Baterija i Dock
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Baterija i Dock

16.11.2008 | 13:42
Interesira me kako se ponasa baterija kad se stavlja na dock (kad je spojen na komp). Da li smeta bateriji kad se stalno stavlja i skida sa docka, tj. kad se baterija isprazni do pola pa se drzi na dock-u par sati i nenapuni se skroz, pa se opet malo potrosi i opet na dock itd. Smeta li to vijeku baterije jer ciklusi punjenja nisu cijeli i kako se to odnosi na pad kapaciteta same baterije (ili joj to uopce ne smeta i nema nikakav utjecaj).
16.11.2008 | 15:13
Litij polimernim baterijama (kakva je vjerojatno u iPhoneu) to ne smeta na način kako je smetalo NiCd i NiMH (za koje je preporučljivo pražnjenje do dna i punjenje do vrha, radi memorijskog efekta), ali...

Punjive baterije bazirane na litiju imaju životni vijek definiran u ciklusima punjenja-pražnjenja. Svaki novi ciklus započinje promjenom toka struje iz pozitivnog u negativni smjer (dakle, stavljanjem mobitela u dock). Bez obzira koliko kratko punjenje trajalo, idućim stavljanjem u dock započinje novi ciklus. Kad se ostvari neki približno očekivani broj ciklusa, bateriji naglo počne propadati kapacitet (tipa: još prošli tjedan držala je 3 dana, a sad ne može izdržati ni par sati). LiP su u tom smislu nešto bolje od Li-ion, ali sve je to tu negdje.

Po mom iskustvu, uz jedno spajanje na punjač dnevno (u prosjeku - toliko je meni potrebno na SE P1 jer mi je uvijek sve popaljeno: bluetooth, wlan, 3G, nikad manje od 60 min razgovora dnevno...) baterija je nakon godinu - godinu i pol za u smeće. Kad nabaviš novu za 150 kn i zamijeniš je sam, to i nije neki problem.
16.11.2008 | 20:01
Smayoo ima pravo. Recimo da je savijet da se baterija svakih 10tak dana potpuno izprazni i napuni. U principu bolje je sto manje stavljat i skidat s punjaca, ali nije to primarno... Problem s iPhonom je taj sto nakon godinu dana (bar iPhone 2g) pocinjes osijecat da je baterija znatno slabija, a kazu da se nemoze zamijenit...

Mislim da malo paznje ne skodi, ali tko ce znat sta ce bit za godinu, dvije... Mozda neki iPhone 8G koji se puni na tijelesnu temperaturu...

16.11.2008 | 20:22
Može se zamijeniti, ali u servisu.
17.11.2008 | 12:56
dpasaric je napisao:
Može se zamijeniti, ali u servisu.

www.ifixit.com/Guide/iPhone/iPhone-1st-G...Battery/105/9/Page-1

Za one malo spretnije...
14.02.2011 | 20:42
Opet da ne otvaram novu temu

Ugl.zanima me mogu li iPhone uzeti s docka kad god želim ako je spojen na racunalo.
Tj.trebam li svaki put stisnuti tipku eject na iTunesu prije nego ga izvadim s docka.
Npr.to mi se baš danas desilo, iPhone na docku, puni se i zove me netko.

Mislim poznato mi je da ako flash diskove ili obicne diskove iscupas s kompa bez prethodnog
safely removea na Windowsima može rezultirati potpunim gubitkom podataka ili kvarom uređaja.
Pretpostavljam da je tako i kod OS X-a ako se ne napravi eject.

Sad mi nije jasno kako je stvar rješena kod iPhonea i OS X-a.
Dakle mogu li se drugi put odmah javiti na mob bez prethodnog odspajanja uređaja s OS-a?

Isto tako znam da mi se iPod shuffle uvijek prikazivao na desktopu poput USB-a, a iPhone ne...
Zašto?
14.02.2011 | 21:01
Iskreno, ja do sada još ni jednom nisam upotrijebio taj "eject" na iTunesima Nisam čak ni išao za time da to treba kliknuti prije odspajanja, ali nikad nisam zbog toga imao problema. Tako, da po mom iskustvu, nemaš potrebe ništa klikati, već samo odspojiš i ok.
14.02.2011 | 21:44
Hvala Sank na brzom odgovoru!
Ja bedak zaboravio da je Apple u pitanju i da to nije Windows filozofija da moraš napravit 20 koraka da bi odspojio uređaj

U međuvremenu sam taman prije nego si mi odgovorio i sam našao odgovor na Googleu, ali eto karma za brzinu

Ovo je iz uputstva za upotrebu od iPhonea 3G ili 3GS ali ocito vrijedi i za 4.
Kopirat cu dio teksta, možda nekome ko se nađe zbunjen kao ja pomogne

"Disconnecting iPhone from Your Computer

Unless iPhone is syncing with your computer, you can disconnect it from your computer at any time.
When iPhone is syncing with your computer, iPhone shows “Sync in progress.” If you disconnect iPhone before it finishes syncing, some data may not get transferred. When iPhone finishes syncing, iTunes shows “iPhone sync is complete.”
Cancel a sync: Drag the slider on iPhone. If you get a call during a sync, the sync is canceled automatically and you can unplug
iPhone to answer the call. Connect iPhone after the call to finish syncing. "

Dakle ako je i sinkronizacija u procesu, nebi trebalo biti frke. Savršeno!
14.02.2011 | 22:20
Ja koristim iPhone 3G prek 2 godine i imam dock i sve mi je 5 s baterijom. Stvarno sam stalno na njemu i punim ga kak god jer ga nekad spajas radi zike na komp pa se puni...
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 49 minuta
  • zvone: Ljudi imam neke screen protectore za 12 pro i par caseova. Zena ima novi mob a ostali stari dodaci. Ako netko zeli pokupiti na podrucju Zagreba.
  • drlovric: Ja koristim FluidVoice diktiram vise od 70% mailove, kao i text poruka.
  • smayoo: :D
  • Bertone: Ma znam kako diktiranje funkcionira ali iskreno se ne sjećam kada sam zadnji put čuo tišinu :(
  • smayoo: To naravno da ne funkcionira ako više ljudi priča u glas ili ako ti radio svira dok pričaš.
  • Bertone: Ma to sa diktiranjem je pušiona, nevezano za poruke nekidan vozim mamu doma i trebam nešto ženu pa je pokušam nazvati no auto ponavlja da ne razumije,... na kraju sam morao reći mami da malo zašuti :D
  • smayoo: Ne smiješ diktirati kako normalno pričaš. Kad se priča usporeno i jasno razdvaoja riječi, točnost je ≥90%
  • smayoo: :-D
  • Bertone: Znam, zato često i dobijem haiku od poruka :D
  • smayoo: Diktiraj poruke u vožnji. Radi sve bolje.
  • Yonkis: Bertone, ne mogu, vozim. :)
  • Bertone: Eto današnje mladeži, vozi i piše poruke,... ajd se sad sam kazni :)
  • Yonkis: "obaviti", pobjeglo mi, naletio sam na šaht u vožnji.
  • Yonkis: Kloba, ne možemo ti ga MI aktivirati, to moraš sam bavi
  • Kloba: Pozdrav ekipa ima neki znalac da mi aktivira whats app?
  • smayoo: A propos smještanja konektora... :P
  • smayoo: U Beogradu ulazi stari deda sa štapom, klimavo i s mukom u gradski autobus, obrati se vozaču: "Mladiću reci mi gde bih mogao da smestim kosti...?", a vozač na to skoči ljutito: "Nemoj da tebi Kosta smesti!" :D
  • Bertone: Bolje i straga nego kad ga Apple smjesti ispod :D
  • jura22: I smjestila ga straga.
  • smayoo: To je sve EU standardizirala na USB-C. :D
  • jura22: Izgleda da mora biti više od dva konektora!
  • jura22: Landtag Brandenburg ih ke nabrojao: Gejevi, lezbijke, androgini, birodne osobe, trans muškarci, trans žene, rodno promjenjive osobe, rodno kvir osobe, interseksualne osobe, interseksualne žene, interseksualni muškarci, transseksualne osobe, transseksualne žene, transseksualni muškarci, trans osobe, transmuške osobe, transženske osobe, rodno fluidne osobe, panrodne osobe, osobe s dva duha (
  • jura22: Misliš da se smiju stavljati samo muški ili ženski konektori?
  • smayoo: :D
  • Riba: Po muskim i zenskim konektorima.
  • jura22: Zašto ženski robot mora imati sise? U stvari, zašto uopće postoje muški i iženski roboti? Kako ih tazlikovati?
  • smayoo: @bbosnjak, otvori temu u forumu pa pitaj da ti se jave jabučari iz Zagreba ili okolice koji imaju monitor iz te generacije da probaš s njihovom ciglom
  • smayoo: Aha, to ima vanjsku ciglu za napajanje? Pa da, onda svakako treba probati s drugom ciglom prije ikakvog servisa.
  • jura22: Sumnjam. Rekoi su neka nabavim nateriju i onda je budu zamijenili. U stvari, trebao sam je nabaviti, sam zamijeniti i inda njima odnjeti novce.
  • dpasaric: Za Cinemu 23 prvo provjeri da nije samo napajanje, 90% slučajava bude to.
  • Riba: Vjerojatno su pretrpani poslom kao i svi.
  • jura22: Vidim hvalite RAM servis. Ja sam ih pitao za promjenu baterije pa su poceli kolutati s ocima. Kao da su me htjeli otpiliti.
  • jura22: Jok, Ludbreg je centar svijeta.
  • bbosnjak: Jbg. mi Zagrebčani mislimo da smo u cetru svijeta. Hvala na linku.
  • Riba: Kad ljudi ne kazi lokaciju obicno se radi o Zagrebu. :) U tom slucaju preporuka za [link]
  • Riba: A gdje se nalazis?
  • bbosnjak: Imam Apple Cinema Display 23-Inch. Radio je ok do prije mjesec dana i prekrasan je. Imao je jednu crtu mrtvih pisela po sredini ali koga briga kad je tako elegantan i dobru sliku ima. I onda je prestao raditi. Ima li igdje servis koji bi to mogao pogledati i možda popraviti ili bi to možda netko udomio pa se time pozabavio. Ne mogu se natjerati da ga odnesem na glomaznni otpad ko da je neki šte
  • smayoo: [link]
  • Pongy75: Meni se čini i jedno i drugo, app šema. A vaditi se na bilesnu djecu, ako je to uopće istina je krajnje bezobrazno. Ovo mjesto nikad nije bila takva zajednica.
  • drlovric: Ja sam slab na djecu i radio bih pomogao i u ovom konkretnom slucaju. Vec sam to radio ovdje. Samo nisam shvatio kakvu pomoc on ocekuje konkretno. Da skupimo pare za M4 ili da mu ga nekako nadjemo unutar njegovog budzeta. Taj dio mi nije jasan...
  • Pongy75: Napad je najbolja obrana - kad te uberu!
  • Sarek: I stvarno mu nitko nije ništa loše napisao, a on je odmah krenuo u neke obrambene teze
  • Sarek: Meni je isto bilo čudno da na jasno postavljeno pitanje krenu traktati nečega što nema veze s pitanjem. Dva su moguća scenarija ili se čovjek pogubio u svemu i samo se krivo izrazio ili je stvarno neka muljaža. U svakom slučaju trebalo bi objašnjenje od dotičnog člana ili ako je ovo drugo u pitanju neka admini reagiraju
  • jura22: Tu je pitao nesto za MacMini M4 > M4 Pro
  • jura22: [link]
  • Pongy75: Avioni, milioni. kamioni
  • matijazx: -- to je bila prevara. Kolega forumaš mu je htio posuditi svoj Mac, al ovaj nije htio. Scammer.
  • Pongy75: Malo popratiti postove, sve je bez logike. Šarena priča, ima svega.
  • jura22: 8.2.2025. Pise da je sve prebacio s M4 na M4 Pro, ne znam tko je ovdje lud?
  • jura22: Cijela prića je čudna. Pošto se radi o bolesnom djetetu ne želim griješiti dušu.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.63 Seconds

Provided by iJoomla SEO