imenik zaboravio sve brojeve.....pomoć!!!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

imenik zaboravio sve brojeve.....pomoć!!!

05.06.2009 | 13:11
Ako netko ima iskustva molim za pomoć:

Ovo je treća situacija da mi se ovo desilo. Prvi puta mi se desilo u jesen i trajalo je cca 2 sata, pred jedno mjesec i pol mi je taj problem trajao dva dana, no oba puta su se sami od sebe riješili. Ovaj puta situacija traje od ponedjeljka, znači sada već peti dan, ali ništa se ne događa, a ja sam pomalo na rubu živaca.

I phone kupljen u italiji, 3G 16 GB, legalno otključan, osim ovog problema radi do sada besprijekorno (kuc, kuc).
Kontakti/Imenik su podeđšeni da se sinhroniziraju sa mobile.me kontaktima.
Telefon odjednom zaboravi sve kontakte i javlja da je imenik prazan. Iako ga spojim sa kompjuterom ne sinhronizira se sa mobile.me kontaktima i dalje javlja da je prazan. Na mobile.me normalno vidim sve kontakte (387 komada) i sve njihove podatke.
Kako mi je ovo jedini telefon koji koristim i za potrebe posla a sada već 5 dana nema nijedan kontakt izluđena sam jer kada nekog trebam moram otići u mobile.me i pogledati nečiji broj a onda ga ručno ukucati i nazvati (normalno ne znam 387 kontakata napamet), a kada mene bilo tko zove na ekranu imam samo ispis broja jer ga telefon naravno ne prepoznaje.

Ima netko neki pametan savjet?!?! Pomagajte!
05.06.2009 | 14:16
Ja koristim T-Comov i imao sam nekih sitnih problema, no jesi li probala restartati iPhone? Jesi li radila backup preko iTunsa pa da sad to sve vratiš nazad?

Nije nešto, ali...
05.06.2009 | 14:16
Ne koristim Mobile.me, pa ne znam kako ide taj dio, ali zašto, barem za ovu situaciju, ne sinkaš kontakte direktno na telefon putem iTunesa? Nikada s time nisam imao problem i nikada nisam ništa izgubio.
05.06.2009 | 20:37
Mobile.me se sinhronizira sa računalom i iPhonom automatski.
Računalo to samo radi, a iPhone se mora konfigurirati kroz Settings, te iTunes kroz osnovni ekran sa priključenim iPhone na njemu.
U ovakvoj kombinaciji sinhronizacija se isključivo svodi na dopunu podataka na Mobile.me acc-u i njihovom usporedbom na računalu - telefonu i serveru od Apple na koji se pohranjuje mobile.me acc, a osnovni uvjet su podatci sa telefona, znači njih ne dira, nego samo dopunjuje.
Obzirom da radi automatikom, ti ne vidiš što se dešava nego je komunikacija jednosmjerna, s toga je dobar način isporediti podatke prvo sa računala prema mobile.me kroz aplikaciju Address Book ili se spojiti na mobile.me acc i tamo pogledati koji podatci su prisutni na acc-u. Na ovaj način eliminiraš grešku na mobile.me acc-u, ako su podatci tamo, trebali bi biti i na računalu, a i na iPhone.
Zašto su podatci nestali i dali su nestali, mogući su razlozi, prvi je da se nešto desilo sa mobile.me acc-om (greška Apple i tamo se traži odgovor), a drugi je mogućnost da je kroz iTunes nešto napravljeno (update uredjaja, promjena imena i slično) sa iPhone te je ta informacija automatski prosljedjena prema mobile.me acc-u te je ovaj na adekvatan način reagirao (obrisao sve iz adresara).
Obzirom da govoriš da su sve adrese na mobile.me prisutne, moguću grešku treba potražiti na iPhone uredjaju jer iz nekoga razloga on ne prima podatke sa mobile.me acc-a ili prima pogrešne podatke.
Teško je reći što bi mogao biti problem, ali mi koji koristimo uredjaj koji je dekodiran "osobnim" iskustvom, obično bi posumnjali na samu aplikaciju za dekodiranje uredjaja i riješenje ovog problema potražili putem ponovnog dekodiranja pa onda povukli podatke sa mobile.me.
Tebi preostaje samo mogućnost da se "sinhroniziraš" sa mobile.me acc-om putem računla, a onda da uključiš iPhone u računalo, ugasiš automatsku sinhronizaciju sa mobile.me acc-om te ovu i ostale sinhronizacije izvršiš putem samoga računalu, znači računalo/iTunes - iPhone.
Da bi eleminirala moguće greške, moj savjet je da ugasiš sve automatske sinhronizacije kroz iTunes na iPhonu i na samom iPhone, te sinhronizaciju obavljaš kroz iTunes, a ostaviš računalo da se sinhronizira sa mobile.me acc-om.
Ovako ćeš dobiti odgovor na temu: Gubim podatke, ako u naredno vrijeme sve bude OK i ne bude gubljena podataka, može biti da je problem na iPhone vezano za sinhronizaciju (komunikacija mobile.me - iPhone), a ako se problemi nastave, najvjerovatnije je problem u programu kojim je dekodiran uredjaj, te iz nekoga razloga gubi podatke iz kontakata pa iPhone ostaje prazan (komunikacija iTunes - iPhone vezano uz adrese).
08.06.2009 | 11:11
Isključila sam automatsku sinhronizaciju sa mobile.me na iphonu (settings-mail,contacts, Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript -contacts-off) i napravila manualnu sinhronizaciju sa address book-om preko itunes-a (dok se na iphonu ne isključi automatska sinronizacija sa mobile.me ne može se raditi nikakva sinronizacija preko itunesa sa iphonom (ni automatska ni manualna)). I sada sve radi. Imenik na iphonu je opet pun

Hvala na brzim i dobrim savjetima!
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 13 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.95 Seconds

Provided by iJoomla SEO