iPhone 3G s u italiji
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 3G s u italiji

18.06.2009 | 15:29
Evo danas su objavljene cijene novih otkljucanih iPhonova u italiji koji izlaze 19.06. Naime, kao sto je opce poznato u Italiji je moguce legalno kupit vec otkljucani iPhone za sve kartice. Ovlasteni prodavaci su Tin i Vodafone. Cijene novih jabukafona su 619€ za 16 Gb i 719€ za 32 Gb. Suzdrzat cu se od komentara i osobnih misljenja sto se cijena tice. Smatram da je ovo relativno korisna informacija za sve one nestrpljive korisnike zeljne nove i dobre tehnologije.
18.06.2009 | 16:05
Pa eto, ja neću. Mislim da je 120 eura veća cijena za samo malo hardverski i memorijski pojačan iPhone čisti lopovluk i ja im iskreno želim da kroz mjesec dana, uslijed loše prodaje, budu prisiljeni spustiti cijene na prihvatljivih 499 eura.
Točka.
18.06.2009 | 16:37
Slažem se. A ono što najviše boli jest da nisu dirali cijene 3G-a, oni i dalje koštaju kao i do sada.

Nadam se da će korigirati cijene, no bojim se da kako su cijene 3G-a jednake od njegovog izlaska (ako griješim, ispravite me), za to su male šanse.
18.06.2009 | 16:54
bassland je napisao:
Pa eto, ja neću. Mislim da je 120 eura veća cijena za samo malo hardverski i memorijski pojačan iPhone čisti lopovluk.

50eura je skuplje, jer je 16GB model kosta/o 569Eura. 8GB model kosta 499, a njega nema medju novijim modelima.
Lopovluk je (neznam tocno jer me nezanima t-com) preko 7000kn trazit za iPhone.
18.06.2009 | 18:01
Možda se eventualna korekcija cijena dogodi kad rasprodaju sve 16Gb 3g... vidit ćemo:huh:
18.06.2009 | 18:20
Evo, ja sam se ovog trena vratio iz Trsta. U Vodafonu uopće pojma nemaju da izlazi nekakav "iPhone 3G S" i nemaju blage veze kada će ga dobiti, a kamo li da će se to dogoditi sutra kako je Apple zamislio.

Meni su dali novi stari iPhone. Nadam se da će ovome mikrofon izdržati dulje od pola godine.
18.06.2009 | 22:29
Da, mikrofon mi radi, ali krepao je Wi-Fi. Dobio sam potpuno novi zapakirani iPhone i radio je valjda 3 sata i krepao!

Zanima me koliki povrat iPhonea Apple može izdržati? Čuo sam da su ga neki mijenjali po 4 puta dok su dobili jedan koji radi. No, lako kada ti je Apple Store u blizini, a kada za svaki novi iPhone moraš čekati 4 tjedna da ti daju novi, postaje iritantno.

Ne smeta me toliko što je nepouzdan, koliko to što dok čekam mjesec dana da mi daju novi nemam nikakvu alternativu koju mogu koristiti, a da nemam poriv da je zašvikam u zid zbog debilnog user interfacea i općenite neergonomije.

iPhone je proklet jer te razmazi do krajnih granica, a onda ti zabija nož u leđa jer krepava svaki čas.
18.06.2009 | 22:30
Blaženi radnici u maloprodaji... treba se napravit blesav i sutra probat kupit 3GS kao 3G
18.06.2009 | 22:45
Eh, talijani i tehnologija je isto sto i cesi i jedrenje... Ali evo, suska se medu mobilnim operaterima da ce mozda smanjit cijenu "starim" iPhonovima 3G.

P.S. danas sam u jednom Apple Retail Storu u firenci pitao da li imaju mozda prirucnik za programiranje u Xcodu, a njihov je odgovor bio da imaju samo prirucnike za Apple software. I tko je sad tu lud????
19.06.2009 | 00:18
gljiva1000 je napisao:
Eh, talijani i tehnologija je isto sto i cesi i jedrenje...

Prilicno tocno! U dosta stvari kaskaju "cak" i za nama (sto ima jos vecu tezinu s obzirom na nasu losiju finacijsku situaciju, tj standard)!

malo skretanje sa teme, ali ako ste pratili Giro d'Italia vidjeli ste koliko su talijanski novinari bili odbojni na nove tehnologije tipa twitter i taj nov naci kominikacije sportasa sa medijima. (Lance Amstrong primjer). Sorry na skretanju s teme, ali znate... inspiracija...
19.06.2009 | 13:27
Ne možeš tako gledat na stvari. Nije isto koštalo 16 GB prije godinu dana i danas. Stvari idu naprijed. Uostalom, sam Apple je stavio istu cijenu za 8 gb prije godinu dana na prezentaciji 3G-a i sada za 3GS.
Talijani su se samo sjetili ludnice od prošle godine i pokušavaju ugrabit što više, o tome se radi.
Ja živim blizu njih i jaaako dobro znam kako razmišljaju
19.06.2009 | 13:38
Pa zar nije novi iPhone trebao danas doć u Italiju?
19.06.2009 | 17:27
Je, došao mi je newsletter od Vodafone-a da su vani. Ja sam osobno razmišljao o prodaji svoga i kupnji ovoga (čak sam stavio i oglas) ali nakon ovih cijena i ovakve politike nema šanse.
Moja 3G-ca je sasvim u redu, do nekog novog (ali stvarno redizajniranog i novog) modela, ostajem na njoj.
On me služi i više nego dobro...
19.06.2009 | 17:53
Ma ja sam mislio skoknut do Trsta i kupit ovaj novi jer su mi ukrali iPod Touch.
19.06.2009 | 18:12
iPhone je najbolji telefon ikada u smislu mogućnosti i ergonomije. Točka.

