iPhone?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone?

03.03.2008 | 01:49
Pozdrav!

Vidim da se može preko oglasa nabaviti masu iPhona?
E sad - treabju mi savjeti, kupiti ga ili ne?
1. Jeli zaista toliko bolji od nekog drugog moba (n95 npr.), ili blackberryja?
2. Znam da nema garancije, ali ako se ošteti mogu li ga u powercomu popraviti bez obzira na cijenu?
3. ako powercom nemože ima li tko može?
4. baterija - obzirom da se nemože izvaditi što u slučaju problema s njom?
5. update sotvera?
6. kolika cijena bi bila realna preko oglasa (vidim da je range od 3200-4000+ kn)?
7. jeli stvarno rade preko svih mreža u hr?
8. ima li 16GB vezija za kupiti?
9. iskustva prijedlozi...

Hvala unaprijed
03.03.2008 | 02:16
1. Da.
2. Ne.
3. Nitko kod nas.
4. Ovlašteni servis vani.
5. Nema problema dok postoji crack.
6. To je realno.
7. Da.
8. Ima.
03.03.2008 | 15:26
Ima kod mene 16 Gb
16 Gb + sa malo nadodanog extra softvera za zabavu ...

06.03.2008 | 17:41
Vidim da se nabrajaju kojekakve napredne mogucnosti iPhonea, pa me zanima koliko to kosta u prosjeku?
Zgodno je to za ljude koji nemaju iPod, ali sta se desava, kad ti usred sviranja zazvoni telefon?
06.03.2008 | 20:16
NenadX je napisao:
Zgodno je to za ljude koji nemaju iPod, ali sta se desava, kad ti usred sviranja zazvoni telefon?

Imam iPod Classic, sad mi je delegiran direktno u autu i tam je stalno. Igram se sa iPod Touchem u iščekivanju iPhonea 2.0. I definitivno vrijedi svaku kunu.

A drugo pitanje: daj si truda i browsaj na www.apple.com/iphone/ i pogledaj demo filmove, bit će ti mnogo jasnije.
07.03.2008 | 10:07
Ma znam da vrijedi kao device, ali kako sam skuzio vecina njegovih featurea je naravno vezana za spajanje na internet, a to kosta ponesto.
OK, ima wireless pa se mozes nakaciti na net, ali koliki je dodatak na telefonski racun, koristenje njegovih aplikacija kroz gsm mrezu?
07.03.2008 | 12:06
To ovisi o tvom mobilnom operateru, koliko sam skuzio nisi u HR pa trebas kod njih provjeriti. Ja recimo imam na Vip-u mobile broadband tarifu sa ukljucenih 512 MB prometa sto je vjeruj mi i vise nego dovoljno. Cijena je 43 kn mjesečno. Vjerujem da su vani tarife još jeftinije.
07.03.2008 | 12:42
Ja sad prijavio web and walk kod T-Coma.
M paket - 150 mb prometa mjesecno za 50 kn.
Nadam se da nema nekih začkuljica.
07.03.2008 | 14:07
Belerphone je napisao:
Ja recimo imam na Vip-u mobile broadband
Nije li to tarifa bez glasovne komunikacije? Što baš nije praktično za telefon
07.03.2008 | 17:11
Ne baš kontra, mobile broadband je data tarifa tj EDGE/UMTS imaš hrpu paketa ja imam najslabiji s obzirom da mi ni netreba više (512MB) a imaš 1 GB, 2 GB, 5 ..10 itd
07.03.2008 | 19:52
Ma znam, super je to, al opet, ak vec imam mobitel moglo bi mi past na pamet da ga koristim ponekad za glasovnu komunikaciju
10.03.2008 | 17:49
a ovaj novi update, i te koje kakve aplikacije koje ce se moci skidat, jel se one mogu skidat bez problema ili se iPhone zablokira. kada ce se te aplikacije moci skidat?!?
11.03.2008 | 19:38
Fico to je tarifa koju dodaješ na već postojeću glasovnu pretplatu

ovaj novi update, i te koje kakve aplikacije koje ce se moci skidat, jel se one mogu skidat bez problema ili se iPhone zablokira. kada ce se te aplikacije moci skidat?!?

