Kako skinuti fotke s iPhonea?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako skinuti fotke s iPhonea?

09.05.2009 | 15:16
Dakle, neki dan sam trebao (njemu i sebi) skinuti fotke koje je šogor napravio svojim iPhoneom, na moj MBP. On je korisnik vulgaris, T-com mu je ponudio iPhone za mukte (tj. za skupljene bodove) jer mu se svidio na TV, ali nije ga jailbreakao, niti to želi, niti ga zanima tražiti aplikacije po netu i što ja znam. Nema čovjek vremena. Uglavnom iPhone je onakav kakav je "out of the box".

Kad se, kao takav, spoji kabelom na Windowse, on se sistemu prijavi kao digitalna kamera koju je moguće otvoriti u Windows exploreru i tamo se vide sve fotke koje su snimljene te se iste može vrlo jednostavno prekopirati na HDD i dalje s njima raditi štogod.

Međutim, pod OS X se budi iTunes čim se prišteka iPhone i otvori se ono podešavanje za sinkronizaciju. Ali ja ne želim sinkronizirati taj iPhone sa svojim iTunesima. Želim samo skinuti fotke. Kako to postići?
09.05.2009 | 15:57
Probaj ovo:

www.digidna.net/diskaid/
09.05.2009 | 16:02
Cekaj, sad me bas zanima.
Zar se nemoze killat iTunese i jednostavno mu pristupiti iz Findera?
Ili naprosto iz nekog drugog "donationware" file expolorera?
Ta zatvorenost mi se bas ne svidja u iPod/iPhone -ima. Kao sve u svrhu user frendlinessa a ono kao zatvor itself. Da i zbog DRM-a i DRM-related pitanj je tako no eto ... svejedno mi se ne sviđa da nemrem roštat i kopat po svom strojceku kak mi se svidi.
09.05.2009 | 16:13
Misim da sam iPhoto to može, bez sinkronizacije s Itunesima, a možda i nisam u pravu...
09.05.2009 | 16:14
Nisam nikada probao s tuđim iPhoneom, ali iPhoto bi ga morao vidjeti bez obzira što nije vezan za tvoj stroj.
09.05.2009 | 16:27
Evo ovako to izgleda u freeware programcicu DiskAid:

diskaid.jpg
09.05.2009 | 17:38
Kratko sam ga imao (16G bijeli), ali čini mi se da je lex u pravu.
Otvori iPhoto i onda uštekaj iPhone i trebao bi prebaciti slike.
Možda ima još koja dodatna caka, ali se više ne sjećam.Uglavnom ne sumnjam u tebe, naći ćeš modus!
09.05.2009 | 18:08
Ja to radim ovako.

1. otvorim iPhoto i prebacim slike iz iphone u neki album
2. kreiram mapu na desktopu i slike iz albuma drag&drop u folder
09.05.2009 | 21:08
Hvala svima na odgovorima! Moram priznati da me čudi zašto ne može jednostavno (kad čak i na Windowsima može), kao da si uštekao običan USB stick, al ajde... Važno da može nekako i da nije prekomplicirano...
10.05.2009 | 00:36
Image capture radi savrseno.
Definitivno naj user friendly komad softvera za skidanje fotki sa iPhonea.

10.05.2009 | 10:39
Ma sve 5. Samo meni sa stajališta načela smeta da ti treba ikakav komad SW da bi to napravio. Ako ti ne treba na Windowsima, zašto ti treba na Macu? Da ne kažem da ti ne treba ni za jedan drugi mobitel pod OS X. Jednostavno pošalješ fotku Bluetoothom.
10.05.2009 | 12:46
Na Macu je običaj fotke skidati na tri načina, od toga su 2 "built-in" - Image Capture i iPhoto, a treći je Aperture.

Slažem se da bi bilo mudro da su ostavili mogućnost da se taj dio vidi i kao desktop volume, ali vjerojatno su ocjenili da bi to bilo učenje korisnika lošoj navici - jer mnogi bi to, tada očigledno rješenje, počeli koristiti kao stalno i time zaobiliziti iPhoto koji je vrlo koristan za ljude kojima organizacija i urednost nije jača strana, a takvih je mnogo.

Zanimljiv je i dio s "pravim" foto aparatima - neki pokazuju volume na desktopu, a neki ne. Očigledno ovisi od proizvođača što je želio omogućiti, a što ne.
10.05.2009 | 22:45
Po mom iskustvu, Olympus se pravi (ili se pravio) pametan pa ni na Windowsima ne daje pristup kao na USB stick, nego samo preko svog softwarea. Nijedan drugi ne izvodi takve điđe.

Ovo što si tu, Davore, napisao (da su ukinuli mogućnost da se fotkama pristupi kroz Finder jer je to loša navika i iPhoto je puno bolji za korisnika) je teza kojoj bi se najradije oštro usprotivio (flame, flame, flame ) samo kad bi to imalo ikakve šanse biti konstruktivno. No, s obzirom da ovdje nitko nema nekog upliva na one koji su to odlučili, ispada mlaćenje prazne slame.

Uglavnom, teza me odmah podsjetila na zagrebački hotel "Laguna" (u Kranjčevićevoj) gdje za doručkom poslužuju kavu od cikorije (tzv. "Divku" ), a kad se netko pobuni i zatraži pravu kavu (od kave) u cijeni doručka i da ne mora ići po nju sam na drugi kraj hotela u bar, onda mu kažu "Pa što će vam to, ova vam je ionako zdravija!". Slažem se ja da je zdravija, ali ako 2/3 populacije pije crnu kavu s kofeinom ujutro...
16.09.2009 | 21:34
gdje i kako da skinem image capture?
16.09.2009 | 22:30
Image Capture je dio Mac OS-a od prvog dana. Potraži ga sa spotlightom na kraju krajeva...
17.09.2009 | 01:38
Kada uštekam iPhone u iMaca, automatski mi se otvara iPhoto i pita hoću li importati sve slike koje prikaže ili samo one koje označim.
17.09.2009 | 08:22
samo sto se na holandskom kaze drugacije.ajde sto ja nisam skontao, nego na holanskom forumu ima i holandjana koji su isto pitali kao i ja.
17.09.2009 | 09:16
A što se ne koristiš engleskim?Općenito bi ti bolje za snalaženje, osim ako ga baš ne kužiš, u što sumnjam.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 5 sati
  • jura22: Nema mjesta za ekspanziju jer je tako Apple odlucio. Sigurno bi se mogla graficka ustekati ili vise njih. Mozda memorija i nema smisla.
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.53 Seconds

Provided by iJoomla SEO