Oslobađanje memorije pomoću iClouda
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Oslobađanje memorije pomoću iClouda


16.10.2023 | 02:52
Pozdrav ljudi, imam problem, memorija puna slikama najviše naravno. Namjeravam do kraja godine kupiti novi iPhone al mi se s ovog teško odvojiti od slika Stalno mi preporučuje iCloud al koliko sam čitala slike ostaju i dalje na telefonu? I kao redukuje se kvalitet slike. Ako je tako da li ja te slike i videa s iClouda mogu povući u punoj kvaliteti na novi iPhone kada kupim? A ovaj stari brišem skroz? :/
16.10.2023 | 05:55
Na iCloud uvijek idu originali u punoj razlučivosti, a na iPhone-u se po potrebi prikazuju u smanjenoj kvaliteti, ukoliko je tako podešeno u "Foto" postavkama, odnosno ako je tamo uključena opcija "Optimiziraj memoriju iPhone-a".

Mali savjet, uzmi dodatne GB na iCloud-u, nije skupo a puno znači, usput, iCloud prostor možeš dijeliti i s nekim od članova obiteljii.

Dakle ORIGINALI se učitavaju na iCloud. NE ZABORAVI da u "Foto" postavkama mora biti UKLJUČENA opcija "iCloud fotografije".
16.10.2023 | 08:13
Ja fotografije importiram preko kabela s iPhonea na Mac, u Photos aplikaciju, a one koje su ostale na iPhoneu prebacujem na novi iPhone skupa sa svim ostalim, direktno s jednog iPhonea na drugi. Ništa iCloud. Osim što smatram da je ponuđena usluga preskupa, ne sviđa mi se ideja da me sutra netko može unedogled ucjenjivati daljnjim povećavanjem cijene od kojeg ne mogu odustati jer nemam više kamo i kako taj sadržaj downloadati. I treće, kod nas pristup internetu jednostavno nije dovoljno brz i dobar (možda jest ponegdje, ali čim se makneš iz zone većih gradova, možeš biti sretan ako imaš 3G).
16.10.2023 | 08:43
Išla sam i ja tim putem al kad prebacim na Mac jako je teško označiti samo one koje želim izbrisati, jer su sve razbacane. Kad bi samo moglo nešto poput cut da se automatski uklanja s iPhonea bilo bi super. Ili da se upravlja fotografijama pomoću Maca. Prije sam preko PCa to sve čistila međutim sad mi je uglavnom iPhone folder prazan, ako se pojavi nešto, traje par minuta.
16.10.2023 | 08:55
Traje dugo ako imaš na iPhone puno fotografija koje nisi ranije prebacila u Mac (jer on iščitava sve i provjerava koje su nove). Ako se radi o tisućama fotografija, trajat će i dulje od par minuta. Jednom kad ih sve prikaže, poklikaš koje želiš importirati na Mac i gore desno imaš kvačicu da ih nakon toga izbriše s iPhonea
16.10.2023 | 09:02
Da li je dovoljan samo import u aplikaciju Photos na Macu i da kad obrišem s iPhone-a one ostanu tu? Ili ih treba i export na drive?
16.10.2023 | 09:20
Kad napraviš import u Photos aplikaciju na Macu, te fotografije na Macu nisu "sinkronizirane" s iPhoneom. Dakle, ako iz obrišeš na iPhoneu, neće nestati na Macu. Ne moraš ih posebno eksportirati iz Photos aplikacije na Macu u neki obični finder folder. Štoviše, niti nemoj jer se u Photos aplikaciji čuvaju u HEIC formatu, a kad ih eksportiraš onda ih on "spusti" u obični JPG.
16.10.2023 | 09:32
Već sam radila tako nešto samo da imam i na eksternom drajvu. Btw da li je moguće iz allikacije Photos na Macu prebaciti slike na npr. novi iPhone? Pretpostavljam odgovor ali eto, možda nisam u toku.
16.10.2023 | 09:43
Možda. Nisam to nikad probao. Trebalo bi biti moguće. Samo drag & drop?
16.10.2023 | 10:36
Provjerim pa javim. Hvala btw
16.10.2023 | 10:53
Hvala na preporuci i namjeravam si uzeti 200GB. Btw kako onda funkcionira iCloud drive? Da li tu mogu s iClouda prebaciti fotke u full kvaliteti?
16.10.2023 | 11:41
Nema prebacivanja slika sa Maca u iPhone. Samo glazba i video. Možda ako postoji neki neovisni app koji to radi, ali preko Findera, ne.

