CarPlay i Shazam
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

CarPlay i Shazam

19.10.2021 | 20:13
Molim korisnike iPhonea i CarPlay funkcije da probaju kod sebe, dok je CarPlay aktivan, pokrenuti Shazam aplikaciju (tko je nema, može je instalirati, besplatna je). Naravno, ne u vožnji, itd, zastanite sa strane, probajte na parkingu...

Uglavnom, slušate npr. radio, čujete neku pjesmu koja vam se sviđa, a ne znate koja je, pokrenete Shazam app i dogodi se... što?

Ono što bi se trebalo dogoditi je - da se pokrene prepoznavanje pjesme (ili piknete prstom na plavo pa se pokrene) dok pjesma na radiju i dalje svira i, nakon par sekundi, Shazam pokaže koja je to pjesma.

Ono što se događa kod mene (pa me zanima je li problem samo kod mene) je da Shazam "ugrabi" audio pa pjesma prestane i nastane potpuna tišina.

Tišina.
Aplikacija koja služi prepoznavanju glazbe isključi izvor glazbe ne bi li je prepoznala.

Iskreno, nadam se da je problem samo kod mene pa se može riješiti još jednim mailom prema Subaruu.
19.10.2021 | 21:27
Izgleda da to nije 'bug' nego 'feature', jer se i kod mene jednako ponaša.

Doduše, koliko sam ja shvatio, CarPlay bi se trebao koristiti na način da, kada spojiš mobitel na auto-radio, koristiš isključivo ekran auto-radija (a tamo Shazam-a nema, jer nije CarPlay kompatibilan), a ne sam mobitel.

Ako te to tješi, slično (nebulozno) ponašanje je i dviju aplikacija koje imam na mobitelu, a navodno su CarPlay kompatibilne: Zoom i Teams (nemam pojma kome je palo na pamet staviti u CarPlay aplikacije koje uglavnom služe za on-line sastanke). Kada ih startam, ekran ostaje "crn" (fade-ana CarPlay wallpaper pozadina), aktivira se Siri, i pita "Who do you want to call". Kod Zoom-a nakon toga uopće ne reagira, a kod Teamsa kaže "There was an error, try again".

Kod Vibera je princip isti, ali kada izgovoriš (sa engleskim izgovorom) neki kontakt sa telefona, nazove ga, ali nema nikakvog GUI-a, dakle ne možeš fizički odabrati neki kontat sa ekrana, kao što to možeš na mobitelu.

Uglavnom, takva implementacija mi djeluje kao polu-proizod.
20.10.2021 | 08:10
Ja inače godinama koristim SoundHound. Provjerim večeras sa tim shakiri, pa javim.
20.10.2021 | 12:50
Ista stvar na SoundHound i Shazam, nastane tišina
20.10.2021 | 15:39
Koliko znam, Shazam je od iOS 14 dio sistema i imaš ga recimo u overlay prozoru (tam gdje palimo/gasimo wifi i mobile data i ostalo...) Ima li toga u CarPlay prozoru?
20.10.2021 | 20:23
Na iOS14? Ne. BArem kod mene ne. Ali ni inače na CarPlayu nema tog overlaya.
25.10.2021 | 17:26
Nissan isto 0 bodova.
25.10.2021 | 18:25
Dakle za sada Nissan, Škoda i Subaru. Da li se već može zaključiti da je do nesposobnih iz Apple ili do dobrog dijela proizvođača automobila?
25.10.2021 | 18:28
CarPlay nema Control centar (overlay koji dobiješ povlačenjem prsta od dna ekrana prema gore) na koji možeš staviti ikonu Shazam-a.

Ima samo CarPlay Home screen (na kojem je aplikacija za navigaciju, kontrola muzike ili radija i vrijeme), i par ekrana sa ikonama programa koji su CarPlay kompatibilni.

Danas sam isprobao Shazam dok je bi uključena Music aplikacija (za npr. sviranje mp3 sa mobitela), i čak i u toj kombinaciji sve radi, tj. muzika se i dalje čuje, a Shazam uredno prepoznaje muziku koja se reproducira.

Dakle, problem je vjerojatno negdje u implementaciji CarPlay-a, ili u činjenici da Shazam nije predviđen za rad unutar CarPlay sustava.

Zaboravih spomenuti, kod mene je zadnja verzija iOS-a (15).
25.10.2021 | 22:19
Ja sam isprobao i SoundHound
26.10.2021 | 00:53
Ne radi mi za pjesmu s radio stanice. Nisam probao s pjesmom loja je pustena s mobirela jer naslov te pjesme znam.
26.10.2021 | 06:56
Pa pravi se da ne znaš.
26.10.2021 | 07:51
Ne radi za pjesmu sa radio stanice zato što nakon pokretanja Shazam-a (ili neke druge aplikacije za prepoznavanje pjesme) dolazi do prekida reproduciranja muzike u zvučnicima (bez obzira iz kojeg izvora muzika dolazila), pa aplikacija može "prepoznati" samo tišinu.

Zato sam i testirao Shazam bez CarPlay-a, sa muzikom koju reproducira sam iPhone, da provjerim da li Shazam i inače utišava sve što se reproducira sa samog iPhone-a (kako mikrofonu ne bi smetao zvuk iz mobitela), jer je logika da aplikacija prepoznaje muziku iz nekog drugog izvora, a ne sa mobitela (jer se podrazumijeva da znaš koju pjesmu si pustio iz Music aplikacije).

Ali, eto, ispada da Shazam može prepoznati i muziku koju reproducira sam mobitel (kada iPhone nije spojen na CarPlay), ali ne može prepoznati muziku koja svira na auto-radiju (kada je iPhone spojen na CarPlay), jer sustav prekine reprodukciju muzike sa auto-radija kada se pokrene Shazam.

Baš nelogično.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 14 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Bertone, drlovric, Riba, temeljnik, Anonimci (742)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.07 Seconds

Provided by iJoomla SEO