Weather
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Weather

22.02.2009 | 18:57
Kada upišem Pula, Croatia dobijem Pluj, Croatia (Istarska), a kada upišem Rijeka, Croatia dobijem Sankt Veit Am Flaum, Primorsko-Go... i dalje se ne vidi.

Kako dobiti temperaturu u Rijeci i Puli?
23.02.2009 | 13:18
ping je napisao:
Kada upišem Pula, Croatia dobijem Pluj, Croatia (Istarska), a kada upišem Rijeka, Croatia dobijem Sankt Veit Am Flaum, Primorsko-Go... i dalje se ne vidi.

Kako dobiti temperaturu u Rijeci i Puli?

Evo sam ponukan tvojim problemom pokusao doznati temperaturu za Rijeku.

Picture-7f5c1ee6fcd981241bbc05bdc439be50.png
23.02.2009 | 13:29
A i Pula je tu negdje...

Picture_001.png
23.02.2009 | 22:54
Rijeka
Rijeka.jpg
23.02.2009 | 22:56
Pula
Pula.jpg
23.02.2009 | 22:58
Jedino razlika koju vidim, je da ti je tvoj iPhone izbacuje rezultate na njemačkom. I ti si na T-comu a ja na Vipu.
24.02.2009 | 14:23
Ja upišem Opatiju i izbaci mi Abbazia. Probaj upisati Pola i Fiume, možda prođe...
24.02.2009 | 14:35
ping je napisao:
Jedino razlika koju vidim, je da ti je tvoj iPhone izbacuje rezultate na njemačkom. I ti si na T-comu a ja na Vipu.

Mozda zato sto sam trenutno u Njemackoj...

Ajd'pogledaj da ti nije Italija negdje u setinzima postavljena.

A vidim da Karlovca recimo uopce nema, ali ima Karlovac Pustara, Osjecko-baranjska zupanija.
10.10.2013 | 13:39
Jabučari,

molim Vaš glas na sljedećem linku kako bi se ispravila povijesna nepravda!

yahoo.uservoice.com/forums/207813-us-wea...t-am-flaum-vs-rijeka

Hvala!
10.10.2013 | 14:02
Bravo Edvarde, netko je zasukao rukave a ne samo kukao.
10.10.2013 | 14:45
A kako da stavim svoj glas? Treba se registrirati? Ili?
BTW, nisi prvi, već je bilo takvih jedno 2-3 pokušaja do sad. Očito ih boli q.
10.10.2013 | 15:02
Glasa se botunom ispod ukupnog broja glasova i treba se logirati ili facebook ili gMail acc.

Znam da je već bilo takvih incijativa, ali ovaj put sam odlučan da idem do kraja!
10.10.2013 | 15:12
Malo mi čudno on to pokazuje. Valjda jesam glasao...
10.10.2013 | 15:12
Na kojem iOSu je taj iPhone? iOS6?
iOS7 nazive gradova piše (konačno) normalno bez obzira na operatera.
10.10.2013 | 15:18
@smayoo Hvala!

@MacSlavko iPhone 5 + iOS7 prikazuje Sankt Veit Am Flaum, ali je greška u bazi Yahoo Weather-a jer se ista greška pojavljuje i na njihovoj stranici. Trazis Rijeku i nađe je kao Sankt Veit Am Flaum.
10.10.2013 | 15:33
Teddy kaže:
@smayoo Hvala!

@MacSlavko iPhone 5 + iOS7 prikazuje Sankt Veit Am Flaum, ali je greška u bazi Yahoo Weather-a jer se ista greška pojavljuje i na njihovoj stranici. Trazis Rijeku i nađe je kao Sankt Veit Am Flaum.

Dao sam cak tri glasa
Medjutim kod mene na iOS6.01 recimo da radi normalno
IMG_0712.PNG
10.10.2013 | 15:42
@jmirakul Prvo zahvaljujem na glasovima.

Recimo, jer razlika u vremenu između Rijeka i Sankt Veit Am Flaum postoji. Pretpostavljam, da Rijeka kupi vrijeme od Omišlja odnosno zračne luke Rijeka gdje trenutno ne kiši, a u Rijeci prolom oblaka.
Naravno da Sankt Veit Am Flaum pokazuje "točno" vrijeme kako je sad u Rijeci.
10.10.2013 | 17:25
Da. To sam ja baš htio napisati. Prijeđeš preko krčkog mosta i on ti kaže da si u Rijeci. A u Rijeci ti kaže da si "am Flaum". Ili, evo, sad sam na Srdočima, a on misli da sam u Opatiji. Ali ajde, opraštam. Po horizontalnoj projekciji, to je bliže Opatiji, nego centru "Flauma".
10.10.2013 | 21:18
iPhone 4S 7.0.2
Screen_shot_2013_10_10_at_20.png
10.10.2013 | 22:12
Eto ti ga... Uzalud je pisati... Tako vjerojatno i oni papci u Yahoou ne kuže što dovraga hoćemo, kad ima Rijeka, Croatia u njihovoj listi...
10.10.2013 | 22:37
smayoo kaže:
Eto ti ga... Uzalud je pisati... Tako vjerojatno i oni papci u Yahoou ne kuže što dovraga hoćemo, kad ima Rijeka, Croatia u njihovoj listi...

