedjeljka onda počinjem štopat vrijeme za isporuku novog telefona...
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 28 minuta
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

abajo, iAnte, jura22, Maxxy, Riba, robee, tino1, Anonimci (423)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.77 Seconds

Provided by iJoomla SEO