imenik zaboravio sve brojeve.....pomoć!!!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

imenik zaboravio sve brojeve.....pomoć!!!

05.06.2009 | 13:11
Ako netko ima iskustva molim za pomoć:

Ovo je treća situacija da mi se ovo desilo. Prvi puta mi se desilo u jesen i trajalo je cca 2 sata, pred jedno mjesec i pol mi je taj problem trajao dva dana, no oba puta su se sami od sebe riješili. Ovaj puta situacija traje od ponedjeljka, znači sada već peti dan, ali ništa se ne događa, a ja sam pomalo na rubu živaca.

I phone kupljen u italiji, 3G 16 GB, legalno otključan, osim ovog problema radi do sada besprijekorno (kuc, kuc).
Kontakti/Imenik su podeđšeni da se sinhroniziraju sa mobile.me kontaktima.
Telefon odjednom zaboravi sve kontakte i javlja da je imenik prazan. Iako ga spojim sa kompjuterom ne sinhronizira se sa mobile.me kontaktima i dalje javlja da je prazan. Na mobile.me normalno vidim sve kontakte (387 komada) i sve njihove podatke.
Kako mi je ovo jedini telefon koji koristim i za potrebe posla a sada već 5 dana nema nijedan kontakt izluđena sam jer kada nekog trebam moram otići u mobile.me i pogledati nečiji broj a onda ga ručno ukucati i nazvati (normalno ne znam 387 kontakata napamet), a kada mene bilo tko zove na ekranu imam samo ispis broja jer ga telefon naravno ne prepoznaje.

Ima netko neki pametan savjet?!?! Pomagajte!
05.06.2009 | 14:16
Ja koristim T-Comov i imao sam nekih sitnih problema, no jesi li probala restartati iPhone? Jesi li radila backup preko iTunsa pa da sad to sve vratiš nazad?

Nije nešto, ali...
05.06.2009 | 14:16
Ne koristim Mobile.me, pa ne znam kako ide taj dio, ali zašto, barem za ovu situaciju, ne sinkaš kontakte direktno na telefon putem iTunesa? Nikada s time nisam imao problem i nikada nisam ništa izgubio.
05.06.2009 | 20:37
Mobile.me se sinhronizira sa računalom i iPhonom automatski.
Računalo to samo radi, a iPhone se mora konfigurirati kroz Settings, te iTunes kroz osnovni ekran sa priključenim iPhone na njemu.
U ovakvoj kombinaciji sinhronizacija se isključivo svodi na dopunu podataka na Mobile.me acc-u i njihovom usporedbom na računalu - telefonu i serveru od Apple na koji se pohranjuje mobile.me acc, a osnovni uvjet su podatci sa telefona, znači njih ne dira, nego samo dopunjuje.
Obzirom da radi automatikom, ti ne vidiš što se dešava nego je komunikacija jednosmjerna, s toga je dobar način isporediti podatke prvo sa računala prema mobile.me kroz aplikaciju Address Book ili se spojiti na mobile.me acc i tamo pogledati koji podatci su prisutni na acc-u. Na ovaj način eliminiraš grešku na mobile.me acc-u, ako su podatci tamo, trebali bi biti i na računalu, a i na iPhone.
Zašto su podatci nestali i dali su nestali, mogući su razlozi, prvi je da se nešto desilo sa mobile.me acc-om (greška Apple i tamo se traži odgovor), a drugi je mogućnost da je kroz iTunes nešto napravljeno (update uredjaja, promjena imena i slično) sa iPhone te je ta informacija automatski prosljedjena prema mobile.me acc-u te je ovaj na adekvatan način reagirao (obrisao sve iz adresara).
Obzirom da govoriš da su sve adrese na mobile.me prisutne, moguću grešku treba potražiti na iPhone uredjaju jer iz nekoga razloga on ne prima podatke sa mobile.me acc-a ili prima pogrešne podatke.
Teško je reći što bi mogao biti problem, ali mi koji koristimo uredjaj koji je dekodiran "osobnim" iskustvom, obično bi posumnjali na samu aplikaciju za dekodiranje uredjaja i riješenje ovog problema potražili putem ponovnog dekodiranja pa onda povukli podatke sa mobile.me.
Tebi preostaje samo mogućnost da se "sinhroniziraš" sa mobile.me acc-om putem računla, a onda da uključiš iPhone u računalo, ugasiš automatsku sinhronizaciju sa mobile.me acc-om te ovu i ostale sinhronizacije izvršiš putem samoga računalu, znači računalo/iTunes - iPhone.
Da bi eleminirala moguće greške, moj savjet je da ugasiš sve automatske sinhronizacije kroz iTunes na iPhonu i na samom iPhone, te sinhronizaciju obavljaš kroz iTunes, a ostaviš računalo da se sinhronizira sa mobile.me acc-om.
Ovako ćeš dobiti odgovor na temu: Gubim podatke, ako u naredno vrijeme sve bude OK i ne bude gubljena podataka, može biti da je problem na iPhone vezano za sinhronizaciju (komunikacija mobile.me - iPhone), a ako se problemi nastave, najvjerovatnije je problem u programu kojim je dekodiran uredjaj, te iz nekoga razloga gubi podatke iz kontakata pa iPhone ostaje prazan (komunikacija iTunes - iPhone vezano uz adrese).
08.06.2009 | 11:11
Isključila sam automatsku sinhronizaciju sa mobile.me na iphonu (settings-mail,contacts, Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript -contacts-off) i napravila manualnu sinhronizaciju sa address book-om preko itunes-a (dok se na iphonu ne isključi automatska sinronizacija sa mobile.me ne može se raditi nikakva sinronizacija preko itunesa sa iphonom (ni automatska ni manualna)). I sada sve radi. Imenik na iphonu je opet pun

Hvala na brzim i dobrim savjetima!
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 7 sati
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.84 Seconds