kako kontrolirati spajanje na internet na G3
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

kako kontrolirati spajanje na internet na G3

03.12.2008 | 17:38
Donio meni Deda Mraz iPHONE.
Imam ga jedan dan i vec sam spusila tonu love sa racuna. Pojeo mi lovu Internet. Ne moze biti nista drugo jer nisam nikog zvala u tom periodu. Btw ja sam cudak pa sam jos na pre paidu. Ok... E sad... kako ja to kontroliram. Sto me sve spaja na Net i kako da znam kad sam online.
U general settingsima mi pise da sam poslala 147 KB a primila 3,1 MB.
Network:Enable 3G je ON
Cellular data network nema nis upisano (jer sam sad izbrisala APN)
Data roaming je OFF
VPN nije konfiguriran i Wi-Fi nije spojen
Takodjer me zanima sljedece... Skinula sam si aplikaciju (koja je free) WiFinder... E sad... ako on meni nadje mrezu i ja se spojim, hoce li mi skidati lovu i onda? Koliko su meni stvari jasne, nebi smio. I jeli moguce da mi se prikljucuje na Net i krade lovu dok je u iTunsima??
Mozda su nekom ovo bedasta pitanja ali rado bi da mi neko to objasni pa cu i ja bit za koju informaciju pametnija i nece mi curit kune a da ja to ne kontroliram.
unaprijed hvala na odgovoru
  • Dijete
  • Posjetitelj
03.12.2008 | 21:19
glupaca je napisao:

Cellular data network nema nis upisano (jer sam sad izbrisala APN)

S ovime si sama riješila, a to smo već zaključili prek chata.. eh..
03.12.2008 | 23:37
Ne znam koliko se razumijes u WiFi i te sheme pa cu ti objasniti kako stvar hoda.

Naime, u bilo kojoj varijanti kada ides na internet (iTunes, YouTube, Mial, Fring, bilo sta...) ti generiras promet podataka. Znas da ti je aktivna veza na internet kkada ti se ukljuci onaj mali krug gore koji rotira.

Ako si spojena na neki bezicni ruter i dobijes onaj znak (kao 2-3 mala polukruga) znaci da taj generirani promet nece biti obracunat na tvom telefonskom racunu.

Taj WiFinder ne moze nista napraviti sto vec nema tvornicki u telefonu. Skeniraj dostupne mreze, nakaci se na neku slobodnu (koja nema lokot) i surfaj.

U svakoj drugoj varijanti surfanje internet ce teretit tvoj telefonski racun (100kb 10kuna, pljacka ziva). Preporucam da uzmes barem iPhone opciju za 785kn mjesecno, tada imas 512mb prometa za tu lovu.

3G je mozda i bolje da iskljucis (ja jesam), jer ti trosi bateriju, a ako ti neko greskom stisne Google Earth ili YouTube, za par sekundi ti moze potrositi puno kuna vjeruj mi. U takvim situacijama je bolje imati sto sporiju vezu

Ako zelis 100% biti sigurna da ti nece biti naplacen niti jedan kb prometa, prebaci iPhone u Airplane mode u settingsima. Tada ti GSM uopce nece biti aktivan i surfaj do mile volje. Cinjenica da ces za to vrijeme biti nedostupna, ali barem surfas bez straha

Nadam se da sam bar malo pomogao.
04.12.2008 | 00:46
Dijete moje drago, ti si kao i obicno moj spasioc u slicnim situacijama mada sam se posluzila i savjetima sa nekih drugih stranica i jednostavno upisala DISABLED pod APN i sad idem iskljucivo preko WiFia... ukoliko mi zatreba net a nema slobodne mreze lako sve to prepravim.
Eto... nadam se da se vidimo uskoro
kisi kisi

drlovric
puno hvala na pomoci i iscrpnom objasnjenju.
sada mi je sve pod kontrolom i hvalabogu mogu uzivat u iPhonu bez straha od bankrota
p.s.-vidis ono sa Airplane modom je skroz interesantna informacija
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 2 minuta
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, m@xym, marioart, Riba, rkoren5, smayoo, Anonimci (368)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.68 Seconds

Provided by iJoomla SEO