Pozdrav drustvo ja se jako izvinjavam ali ja stvarno nisam mogao da nadjem na forumu problem i resenje za moj telefon.
Zapravo moj problem sam licno pokusao da resim ali bez pomaka.
Problem je sa baterijom originalna baterija mi je trajala oko pola dana i odlicio sam da je menjam medjutim kad sam je zamenio problem je ostao idalje isto mozda cak za nijansu i gore.
Probao sam sve moguce resete pratio sam usage i stand by sve mi deluje normalno ali negde vuce struju mnogo.
Da li postoji neko resenje i sta li moze da bude uzrok toga?
Jedan lik mi je rekao da postoji neki regulator napona pa da mozda nije problem do baterije
Pozdrav!
Nema potrebe za isprikom, ali ima za malo više detalja.
Koji točno telefon, koliko je star, koliko je stara ta zamijenjena baterija, jeli ta baterija koju sada koristiš original, i na kraju - koji iOS imaš na mobu?
Kada na to odgovoriš onda će ti stručnjaci, kojih ovdje sigurno ima, moći dati neke konkretnije savjete.
Ovako ti je sve previše općenito...
Iphone 5s 16gb star je oko 2 ili 2.5 godine trenutan ios koji koristim je najnoviji ovaj 11.2.5.
da li bi mozda Downgrade mozda tu pomogao?
baterija je stara ne vise od 10 dana.
Kutija baterije je zelena na njoj pise VIP Accessories.
Mislim nije mi realno da bilo kakva da je da se toliko brzo trosi.
Ako treba jos nekih informacija vi pisite hvala vam mnogo
Edit:
Kad sam dosao u radnju trazio sam bas najbolju koju ima nisam hteo da uzimam neke krs baterije.
Mogao si traziti i zlatnu pa da ti je receno da si je dobio a nisi.
Milion puta sam do sada pisao na forumu da se zamjenske baterije razvrstavaju po klasama. A klasa zamjenskih baterija je najbolja i naravno najskuplja.Na zalost na balkanu(tu racunam zemlje EXYU)prevaranata i nadri servisera ima skoro na svakom cosku,pored tih kokosara postoji jos jedna stvar na koju mnogi ne obracaju paznju a to je starost NOVE baterije.Kod skupjih zamjenskih baterija postoji datum proizvodnje.Svakako mislim da ti je losa baterija ugradjena u servisu.Da sam na tvom mjestu prvo sto bi uradio je,otisao u servis i reklamirao bateriju.Imas pravo na to ako je iole ozbiljan servis.Trazi da ti pokazu bateriju,zapisi ako treba podatke sa nje ili slikaj pa postavi ovdje da vidim o cemu se radi.Svakako trazi i testiranje mobitela,u vecini slucajeva se to placa ali te opet jeftinije dodje nego da se nerviras i ti gubis vrijeme. Ako ti se i sa novom baterijum bude desavao power leaking,onda postoji mogucnost da je problem u ploci.Ako jeste HW kvar ni to nije komplikovan zahvat.
Napisao ti je, tražiš A klasu. Saint je serviser uređaja i zna o čemu priča. Možeš mu poslati privatnu poruku ukoliko vidiš da nije na stranici (ako mu nick nije ispisan pod "Prisutni jabučari", po defaultu bi ti se taj prozor trebao nalaziti ispod tema s desne strane). Samo klikni na njegov avatar i na vrhu stranice koja će ti se otvoriti imaš opciju pošalji privatnu poruku. I ja mislim, mada je on struka, da su te izlevatili u tom servisu i trebao bi imati pravo na drugu bateriju. Traži da vidiš datum proizvodnje, koji je ispisan na njoj. I ovoj koju sada imaš, i drugoj. Znači A klasa, što noviji datum proizvodnje. To tražiš. Sretno!
dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.
drlovric: Ja sam zadnji put cuo nikada da mi neko kaze, jao jest mi spor SSD na Mac To samo forsiraju ovi YT recenzenti. Nama normalnim smrtnicima totalno nebitna stavka na modernim M Macovima...
Yonkis: Zato jer mac diktira koliko će brzo SSD raditi. Ako radi max onda ce se i trošiti max. Ovako radi laganica pa traje dulje. Ovo pričam iz guzice. Možda ima smisla.
ZoPaj: mjerim s blackmagic disk speed test: mac studio m4 1tb disk 6380 mb/s read, 5200 write vanjski tb5 samsung 9100pro 4tb u acasis 80gps 6430 mb/s read, 6000 write znači vanjski brži od ugrađenog mac ssd
jura22: Uz TB5 i dobro kućište dobiju se velike brzine prijenosa podataka, ne kao interni SSD (otprilike duplo manje).
jura22: RAM se ne da "odlemiti" jer je sastavni dio SoC-a.
CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
dpasaric: Pa zadnji intervju je na naslovnici, a ostali raspršeni tijekom godina
Ender: @dpasaric: a gde su ti razgovori? mislim gde se mogu naci?
Performita: Omogućuje lako postavljanje novih uređaja, sigurnost podataka i poslovni email bez velikog IT odjela. Cilj je da tvrtke rade jednostavnije i sigurnije na Apple uređajima.
drlovric: U cemu je fora sa ti Business? Imamo li mi mali smrtnici neku korist od toga ili je to samo za velike tvrtke?
Performita: Kalimera, Dobro jutro... ovo za Apple Business rolls zvuči kao izvrsna vijest!!!
Borisone: Apple Business rolls out to 200 countries today - brace for impact - even Croatia!
Yonkis: iOS 26.4.1 and iPadOS 26.4.1 This update has no published CVE entries.
stefanjos: Treba mi as u rukavu kada me netko pita gdje da ide haha
smayoo: Ima ih nekoliko koji se oglašavaju kao iPhone serviseri, nijedan mi nije baš ulio povjerenje, ali nemam neposrednih loših iskustava.
stefanjos: gdje nositi iphone na popravak u rijeci kada nema jm elektronike?