iPhone 15 Max Pro / slow motion izgleda čudno
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 15 Max Pro / slow motion izgleda čudno

04.05.2024 | 15:13
Pozdrav, neznan ima li ko slicnih problema... kad gledan slow motion video koji sam snimio, izgleda "iztrzano" i ne reproducira ga glatko kao na prijasnjim iPhoneovima koje sam imao. Nije bitno koju rezoluciji ili fps namjestim, uvijek izgleda isto tj lose ????‍♂️

Hvala unaprijed!
06.05.2024 | 07:47
Koliko slobodnog prostora imaš na iPhoneu? Možda je prostor vrlo fragmentiran, pa ima problem s brzinom pristupa kada je video u pitanju?
06.05.2024 | 08:47
Imam ja taj telefon i sad sam prvi put snimio slo-mo i meni se to čini ok, tj. pošto nikad ranije nisam tak snimao nisam siguran treba li biti bolje i pošto sam ga zatim gledao na telefonu trebam li ga prebaciti na komp pa tamo gledati?
06.05.2024 | 20:44
Imam 170GB, nebi trebalo biti do toga ????‍♂️
06.05.2024 | 20:45
A meni izgleda cudno na mome. Ako mozes uploadati pa da pogledam? Thanx
06.05.2024 | 22:42
A kako izgleda tvoj slo-mo na drugom iPhoneu, kad ga Airdropaš tamo?
06.05.2024 | 22:43
konx kaže:

a možemo mi li mi vidjeti tvoj?
08.05.2024 | 09:25
konx kaže:

www.delovski.hr/Movies/IMG_3302.MOV

Jučer snimljeno, mislio sam kasnije snimit i nešto pametnije ali sam zaboravio. Danas je opet bezvezno vrijeme i tko zna hoće li se sunce pojaviti.

Zanimljivo kako po noći svijetla bljeskaju. Možda je to normalno zato što snima 240 fps, barem tako stoji u Settings -> Camera.

www.delovski.hr/Movies/IMG_3295.MOV

Ovo je isto slow motion iako se ništa ne miče pa je to teško vidjeti. Stavljam video samo zbog bljeskajućeg svijetla.

Ovo je od prekjučer, zanimljiva je ta kamera. Ima opaki zoom ali kad snimam slo-mo ne dozvoljava puni zoom i nekako je sve zrnato. Otraga ima tri otvora - tri kamere pa tko zna koju za što koristi.
08.05.2024 | 09:42
Svjetla bljeskaju zbog frekvencije struje gradske mreže (50 hz). Oko ljudsko je "tromo" pa ne vidi tu frekvenciju ali kada se snimi u slow-u tada je to vidljivo.
08.05.2024 | 10:27
Air kaže:
Svjetla bljeskaju zbog frekvencije struje gradske mreže (50 hz). Oko ljudsko je "tromo" pa ne vidi tu frekvenciju ali kada se snimi u slow-u tada je to vidljivo.

To ja kužim u teoriji mada je zanimljivo kako se stvar manifestira - na slow videu svijetla bliješću otprilike dva ili tri puta u sekundi a očekivao bih onda oko pet - krivo brojim? A bome blješću i na samom početku videa dok još nije slow-mo.

Isto tako nije mi baš jasan žmigavac auta na prvom videu. To bi trebala biti istosmijerna struja ili kroz auto isto ide izmjenična? Mislim, u igri su generator/alternator i akumulator pa ne znam kako se to dalje hendla po autu. Bilo bi logično da svi uređaji trebaju istosmjernu ali evo, nisam o tome nikad razmišljao niti nekog pitao.
08.05.2024 | 13:17
Ako je svjetlo na autu LED, možda je napajano "choppanim" istosmjernim naponom, radi regulacije intenziteta.
09.05.2024 | 14:15
Isto izgleda i preko air dropa. Evo link na moj vdeo: we.tl/t-0D1PC45jhQ
09.05.2024 | 15:53
Jesi li ti to jako brzo mahao rukom pa je onda na slow motionu to ispalo kao da mašeš rukom normalnom brzinom?
Ako jesi, rekao bih da je to "trzavo" micanje jednostavno posljedica što mičeš rukom jako brzo pa je ekspozicija svakog pojedinog framea preduga za brzinu micanja ruke i onda imaš takve "trzaje" (stroboskopski efekt, recimo)
09.05.2024 | 20:15
Tome i sluzi slow-motion. Bavim se video produkciijom 20 godina i valjda znam kako treba izgledat snimka od 240fps. Sta san treba drzat ruku mirno? ????
14.05.2024 | 12:38
Imaš kakav slo-mo od prije?
Pa da usporediš exif? Možda tamo vidiš neku razliku? Stvarno ne znam, ne izgleda mi trzavo baš ali vjerujem ti na riječ da ti se ne sviđa.
14.05.2024 | 12:52
konx kaže:
Tome i sluzi slow-motion. Bavim se video produkciijom 20 godina i valjda znam kako treba izgledat snimka od 240fps. Sta san treba drzat ruku mirno? ????

