imenik zaboravio sve brojeve.....pomoć!!!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

imenik zaboravio sve brojeve.....pomoć!!!

05.06.2009 | 13:11
Ako netko ima iskustva molim za pomoć:

Ovo je treća situacija da mi se ovo desilo. Prvi puta mi se desilo u jesen i trajalo je cca 2 sata, pred jedno mjesec i pol mi je taj problem trajao dva dana, no oba puta su se sami od sebe riješili. Ovaj puta situacija traje od ponedjeljka, znači sada već peti dan, ali ništa se ne događa, a ja sam pomalo na rubu živaca.

I phone kupljen u italiji, 3G 16 GB, legalno otključan, osim ovog problema radi do sada besprijekorno (kuc, kuc).
Kontakti/Imenik su podeđšeni da se sinhroniziraju sa mobile.me kontaktima.
Telefon odjednom zaboravi sve kontakte i javlja da je imenik prazan. Iako ga spojim sa kompjuterom ne sinhronizira se sa mobile.me kontaktima i dalje javlja da je prazan. Na mobile.me normalno vidim sve kontakte (387 komada) i sve njihove podatke.
Kako mi je ovo jedini telefon koji koristim i za potrebe posla a sada već 5 dana nema nijedan kontakt izluđena sam jer kada nekog trebam moram otići u mobile.me i pogledati nečiji broj a onda ga ručno ukucati i nazvati (normalno ne znam 387 kontakata napamet), a kada mene bilo tko zove na ekranu imam samo ispis broja jer ga telefon naravno ne prepoznaje.

Ima netko neki pametan savjet?!?! Pomagajte!
05.06.2009 | 14:16
Ja koristim T-Comov i imao sam nekih sitnih problema, no jesi li probala restartati iPhone? Jesi li radila backup preko iTunsa pa da sad to sve vratiš nazad?

Nije nešto, ali...
05.06.2009 | 14:16
Ne koristim Mobile.me, pa ne znam kako ide taj dio, ali zašto, barem za ovu situaciju, ne sinkaš kontakte direktno na telefon putem iTunesa? Nikada s time nisam imao problem i nikada nisam ništa izgubio.
05.06.2009 | 20:37
Mobile.me se sinhronizira sa računalom i iPhonom automatski.
Računalo to samo radi, a iPhone se mora konfigurirati kroz Settings, te iTunes kroz osnovni ekran sa priključenim iPhone na njemu.
U ovakvoj kombinaciji sinhronizacija se isključivo svodi na dopunu podataka na Mobile.me acc-u i njihovom usporedbom na računalu - telefonu i serveru od Apple na koji se pohranjuje mobile.me acc, a osnovni uvjet su podatci sa telefona, znači njih ne dira, nego samo dopunjuje.
Obzirom da radi automatikom, ti ne vidiš što se dešava nego je komunikacija jednosmjerna, s toga je dobar način isporediti podatke prvo sa računala prema mobile.me kroz aplikaciju Address Book ili se spojiti na mobile.me acc i tamo pogledati koji podatci su prisutni na acc-u. Na ovaj način eliminiraš grešku na mobile.me acc-u, ako su podatci tamo, trebali bi biti i na računalu, a i na iPhone.
Zašto su podatci nestali i dali su nestali, mogući su razlozi, prvi je da se nešto desilo sa mobile.me acc-om (greška Apple i tamo se traži odgovor), a drugi je mogućnost da je kroz iTunes nešto napravljeno (update uredjaja, promjena imena i slično) sa iPhone te je ta informacija automatski prosljedjena prema mobile.me acc-u te je ovaj na adekvatan način reagirao (obrisao sve iz adresara).
Obzirom da govoriš da su sve adrese na mobile.me prisutne, moguću grešku treba potražiti na iPhone uredjaju jer iz nekoga razloga on ne prima podatke sa mobile.me acc-a ili prima pogrešne podatke.
Teško je reći što bi mogao biti problem, ali mi koji koristimo uredjaj koji je dekodiran "osobnim" iskustvom, obično bi posumnjali na samu aplikaciju za dekodiranje uredjaja i riješenje ovog problema potražili putem ponovnog dekodiranja pa onda povukli podatke sa mobile.me.
Tebi preostaje samo mogućnost da se "sinhroniziraš" sa mobile.me acc-om putem računla, a onda da uključiš iPhone u računalo, ugasiš automatsku sinhronizaciju sa mobile.me acc-om te ovu i ostale sinhronizacije izvršiš putem samoga računalu, znači računalo/iTunes - iPhone.
Da bi eleminirala moguće greške, moj savjet je da ugasiš sve automatske sinhronizacije kroz iTunes na iPhonu i na samom iPhone, te sinhronizaciju obavljaš kroz iTunes, a ostaviš računalo da se sinhronizira sa mobile.me acc-om.
Ovako ćeš dobiti odgovor na temu: Gubim podatke, ako u naredno vrijeme sve bude OK i ne bude gubljena podataka, može biti da je problem na iPhone vezano za sinhronizaciju (komunikacija mobile.me - iPhone), a ako se problemi nastave, najvjerovatnije je problem u programu kojim je dekodiran uredjaj, te iz nekoga razloga gubi podatke iz kontakata pa iPhone ostaje prazan (komunikacija iTunes - iPhone vezano uz adrese).
08.06.2009 | 11:11
Isključila sam automatsku sinhronizaciju sa mobile.me na iphonu (settings-mail,contacts, Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript -contacts-off) i napravila manualnu sinhronizaciju sa address book-om preko itunes-a (dok se na iphonu ne isključi automatska sinronizacija sa mobile.me ne može se raditi nikakva sinronizacija preko itunesa sa iphonom (ni automatska ni manualna)). I sada sve radi. Imenik na iphonu je opet pun

Hvala na brzim i dobrim savjetima!
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 17 sati
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

marioart, Riba, robee, smayoo, tino1, VanjusOS, Anonimci (373)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.93 Seconds

Provided by iJoomla SEO