Apple ID - podešavanje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple ID - podešavanje

30.01.2022 | 18:41
Danas sam prijateljici pravio novi Apple ID, prelazi na iPhone sa Samsunga, uglavnom kada smo ga pravili, nije nas uopće pitalo za ona 3 pitanja(za sigurnost), znači samo ime, prezima, mail, i broj mobitela. Gdje se mogu podesiti ta pitanja?

Neki su joj predložili da stavi broj mobitela drugi nego što će koristiti u iPhoneu, radi 2FA, tako sam joj i napravio(kako je htjela), jel to i vaš savjet da se stavi drugi broj, a ne onaj što je u iPhoneu?

I još jedna stvar, na kojoj stranici ona može upravljati sa svojim podatcima, mjenjati broj mobitela za verifikaciju, ako joj kad šta zapne?

Jel se sve može odraditi na: appleid.apple.com ?

Ili na nekoj drugoj stranici? Gdje vi uređujete svoje podatke?
30.01.2022 | 18:49
Ne kužim zašto drugi broj telefona? 2FA ti ne služi za AppleID prijavu na iPhoneu (za to služi prepoznavanje lica), nego kad koristiš AppleID na drugim uređajima, preko neke surfalice i sl.

U načelu, sve bi se trebalo podesiti na appleid.apple.com
30.01.2022 | 19:57
Apple ima bugova s prijavama novih accounta s uređaja. Nedavno sam za rođaka postavljao novi account i uletio u probleme, a ako netko tko sve poznaje, to sam ja. Na kraju sam zvao 0800 222 427 i tip mi je hladno rekao da to "ponekad ne radi" i da je najbolje novi Apple ID napraviti putem weba!

To je svježa informacija od prije desetak dana, tako da se možete rukovoditi time.
31.01.2022 | 13:43
dpasaric - mi smo isto pravili preko weba.

Kada si ti pravio, jel si postavio sigurnosna pitanja? Nas to uopće nije tražilo.

smayoo - mene nekad traži 2FA provjeru, kada ulazim na App Store na iPhoneu.
31.01.2022 | 16:06
Traži te 2FA iako si prošao biometrijsku identifikaciju (faceID)? Ili imaš faceID isključen?
31.01.2022 | 17:04
Tako je, faceID mi je isključen.
31.01.2022 | 18:07
Onda je to razlog. I u tom slučaju, da, logičnije je da je 2FA vezan na drugi broj telefona.
31.01.2022 | 21:57
Koliko je meni poznato FaceID (kao ni TouchID na starijim modelima) nije nuzan za 2FA.
Jedino sto je bitno da je taj uredjaj dodan na account kao trusted device (sto bi se trebalo automatski dogoditi nakon sto se 1. put logiras u AppStore ili iTunes na tom uredjaju sa 2FA, znaci kad dobijes kod na drugi uredja koji je vec trusted device).
Ako imas neku biometrijsku identifikaciju (TouchID ili FaceID), to ce ti samo pomoci da ne moras unositi niti sifru kad ides nesto kupiti u AppStoreu, to nema nikakve veze sa 2FA. Ukoliko je taj uredjaj trusted device, ni bez biomertrijske identifikacije te ne bi smijelo traziti 2FA kod nakon sto rucno utipkas sifru.

Btw. broj telefona je 'backup' opcija kod 2FA, primarno verifikacija uvijek ide na drugi trusted device, jedino ako nemas nikoji drugi trusted device ide na broj telefona.
Da ne bi bilo zabune 2FA (2-Factor-Authentication) nije isto sto i 2-Step-Verification, kod 2-step-verification kod uvijek ide kao SMS na telefonski broj.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 18 sati
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

mmolnar, Riba, Anonimci (630)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.17 Seconds

Provided by iJoomla SEO