Ipak, ima neke sitnije mane... Npr. budi duševno spreman na to da će taj novi koji kupiš u startu biti neispravan. Dakle, dobiti ćeš neispravan ispravljač i sam iPhone će imati neku manu. Naravno, oni u trgovini neće niti pod kakvim uvjetima pristati na to da ga isprobaš na licu mjesta. Kada se vratiš s reklamacijom, čekati ćeš 4 tjedna na novi. Ako si imao sreću da ti je neispravan i ispravljač, onda ćeš njega moći donesti na servis tek u drugoj turi jer ne mogu zaprimiti vise od jednog kvara odjednom. Dakle, 8 tjedana za novi iPhone i ispravljač. Naravno, onda taj novi zamjenski, imati će neku novu grešku. Možeš je pokušati otkloniti tako da ga svom snagom zabijaš u stol kao ja, a ako za to nemaš živaca, opet put Trsta, pa čekaš iduća 4 tjedna...
19.06.2009 | 18:36
Pa prijateljev 2G traje vec dvije godine i nikad nije bilo problema s njim. Mozda medu 17 milijuna uredaja ih mora nekoliko bit neispravno.
19.06.2009 | 18:45
Apple se hvali da su proizveli preko 40 milijuna (uključujući Touch, kao vrlo sličan uređaj), ali ima previše pokvarenih okolo. Nikada Apple nije imao neki hardver s toliko kvarova i grešaka kao što je iPhone. Ok, masovna proizvodnja ih donekle ispričava, ali malo je to previše za moj ukus i za ono na što sam navikao od Applea sve ove godine.
19.06.2009 | 18:54
Ma najbolje bi bilo da Apple proizvede novu generaciju Newtona. I dalje mislim da je Newton 100 puta bolji od iPhonea. Ne shvacam zasto su ga uopce tako brzo prestali proizvodit.
19.06.2009 | 19:00
Ja sam valjda jedan od onih kroz čije ruke je prošlo zaista mnoooogo Apple hardvera. I vjerujte mi, da jedina stvar koja mi se IKADA pokvarila je bio ispravljač na Mac LC-u koji je tada imao već preko deset godina. I to je to! NIKADA NIŠTA! A ne znam niti nabrojati što sam sve imao od Applea... i onda dođe iPhone i već dva puta mi rikne u garanciji. Dakle, nešto tu smrdi...
19.06.2009 | 20:45
@ davore " Dakle, nešto tu smrdi..."
ako se ogledaš, sve u MAS produkciji dođe do toga.Plus ljudski faktor i ostalo blabla... i dobiješ ovakav rezultat.
A uz to, to je rezultat globalizacije sviđalo se to nama ili ne. U krajnjem slučaju radi se o sreći!
19.06.2009 | 23:37
Heto, prisjećam se prošlogodišnje diskusije s Belerphoneom o proizvodnoj cijeni iPhonea (ili bilo kojeg mobitela). On je pričao o "bill of materials", a ja o malim žutim prstićima...

Ne želim zvučati zlurado. Žao mi je da imaš problema, Davore (i svi ostali koji imaju problema). Ali mislim da je to ipak faktor iskustva u razvoju i proizvodnji mobitela. Svi proizvođači mobitela su imali u početku vrlo velike probleme s ranim modelima i ponovno imaju svaki put kad krenu s nekim novim tehnologijama.

Apple zapravo ima prilično malo iskustva u proizvodnji mobitela (iako iskustvo u proizvodnji iPoda sigurno nije zanemarivo), a upustio se u proizvodnju tehnološki najnaprednijeg mobitela danas (kojeg svi svjetski proizvođači pošto-poto žele kopirati).

Mislim da nije čudno da se kvari i da ima dječjih bolesti.

Kako i rekoh prošle godine, za dvije godine (to je, dakle, za godinu dana od danas) će to biti ozbiljna sprava.
19.06.2009 | 23:50
To je živa istina i zaista se proizvodno iskustvo ne može kupiti "na prečac". No, jedno me buni - prva serija, dakle 2G, se pokazala daleko pouzdanija! Vidio sam samo jedan koji je krepao u mojoj blizini, a ovih 3G koliko hoćeš. Možda su pojeftinili proizvodnju, napravili neki kompromis i tako otvorili vrata problemima....
20.06.2009 | 11:37
Vjerojatno oboje. 3G ima i više funkcionalnosti u istom volumenu, a i nižu cijenu, to se ipak nečim mora platiti...
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 20 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Riba, VanjusOS, Anonimci (750)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO