iPhone kupovina preko eBaya
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone kupovina preko eBaya

05.10.2009 | 21:05
Ima li tko iskustva s kupovinom iPhonea preko eBaya ili nekog slicnog sajta/ducana?

Htio bi proci sto jeftinije, ali ne bi htio da me prevare. Zanima me koristiti uredjaj preko najvjerojatnije Vipa i imati sto bolju kontrolu troskova sto naravno ne ukljucuje potpisivanje ugovora s T-mobileom na dvije godine. Uredjaj bi naravno ili trebalo kupiti unlockan ili ga naknadno unlockati. Ima i unlockanih preko eBaya.
Sto misle iskusniji ovdje?
05.10.2009 | 21:16
Mislim da ima svasta na tom eBayu

Najbitnije je da nadjes sellera sa sto vise prodaja i po mogucnosti sa 100% feedbackom. Ako od njega kupis, 98% da ces dobiti prvu stvar

Ja jos nisam isao preko 400kn na eBayu, a ovo sto jesam kupovao za sada 100% ucinak. Top selleri sa 99 i vecim postotkom.
05.10.2009 | 21:21
Ja sam kupio već 3 macbooka preko ebaya i sve je prošlo po PSu. Kao što je već navedeno, neka ti mjerilo bude feedback sellera. U pravilu kvalitetne stvari nisu jeftine, kako ni tu tako ni tamo. 3GS realno ispod 650dolara je iluzorno očekivati. A za taj novac dade ga se naći i tu, IMO!
05.10.2009 | 21:28
Mda, popularne stvari poput iPhonea i slicnog je dosta rizicno kupovati preko eBaya. Medjutim i to je izvedivo ako se vodis za zdravim razumom, ali kao sto serafin kaze, pitanje je koliko ti je to u konacnici isplativo.
05.10.2009 | 22:03
Zahvaljujem. Vasi odgovori nas dovode do drugog pitanja, a to je: koliko je pametno i kakva su iskustva kupovanja iPhonea preko domacih oglasa (forumi, njuskalo, oglasnik i sl.)?
Naravno, prednost je sto uredjaj mozemo vidjeti na licu mjesta i provjeriti barem da li je ogreban i ostecen.
Pitam se, kako ljudi koji kod nas prodaju preko oglasnika iPhoneove tvornicki zapakirane za tri, cetiri ili pet tisuca kn zapravo nabavljaju te uredjaje a da im se isplati?

I na kraju, kakva je situacija s jamstvima? Kad mi netko npr. kaze da ima jamstvo od T-mobilea jos 8 mjeseci. Mogu li ja to jamstvo iskoristiti (iako ne koristim T-mobile uslugu i karticu)? Koje su jos stvar na koje bi trebalo pripaziti?
05.10.2009 | 23:25
Ja odlazim sada jer nisam nikada kupovao iPhone niti namjeravam!
06.10.2009 | 00:04
Imam jedno zlatno pravilo vezano uz Apple - garancija. To je krucijalni moment i po meni jednako važan kao i sam uređaj, to znaju oni koji su plaćali popravke i zamjenske djelove. U svakom slučaju pobrini se da ti iPhone bude pokriven jamstvom.
06.10.2009 | 15:00
bok.
da vam se malo ubacim... mene zanima općenito kupovina preko interneta.
konkretnije:
a) kolika je poštarina za USA-Hr ili EU-Hr / koliko otprilike traje dostava;
b) kako je kupac zaštićen pošto se plaća avansno?
06.10.2009 | 15:43
a) To prvenstveno ovisi o tome što naručuješ, vrijednost poštarine u pravilu se vrednuje po težini, također utjecaj na cijenu i brzinu dostave ima i tip dostave - DHL, FEDEX, UPS i slično ili normalnom poštom koja je svakako jeftinija ali i znatno sporija.