Eto, ni ja ne kuzim sto hocete. Kakve veze ima to sto ti prelazis Krcki most sa Yahoo weather za Rijeku. Nigdje se ne spominje da je prikaz aktualnog vremena povezan sa tvojom trenutacnom GPS lokacijom.
Ponovo kazem, upisem Rijeka, Croatia i normalno mi prikaze weather report za Rijeku, a ja se nalazim trenutacno u Zagrebu. WTF
11.10.2013 | 00:18
Evo, ajde po treći put, samo za Zagrepčane...
Lokacija koju Yahoo zove Rijeka, Croatia zapravo je AERODROM Rijeka. Kužiš? Aerodrom. Ne grad. Aerodrom. Na aerodromu dere bura 100 km/h, a u Rijeci npr. ne. Ili obratno. Ili, još češće. U Rijeci pada kiša kao da je biblijski potop, a na aerodromu ni kapi.

A lokacija koju Yahoo zove "Sankt Veit am Flaum" je zapravo grad Rijeka.

Naravno, vama je to sve svejedno iz Zagreba, ali evo, iz neke, valjda, kolegijalnosti - glasajte i vi tamo... Makar i ne kužili... Ha?
11.10.2013 | 01:04
A šta ako recimo.....
11.10.2013 | 01:04
Svaka cast na ideji i trudu! Glasala i ja, 3 komada odmah
11.10.2013 | 01:14
JOHN kaže:
[quote]A šta ako recimo.....
11.10.2013 | 01:49
Teddy kaže:
@jmirakul Prvo zahvaljujem na glasovima.

Recimo, jer razlika u vremenu između Rijeka i Sankt Veit Am Flaum postoji. Pretpostavljam, da Rijeka kupi vrijeme od Omišlja odnosno zračne luke Rijeka gdje trenutno ne kiši, a u Rijeci prolom oblaka.
Naravno da Sankt Veit Am Flaum pokazuje "točno" vrijeme kako je sad u Rijeci.

Oprostite svi ali ovaj kljucan post uopce nisam dozivio na ispravan nacin. Tako je nastala zbrka.
BTW Kako da mi zagrebcanci provjerimo radi li taj Yahoo cirkus weather ispravno. Npr Yahoo kaze da je suncano i 16C, a ides gradom npr. Crnomerec pada kisa. Onda pitas frenda u Dubravi jeli bilo kise danas? - On kaze nije
Jbt nakon sto sam ovo gore napisao isao sam provjerit postoje li posebni podaci za Dubravu odnosno Crnomerec? A kad tamo fakat postoje. Upise se "Zagreb Dubrava" ili "Zagreb Crnomerec".
Ovaj primjer sa Rijekom koji vec traje 4 godine (nisam ni to ranije primjetio) je fakat neozbiljan od strane Yahoo-a. Tko zna koliko jos takvih primjera ima. U svakom slucaju koliko para toliko i muzike.
11.10.2013 | 09:38
smayoo kaže:
[quote]JOHN kaže:
[quote]A šta ako recimo.....
11.10.2013 | 10:49
@Smayoo Hvala Ti na dodatnom objašnjenju!

@All Ono za što se zalažemo najjednostavnije bih opisao ovako:

- da se Sankt Veit Am Flaum, Primorsko-Goranska, Croatia preimenuje u Rijeka, Primorsko-Goranska, Croatia
- da se Rijeka, Croatia preimenuje u Rijeka Airport, Primorsko-Goranska, Croatia ili Omišalj, Primorsko-Goranska, Croatia
(sad sam skužio da je i Omišalj na Yahoo-u unesen krivo, Castelmuschio)
11.10.2013 | 11:08
Ma ima i po Istri takvog fuša. Nažalost.

@John - jasno je da je prognoza - samo prognoza. Aladin je, vjerujem, pouzdaniji, ali većina korisnika, zato što je Apple tako odabrao, koristi yahoo weather. To je jednostavno stvar profesionalnosti. Baš me zanima što bi se dogodilo da jednog jutra ne znam koliko milijuna Parižana na svojim iPhoneovima pročita "LUTETIA" umjesto "Paris"? Ili da u Bratislavi najedamput piše "Požun"? Ili da u Oslu piše "Kristiania"?
Meni se dogodilo da mi jedan stranac veselo izjavi da nije znao da smo i mi promijenili ime grada u njemačko, kao i Rusi (Sankt Petersburg).
11.10.2013 | 17:40
Ovako prikazuje na iOS 7, iPhone 5
image-2084ba86de38d0f9bb2939154e46b48e.jpg
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 15 sati
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.75 Seconds

Provided by iJoomla SEO