iPhone vs Nokia N95 8GB
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone vs Nokia N95 8GB

28.11.2007 | 08:16
pozdrav macovci!!!

Nokia N95 8GB (u mobisu cijena cca 6700kn) trenutno jedan kako kažu od najjačih mobitela na tržišu, planiram mijenjati mobitel no malo sam skeptk po pitanju iPhonea,još uvijek čekam da izađe kod nas u prodaji, a to je nekih mjesec dana,stoga molim one koji imaju iskustva s iPhoneom da nešto konkretno napišu njihovo mišljenje o tom uređaju nebi li mi olakšali u ovoj odluci, da li je vrijedno čekati,a i isplativost uloženih financija!!!

više o Nokia N95 www.nokia.com.hr/id100601.html

Hvala!!!
28.11.2007 | 09:20
Mjesec dana? Bit će to daleko više. iPhone? Kada ga prvi put uzmeš u ruku radiš s njim kao da ga imaš godinama. Sve ostalo je manje bitno.
28.11.2007 | 18:34
Ja sam ga uzeo za 269£ minus 25£ VAT sta je daleko manje od 6700kn koliko kosta Nokia N95. Isto tako mislim da je iPhone neusporedivo bolji, ipak je to MultiTouch koji nas svih baca na guzicu i OSX koji jednostavno radi. Kad sam ga uzeo u ruke ova naslovnica mi je postala puno jasnija.
28.11.2007 | 18:49
osobno vise volim mobitele sa normalnim tipkama...jednostavno zato jer puno pisem poruke, a to onda mogu raditi bez gledanja...sto je na iPhoneu nezamislivo (ili ne?)

prednost iPhonea mi je za sada prvenstveno u veelikom ekranu, i tako fluidnom surfanju internetom koje nije moguce postici bez touch-screena..
28.11.2007 | 20:08
iPhone možeš kupiti u oglasniku za 3900 kuna.
Moje jedino negativno iskustvo ako se to tako može reći je trajanje baterije, koju će ti iphone pocuclati u 2 dana ako voliš gradom hodati i skidati mailove, surfati, google-mapati, ipodati, iphotati,...i pokazivati znatiželjnicima kako radi ajfon:), ok, ovo zadnje dop**di nakon 2 dana Sve u svemu stvarno sjajan uređaj. Ako ga kupiš neće ti biti žao. E da i još nešto, ako ga kupiš: ili izlijeći distoniju neuro vegetativu (znojenje ruku) za to je dobar i Persen tableta na biljnoj bazi ili se navikni nositi krpicu koju dobiješ u pakovanju. Nevjerojatno je kako (moji) prsti ostavljaju otiske

