jailbrake za iPhone OS 3.1
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

jailbrake za iPhone OS 3.1

• woss
  • Posjetitelj
13.09.2009 | 15:52
Pozdrav,
nekidan sam uzeo iPhone i imao OS 3.0 pa kad sam ga priključio na iTunes automatski mi je ponudio upgrade OS-a.
Gledao sam jailbrake ali on ne podržava novu verziju, da li itko zna više o tome i da li je itko imao kakvih problema
prilikom krekiranja OS 3.1??

pogledajte link na tr.im/yzwV

pozdrav,
danijel
13.09.2009 | 18:36
Za sada je to to. Valja se strpit par dana i sigurno ce izac...
  • woss
  • Posjetitelj
13.09.2009 | 22:06
pozdrav,

evo ovako, našao sam rješenje pa da podjelim ga sa svojim iPhone kolegama.

Prvo ga treba downgredati, prati link tr.im/yASM

pa onda koristiti redsnow.

Ali našao sam još par rješenja koja nisu od devTeam-a
Evo jedan od:
tr.im/yATb

on koristi software ziphone. Download je na sljedećem linku. tr.im/yATA

pozdrav
18.09.2009 | 00:04
sve sam pokusao i nemogu ga otkljucat.
18.09.2009 | 08:30
O kojem se iphone-u radi ?

Kako god bilo, jedini način da ga otključaš - jailbreak-aš je putem pwnage tool-a. Sve drugo zaboravi jer NE radi.

Pročitaj sve polako šta piše ovdje u prvom postu
http://blog.iphone-dev.org/

Onda skini pwnage 3.1, napravi custom ipsw sa expert opcijom u pwnage-u, gurni iphone u dfu mode - samo prati pwnage i sa alt+restore izaberi custom ipsw file za restore.

Detaljno ti je sve objašnjeno ovdje.
http://www.iclarified.com/tutorials/iphone/index.php

Ako ti je iphone 3G i napravio si update na 3.1 sa apple firmware-om, a želiš ga otključati i jailbreakati - nažalost nećeš ga moći otključat jer ti je dignuo vrziju bootloadera.
Pročitaj devteam-s post na prvom linku.
18.09.2009 | 17:38
moj je 3gs zablokirao sam ga i morao ubacit taj novi softwer.
imam windows xp a ne kuzim se mnogo.
moze li se vratiti na 3.0 softwer?
19.09.2009 | 09:32
za 3gs jos nije izasao redsnow ili pwnage tool.izasao je za 3G (mac OS), s im da ako imas na njemu 3.1 ne mozes ga otkljucati,i kako citam po forumima,ko zna da li ces ga ikad vise i moci otkljucati.a sve zbog novog bootloader-a 05.11.07.ako na telefonu imas ovaj bootloader,pozdravi se sa otkljucavanjem.mada se nadam da ce i za to neko naci rijesenje u dogledno vrijeme.
ja sam prijatelju skinuo cydiau ali otkljucati nisam mogao, potrazio sam po forumima i razocarao se.usput evo ti dva linka pa pregledaj

blog.iphone-dev.org/post/128573459/ultras-now
blog.iphone-dev.org/post/126465561/trois-drei-h-rom
19.09.2009 | 16:52
da mene zanima cidya i instaler nemora za karticu biti otkljucan, da si mogu navigaciju i igrice besplatno stavljati.
19.09.2009 | 17:19
Kao što je napisano - još nema jailbreak (cydia) instalera nema više na 3.x za 3GS. Samo postoji za 2G i 3G. Za 3GS se moraš malo strpiti još ...
Sve novosti vezane uz to naći ćeš na blog.iphone-dev.org/
19.09.2009 | 18:50
hvala ljudi na savjetiam, nedavno sam uzeo 3gs- iako sam samo nokiu koristil.
prijatelj mi je sve programe poslozio. da ga ja nakon nekog vremena zablokiram i jedino rjesenje je bilo u itunesu restore i upagrade na 3.1 i sad sam lud. nema igrica nema navigacije nista.
pokusao sam ga vratiti na 3.0 nemogu nikako, pokusao sam preko zipphone nista.
molim pomoc!!!!!!!!!!
19.09.2009 | 20:00
za 4gs jos nema jailbreak-a.morat ces sacekati.
svako ima svoje misljenje ali ja ne kontam ,kupite vrlo skup telefon,a onda skidate igrice i navigaciju na crnjaka.ja koristim cydiu samo za teme i slidere.volim svako malo mjenjati temu na iphonu.
zar nije lakse dogovoriti sa jednim ili dva prijatelja i kupiti navigaciju i nemas kasnije zafrkancija sa update-om.jer svako igricu ili navigaciju mozes na 5 uredjaja snimiti.ja sam uzeo navigon i vec sam poklonio tri a jednu sam i prodao.izasla me je u pola cijene.sto vas je vise manje ce te platiti.