Sa iCloud-a možeš preuzeti u svakom trenutku u full kvaliteti, a ono što je najbolje, fotke su uvijek prisutne na svim tvojim uteđajima koji su povezani na iCloud.

Cijene iCloud-a su takve kakve jesu. Sve košta, i pizza, i pivo, i parking. Danas svatko želii zaraditi. Pogotovo Apple i slični pajdaši.
16.10.2023 | 12:05
Sve razumijem, i vjerovatno ću si uzeti 200GB. Ali me zanima da li mogu preuzeti na PC? Jel tih 200GB i na iCloud drive?
16.10.2023 | 12:36
Ima i za PC iCloud aplikacija, iako se iCloud-u može pristupiti i iz bilo kojeg web preglednika. Naravno, potrebno je znati svoj Apple ID i lozinku kako bi se moglo pristupiti.

Tih 200GB je na serverima tvrtke Apple, dakle sve je to "u oblaku". Ništa ne dobivaš na svoje računalo, ako si na to mislio.
16.10.2023 | 13:15
ajren kaže:
Sve razumijem, i vjerovatno ću si uzeti 200GB. Ali me zanima da li mogu preuzeti na PC? Jel tih 200GB i na iCloud drive?


200GB je ukupan kapacitet pohrane koji ces dobiti. Fotografije, video, dokumenti, backup uredjaja i sl. Sve idu unutar te quote.

Ja imam taj plan ($3 mjesecno) i dovoljno je za mene, suprugu i kcerku. Jutros gledam da imamo nekih 10GB slobodno, pa cu morati malu natjerati da pobrise nesto svojih gluposti da ne idem na 2TB paket koji je $10.
16.10.2023 | 13:17
Ma nisam na to misliLA. Razumijem da je sve to isti fazon kao OneDrive, Google Drive. Al ima i aplikacija “iCloud drive” pa kontam da li se mogu ikako tu nabaciti slike s iCloud-a? Jel i taj iCloud drive ima 200GB?
17.10.2023 | 10:58
Znaš li slučajno da li se mogu već importane fotke u aplikaciju Photos na Macu obrisati s iPhonea preko Maca?
17.10.2023 | 11:45
U usporedbi sa drugim cloud servisima iCloud je prilicno limitiran i inferioran. Ali eto, slijedi tu Apple "Just works" politiku.

Ja imam iPhone, Mac i iPad. iCloud je centralno mjesto svih tih fotografija. Kada fotkam nesto na mobitelu, telefon to u pozadini uploada u iCloud. Kasnije kada uzmem iPad, ta fotografija me ceka tamo jer ju je iPad pokupio iz oblaka. Mac isto tako.

Identicna stvar je i sa brisanjem. Obrises na Mac ili mobitelu, nema razlike. iCloud ce dobit komandu da se to makne, i svi spojeni uredjaji ce se azurirati u skladu s tim.

Ovako ti to radi:


Screenshot2023-10-17at05.47.15.png
Kod mene je kupus zivi jer moj iPhone fotografije paralelno uploadam na 3 mjesta. Osim na iCloud idu na Google Photos, kao i na Synology Photos na mom NAS koji je u fazi testiranja.

Ali eto nekako to sve radi. Zanimljivo je kada fotografiju pobrises na iCloud ne petlja se u ove ostale servise. Medjutim fotografija obrisana u Google Photos, pobrise fotografiju i iz iPhone albuma, pa samim tim i sa iCloud. Tako da tom koristim za ciscenje smeca, screenshotova i sl
17.10.2023 | 11:47
Ja ne koristim vise iCloud za poslovne stvari, jer zna zezati sa sinkronizacijom. Fotografije radi skroz OK.
17.10.2023 | 11:52
Meni je nekako najvažnije da preuzmem fotke kao fajlove, po mogućnosti na PC. I da su u punoj kvaliteti. Zato stalno pitam za iCloud drive koji je dostupan i za Windows.
17.10.2023 | 12:01
iCloud Drive ce ti sve tvoje datoteke tretirati kao podatke a ne kao fotografije. Uploadas folder RAW fotografija i pokupi ga sa koje god platforme zelis, ukljucujuci i Windowse.