lp,

ray
29.11.2007 | 03:43
Ja sam kupio iphone prije mjesec dana i imam samo rječi pohvale. Platio sam ga 4800 kuna (iskreno, nije mi bilo lako), ali vrijedilo je svake kune.
Jedina zamjerka je što nema baš dorađen izbornik (nedostaju neke stvarno korisne funkcije), baterija i nije baš tako loša.
29.11.2007 | 06:38
šta mislite o kupnji iphona u austriji pa ga kasnije prebacit na našu mrežu
29.11.2007 | 06:53
pa jeli dosao u austriju, ili kad dolazi? Ajde ako netko ide u London da mu dam novce da mi ga donese...
29.11.2007 | 19:06
Igrao sam se s N95 vulgaris verzijom, skoro pa odma kad je izašla. Sučelje katastrofa, double slide treba dobrih minutu da dođe sebi i prikaže sliku, a kamo li da se koristi, GPS ne radi - u fineprintu je da zahtvjeva mape od operatera ! (Predpostavljam da je ovo vezano za tehnologiju Vipa od prije par godina kad su uveli opciju - \"pozicioniraj me\"). I još masa masa drugih zamjerki telefonu. Nokija me razočarala još prije par godina, a predpostavljam da je tih 8 GB koje su ugurali samo još jedan od glupih poteza. Sa iPhonom se nisam igro, niti ne mislim dok ga ne uzmem
29.11.2007 | 22:31
e sad meni nije jasno. na uk sajtu vele da ga se moze kupit samo u pretplatu... i kako to sad? da ga kupim i rabim ovdje...
30.11.2007 | 03:23
Udjes u Apple store ili neki od O2 shopova, kupis iPhone i zamolis za formular TaxFree, na carini ti vrate 25 £, kad dodjes doma napravis Jailbrake i strpljivo cekas unlock za OOB 1.1.2 verziju. Ako neces cekat besplatni unlock das 50 € za TurboSIM i sve radi.
30.11.2007 | 06:26
veri najs. a otprilike je ista situacija i u amerikama ili ?
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 19 sati, 34 minuta
  • Yonkis: 1 i 2TB iPhonei su sporiji tj koriste sporiju memoriju nego 256 i 512GB [link]
  • Yonkis: Novosti od Applea: [link]
  • mbp2009: meni je odmah nakon updatea na 27 rc baterija dosta bolje
  • Yonkis: CoffeePod - drži ga prikopčanog na punjaču, bez LowPowerModea. I što manje ga koristiti, prčkati po iPhoneu.
  • Yonkis: navodno prijašnja 2 updatea, 26.5.1 je već započeo pripremu indexiranja, 26.5.2 popravio bug da se update može skinuti preko non-WiFi mreže, a indexiranje može potrajati 2-3 dana, ovisi o količini aplikacija i podataka
  • CoffeePod: iOS27 fenomenalan. Baterija loša dok se ne indexira
  • ping: Kad klikneš na tipku odaberi kod iPhone DUO. Na kratko se pojavi cijena. 999.999,99 €
  • Yonkis: Nisu se još usaglasili koliko bubrega će koštati. 6 ili 9, a možda čak i 11.
  • stefanjos: jel tako tesko istyleu cijenu izbaciti za duo. haha mislim nije mi zivotne vaznosti
  • Borisone: Iako je puni broj, update nije tako značajan kao prošlih godina. Da nema Siri AI (za neka tržišta, ne i naše) ne bi imali o čemu pisati.
  • Yonkis: Jel’ se netko ažurirao na iOS 27?
  • stefanjos: to im je goalgetter pa su trebali
  • Borisone: Čudno da je samo Apple TV stigao. Obično regionalno postane dostupan s još nekim od Apple media servisa (One, Books, ...)
  • CoffeePod: Zna neko kako dobit novu siri na Golden Gate?
  • CoffeePod: Uf odmah sam se pretplatio!
  • Pongy75: Bez HR titlova
  • matijazx: Apple TV je stiglaaaa
  • mbp2009: Reduce transparency zapravo ukloni veliku vecinu tog. Jos ima taj stakleni dio na npr semaforu, ali ukloni se transparentnost opcenito
  • mbp2009: lijepo to sve izgleda, ali generalno mi se cini da trosi bateriju ipak vise
  • mbp2009: instalirao sam ja, iskreno, malo je dosadno pa sam skratio i stavio ono reduce transparency
  • Yonkis: Mislim da stakleni efekt ostaje do sljedećeg desetljeća. Onda možda pređu na kromi ili polirani čelik look. :)
  • smayoo: Što se mene tiče, za taj "fićr" imam zero tolerance. "Podnošljivo" nije dovoljno dobro. :/
  • dpasaric: Ublažili su ga dosta, pa je navodno podnošljivo.
  • smayoo: Ako jesu, možda bih se za odvažio instalirati ga pa testirati
  • smayoo: Jesu li odustali od onog horror liquid shit UI-ja?
  • dpasaric: Za Golden Gate je potreban Appleov M hardver, a ja sam još na Intelu, tako da nemam načina to osobno testirati.
  • dpasaric: Nismo imali recenziju nekog MacOS-a jako jako dugo, valjda je zadnji koji je to zaista zaslužio bio 10.6 Snow Leopard! :)
  • IkoIko: Hoćemo li dobiti osvrt na macos golden gate?
  • dpasaric: Eto osvrt na naslovnici, pa komentirajte, baš me zanima tko će ga prvi kupiti na Jabučnjaku! :)
  • dpasaric: Ma ok, to nije ništa novo, i prije su imali to tako, ali da, slažem se da je to pretjerano i jako "američki"... :)
  • m@xym: Ovaj keynote, k'ooo da ga je pisao Trump... svaka druga riječ im je: "amazing".
  • drlovric: I ja isto. Bas se radujem :)
  • IkoIko: Gledat ću, a i popratiti obvezni članak ovdje ;)
  • dpasaric: Ali ovaj bi konačno mogao biti zanimljiv! :) Mene zanima HomePad kao novi hardver za domomatiku!
  • smayoo: Jedva čekam da ga propustim, kao i sve prethodne. :)
  • dpasaric: Večeras u 19h Apple Keynote! :)
  • smayoo: Heto. Mikrofon ocvikan. Precizno. Elektroničarskim cvikama... :)
  • smayoo: Hvala ti, istražit ću.
  • Yonkis: Hocu reći zvuk dopire do mikrofona i preko vibracija drugih površina, plastika, ne samo preko rupice od mikrofona. Vidi na 52 minuti [link]
  • Yonkis: Mislim da ti to neće biti dovoljno. To kao kad začepiš uho prstom, ti svejedno možeš prepoznati riječi a taj mikrofon je jaaaako osjetljiv, prepozna govor iz druge sobe.
  • smayoo: Imam ja, hvala ti na infomaciji. Korištenje mikrofona sam isključio u postavkama odmah out of the box, a za svaki slučaj mikrofon pokrio UHU patafixom. :)
  • Yonkis: Ima li netko doma LG-ev smart TV? [link]
  • IkoIko: Za powermacove, idem ih danas pogledati pa vam javim!
  • Borisone: Na hrvatskom jeziku: [link]
  • Borisone: About Spotlight indexing and search results on Apple devices [link]
  • Miki9890: Poz! ima li smisla skinuti 26.6.1 na iPhoneu 13 mini radi spotlight indexinga? Da li je to samo za siri Ai kojeg ionako neću imati i hoće li indexirati opet kad prijeđem na 27? trenutno sam na 18-ici
  • Piko: ja bi drugi .... da li rade ?
  • Riba: Pogotovo ako je zracno hladjen.
  • Riba: Mene zanima jedan!
  • IkoIko: Pozdrav zanima li ikog dva powermaca g5?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.58 Seconds

Provided by iJoomla SEO