iPhone?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone?

03.03.2008 | 01:49
Pozdrav!

Vidim da se može preko oglasa nabaviti masu iPhona?
E sad - treabju mi savjeti, kupiti ga ili ne?
1. Jeli zaista toliko bolji od nekog drugog moba (n95 npr.), ili blackberryja?
2. Znam da nema garancije, ali ako se ošteti mogu li ga u powercomu popraviti bez obzira na cijenu?
3. ako powercom nemože ima li tko može?
4. baterija - obzirom da se nemože izvaditi što u slučaju problema s njom?
5. update sotvera?
6. kolika cijena bi bila realna preko oglasa (vidim da je range od 3200-4000+ kn)?
7. jeli stvarno rade preko svih mreža u hr?
8. ima li 16GB vezija za kupiti?
9. iskustva prijedlozi...

Hvala unaprijed
03.03.2008 | 02:16
1. Da.
2. Ne.
3. Nitko kod nas.
4. Ovlašteni servis vani.
5. Nema problema dok postoji crack.
6. To je realno.
7. Da.
8. Ima.
03.03.2008 | 15:26
Ima kod mene 16 Gb
16 Gb + sa malo nadodanog extra softvera za zabavu ...

06.03.2008 | 17:41
Vidim da se nabrajaju kojekakve napredne mogucnosti iPhonea, pa me zanima koliko to kosta u prosjeku?
Zgodno je to za ljude koji nemaju iPod, ali sta se desava, kad ti usred sviranja zazvoni telefon?
06.03.2008 | 20:16
NenadX je napisao:
Zgodno je to za ljude koji nemaju iPod, ali sta se desava, kad ti usred sviranja zazvoni telefon?

Imam iPod Classic, sad mi je delegiran direktno u autu i tam je stalno. Igram se sa iPod Touchem u iščekivanju iPhonea 2.0. I definitivno vrijedi svaku kunu.

A drugo pitanje: daj si truda i browsaj na www.apple.com/iphone/ i pogledaj demo filmove, bit će ti mnogo jasnije.
07.03.2008 | 10:07
Ma znam da vrijedi kao device, ali kako sam skuzio vecina njegovih featurea je naravno vezana za spajanje na internet, a to kosta ponesto.
OK, ima wireless pa se mozes nakaciti na net, ali koliki je dodatak na telefonski racun, koristenje njegovih aplikacija kroz gsm mrezu?
07.03.2008 | 12:06
To ovisi o tvom mobilnom operateru, koliko sam skuzio nisi u HR pa trebas kod njih provjeriti. Ja recimo imam na Vip-u mobile broadband tarifu sa ukljucenih 512 MB prometa sto je vjeruj mi i vise nego dovoljno. Cijena je 43 kn mjesečno. Vjerujem da su vani tarife još jeftinije.
07.03.2008 | 12:42
Ja sad prijavio web and walk kod T-Coma.
M paket - 150 mb prometa mjesecno za 50 kn.
Nadam se da nema nekih začkuljica.
07.03.2008 | 14:07
Belerphone je napisao:
Ja recimo imam na Vip-u mobile broadband
Nije li to tarifa bez glasovne komunikacije? Što baš nije praktično za telefon
07.03.2008 | 17:11
Ne baš kontra, mobile broadband je data tarifa tj EDGE/UMTS imaš hrpu paketa ja imam najslabiji s obzirom da mi ni netreba više (512MB) a imaš 1 GB, 2 GB, 5 ..10 itd
07.03.2008 | 19:52
Ma znam, super je to, al opet, ak vec imam mobitel moglo bi mi past na pamet da ga koristim ponekad za glasovnu komunikaciju
10.03.2008 | 17:49
a ovaj novi update, i te koje kakve aplikacije koje ce se moci skidat, jel se one mogu skidat bez problema ili se iPhone zablokira. kada ce se te aplikacije moci skidat?!?
11.03.2008 | 19:38
Fico to je tarifa koju dodaješ na već postojeću glasovnu pretplatu

ovaj novi update, i te koje kakve aplikacije koje ce se moci skidat, jel se one mogu skidat bez problema ili se iPhone zablokira. kada ce se te aplikacije moci skidat?!?