Mi smo to svakodnevno koristili jer je pola tima bilo na Win platformi. Vozaci su nam slali fotografije dokumenata koje su admini uploadali na iCloud i svako je kupio sto mu treba. Taj dio ce ti raditi.

iCloud drive se ponasa kao file server, ne radi nikakve konverzije niti mijenja tvoje podatke. Sto uploadas, to ces i pokupiti u izvornom obliku

Ako su tebi primarne fotografije i njihova kvaliteta, kao i rad na vise platformi, ja bih na tvom mjestu razmislio i o Adobe pretplati. Oni imaju svoj cloud, dobijes Photoshop i Lightroom, za nekih $10 mjesecno.

Mozda bi ti to rijesilo problem, ili kreiralo dodatan Sve je relativno...
17.10.2023 | 12:10
Imam Adobe pretplatu na aplikacije, ali ću definitivno uzeti iCloud 200GB. Imam previše slika i importovane su na Macu i treba mi nešto preko čega mogu upravljati fotografijama na iPhone-u. Dakle da ja sa iClouda preuzmem na Windows PC fotku i obrišem je s iClouda te se ona tako automatski briše i sa iPhonea. To će moći?
Moderatori: jupi, Bertone
 • Stranica:
 • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 59 minuta
 • Yonkis: Znam da ovdje ima ljubitelja JMJarrea pa evo izašao je album od prošlogodišnjeg koncerta VERSAILLES 400 LIVE
 • Yonkis: @Matija klc Jedino što mi pada na pamet da nije torbica plesala (poskakivala) tu i tamo i onda mobitel to mjerio kao "još jedan korak" i tako stotinama puta. Nemam pojma, i mene bi frustriralo. Možda drugi put stavi u džep ili u ruksak? Ne znam stvarno. A Google, pomaže li što?
 • Matija klc: @yonkis- u torbici oko pasa
 • Borisone: Naći ćeš ga sigurno za manje love nego da ovdje ideš tražiti neke s njihovim utikačima.
 • Borisone: Šta si razbijaš glavu. Ponesi USB kablove, a tamo kupi kombinirani USB/A i /C punjač od koliko ti vati treba.
 • Ender: @Yonkis: kad budem kuci, uslikacu takav adapter sa tim razlicitim viljuskama, imas ga po aerodromima za jaku cenu, meni je doneo kum iz Kanade za nekoliko dolara.
 • Yonkis: @Riba da svoj (brzi 30W) punjač mogu ukopčati u njihove utičnice i da puni iPhone/iPad. Mislio sam da nije dovoljan adapter nego da mi treba i “konverter” radi drugog napona..Jel’ onda može i nešto jeftino ako je samo “viljuška” u pitanju? Npr?
 • Ender: @Yonkis: mislim da nemas brige sto se tice adaptera, jer kao sto Riba kaze vecina uredjaja radi od 90-250 Vac. Apple mislim da vec 35 god radi ta univerzalna napajanja. Za USA ti samo treba drukcija viljuska tj. utikac.
 • Riba: Vecina uredjaja prihvaca i 110 i 220V ulazni napon, pa zato pitam./
 • Riba: Adapter ti treba za sto tocno?
 • Yonkis: Ima li netko iskustva kakav bi mi putni adapter trebao za SAD s obzirom da nemaju 220/50 (svjestan sam da im utičnice također drugačije izgledaju). Može neki primjer putnog adaptera, samo da provjerim jer mislim da mi ovo [link] nije dovoljno, zar ne?
 • Yonkis: @Matija klc, a gdje ti je bio mobitel za vrijeme uspona?
 • Matija klc: Ekipa, isao sam ja Japetic. Upalio na 15pro Stravu i mjerio do gore. Izbaci 4,32km staza da iznosi, a iznosi 2.7. To je dosta velika razliika. Imate li mislienje sta moze biti i kako popraviti to? Dosada sam se dosta oslanjao na bivsi mob 13pro i nisam imao problema, ( ili ih nisam znao da imam)…. Poprilicno sam razocaran. Ako Garmin Fenix moze dobro izracunati pa trebao bi i mob od 1300€…
