iPhone magsafe autopunjač i wireless CarPlay
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone magsafe autopunjač i wireless CarPlay

28.09.2023 | 18:28
Prešao s iPhone 11 na 15 pa sad gledam posložiti neko zgodno rješenje za auto.
Idealno bi bilo imati jedan jedinstveni uređaj koji nudi bežično punjenje u autu (po mogućnosti - Magsafe, ali nije uvjet) i bežični adapter za Apple CarPlay. Ali ja takav uređaj (osim na kickstarteru) nisam našao. Je li našao tko drugi?

Također me zanimaju iskustva i preporuke za zasebne uređaje:

1. wireless CarPlay adapter (radije bih neki koji je Apple-only, tj. koji nije namijenjen i Android telefonima)

2. iphone magsafe auto punjač

Ima li tko kakva iskustva?
29.09.2023 | 10:31
Ja imam ugradjeni wireless punjac u autu koji je smece. Em sporo puni, em mi grije telefon.

Imam i CarPlay zicani, tako da sam imao iste probleme koja i ti imas

Bezicni adapter imam ovaj, vec nekoliko godina. Radi kao grom i za pozive i za navigaciju.

carlinkitcarplay.com

Nova inacica 5 ima samo nativnu podrsku za Android Auto, stariji je emulirao taj protokol.

Sada je neka akcija, code za popoust je Fall. Bas sam dobio email prije par dana. Mogu ti fwd, ako se ne snadjes...

Za punjenje koristim Apple magsafe onaj pak mali, ukljucen u Anker upaljac u auto. Nekada i kabel, jer punjac ima dva izlaza.

Imam i Ankerovu bateriju sa magsafe, pa i nju koristim u autu. Punjac puni bateriju i iPhone u isto vrijeme. I kada podjem van iz auta, ponesem oboje.

Osim ljeti na moru, strah me da ju ne zaboravim u autu i da se ne zapali...

www.anker-shop.hr/proizvod/anker-maggo-6...-magnetni-powerbank/

Generalno, moja apsolutna preporuka za sve sto Anker radi. Bolje i kvalitetnije od Apple originalnih rjesenja.
29.09.2023 | 11:14
Nemam CarPlay nego mali bluetooth --> AUX.

Ja imam magsafe od Apple + magnetni držač sa ebay-a koji ide u utor od CD-a.
Sa naponom se nebih zezao, i ja bi ti preporučio samo taj magsafe punjač.

Na drugoj slici cam pomaknuo magsafe da vidiš kak izgleda ovaj magnetni držač. Bio sam skeptičan za magnete, ali drži dobro, čak je i iP u kožnom caseu (isto od applea)

EDIT; ČESTITAM na iP 15 !!

670C2005-7836-4B44-9830-3BEC82F7A53B_1_102_o.jpeg

C2C8465C-9550-49DD-B8C4-CAB3AB12C607_1_102_o.jpeg
29.09.2023 | 11:24
JOHN kaže:
Ma ja sam onaj od onih kulturnih vozača, koji vozi motor iz cipela vozača auta, al svejedno hvala obojici na lijepim željama i savjetima.
Kako god, ne sjedam u auto niti na motor preopušteno. U biti prema motoru i okolini vožnje imam neko određeno strahopoštovanje.

Uglavnom pali su prvi gadgeti.
Riječ je o proizvođaču quad lock i mogu reči da je to jako kvalitetna oprema. Stavio sam na mobitel kako oni kažu mag masku i sjeda ko salivena, a osjećaj kvalitete pod rukom je zagarantiran. Imaju gomilu dodataka (i jako tehnički opravdano korisnih) kako za dom tako za auto i motor. Sutra ide montaža onoga što ide na motor, a u međuvremenu mi je za oko pao ovaj punjač www.quadlockcase.eu/collections/shop-eve...top-wireless-charger

Definitvno ga uzimam kada bude na nekom popustu, a navodno ga znaju imati za black friday i sl., tipa 15-20%

Tu sam pisao o quadlockcase. Malo baci oko, mogao bi naći ono što tražiš
29.09.2023 | 13:10
drlovric kaže:
Radi kao grom i za pozive i za navigaciju.