Aha, ti zapravo sve znaš, samo si ovamo došao na ćakulu. Ja sam stekao krivi dojam da ti treba pomoć pa sam, eto, pokušao pomoći. Oprosti, neće se ponoviti.
14.05.2024 | 15:13
konx kaže:
Isto izgleda i preko air dropa. Evo link na moj vdeo: we.tl/t-0D1PC45jhQ

Ovo nije slowmotion.

Samo da kažem, iako ovo vjerojatno i znaš, kada uključiš snimanje slowmotiona na iPhonu prvih par sekundi nije slow motion. Nakon tih par sekundi počinje snimati slowmotion.

Ovo je možda tih prvih par sekundi?
14.05.2024 | 18:42
Evo upravo sam isprobao i točno kako smayo kaže.
Možeš to i experimentalno / matematički dokazati; ako rukom mašeš npr. 4 puta u sekundi, i uključiš snimanje 240 fps, kako će ti pokret na videu izgledati?
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 50 minuta
  • smayoo: A propos smještanja konektora... :P
  • smayoo: U Beogradu ulazi stari deda sa štapom, klimavo i s mukom u gradski autobus, obrati se vozaču: "Mladiću reci mi gde bih mogao da smestim kosti...?", a vozač na to skoči ljutito: "Nemoj da tebi Kosta smesti!" :D
  • Bertone: Bolje i straga nego kad ga Apple smjesti ispod :D
  • jura22: I smjestila ga straga.
  • smayoo: To je sve EU standardizirala na USB-C. :D
  • jura22: Izgleda da mora biti više od dva konektora!
  • jura22: Landtag Brandenburg ih ke nabrojao: Gejevi, lezbijke, androgini, birodne osobe, trans muškarci, trans žene, rodno promjenjive osobe, rodno kvir osobe, interseksualne osobe, interseksualne žene, interseksualni muškarci, transseksualne osobe, transseksualne žene, transseksualni muškarci, trans osobe, transmuške osobe, transženske osobe, rodno fluidne osobe, panrodne osobe, osobe s dva duha (
  • jura22: Misliš da se smiju stavljati samo muški ili ženski konektori?
  • smayoo: :D
  • Riba: Po muskim i zenskim konektorima.
  • jura22: Zašto ženski robot mora imati sise? U stvari, zašto uopće postoje muški i iženski roboti? Kako ih tazlikovati?
  • smayoo: @bbosnjak, otvori temu u forumu pa pitaj da ti se jave jabučari iz Zagreba ili okolice koji imaju monitor iz te generacije da probaš s njihovom ciglom
  • smayoo: Aha, to ima vanjsku ciglu za napajanje? Pa da, onda svakako treba probati s drugom ciglom prije ikakvog servisa.
  • jura22: Sumnjam. Rekoi su neka nabavim nateriju i onda je budu zamijenili. U stvari, trebao sam je nabaviti, sam zamijeniti i inda njima odnjeti novce.
  • dpasaric: Za Cinemu 23 prvo provjeri da nije samo napajanje, 90% slučajava bude to.
  • Riba: Vjerojatno su pretrpani poslom kao i svi.
  • jura22: Vidim hvalite RAM servis. Ja sam ih pitao za promjenu baterije pa su poceli kolutati s ocima. Kao da su me htjeli otpiliti.
  • jura22: Jok, Ludbreg je centar svijeta.
  • bbosnjak: Jbg. mi Zagrebčani mislimo da smo u cetru svijeta. Hvala na linku.
  • Riba: Kad ljudi ne kazi lokaciju obicno se radi o Zagrebu. :) U tom slucaju preporuka za [link]
  • Riba: A gdje se nalazis?
  • bbosnjak: Imam Apple Cinema Display 23-Inch. Radio je ok do prije mjesec dana i prekrasan je. Imao je jednu crtu mrtvih pisela po sredini ali koga briga kad je tako elegantan i dobru sliku ima. I onda je prestao raditi. Ima li igdje servis koji bi to mogao pogledati i možda popraviti ili bi to možda netko udomio pa se time pozabavio. Ne mogu se natjerati da ga odnesem na glomaznni otpad ko da je neki šte
