CarPlay i Shazam
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

CarPlay i Shazam

19.10.2021 | 20:13
Molim korisnike iPhonea i CarPlay funkcije da probaju kod sebe, dok je CarPlay aktivan, pokrenuti Shazam aplikaciju (tko je nema, može je instalirati, besplatna je). Naravno, ne u vožnji, itd, zastanite sa strane, probajte na parkingu...

Uglavnom, slušate npr. radio, čujete neku pjesmu koja vam se sviđa, a ne znate koja je, pokrenete Shazam app i dogodi se... što?

Ono što bi se trebalo dogoditi je - da se pokrene prepoznavanje pjesme (ili piknete prstom na plavo pa se pokrene) dok pjesma na radiju i dalje svira i, nakon par sekundi, Shazam pokaže koja je to pjesma.

Ono što se događa kod mene (pa me zanima je li problem samo kod mene) je da Shazam "ugrabi" audio pa pjesma prestane i nastane potpuna tišina.

Tišina.
Aplikacija koja služi prepoznavanju glazbe isključi izvor glazbe ne bi li je prepoznala.

Iskreno, nadam se da je problem samo kod mene pa se može riješiti još jednim mailom prema Subaruu.
19.10.2021 | 21:27
Izgleda da to nije 'bug' nego 'feature', jer se i kod mene jednako ponaša.

Doduše, koliko sam ja shvatio, CarPlay bi se trebao koristiti na način da, kada spojiš mobitel na auto-radio, koristiš isključivo ekran auto-radija (a tamo Shazam-a nema, jer nije CarPlay kompatibilan), a ne sam mobitel.

Ako te to tješi, slično (nebulozno) ponašanje je i dviju aplikacija koje imam na mobitelu, a navodno su CarPlay kompatibilne: Zoom i Teams (nemam pojma kome je palo na pamet staviti u CarPlay aplikacije koje uglavnom služe za on-line sastanke). Kada ih startam, ekran ostaje "crn" (fade-ana CarPlay wallpaper pozadina), aktivira se Siri, i pita "Who do you want to call". Kod Zoom-a nakon toga uopće ne reagira, a kod Teamsa kaže "There was an error, try again".

Kod Vibera je princip isti, ali kada izgovoriš (sa engleskim izgovorom) neki kontakt sa telefona, nazove ga, ali nema nikakvog GUI-a, dakle ne možeš fizički odabrati neki kontat sa ekrana, kao što to možeš na mobitelu.

Uglavnom, takva implementacija mi djeluje kao polu-proizod.
20.10.2021 | 08:10
Ja inače godinama koristim SoundHound. Provjerim večeras sa tim shakiri, pa javim.
20.10.2021 | 12:50
Ista stvar na SoundHound i Shazam, nastane tišina
20.10.2021 | 15:39
Koliko znam, Shazam je od iOS 14 dio sistema i imaš ga recimo u overlay prozoru (tam gdje palimo/gasimo wifi i mobile data i ostalo...) Ima li toga u CarPlay prozoru?
20.10.2021 | 20:23
Na iOS14? Ne. BArem kod mene ne. Ali ni inače na CarPlayu nema tog overlaya.
25.10.2021 | 17:26
Nissan isto 0 bodova.
25.10.2021 | 18:25
Dakle za sada Nissan, Škoda i Subaru. Da li se već može zaključiti da je do nesposobnih iz Apple ili do dobrog dijela proizvođača automobila?
25.10.2021 | 18:28
CarPlay nema Control centar (overlay koji dobiješ povlačenjem prsta od dna ekrana prema gore) na koji možeš staviti ikonu Shazam-a.

Ima samo CarPlay Home screen (na kojem je aplikacija za navigaciju, kontrola muzike ili radija i vrijeme), i par ekrana sa ikonama programa koji su CarPlay kompatibilni.

Danas sam isprobao Shazam dok je bi uključena Music aplikacija (za npr. sviranje mp3 sa mobitela), i čak i u toj kombinaciji sve radi, tj. muzika se i dalje čuje, a Shazam uredno prepoznaje muziku koja se reproducira.

Dakle, problem je vjerojatno negdje u implementaciji CarPlay-a, ili u činjenici da Shazam nije predviđen za rad unutar CarPlay sustava.

Zaboravih spomenuti, kod mene je zadnja verzija iOS-a (15).
25.10.2021 | 22:19
Ja sam isprobao i SoundHound
26.10.2021 | 00:53
Ne radi mi za pjesmu s radio stanice. Nisam probao s pjesmom loja je pustena s mobirela jer naslov te pjesme znam.
26.10.2021 | 06:56
Pa pravi se da ne znaš.
26.10.2021 | 07:51
Ne radi za pjesmu sa radio stanice zato što nakon pokretanja Shazam-a (ili neke druge aplikacije za prepoznavanje pjesme) dolazi do prekida reproduciranja muzike u zvučnicima (bez obzira iz kojeg izvora muzika dolazila), pa aplikacija može "prepoznati" samo tišinu.

Zato sam i testirao Shazam bez CarPlay-a, sa muzikom koju reproducira sam iPhone, da provjerim da li Shazam i inače utišava sve što se reproducira sa samog iPhone-a (kako mikrofonu ne bi smetao zvuk iz mobitela), jer je logika da aplikacija prepoznaje muziku iz nekog drugog izvora, a ne sa mobitela (jer se podrazumijeva da znaš koju pjesmu si pustio iz Music aplikacije).

Ali, eto, ispada da Shazam može prepoznati i muziku koju reproducira sam mobitel (kada iPhone nije spojen na CarPlay), ali ne može prepoznati muziku koja svira na auto-radiju (kada je iPhone spojen na CarPlay), jer sustav prekine reprodukciju muzike sa auto-radija kada se pokrene Shazam.

Baš nelogično.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana
  • Yonkis: Zašto nema Hrvatske kada se želi dati feedback na nešto Appleovo? [link]
  • Yonkis: iCloud (plus). Ne prikazuje znak “plus”. Hellou, 21st ovdje :))))
  • Yonkis: Ako imate iCloud onda možete koristiti [link] čak i sa Android korisnicima.
  • m@xym: @Zdravac, naravno da hoće.
  • Zdravac: Hoće li nam to Apple proizvodi drastično poskupiti?
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, EJc, Ender, ipetri68, Riba, VanjusOS, Zdravac, Anonimci (333)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.95 Seconds

Provided by iJoomla SEO