moći će se skidati bez problema, ne kužim odakle ti da bi one mogle zablokirati telefon. Krajem 6 mjeseca dolazi cijela shema sa Appl Store-om
12.03.2008 | 17:22
Belerphone je napisao:
Fico to je tarifa koju dodaješ na već postojeću glasovnu pretplatu
Oh, onda to VIP stvarno ima loše opisano na službenim stranicama.
12.03.2008 | 17:26
oh da, standardno su mutavi što se tiče objašnjenja, od weba do službe za korisnike.
13.03.2008 | 11:40
Belerphone je napisao:
oh da, standardno su mutavi što se tiče objašnjenja, od weba do službe za korisnike.

Otkad im je šefica Marie Helene otišla na porodiljski VIP je totalno u kurcu. Cure na svim razinama, vidi se da su im u vrhu samo idioti zaposleni.
14.03.2008 | 02:18
Ja sam inače na VIP-u, ali kako sam nezahtjevan korisnik, nemam se što žaliti. No, kolega Jupi je imao veselu epizodu u njihovom shopu prekjučer...
14.03.2008 | 03:48
Da? I ja sam na VIP pretplati, pa me baš zanima... Iako osobno nemam nekih prigovora.
16.04.2008 | 18:56
e baš sam to tražio po forumima. Mislio sam si to uzet u vipu za svoj iphone. Kak si zadovoljan s tim, koja je procedura aktiviranja te opcije? Ajde, ako ti nije teško samo mi to reci u rečenici dvije? Kako pratiš kolko si potrošio i kako postaviš postavke za edge? Hvala, pozz
16.04.2008 | 23:07
Ja to koristim dosta redovno (POP3 mailovi, surfanje) na svom P990 (sorry, ne znam kako se to podešava na iPhone, to će ti valjda netko drugi odgovoriti) i uglavnom dobro radi, ali ima ozbiljnih zamjerki:

1. GPRS/EDGE im je s*anje, šteka, zaglavljuje, puca... Izuzetno često gubi vezu s DNS-om, izuzetno često puca SMTP. Ovo je neizostavno i vrlo često kad si u pokretu (npr. u vožnji), a ipak rjeđe kad si stacionaran. U biti, kad nađeš dobro mjesto u zoni gdje nema puno mobitela onda je podnošljivo. Na UMTS-u svega toga nema, UMTS radi super. Iskustvo ne baziram samo na ovom jednom tipu mobitela, probao sam s mnogima i uvijek je ista priča.

2. Vjerojatno slijedom aljkavog sistem-administriranja izašlo je s vipovih servera u bijeli svijet puno SPAM-a pa su dospjeli na crne liste nekih providera tako da nije nemoguće da nekim ljudima po svijetu jednostavno ne možeš poslati mail (jer ga šalješ preko mail.vip.hr a host primatelja kad vidi tu adresu automatski baca u junk, korisnik ne primi mail, a ti dobiješ obavijest da je server odbio razgovarati s vip-om). Ovo je, meni barem, ozbiljan problem.

3. Služba za korisnike im je uglavnom indolentna, neuka i birokratizirana. Jesam li spomenuo da su spori? Rekord je 43 minute čekanja da se jave na telefon, odnosno 19 dana da odgovore na mail. Ne pretjerujem, majke mi.
17.04.2008 | 01:42
haha

Hvala na trudu koji si uložio da mi malo približiš iskustvo edge-a na vipu. Uglavnom sad znam što da očekujem. Do sad sam imao prilike razgovarat sa susretljivim vipovcima, al da nemaju pojma o ničem - to je istina.

Žena mi je ju vip centru rvo objašnjavala da je to za laptope, onda sam joj pokazao na njihovoj web stranici da piše da se može aktivirati na sim kartici ako si preplatnik, pa je išla pitat kolegu i rekla da baš ako hoću da mogu surfat i preko mobitela...
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 11 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.13 Seconds

Provided by iJoomla SEO