Hvala. Kako radi Siri ("Call <ime iz imenika>" ili "Play <ime pjesme> from Spotify" ili "navigate home")? Kako radi reprodukcija glazbe (je li kvaliteta zvuka lošija nego preko žice, ima li kašnjenja kad se koriste komande s volana...)?
29.09.2023 | 13:14
Zdravac kaže:
magnetni držač sa ebay-a koji ide u utor od CD-a.

I tebi hvala. Može neki link za taj držač koji ide u utor od CD-a?
29.09.2023 | 14:36
smayoo kaže:

Hvala. Kako radi Siri ("Call <ime iz imenika>" ili "Play <ime pjesme> from Spotify" ili "navigate home")? Kako radi reprodukcija glazbe (je li kvaliteta zvuka lošija nego preko žice, ima li kašnjenja kad se koriste komande s volana...)?

Ma radi sve normalno. Siri je standardno glupava, ali to sto trebas ce znati odraditi Podrzane su komande sa volana kao i na samom ekranu, ali to dosta ovisi o samom vozilu.

Generalno lag je oko 200-250ms ja mislim. Standardno za Bluetooth protokol.

Nisam primjetio da je zvuk nesto losiji. Vec sam i zaboravio kako zvuci kada je spojen na kabel, pa ti i nisam neka referenca

Komociju ne vadjenja mobitela iz dzepa i ne spajanja kabelom svaki put kada sjedem u auto (ugl vozim jako kratke relacije po gradu), ne bih mjenjao za nesto bolji zvuk. Cak i da postoji ta razlika.

Ako te nesto specificno zanima, mogu ti snimiti video u mom autu, pa sam procijeni.
29.09.2023 | 15:01
smayoo kaže:
Zdravac kaže:
magnetni držač sa ebay-a koji ide u utor od CD-a.

I tebi hvala. Može neki link za taj držač koji ide u utor od CD-a?

To mislim da ima cca 8 godina, možda koja i više, već se par mobitela izmjenilo na njemu.
Zanimljivo, gledam sad na ebay i amazon, sve što pronalazim nije ni blizu ovoga, sad svi imaju nekakve dugačke držaće, nije praktično ni lijepo.

Ovdje sam našao baš toga kojega ja imam; KLIK
29.09.2023 | 15:13
drlovric kaže:
Ako te nesto specificno zanima, mogu ti snimiti video u mom autu, pa sam procijeni.

Ne treba, hvala. Pitao sam zato što je kolega kupio neki drugi adapter, i nije baš bio jeftin, kod kojeg je to baš katastrofalno loše. Komande s volana prema spotifyu na mobitelu kasne po 2-3 sekunde, a zvuk je pucketav i pun kratkih (<0,5s) prekida. Kad je digao reklamaciju, dobio je lakonski odgovor kako nije problem u njihovom adapteru, nego u njegovom autu (??!). Imao je sreće što je platio PayPalom pa je digao dispute tamo i dobio novac natrag.
29.09.2023 | 18:30
Ovo sto ja imam kostalo je $70-80, ne vise od toga. Akcije su redovito za 15-20% manje.

