IPhone12 legalan,zaboravkjeni podaci za prijavu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

IPhone12 legalan,zaboravkjeni podaci za prijavu

09.02.2025 | 14:26
peraja@ kaže:
…starija osoba koja ima iphone(navodno zna formirati ga jer i sama ima iphon) joj je postavila,mala je to zapisivala na papir kojeg je zagubila.
A to je email tad formiran,nije neki prije korišten(taj uzrast znaš i sam ne koristi mail za komunikaciju)tako da sve kombinacije koje je probala po sjećanju ne pale.

Pa zar ni ta starija osoba nema sjećanje koja bi mogla biti E-mail adresa?
Svejedno da se i prisjeti, tko će se sjetiti lozinke?
Bez adrese i lozinke sve ove naše prepiske ne vrijede. Možda maloj dođe iznenada, iz čistog mira, možda se sjeti kada joj prođe stres i pritisak. Ono na čemu možeš ustrajati jest dokazivati to sa računom.
Ovo je škola svima nama, da uvijek mora postojati fizički i još nekakav backup jer zapisivanje na papirić i to samo na jedan papirić, nije dovoljno.
Ako se jednom i riješi ova zavrzlama zasigurno ćeš znati cijeniti sustav zaštite koju je postavio sam Apple, u slučaju stvarnog gubitka telefona ili krađe.
I moja mala (mlađa je od tvoje) ima isto iPhone ali sam ga ja podesio ali mene samo strah da ga ne razbije ili izgubi. Zapravo više me strah da ga razbije da ga ne može koristiti.
09.02.2025 | 15:55
@peraja@

Nemam iskustava sa Apple devices programom, ali sudeći po poruci o grešci, nedostaje ti driver za iPhone.
Inače, taj driver se standardno instalirao prilikom instalacije iTunes-a (programa koji je, između ostalog, prije korišten za spajanje iPhone-a na kompjuter.

Postoje i drugi programi, kao npr. 3U Tools, sa kojima može i instalirati driver, i flash-ati firmware, ali ti to u sadašnjoj situaciji "ne igra" jer je uređaj zaključan na account za koji nemaš podake.

Eventualno bi mogao probati izbaciti uređaj iz Recovery moda bez flashanja.

Spoji mobitel kabelom na kompjuter, a zatim:
- pritisni i otpusti tipku Volume Up
- pritisni i otpusti tipku Volume Down
- pritisni tipku za paljenje iPhone-a i drži je do pojave Apple logo-a a zatim je otpusti

Nakon toga, iPhone bi trebao izaći iz recovery moda i trebao bi se normalno upaliti.
Ako se to ne dogodi, onda je ipak firmware oštećen i portrebno je napraviti restore firmware-a (koji te, nakon flashanja i paljnja uređaja neće pustiti dalje ako ne znaš Apple ID podatke).
10.02.2025 | 08:13
Kako je izgledala kutija iPhonea kad je kupljen? Čini mi se da nije baš jednostavno zapakirati telefon da izgleda kao da nikad nije ni otvaran. Ako je kutija tvornički zatvorena, mala je šansa da ga je netko prije koristio. Refurbished telefoni dolaze bez originalnog pakiranja. Dobio sam refurbished telefon nakon što mi je krepao novi iPhone kupljen u A1, i bio je samo zamotan u zaštitno pakiranje, bez ikakvih dodataka. USB kabel i ostale pripadajuće điđe su mi ostale od novog iPhonea.
10.02.2025 | 09:23
Tvorničko pakiranje refurbished uređaja je najmanji problem, barem onima koji se time bave (prodajom polovnih uređaja pod nove), tako da ćeš po pakiranju teško skontati da se radi o polovnom uređaju.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan
  • drlovric: Ma ide to bez problema. Ja sam uvijek azurirao sve strojeve prvi dan. Nisam imao problema, ali generalno nije pametno :)
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgleda da izlazi oko 19.00 sati po našem vremenu. Očekuje ze velika gužva prilikom downloada
  • dpasaric: Možda za neki nebitni stroj za početak...
  • dpasaric: Ne znam, ja ne bih žurio. :)
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.91 Seconds