b) Većina sellera koji prodaju vrednije stvari nude i određeno osiguranje, koje se obično plaća dodatno. Kupujem već podosta dugo s ebaya i nikada mi se nije dogodilo da nešto nije stiglo, no naravno rizik uvijek postoji.
08.10.2009 | 01:58
Racunaj da ces na cijenu samog uređaja +postarina, najvjerojatnije platiti i pdv i carinu+ carinsku pristojbu, pa si napravi racunicu da li ti se to isplati.
08.10.2009 | 06:10
Da, to nije zanemarivo. Ali pretpostavljam da se moze dogovoriti sa tim prodavacima da se paket posalje na nacin da se maksimalno izbjegne carina i pdv.
08.10.2009 | 11:50
da, upravo sam to htio spomenuti...
sumnjam da se baš možeš dogovarati s njima oko slanja - s nekima možda, ali u pravilu kad nečiji proizvod s njihovog sajta kupuješ nema puno opcija. jučer sam išao vidjeti za jednu stvar, pa imaju samo jednu opciju slanja izvan SAD-a koja košta 80$ - a proizvod košta 30$. (!!)
@serafin: koja su tvoja iskustva preko eBaya u vezi poštarine, carine i ostalog? koliko otprilike cijene kupljenog još ode na to?
08.10.2009 | 12:12
Samo da vam kazem moj nacin kupovine stvari iz Amerike i slanja u HR. Imam prijateljicu koja zivi u Americi u NH i, naravno, imam povjerenja u nju, pa sve pakete i kupovine koje napravim trazim da se salju na nju. Ona onda stvari moze prepakirati po potrebi, ispuniti formulare i na taj nacin smanjiti mogucnost carinjenja.
08.10.2009 | 12:49
Sa Fedexom imam najbolja iskustva, oni carine po naznaćenoj vrijednosti, većina sellera će izaći pritom u susret. Inače se plaća 23% na naznaćenu vrijednost (PDV na tehniku). Ako pošiljka ide normalnom poštom, oni nerijetko zanemare navedenu vrijednost i traže da se priloži dokumentacija (račun).
08.10.2009 | 12:53
Tako sam i ja cuo. Ako se salje Fedexom, nasi carinici niti ne otvaraju nego vjeruju tome sto pise.
Inace, na Apple store stranici vidim da se iPhone moze kupiti preko web ducana i naravno tek ga doma kupac aktivira. Prema tome, kupi ga se za $300 (1500 kn) i naknadno unlocka za 150 kn ili koliko vec. Da li nesto propustam ili je to dobar deal?
Update: Da, ocito propustam. Naime, pri kupovini preko Apple storea oni traze da se odmah potvrdi da li si novi ili postojeci korisnik AT&T-a kao i social securty broj i slicno. :/
08.10.2009 | 14:07
a kako prolaze accessoriesi? jel se i oni carine kao tehnika?
što se slanja tiče, na mnogim sajtovima imaš samo jednu opciju, kao što sam naveo primjer (konkretno, BackPack od TwelveSoutha) gdje nude samo FedEx International koji košta 80$...
08.10.2009 | 17:01
Zaboravili ste na Vjeće za telekomunikacije! Uvozi se "prijamno-odašiljačka radio postaja" i kako to ne radi tvrtka koja ima uvozne dozvole i slično koje je ishodovala za uvoz tog tipa oprema, moraš to sam proći. Jupi je imao taj slučaj. To je slično kao kada sam uvoziš auto, pa moraš prolaziti homologaciju i ostalo...
24.12.2009 | 13:37
KidA je napisao:
Tako sam i ja cuo. Ako se salje Fedexom, nasi carinici niti ne otvaraju nego vjeruju tome sto pise.
Inace, na Apple store stranici vidim da se iPhone moze kupiti preko web ducana i naravno tek ga doma kupac aktivira. Prema tome, kupi ga se za $300 (1500 kn) i naknadno unlocka za 150 kn ili koliko vec. Da li nesto propustam ili je to dobar deal?
Update: Da, ocito propustam. Naime, pri kupovini preko Apple storea oni traze da se odmah potvrdi da li si novi ili postojeci korisnik AT&T-a kao i social securty broj i slicno. :/

mene zanima kupovina u Americi... idem u 4. mj. u New York i tamo bi uzeo iPhone... no isto vidim na apple stranici da bi trebao podpisat ugovor s AT&T...? ..a ja bi ga tamo kupio i normalno ko osobnu ortljaku dofural sasobom u Hr... ima tko kakva iskustva s tim? thnx
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 6 sati
  • jura22: Nema mjesta za ekspanziju jer je tako Apple odlucio. Sigurno bi se mogla graficka ustekati ili vise njih. Mozda memorija i nema smisla.
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.60 Seconds

Provided by iJoomla SEO