moći će se skidati bez problema, ne kužim odakle ti da bi one mogle zablokirati telefon. Krajem 6 mjeseca dolazi cijela shema sa Appl Store-om
12.03.2008 | 17:22
Belerphone je napisao:
Fico to je tarifa koju dodaješ na već postojeću glasovnu pretplatu
Oh, onda to VIP stvarno ima loše opisano na službenim stranicama.
12.03.2008 | 17:26
oh da, standardno su mutavi što se tiče objašnjenja, od weba do službe za korisnike.
13.03.2008 | 11:40
Belerphone je napisao:
oh da, standardno su mutavi što se tiče objašnjenja, od weba do službe za korisnike.

Otkad im je šefica Marie Helene otišla na porodiljski VIP je totalno u kurcu. Cure na svim razinama, vidi se da su im u vrhu samo idioti zaposleni.
14.03.2008 | 02:18
Ja sam inače na VIP-u, ali kako sam nezahtjevan korisnik, nemam se što žaliti. No, kolega Jupi je imao veselu epizodu u njihovom shopu prekjučer...
14.03.2008 | 03:48
Da? I ja sam na VIP pretplati, pa me baš zanima... Iako osobno nemam nekih prigovora.
16.04.2008 | 18:56
e baš sam to tražio po forumima. Mislio sam si to uzet u vipu za svoj iphone. Kak si zadovoljan s tim, koja je procedura aktiviranja te opcije? Ajde, ako ti nije teško samo mi to reci u rečenici dvije? Kako pratiš kolko si potrošio i kako postaviš postavke za edge? Hvala, pozz
16.04.2008 | 23:07
Ja to koristim dosta redovno (POP3 mailovi, surfanje) na svom P990 (sorry, ne znam kako se to podešava na iPhone, to će ti valjda netko drugi odgovoriti) i uglavnom dobro radi, ali ima ozbiljnih zamjerki:

1. GPRS/EDGE im je s*anje, šteka, zaglavljuje, puca... Izuzetno često gubi vezu s DNS-om, izuzetno često puca SMTP. Ovo je neizostavno i vrlo često kad si u pokretu (npr. u vožnji), a ipak rjeđe kad si stacionaran. U biti, kad nađeš dobro mjesto u zoni gdje nema puno mobitela onda je podnošljivo. Na UMTS-u svega toga nema, UMTS radi super. Iskustvo ne baziram samo na ovom jednom tipu mobitela, probao sam s mnogima i uvijek je ista priča.

2. Vjerojatno slijedom aljkavog sistem-administriranja izašlo je s vipovih servera u bijeli svijet puno SPAM-a pa su dospjeli na crne liste nekih providera tako da nije nemoguće da nekim ljudima po svijetu jednostavno ne možeš poslati mail (jer ga šalješ preko mail.vip.hr a host primatelja kad vidi tu adresu automatski baca u junk, korisnik ne primi mail, a ti dobiješ obavijest da je server odbio razgovarati s vip-om). Ovo je, meni barem, ozbiljan problem.

3. Služba za korisnike im je uglavnom indolentna, neuka i birokratizirana. Jesam li spomenuo da su spori? Rekord je 43 minute čekanja da se jave na telefon, odnosno 19 dana da odgovore na mail. Ne pretjerujem, majke mi.
17.04.2008 | 01:42
haha

Hvala na trudu koji si uložio da mi malo približiš iskustvo edge-a na vipu. Uglavnom sad znam što da očekujem. Do sad sam imao prilike razgovarat sa susretljivim vipovcima, al da nemaju pojma o ničem - to je istina.

Žena mi je ju vip centru rvo objašnjavala da je to za laptope, onda sam joj pokazao na njihovoj web stranici da piše da se može aktivirati na sim kartici ako si preplatnik, pa je išla pitat kolegu i rekla da baš ako hoću da mogu surfat i preko mobitela...
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 21 sati
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.02 Seconds