  • smayoo: [link]
  • Pongy75: Meni se čini i jedno i drugo, app šema. A vaditi se na bilesnu djecu, ako je to uopće istina je krajnje bezobrazno. Ovo mjesto nikad nije bila takva zajednica.
  • drlovric: Ja sam slab na djecu i radio bih pomogao i u ovom konkretnom slucaju. Vec sam to radio ovdje. Samo nisam shvatio kakvu pomoc on ocekuje konkretno. Da skupimo pare za M4 ili da mu ga nekako nadjemo unutar njegovog budzeta. Taj dio mi nije jasan...
  • Pongy75: Napad je najbolja obrana - kad te uberu!
  • Sarek: I stvarno mu nitko nije ništa loše napisao, a on je odmah krenuo u neke obrambene teze
  • Sarek: Meni je isto bilo čudno da na jasno postavljeno pitanje krenu traktati nečega što nema veze s pitanjem. Dva su moguća scenarija ili se čovjek pogubio u svemu i samo se krivo izrazio ili je stvarno neka muljaža. U svakom slučaju trebalo bi objašnjenje od dotičnog člana ili ako je ovo drugo u pitanju neka admini reagiraju
  • jura22: Tu je pitao nesto za MacMini M4 > M4 Pro
  • jura22: [link]
  • Pongy75: Avioni, milioni. kamioni
  • matijazx: -- to je bila prevara. Kolega forumaš mu je htio posuditi svoj Mac, al ovaj nije htio. Scammer.
  • Pongy75: Malo popratiti postove, sve je bez logike. Šarena priča, ima svega.
  • jura22: 8.2.2025. Pise da je sve prebacio s M4 na M4 Pro, ne znam tko je ovdje lud?
  • jura22: Cijela prića je čudna. Pošto se radi o bolesnom djetetu ne želim griješiti dušu.
  • marioart: izgelda da je obrisana... ja sam se ponudio za pomoc dvaput, ali sam izignoriran... cudna situacija
  • jura22: Gdje je tema o M4 MM za onu curicu?
  • Gjuroo: @Yonkis: Otvori temu... :D
  • Yonkis: Zašto su plavuše a onda nakon njih riđokose tako upečatljive?
  • smayoo: RIP :(
  • Yonkis: John C. Dvorak dies aged 80
  • 1v@n: Uzmem ih sa sobom onda idući put kad opet idem za HR
  • dpasaric: Pa nemojte baciti, mogu uvijek biti izloženi ako su ok očuvani.
  • 1v@n: Jel vam za muzej odgovaraju iCloud zaključani uređaji? Dobio sam iPhone 5 i iPad 2 koji su zaključani. Djeca praznila kuću od preminulih baka/djedova i nemaju nikakav pristup mailovima/passwordima. Probali smo kontaktirati Apple, ali nisu ni odgovorili. Ispravno i očuvano, ali cigla
  • dpasaric: Zadnji model koji imamo u muzeju je 5c! :)
  • drlovric: Zasto bi itko kupovao iPhone 3GS a da nije neki muzej? :/ Ja imam svoj iPhone 3G negdje u stvarima. Dao bih ga besplatno ako nekome vrijedi. Nisam uopce znao da to ljudi kupuju i traze.
  • smayoo: Odgovarajuća "tema" je oglasnik. Za cijenu potraži slične uređaje na e-bayu, poprati na kojem iznosu završavaju licitacije pa korigiraj cijenu s obzirom na trošak dostave iz te zemlje.
  • 1v@n: Stavim slike i više detalja ako mi netko kaže koja bi bila odgovarajuća tema za to
  • 1v@n: Psst… jel ima nekog ovdje da ga zanima iPod Photo 40GB (4. Gen) i iPhone 3GS 32GB? Prije nego puknem to na oglase, trebam nekakvu realnu procjenu jer nekakav par specijalaca traži skoro 1500€ za 3GS…
  • matijazx: Da li može u kojem postu na forumu, malo više o tome? :-)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.58 Seconds

Provided by iJoomla SEO