pozdrav
19.09.2009 | 21:50
to je ok.
al mislim zast ne ak je badava...
svi moji frndovi imaju jailbrekan iphon i nevjerujem da bi se sa kim mogao dogovorit.
a mob sam dobio zabadava na pretplatu.
i sta ja znam zanimljivo mi je prckat po iphoneo a sad kad nije jailbrekan nemam sta skidat.
samo sam u tijedan dana skinuo preko kucne mreze 5 giga za iphone.
i imao sam navigona i IGOmy way navigaciju i igo mi je bolja.
sta mislite ce bit jailbreka za ovaj novi softwer?
19.09.2009 | 22:10
ima ga vec ako imas 3G,ja sam prijatelju to uradio neku vece(Mac OS).a za 3GS ces morati pricekati.
19.09.2009 | 22:23
A cekat cu. al molim da tko nest pronađe da objavi na ovom forumu.
19.09.2009 | 22:52
Jel zna tko? Jel došao jailbrake 3.1 za iPhone 3 gs.
05.10.2009 | 23:58
Ljudi dal stigao jailbrake za 3 gs Os 3.1
08.10.2009 | 22:33
Sutra bi se moglo vise znati.
09.10.2009 | 11:05
Spomenuo netko kako ne radi JB za 3.1 i da nece ga niti raditi prije verzije 4.0 koja uskoro izlazi. Ako su ga i napravili, Apple je izbacio 3.1.2 upgrade koji vjerojatno nece biti podrzan.

Postao sam malo umoran od tog nadrkavanja, imam i drugih stvari u zivotu za raditi, a ocu li opet kupiti iPhone, dobro cu razmisliti.
09.10.2009 | 18:14
NenadX je napisao:
Spomenuo netko kako ne radi JB za 3.1 i da nece ga niti raditi prije verzije 4.0 koja uskoro izlazi. Ako su ga i napravili, Apple je izbacio 3.1.2 upgrade koji vjerojatno nece biti podrzan.

Postao sam malo umoran od tog nadrkavanja, imam i drugih stvari u zivotu za raditi, a ocu li opet kupiti iPhone, dobro cu razmisliti.

Imas pravo! Prokleti Apple koji ti ne omogućava na lagan način instalirati ilegalne/ukradene programe. Trebali su napisati da to nije otvoreni sustav! Da, gdje? Eula! Kakva Eula??? Tko to još čita?! Prevara!
11.10.2009 | 14:48
evo ti jailbreake za verziju 3.1.2

kazu da se pravo lagano instalira i da je samo za windowse

blackra1n.com/
12.10.2009 | 15:49
Probao ja i radi. Samo nema još unlocka. A kako stvari stoje ni neće tako brzo.
12.10.2009 | 18:39
izgleda da ce te unlock jos dugo cekati.
13.10.2009 | 01:19
sad sam trenutacno probao na os3,1 i ok instalirao cidyu.
jel sad to to, cu moc staviti navigaciju i igrice. instaler nisam mogao stavit jel nemam vise na racunu.
13.10.2009 | 08:16
ja mislim da mozes,samo ti neko mora objasniti kako.a mozes naci i preko neta objasnjenje.najbolje preko you tube-a.
13.10.2009 | 15:17
bronasao sam na youtubu kako se radi, al pise mi da ne mogu instalirat hacklo.us jer je je zabranjen tak nest, a na youtubu pise kako je to za os 3.0 a ne 3.1
sad cu svoj staviti na 3,1.2 os i opet cu probat jaibrake.
13.10.2009 | 16:05
skinul sam hackulo.us al nemogu skinuti instalousa, tijekom skidanja mi pise HTTP/1.1 404 Not found ja stisnem okay i dalkje se instalira al kad je gotovo nema instalousa
14.10.2009 | 13:50
Moze li mi tko pomoci
14.10.2009 | 21:14
Ovako bi Ja to napravio, čisto informativno:

1. upgrejdao iPhone na verziju 3.1.2
2. sa blog.iphone-dev.org/ skinuo potreban alat; otključao i instalirao Cydia-u na iPhone
3. pokrenuo Cydia-u i navigirao do Manage > Sources > Edit > ADD i dodao cydia.hackulo.us
4. dokrajčio instalaciju i restartao iPhone
5. pokrenuo Installous i skinuo sve moguće

(Ovo se odnosi na pretpostavku da ti je iPhone spojen na Internet preko WiFi-a)

Kao što rekoh ovo je čisto informativno.
17.10.2009 | 18:01
A ima li Pwnagetool za windowse jer mi blackra1n ne radi
17.10.2009 | 19:05
Ima.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 12 sati
  • jura22: Navlakusa za novi macOS.
  • imenso: Nije free, ima pretplatu, neke aplikacije i posebnu za iPad
  • Yonkis: Apple Creator Studio - free - [link]
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa