VIP i 3G
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

VIP i 3G

16.10.2008 | 17:31
OK, mislio sam da sam sve pročitao i da sve znam. I onda me zbunila jedna žena u službi za korisnike od VIP-a. Ona je rekla da preko VIP-a ne mogu korisiti 3G mrežu na iPhonu.

Da li mogu korisititi ili ne?? Nasao sam na njihovoj stranici info o Vipme Broadbandu za koji postoji nekoliko paketa. Jel to ide preko 3G mreze o da li funkcionira na iPhone-u?
www.vipnet.hr/cw/show?idc=8722797

Ako imate vremena, napisite mi sto moram napraviti na iPhonu da bi se na to spojio ako se moze. Prešao bih na pretplatu i uzeo taj paket od 512MB. Jel tko ovdje to koristi i kakva su iskustva?

Thx:)
16.10.2008 | 19:07
Nemam iPhone, javit će se valjda netko tko ima iPhone na VIPnetu i probao je ovo, no meni osobno ovo zvuči kao besmislica.

3G je dosta dobro ispeglan standard (čak je i GPRS već bio) i nisam do sad čuo da postoji neki 3G mobitel koji ne bi htio raditi 3G na VIPnetu ili bilo kojoj drugoj mreži. A dosta me ljudi traže s tim pitanjima jer surfam na mobitelu još od vremena kad je SonyEricsson R380S bio posljednji krik tehnike.

Možda je gospođa htjela reći da ti ne radi live video chat, MMS ili tako nešto? U vezi toga, vidi onaj post s usporednim testom kamena i iPhonea

Offtopično, sjećam se svojevremeno (davne 1987.) kad smo išli u Ljubljanu po moj Commodore 128D kako nam je gospođa u knjižari (tada je to bilo mjesto gdje se kupovalo informatičke potrepštine) odbila prodati 5,25" diskete kategorički tvrdeći kako to nisu diskete za Commodore, nego samo za IBM.

Sjećam se i trgovca iz tršćanskog MetroMarketa koji me pokušao uvjeriti kako lightpen za Commodore 64 sigurno neće raditi na mom televizoru jer je on napravljen isključivo za originalne Commodore monitore.

Ili neandertalca iz jednog ZG computer shopa koji je tamo negdje ranih 90-ih odbio reklamaciju na neispravnog miša s objašnjenjem da nije korišten na "original podlošci".

I tako dalje...

Htjedoh reći, od trgovaca se čovjek svašta nasluša, samo ne baš puno istine...
16.10.2008 | 19:49
Ma izgleda da će raditi, tako mi kažu drugi.

Žena u službi za korisnike od VIP-a je čak rekla da ona ima iPhone i da ga ne može koristiti preko VIP-a za pristup interentu. Ili ne smije davati podatke ili je jako glupa?!? Prije ovo prvo, al nikad ne znaš

Ako netko ima kakvih iskustva s iPhone-om na VIP-u, napišite mi!
16.10.2008 | 20:06
To bi ti trebalo raditi.
Nisam probala, ali ako radi na EDGE, nema razloga da ne radi na 3G. A to što čuješ od podrške bilo koje mreže sve moraš provjeriti x puta.
Vjeruj mi, ja sam u kontaktu s njima na dnevnoj bazi i od 3 uzastopna poziva dobijem 3 različita odgovora, sve ovisi ko ti se tamo javi. Tamo ima studenata sa 3 dana staža koji za ono za što nisu obučeni jednostavno nemaju odgovor pa im je najlaše reći da im nije poznato ili da ne radi.
Oni nemaju Iphone u ponudi i jednostavno nemaju pojma o njemu...
16.10.2008 | 21:26
Ako imaš Vip karticu,trebalo bi raditi.
Do sada sa 098 3G nisam se mogao spojiti na Vip 3G.
To sam probao prije dosta vremena,tako da nije sigurno.Netko će već sigurno znati!
19.10.2008 | 00:03
Ja imam iPhone i radi 3G na VIPu !
Ne moras brinut, radi ko zmaj !
Imam iPhone otvoren iz Trsta
Pozdrav
02.07.2009 | 20:13
Prespavao sam ovaj thread kad je bio aktualan.

Zanima me 3G/VIPme kombinacija (iPhone) - koristim VIPme i povremeno mi zatreba pristup Internetu, a otvorene wi-fi mreže nema u blizini. Postoji li neko praktično rješenje tog problema? Idealno bi bilo da "uključim nešto" i da me VIP pusti na Internet i počne mi cucati pare s VIPme računa. Pretpostavljam da se moram dodatno potruditi da bih im omogućio cucanje para?
02.07.2009 | 20:17
Još jedna sitnica - ovomjesečni BUGov poklon "Vipme Broadband SIM kartica" - uklapa li se ikako u rješenje mog problema ili radi (ako radi) u ili/ili modu (stara kartica za voice, ova kartica za data)?
03.07.2009 | 17:49
ako ti ukljucis 3G i koristis na sim karticu s bonovima, brzo ce ti to otici. ako imas 3.0 FW, skines ipcc za vip i sve radi barem meni, ali ne koristim jer papa lovu dosta brzo
03.07.2009 | 19:03
Nisam još apgrejdao na 3.0, a i nepoznat mi je i ovaj dio sa ipccom - ali pojasnit će mi se, s vremenom.
03.07.2009 | 21:17
Mora raditi, vidi ovdje:
http://www.mackorisnik.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=7653
03.07.2009 | 23:45
Evo, gledam i odlično je ficho to složio, ali ne mogu probati jer ne mogu preskočiti "Update" opciju pa ne mogu doći ni do Check for Updates (moguće da bi me Alt+"Update" odvelo u pravom smjeru, ali nisam trenutno "raspoložen" za update na 3.0 pa, u strahu da se to spontano ne dogodi - ne klikćem).

ficho, ako čitaš, pitanje: zaboravio sam gore napisati da je u pitanju iPhone 3G kupljen u Trstu i nije jailbreakan - zanima me hoće li ovo raditi na dotičnom, pod 2.x, BEZ pretplate (VIPme, ponavljam!) - ako uspijem uploadati ipcc na njega, naravno?

To bi zapravo značilo da mi ne treba nikakva dodatna "Broadband SIM kartica"? Ili možda...?
04.07.2009 | 00:00
OK, vrag mi nije dao mira. Alt+"Update" je pomogao - uspio sam uploadati ipcc. Uredno se pojavio "vip" logo, ali to je ujedno i sve što se dogodilo. Pretpostavljam da je rješenje u 3.x.

Usput, ako nekoga zanima, na 2.2.1 nemam ni mogućnost uklonjanja uploadanog profila: u Settings/General/Profiles mi lista samo moja dva dev profila koja su i prije bila tamo.

Trivije radi - kako se sad riješiti "vip" logića? Nije da smeta, ali svejedno me zanima.
05.07.2009 | 10:32
Stvar je u tome da to nisu standardni profili koje mozes nac drugdje po netu, nego carrier bundleovi koji su aktivni samo kad je kartica tog operatera unutra. Downgradea carrier bundlea nema, ali mogu ti poslat novi bez loga da "upgradeas" s njime ako zelis

Ako vec imas iPhone iz Trsta i nije jailbreakan, zasto ne stavis 3.0 na njega? Il 3.1 odma ako vec imas developer account?

Na 2.X nazalost nece radit (osim ako jailbreakas i instaliras PDAnet ili neki slican program koji to omogucava), ali stvarno ne vidim sto te sprijecava da upgradeas na 3.0, nije valjda ovih par losih komentara na jabucnjaku?
05.07.2009 | 12:52
napravi update, imas otkljucani telefon..neces imat nikakvih frka s otkljucavanjem, a za vecinu problema oko droppanja i sl. ima nekakvih rjesenja..updateas na 3.0 i imas i 3g i sve sto hoces
05.07.2009 | 13:49
iLood, ima rješenja ako ne spada u onu skupinu kojima će wi-fi hardver nepovratno otkazati nakon updatea. A onda to znači putovanje u Italiju, 4 tjedna čekanja, opet putovanje itd... nekako baš i ne izgleda kao razumna opcija.
05.07.2009 | 15:14
dobro, istina, u odgovoru nisam racunao na taj dio updatea..s jedne strane, ko veli da je njegov iPhone jedan od "tih"..a s druge strane, vjerujem da se covjeku ne da zezat..ja sam samo savjetovao sto se tice koristenja 3G-a etc.
05.07.2009 | 22:36
Stvar je u tome da to nisu standardni profili koje mozes nac drugdje po netu, nego carrier bundleovi koji su aktivni samo kad je kartica tog operatera unutra. Downgradea carrier bundlea nema, ali mogu ti poslat novi bez loga da "upgradeas" s njime ako zelis

Zahvaljujem, ali neće trebati - OK mi je ovaj logo (khm, kad da uopće primjećujem da je tamo ), a zavirio sam i prije nego sam instalirao profil u arhivu i package u njoj pa ga mogu i sam tunati ako mi ovaj dosadi.

Ako vec imas iPhone iz Trsta i nije jailbreakan, zasto ne stavis 3.0 na njega? Il 3.1 odma ako vec imas developer account?

Razlog koji je Davor naveo (ujedno i potvrda odgovora iLoodu) - primarno ljenost pod šifrom "ne diraj ako radi". Iako sam u međuvremenu, u pokušaju racionalizacije i natjeravanja samog sebe da ipak "požurim" na 3.0 osmislio odličnu strategiju - došao sam na pola puta u uvjeravanju da će biti dobro ako sve bude radilo nakon 3.0, ali i da će biti još bolje ako crkne (!) jer onda mogu odmah uzeti 3GS. Naravno, sve to pod uvjetom da imam info da je u Trstu dobavljiv isti dan kad odnesem postojeći na popravak. Bez toga upadam u "crnu rupu", a taj dio fakat namjeravam preskočiti.

Na 2.X nazalost nece radit

E, to me zanimalo. OK, sad je sve pod kontrolom, ne moram dalje petljati do 3.0. Dakle, dok se 3GS ne pojavi u trgovini u Trstu i bude nabavljiv "odmah".
05.07.2009 | 23:07
Stvarno mi nije jasno zasto jednostavno ne napravis update. Ne vidim cemu se drzat onog "ako radi ne diraj" kad ti ne radi tethering
06.07.2009 | 00:22
Zato jer mi tethering trenutno treba samo da se "poigram", a telefon i imenik u njemu za život svagdašnji.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 19 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (775)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.09 Seconds

Provided by iJoomla SEO