Htio sam nadograditi na novi model, ali samo su dodali Android Auto, pa sam zadrzao svoj postojeci.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 11 sati, 27 minuta
  • cariblanco: Da, i meni je taj najomiljeniji.
  • smayoo: Ja jedino priznajem Čipi čips, obični, s okusom krumpira, iz čipsare u Hercegovcu. :)
  • Bertone: Ma nije, samo nema čipsa, ni slanog, ni od paprike, ni špekec,... samo pričaju o elektronici.
  • JOHN: Jel to neki click bait?:)
  • Bertone: Proćitao sam što si napsao pa kliknuo na link da vidim taj Apple Čips kad ono,... nema čipsa :D
  • Yonkis: Kako Apple radi svoj vlastiti chips [link]
  • smayoo: Spavaj mirno, Shane... :(
  • zoranowsky: R.I.P. Shane McGowan
  • Bertone: Probudili ste se,... aaaa? :D
  • Djuro genijalac: [link]
  • smayoo: [link] ;)
  • Djuro genijalac: Nego, sretan Dan republike/kolinja..!
  • JOHN: Kad se svi razbacuju…..Electrolux perilica rublja, 5-6 godina stara, radi ali se malo žale ležajevi. Cijena je takva da pojede sve skupa što se nudilo za črni petek! :)
  • Bertone: Što je slijedeće,... svinjske polovice (jednom rastrančirane) i grabova drva jednom kalana? :D
  • damir0408: iMac 24, jednom upaljen s 2g jamstva hitno i povoljno prodajem
  • QKYMON: PRodajem miš jednom korišten, kupljen prije 30 dana... .[link]
  • zoranowsky: THX Yonkis!
  • Yonkis: Malo zanimljivog štiva: [link]
  • stefanjos: hahaha, ma uzas koiko ganjaju tu cijenu. sram ih moze biti
  • kupus: kupujem magsafe2 punjač, može i zamjenski. kontakt porukom
  • smayoo: trebalo je pisati "1548 plus PDV"
  • smayoo: 1548 PDV za godinu dana. Ako si mislio da bi mogao biti neki spektakularan popust, kao za normalan softver, nemam ti što drugo reći, nego - dream on. :)
  • stefanjos: smyaoo koliko je autocad bio ako smijemo znat :D
  • stefanjos: hvala mbp2009! :)
  • Gjuroo: Lovriću, ne truj :)
  • drlovric: Siguran sam bio da ce i oni preci n apretplate, ali eto Affinity jos uvijek drzi obecanje :)
  • zoranowsky: THX Gjuroo! Treba ih podržati!
  • Gjuroo: @zoranowsky: Čestitam za Affinity!
  • ping: MacGPT licencu. Imao sam 2€ viška.
  • zoranowsky: I bio sam skroman s menart outletom, samo 3lp-a, 4 cd-a i 1 blu-ray
  • smayoo: AutoCAD licencu. Kao i svake godine, s Black Friday popustom :)
  • zoranowsky: Ja sam uzeo Affinity studio V2 upgrade
  • JOHN: kupio sam si neke varalice, novu rolicu i štap :)popust stvarnih 20%
  • JOHN: :) prijašnjoj počeli lageri odlazit, a zamjena oko 200 eura tak da……ovo je ajmo reč bila prilika.
  • JOHN: Ja upravo montiram novu perilicu rublja [link]
  • drlovric: Hevy se zove. Ako nekome treba.
  • drlovric: Free je top. Platio sam samo da podrzim autore. Godina $12za black friday. Necu dulje ni opstati u treningu. Napustim ja to brzo :)
  • Borisone: :-)
  • drlovric: @Broistone: Jebes karakter ako nije labilan :)
  • mbp2009: našima nije došla vijest da 30% znači da cijena ide za 30% dolje, ne gore
  • Borisone: A jesi karakter...
  • drlovric: Kupio sam app za gym na 50% :) Eto samo to sam uspio...
  • drlovric: Ljudi jeste li kupili ista na black friday? Ja nisam naletio na nista zanimljivo :/ Prvi put, valjda ikad...
  • mbp2009: @stefanjos nakon jos nekoliko preslusavanja, pjesma je odlicna, pohvale svima jos jednom
  • Kloba: [link]
  • Kloba: Ovo ispod je HNS site, a ovo iznad ti je baš za ulaznice:
  • Kloba: [link]
  • Kloba: Osim toga, naša zajednica tamo će ih pokupovati odmah. Ali dio se čuva za domovinu, to je sigurno. Na tvom mjestu nih stavio HNS u Bookmarks, nazvao broj telefona koji imaju pr iložen - pa vidio može li se išta učiniti za tebe kao hrvatsku žrtvu rata u BiH, možda da na tu kartu odigraš.
  • Kloba: Mogu ti javiti čim pročitam da su puštene u prodaju na netu. Tako to funkcionira. Zapravo to možeš i sam, jer ja dok to pročitam na nekom sajtu već su rasprodane ziher.
  • drlovric: Samo da se plasiramo sto bolje na natjecanju. Nikada nismo briljirali na tom Euru :) Ne znam kako ce ici za ulaznice, i hoce li se uopce moci doci do istih.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, dpasaric, Anonimci (333)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%