 • cariblanco: Danas se šeću kockice u Argentini u čast vaterpolistima ;)
 • cariblanco: [link]
 • drlovric: Sorry Davore, ja sam tek sad vidio ovaj odg u Vikalici. Rijesio sam, by the way, hvala ti u svakom slucaju!
 • dpasaric: Mi smo u firmi imali period kada smo se profesionalno bavili SEO-om, pa pitaj, možda znam.
 • drlovric: Imamo li ovdje neke SEO znalce? :) Trebale bi mi kratke konzultacije u svezi web stranice. Msg me.
 • JOHN: :)
 • JOHN: Gjuroo kladim se da si šejiku Aladinu poslao nešto bitcoina da ti može transferirat milijarde koje čuva još od Sadama
 • JOHN: pošaljem sadržaj mail-a
 • JOHN: Ma samo chekiram da li je legit
 • Gjuroo: @JOHN: Ma dobio sam gomilu para od jednog afričkog princa, pa mi nije problem trošiti :)
 • Riba: JOHN, moguce zato jer si follower na ko-fi, sad cu pogledati ima li opcija da se to iskljuci.
 • Riba: JOHN, posalji mi sadrzaj tog maila, mi nismo nista inicirali.
 • smayoo: Pitat ćemo Ribu, on je spominjao neku takvu kampanju još u listopadu, za pokriti trošak najma servera. Ovo je možda nova kampanja jer je nova kalendarska godina.
 • JOHN: Gjuroo, nije tebi lako :)
 • JOHN: Ne zajebavam se, mada u tom mail-u ima neke istine. Suporto sam jabučnjak pred tri mjeseca, pa me samo zanima da li su te molbice pod kontrolom
 • Gjuroo: Jbga, platio sam.
 • Gjuroo: Meni je na mail stiglo da sam pedofil i da se javim u najbližu PU ili da platim neke pare, pa sam miran.
 • JOHN: podržite
 • JOHN: Jel vama na mail stigla kakva obavijest da ponovno podržim jabučnjak?
 • JOHN: Sram vas bilo. Moja hercegovačka crta je duboko uvrjeđena ovom neslanom šalom!:)
 • mbp2009: :D
 • Bertone: :D
 • kupus: hvala hvala
 • kupus: Zato sto nemaju obraza
 • kupus: Zasto se Hercegovci ljube u usta?
 • kupus: evo jos jedan klasik, kad se vec castimo klasicima...
 • mbp2009: odnosno ne smayo nego blanco hahaha
 • mbp2009: Smayoo dosta dobar vic, ne sjecam se kad sam ga cuo zadnji put ;)
 • mbp2009: m@xym na krivom si tabu, ovo je Jabučnjak, ne Reddit :D
 • smayoo: Taj vic je star stoljeće, @m@xym, i, da crnjak je, kao i tisuće drugih, nemoj reći da si ga sad prvi put čuo? Žao mi je što imaš takvo osobno teško iskustvo da te to tako pogađa, ali to je ipak samo vic, i to stvarno star. Razmisli što te stvarno muči pa to rješavaj, ne istresaj se ovdje.
 • m@xym: Ako je vic, onda je crnjak, barem za one koji su imali "čast" gledati uživo kako te dvije bolesti polako ubijaju ljude.
 • cariblanco: Ma moj m@xym...to je bio vic ;)
 • m@xym: Ne znati gdje si, a moći se kretati, ili znati gdje si ali, ali biti de facto nepokretan, dođe ti ga na isto.
 • cariblanco: Parkins pobjeđuje...bolje prosuti koju kap rakije, nego da neznate gdje je :D
 • cariblanco: Stay bi netko od vas rađe, da nema izbora ;alzheimera ili parkisona ?
 • cariblanco: Kako bi dobro Amerima legao naš Barišić iz Dinama...jest da je stariji ali nije senilan :D
 • Ender: @Yonkis: Trump je za razliku od Biden-a u cvetu mladosti, ima i mladu zenu :-)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.27 Seconds

Provided by iJoomla SEO